Karen Knutsdatter Skanke, på Seim

Kvinne Ca 1518 - 1578  (~ 68 år)


Personlig informasjon    |    Notater    |    Alle    |    PDF

 • Navn Karen Knutsdatter Skanke 
  Suffiks på Seim 
  Kallenavn Karen Schanke 
  Født Ca 1510 til Ca 1518  Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
  Kjønn Kvinne 
  Død 18 Sep 1578  Kvinnherad, Hordaland, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
  Gravlagt Kvinnherad, Hordaland, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
  Person ID I52963  My Family Genealogy
  Sist endret 16 Sep 2012 

  Far Knut Pedersson Schancke,   f. Ca 1464, Seim farm, Kvinnherad, Sogn og Fjordane Finn alle personer med hendelser på dette stedet,   d. Ca 1539, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge Finn alle personer med hendelser på dette stedet  (Alder ~ 75 år) 
  Mor Dorthea Håkonsdatter Adelsten, av Egge,   f. Ca 1476, Steinkjer, Nord-Trondelag, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet,   d. Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
  Famile ID F23992  Gruppeskjema  |  Familiediagram

  Familie Kristoffer Trondsson Trondsson Rustung, på Seim,   f. Ca 1490, Seim, Kvinnherad, Hordaland Finn alle personer med hendelser på dette stedet,   d. Ca 1565, Gripsholm, Sweden or Espholt, Denmark Finn alle personer med hendelser på dette stedet  (Alder ~ 75 år) 
  Barn 
   1. Christina Christoffersdatter Seim,   f. Ca 1534, Seim, Kvinnherad Finn alle personer med hendelser på dette stedet,   d. Ca 1597, Kvam, Oppland, Norge Finn alle personer med hendelser på dette stedet  (Alder ~ 63 år)
   2. Magdalena Christophersdatter Rustung,   f. Ca 1535, Seim i Kvinnherad, Finn alle personer med hendelser på dette stedet,   d. Ca 1614, Vatna Finn alle personer med hendelser på dette stedet  (Alder ~ 79 år)
   3. Anna Tronds Christofferdatter Til Rustung,   f. Ca 1536, Seim Finn alle personer med hendelser på dette stedet,   d. Ca 1607, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet  (Alder ~ 71 år)
   4. Enno Brandrøk Christoffersen Trondsen,   f. Ca 1538, Friesland, Netherlands Finn alle personer med hendelser på dette stedet,   d. Ca 1571, Germany Finn alle personer med hendelser på dette stedet  (Alder ~ 33 år)
   5. Margrethe Christoffersdatter Rustung til Sem,   f. Ca 1526 til Ca 1550, Seim, Kvinnherad Finn alle personer med hendelser på dette stedet,   d. Ca 1599, ElsaXker Finn alle personer med hendelser på dette stedet  (Alder ~ 73 år)
   6. Elsa Christoffersdatter Tronds Rustung,   f. Ca 1550, Danmark Finn alle personer med hendelser på dette stedet,   d. Ca 1625, Tysnes, Hordaland, Norge Finn alle personer med hendelser på dette stedet  (Alder ~ 75 år)
   7. Dorothea Christoffersdatter Tronds Rustung,   f. Ca 1550, Seim i Kvinnherad, Finn alle personer med hendelser på dette stedet,   d. Ca 1578  (Alder ~ 28 år)
  Sist endret 22 Jan 2020 
  Famile ID F16936  Gruppeskjema  |  Familiediagram

 • Notater 
  • {geni:occupation} levde 1568

   {geni:about_me} http://home.online.no/~torerlan/rustung/

   --------------------

   Levde i 1568.

