Christen Jenssøn Schielderup

Mann Ca 1574 - 1622  (~ 48 år)


Personlig informasjon    |    Notater    |    Alle    |    PDF

 • Navn Christen Jenssøn Schielderup 
  Kallenavn Kristen Jensen Schjelderup 
  Født Ca 1574  Bergen, Hordaland, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
  Kjønn Mann 
  Gravlagt Ca 1622  Søgne, Vest-Agder, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
  Død 24 Aug 1622  Søgne, Vest-Agder, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
  Person ID I47812  My Family Genealogy
  Sist endret 16 Sep 2012 

  Far Jens Pederssøn Schielderup, Biskop i Bergen,   f. Ca 1509, Skjellerup, Hobro, Nordjylland, Denmark Finn alle personer med hendelser på dette stedet,   d. Ca 1582, Bergen, Hordaland, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet  (Alder ~ 73 år) 
  Mor Susanna Leonardsdatter,   f. Ca 1510, Denmark Finn alle personer med hendelser på dette stedet,   d. Ca 1584, Bergen, Hordaland, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet  (Alder ~ 74 år) 
  Gift Ca 1540  København, København, Hovedstaden, Denmark Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
  Famile ID F15323  Gruppeskjema  |  Familiediagram

  Familie Adelus Lauritzdatter Lystrup,   f. Ca 1574,   d. Ca 1625  (Alder ~ 51 år) 
  Barn 
   1. Susanne Christensdatter Lystrup,   f. Ca 1610, Søgne, Vest-Agder, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet,   d. Ca 1678  (Alder ~ 68 år)
   2. Kirsten Christensdatter Lystrup
  Sist endret 22 Jan 2020 
  Famile ID F21232  Gruppeskjema  |  Familiediagram

 • Notater 
  • {geni:occupation} Sogneprest

   {geni:about_me} Det antas at også en Kirsten Lystrup var datter av disse. Felles for barna var at de brukte navnet Lystrup og ikke Schjelderup. Trolig hadde de en onkel: Nils Lauritzsøn Lystrup som kan være bror til Adelus, og som hadde sønnen Lauritz Lystrup til Borland i Sannidal. Uavklart spørsmål om Christen er sønn av biskop Jens Schielderup:de i Bergen, Hornemann hevder dette; og det kan være nok en gren i Schjelderup-slekten.

   Han kan også muligens være en nevø av Dr/biskop Jens Pedersøn Schielderop d.e. i Bergen. Uten primærkilde-dokumentasjon til hans opphav, skolegang og fødested kan man bare anta at slektskapet er riktig ut fra kjente indisier. Imidlertid er det ting som også kan tyde på at antagelsen er riktig.

   Vi kjenner hans alder og dødsår, ->fødselsår 1574. På den tiden levde Jens Sch. i Bergen og også hans kone Susanne. Men hvorfor nevnes da ikke Christen i samme forbindelse som hans bror Peder som kom til sin søster og svoger biskop Jørgen Ericksen i Stavanger, og nevnes flere ganger. Alt tyder også på at Jens' datter Marien som Holk nevner, også vokste opp, eller hadde tilhold hos Adriane og Jørgen da hennes barn med presten Daniel på Lista klart bærer oppkalling etter disse. Men, - heller ikke Marien blir nevnt, selv om dette trolig må tilskrives at hun var pike. Vi har dessverre 10-12 blanke år før biskop Dr. Jens Schielderop døde som vi gjerne skulle ha visst mere om. Og endelig hvorfor finner vi ikke noen som heter Christen i disse tidlige generasjonene av Schielderup-slekten ?? -- når vi ellers ser at den har vært svært konsekvent i å foreta navneoppkallinger, spesielt i de agnatiske ledd.

   Han var sogneprest i Søgne fra 1605 til 1622.

   Remi Pedersen

   ---------------------------------------------------------------
  • Han er antagelig søn af biskop Jens Skielderup (1510-82) i Bergen. Den primære kilde til
   biskoppens børn har været præsten Absalon Beyer's kapitelsbog, men denne er kun ført frem
   til 14. april 1572.
  • Født i Bergen og sønn av biskop Jens Pedersen Schelderup. Sokneprest i Søgne 1605-1622.