   Ætten hennes var trolig fra Jemteland.

   http://www.look.no/anita/slekt/webcards/ps02/ps02_351.htm

   Når det gjelder forfedrene til Kristoffer Trondsons kone, Karen, er lite eller ingenting dokumentert. Navna på denne tavla har riktignok stått sterkt historisk sett blant mange slekts historikere. Men usikkerheten og mangelen på dokumentasjon har de seinere årene gitt grobunn for mange nye teorier - som heller ikke er skikkelig dokumentert, f. eks. at Karen kan ha vært datter av Joachim Lykke, og søster til Nils Lykke som ble henrettet av erkebiskop Olav Engel brektson i 1535. (Knut Handeland på i januar 2003). Andre, f.eks. Tore Vigerust, har antydet at Karen kan ha hatt dansk opprinnelse. Hardest medfart blant de som står på tavla har nok Dorthe (Adelstein) fått. Hun blir - bl.a. av Vigerust - oppfattet som en ren fantasifigur. Man vet ikke sikkert om Kristoffers svigermor het Dorthe, men hun het slett ikke Adelstein. Når det gjel der Dorthes foreldre, er usikkerheten like stor, og det finnes i dag en rekke alternativer, men lite dokumentasjon

   --------------------

   Peder den eldre Lafransson Rytter, sønn av Lafran Rytter, ble født omkring år 1470 i Jemtland, som tilhørte Norge på denne tiden. Kildene nevner to gårder der Peder skal bodd sammen med sin hustru. Noen kilder skriver at han bodde på gården Baache i Jemtland og andre kilder skriver at han bodde på gården Herkja i Jemtland. Mye kan tyde på at han hadde bodd på begge disse gårdene, siden han fikk en sønn på hver av gårdene. Peder døde før år 1539.

   Peder giftet seg omkring år 1480/85 med Christine Jensdatter Schanke, som ble født omkring år 1465/70 på gården Andvigsgaard eller på gården Billsta i Hackås i Jemtland. Noen kilder skriver at Christine ble født i år 1485. Men dette er nok en skrivefeil, da de fleste kildene skriver at Knut Pedersson, som var sønnen til Christine, ble født i år 1485/90. Da Knut døde i år 1539, var Christine hos han i Trondheim. I et diplom fra år 1539, står det følgende (sammendrag av diplom Dip-Norw b.XXI ): Inventarium paa Degnegaarden i Throndhjem, optaget efter Hr. Knut Pederssons død i nerværelse af 3 kanniker, Lagmanden, Hr. Knuts moder, Hustru Christine, og en Borger i Throndhjem " . Christine døde etter år 1539.

   Jens Karlsson Schanke, som ble født i år 1407 på Hov i Hackås i Jemtland og som døde omkring år 1488 på Billsta i Hackås, var gift med Chatarina Wibjørnsdatter, som ble født i år 1440 på Marieby i Jemtland og som døde omkring år 1490 på Billsta. De to bodde på Billsta i Hackås i Jemtland, der de hadde barna Inger Jensdatter, som ble født omkring år 1465 og som døde omkring år 1535 på Bjårne i Hackås, og Karin Jensdatter, som døde før år 1507. Karin var gift med Peder Kempe og Inger var gift med Jens Kjetilsson. Det kan også hende at Jens og Chatarina hadde bodd på gården Andvigsgaard i Jemtland i en periode, før de bosatte seg på gården Billsta i Hackås.

   Karl Pederson på Hov var faren til Jens Karlsson Schanke og ifølge boken " Slekten Skunck ", som ble utgitt i år 1978, så var Harald Hårfagre en av forfedrene til Karl. Med det så kan man si at Karl stammet fra norske kongeslekter. Karl ble født omkring år 1360 på Hackås og han døde omkring år 1430 på Hackås. Karl var sysselmann på Jemtland og han var gift med Radgerd Kjetilsdatter, som fremdeles levde i år 1430. Schanke navnet ble skrevet på mange forskjellige måter: Skunck, Skanke, Skånke, og så videre. De kildene jeg har brukt angående Christine Jensdatter Schanke, skriver at hun stammet fra både svenske og norske kongeslekter. Kan Christine være datteren til Jens tro?.

   Christine Jensdatter ble født omkring år 1465/70 og den ene datteren til Jens Karlsson, Inger, ble født omkring år 1465. Det betyr at Christine og Inger var jevngamle. Desuten hadde de begge to en far som bar navnet Jens, som stammet fra Scanke ætta, og som bodde på Jemtland. Jens Karlsson hadde en søster, som bar navnet Christina Karlsdatter, som ble født omkring år 1435 på Hov i Hackås. Christine Jensdatter kan ha blitt oppkalt etter henne. Christine Jensdatter hadde også en bror, som bar navnet Peder Jensson Schanke. Han ble født omkring år 1470 på Andvigsgaard eller på Billsta i Hackås i Jemtland. Han kan være oppkalt etter Peder Karlsson, som var broren til Jens Karlsson, eller etter Peder Nilsen, som var far til Karl Pedersson. Peder Nilsen ble nevnt i år 1410 på Jemtland.

   På denne tiden var det normalt at navnene gikk videre i slektene og det gjorde det nok også i denne slekten. Derfor er det mye som tyder på at Christine Jensdatter Scanke og Peder Jensson Schanke var barna til Jens Karlsson og Chatarina Wibjørnsdatter på Jemtland. Men dette er selvsagt bare en teori...

   Peder den eldre Lafransson Rytter og Christine Jensdatter Schanke hadde 2 barn (?).

   1. Peder Pedersson Schanke ble født omkring år 1500 på gården Baache i Jemtland. Han var gift med Helle Håkonsdatter Adelsteen, som ble født i omkring år

   1510 på Steinkjer i Nord-Trøndelag. Hennes foreldre var Håkon Torstenson og Anne Henriksdatter Friis. Helle hadde en søster, som bar navnet Dorothea, som ble gift med Knut Pedersson, som var broren til Peder. Peder og Helle boddepå gården Baache i Jemtland, der de fikk et kjent barn.

   A. Christopher Pedersson Schanke ble født omkring år 1540 på gården Baache i Jemtland. Han var gift med Maren, som kom fra kabell i Jutland. De to bodde i Sarpsborg i Østfold, der de fikk to barn. Denne familien brukte tittelen Rytter, som nok var et slektsnavn.

   A1. Oluf Christophersson Schanke ble født omkring år 1575 og han levde fremdeles i år 1647. Han giftet seg omkring år 1613 med Maren Mogensdatter Rosensverd, som var født omkring år 1585/90. De to bodde på Østby i Østfold, der defikk fem barn. Denne familien brukte tittelen Rytter, som nok var et slektsnavn.

   A2. Peder Christophersson Schanke ble født omkring år 1570 og han giftet seg omkring år 1616 med Elsebe Olavsdatter Teiste. De to bodde på Fosser i Rakkestad

   i Østfold. Man vet ikke om de hadde barn. Denne familien brukte tittelen Rytter.

   2. Knut Pedersson Schanke ble født omkring år 1485/90 på gården Herkja i Jemtland og han døde i år 1539 på erkebispegården i Trondheim . Christine, som var hans mor, var hos han da han døde. Knut var domprovst (Dekanus) ved domkapitlet i Trondheim, under ledelse av erkebiskopen. I følge en kilde var Knut også leder for omlag 100 mann, som forsvarte Steinvikholm festning mot protestantene i år 1537. Erkebiskopen Olav Engelbrektsson bodde på denne festningen i år 1537 for å beskytte seg mot protestantene og de danske soldatene, som hadde i oppdrag med å ta Olav til fange. I et par kilder nevnes det et ekteskap mellom Olav og Maren Pedersdatter Schanke, som var søskenbarnet til Knut.Ifølge de fleste kildene ble Knut gift med Dorthe Håkonsdatter Adelsteen, som ble født omkring år 1490 på Steinkjer i Nord-Trøndelag. Hun var søsteren til Helle Håkonsdatter Adelsteen, som var gift med Peder, som var broren til Knut. Foreldrene til Dorthe var Håkon Torstenson og Anne Henriksdatter Friis, som bodde på Steinkjer. Noen kilder skriver at Knut giftet seg med Dorthe Adelsteen ( Adel ) Egga fra Jemtland, som også ble født omkring år 1490. Men mye kan tyde på at disse to personene er den samme personen. Det hele er nok kun basert på en misforståelse. Dorthe ble nok født på Steinkjer i Nord-Trøndelag, men flyttet nok til Jemtland da hun giftet seg med Knut. Senere flyttet hun og Knut til Trondheim. Både Trøndelag og Jemtland låg i samme landsdel i Norge på denne tiden. Siden Knut stammet fra en adelsfamilie, så kunne han nok leve i et slags borgelig ekteskap, selv om han var domprovst i Trondheim. I de fleste kildene står det at Dorthe døde omkring år 1570 i Trondheim. Men en kilde antyder at Dorthe kan ha dødd før år 1539, da hun ikke er nevnt i diplomet ( Dip-Norw b.XXI ) fra 1539, da hennes mann døde. Knut og Dorthe bodde på erkebispegården i Trondheim, der de nok hadde flere barn enn bare Karen, som er det eneste kjente barnet til de to. Selv om både diplomet fra år 1539 ( Dip-Norw b.XXI ) og noen kilder skriver at Knut Pedersson Schanke kom fraJemtland og at Christine Jensdatter Schanke og Peder den eldre Lafransson var hans foreldre, så er det likevel noen kilder som skriver noe helt annet. En kilde skriver at Knut ble født på Seim i Kvinnherrad og giftet seg med Dorthe Adelsten, som også ble født i Kvinnherrad. Foreldrene til Knut ifølge denne kilden var Peder Karlson Schancke, som ble født før år 1438 på Hov i Jemtland og som fremdeles levde i år 1469 på Seim i Kvinnherrad, og Bothilda Svalesdatter Smør, som forsatt levde i år 1485 på Seim i Kvinnherrad. Peder og Bothilda hadde også datteren Anna Pedersdatter. En annen kilde skriver at foreldrene var Peder Karlson Schancke, som var født før år 1438 i Jemtland og somdøde etter år 1469 i Jemtland, og Bothilda Svalesdatter Smør, som ble født i Kvinnherrad og døde i Jemtland etter år 1485. Denne kilden skriver også at Bothilda arvet gården Hatteberg i Kvinnherrad i år 1442 etter sin far Svale Jonson Smør bortgang, men at hun nok ikke bodde der. Hun skal også ha arvet gården Hananger på Lista og flere andre gårder.

   Peder og Bothilda, som er nevnt her, kan være de samme som er nevnt over her i den første kilden. Det er kun hvor de bodde hen, som ikke er likt i disse to kildene. Peder Karlson Schancke, som blir nevnt i begge avsnittene over her, skal i følge den ene kilden være sønn av Karl Pederson og Radgerd Kjetilsdatter på Hov i Hackås i Jemtland. Ifølge boken " Slekten Skunck ", som ble utgitt i år 1978, så hadde Karl følgende barn: Peder, Erik, Ørjan, Olav, Jensog Kristina. Jens ble født i år 1407.

   Hvis Peder var sønn av Karl må han ha vært født før år 1430, da Karl døde omkring år 1430 og da var han omtrent 70 år gammel, siden han ble født omkring år 1360. Hvis Peder eksempelvis ble født i år 1430, ville han ha vært mellom55 og 60 år gammel, da Knut Pedersson Schanke ble født. Knut ble jo født omkring år 1485/90. Derfor er det tvilsomt at Peder Karlson var far til Knut.

   Siden kildene over her, som beskriver Peder Karlson Schancke, skriver at Peder var født før år 1438 og at han var sønn av Karl Pederson, som fikk sønnen Jens i år

   1407, bør man gå ut fra at også Peder ble født engang på den samme tiden som Jens. Derfor er nok mer sannsynlig at Peder ble født mellom år 1380 og år 1420 i Jemtland. I år 1380 var Karl 20 år gammel og han hadde nok begynte å stifte familie omtrent på denne tiden. Karl ble født omkring år 1360. Desuten var Peder gift med Bothilda og ikke med Christine Jensdatter, som ifølge et diplom fra år 1539 var moren til Knut. Hvis denne Peder, som er nevnt i avsnittene over her, var sønn av Karl, så var han nok bare onkelen til Christine, som var moren til Knut Pedersson. En tredje kilde nevner en Peder Olavsen Schanke på Jemtland, som ble født mellom år 1401 og år 1449 på jemtland, og som døde mellom år 1440 og år 1527 i Herjedalen, som også låg i Norge på denne tiden. Peder var gift med Margit Joensdatter, som ble født mellom år 1407 og år 1452, og som døde mellom år 1440 og år 1534. Disse to skal i følge kilden vært foreldrene til Knut Pedersen, som flyttet til Trondheim og ble domprovst (Dekanus) der. Som nevnt over her, så hadde Knut og Dorthe barnet Karen.

   A. Karen ( Karine ) Knutsdatter Schanke ble født i år 1510 i Trondheim. De fleste kildene skriver at Karen ble født mellom år 1495 og år 1500. Men dette er nok feil. Hvis Karen var født i år 1500, ville hun vært over 50 år gammelda de siste barna hennes ble født. De siste barna hennes ble født mellom år 1550 og år 1557. En av de nyeste kildene skriver at Karen ble født i år 1510, som er mer sannsynlig. Dessuten ble moren hennes født omkring år 1490 og hun var nok over 16 år gammel før Karen ble født. Derfor passer år 1510 som en cirka årstall på Karen sitt fødeår. Mellom år 1527 og år 1530 ble Karen kjent med Christoffer Trondsen, som hadde kommet opp til Trondheim i år 1527 fra Seim i Kvinnherrad i Hardanger, for å jobbe for sin onkel erkebiskopen Olav Engelbrektsson. Erkebiskopen hadde sitt bosted og sin rbeidsplass i Trondheim og derfor var nok Christoffer også en del i Trondheim, selv om han for det meste var ute på et av skipene til sin onkel. Christoffer ble nok kjent med Karen via erkebiskopen Olav og domprovst Knut i Trondheim. Både Christoffer og Knut jobbet for Olav, og derfor ble de to nok godt kjente med hverandre, og på den måten ble Christoffer kjent med Karen, som var datteren til Knut. I et par kilder nevnes det et ekteskap mellom Olav og Maren Pedersdatter Schanke, som var søskenbarnet til Knut. Bryllupet mellom Christoffer og Karen i år 1533 ble nok holdt i Nidarosdommen i Trondheim og de to ble nok viet av erkebiskopen Olav Engelbrektsson. Det nygifteparet bosatte seg på storgården Fosen i Sør-Trøndelag. En kilde skriver følgende: " I Trond Teistes aner findes også en: " Dorthe Adelsteen gift med Knud Skanke ", et ægtepar hvis datter " Karen Skanke anføres gift med

   Christopher Rustung ", aner der alle genfindes i ligprædiken og anetavlen for " Maren Jørgensdatter ( Staur ) død 1685 " ". Trond Teiste døde i år 1660 på Lunde. Men hvetebrødsdagene til Christoffer og Karen varte nok ikke så lenge. Christoffer måtte ut på nye oppdrag for sin onkel. Men det første året, i år 1533, fikk nok Christoffer og Karen en god del tid i lag, siden Christoffer dette året jobbet som kommendant på erkebiskopen sin festning på Steinsvikholmen. På grunn av urolighetene som oppsto i Trondheim i år 1536, så ville nok Christoffer sende Karen og deres to døtre til en trygg plass. Engang mellom år 1536 og år 1537 reiste Karen, som da var gravid, og hennes to døtre til gården Seim i Kvinnherrad, som var hjemgården til Christoffer. Det var nok et av skipene til erkebiskopen som fraktet Karen og barna hennes ned til Kvinnherrad i Hardanger og det var nok Christoffer som sto bak roret. På Seim fødte Karen det tredje barnet sitt i år 1536/37, mens Christoffer var i Trondheim.

   På grunn av urolighetene i både Trondheim og ellers i Norge, så måtte Christoffer og erkebiskopen forlate Norge i begynnelsen av år 1537. Christoffer tok med seg sin kone Karen og deres tre døtre, og flyttet til Nederland, der debosatte seg i byen Lier i Brabant. Erkebiskopen Olav Engelbrektsson bodde hos dem fram til sin død i

   år 1538. De kildene som beskriver et ekteskap mellom Olav og Maren Pedersdatter Schanke, nevner ikke noe mer om Maren etter år 1520 og derfor vites ikke om hun

   ble med ned til Nederland i år 1537 eller om hun flyttet tilbake til sitt barndomssted i Jemptland i år 1536 med barna, da urolighetene begynte i Trondheim. Christoffer og hans lille familie forlot Nederland i år 1538 og i slutten av dette året bosetter de seg byen Emden i det såkalte Østfriesland. I år 1538 fødte Karen en sønn, som fikk navnet Enno. Han ble født kort tid etter at familien hadde bosatt seg i byen Emden. Den lille familien bodde i Østfriesland fram til år 1542.

   I slutten av år 1542 bor Karen og hennes familie på Ebelholt kloster i Danmark. Klosteret, som låg på Sjælland, fikk Christoffer i gave av Kong Christian den tredje av Danmark. Grunnen til gaven var at Christoffer gjorde en god jobb som

   kaptein på krigsskipene til den danske Kongen. I perioden mellom år 1545 og år 1557 fikk Karen og Christoffer fire døtre til. Den store familien var i år 1557 også blitt adlet og de hadde fått adelsnavnet "Rustung". Men navnet ble ikke brukt av den store familien. Familien hadde også et hus i København på denne tiden. Karen flyttet tilbake til Norge og bosatte seg på gården Seim i Kvinnherrad, da Christoffer døde i år 1565 i Danmark. Karen tok med seg sinavdøde mann til Norge og fikk han gravlagt i en sarkofag under kirkegulvet i kirken i Rosendal i Kvinnherrad. Karen arvet gården Seim etter sin mann. Datteren Elsa arvet gården da Karen døde i år 1578. Mest sannsynlig ble nok Karen gravlagt ved siden av sin mann, inne i kirken. Christoffer og Karen hadde totalt åtte barn.

   A1. Kristine Christoffersdatter Tronds ble født i år 1534 i Trondheim og hun døde i år 1594 på Sandven i Kvam. Da foreldrene hennes ble adlet i Danmark, fikk hun eternavnet Tronds, som en slags tittel.

   A2. Magdalena Christoffersdatter Tronds ble født i år 1535/36 i Trondheim og hun levde fremdeles i år 1614 på Vatne og Valvatne på Stord. Da foreldrene hennes ble

   adlet i Danmark, fikk hun etternavnet Tronds, som en slags tittel.

   A3. Anna Christoffersdatter Tronds ble født i år 1536/37 på Seim i Kvinnherrad og levde fremdeles i år 1607 på Utstein kloster på Rennesøy. Da foreldrene hennes ble adlet i Danmark, fikk hun etternavnet Tronds, som en slags tittel.

   A4. Enno Christoffersen Trondsen ble født i år 1538 i Emden og han døde i år 1571 i Tyskland. Da foreldrene hans ble adlet i Danmark, fikk han etternavnet Trondsen,

   som en slags tittel.

   A5. Dorthea Christoffersdatter Tronds ble i år 1545/50 i Danmark og hun levde fremdeles i år 1578 på Steine i Steinsdalen i Kvam. Da foreldrene hennes ble adlet i

   Danmark, fikk hun etternavnet Tronds, som en slags tittel.

   A6. Elsa Christoffersdatter Tronds ble født i år 1550/51 i Danmark og hun levde fremdeles i år 1625 på Seim i Kvinnherrad. Da foreldrene hennes ble adlet i Danmark, fikk hun etternavnet Tronds, som en slags tittel.

   A7. Maren Christoffersdatter Tronds ble født i år 1550/52 i Danmark og hun levde fremdeles i år 1578 på Bjelland i Kvinnherad. Da foreldrene hennes ble adlet i Danmark, fikk hun etternavnet Tronds, som en slags tittel.

   A8. Margrete Christoffersdatter Tronds ble født før år 1557 i Danmark og hun levde fremdeles i år 1578 på Malkenes i Tysnes. Da foreldrene hennes ble adlet i Danmark, fikk hun etternavnet Tronds, som en slags tittel.

   http://www.home.no/torerlan/rustung.htm


   --------------------
   Karen Knutsdatter Schanke giftet seg med Christopher Trondsen Rustung til Sem før 1536.1
   Barn av Karen Knutsdatter Schanke og Christopher Trondsen Rustung til Sem
   Karen Knutsdatter Schanke
   F

   Karen Knutsdatter Schanke||p277.htm#i11420|Knut Pedersson Skanke|d. 1 apr. 1539|p277.htm#i11418|Dorthea Haakonsdatter Adelsten|f. c 1500|p277.htm#i11419|||||||Håkon Torsteinsson til Egge||p320.htm#i13197|Anne H. Friis|f. c 1480|p320.htm#i13196|

   Barn av Karen Knutsdatter Schanke og Christopher Trondsen Rustung til Sem
   Dortea Christophersdatter Rustung+
   Margrethe Christophersdatter Rustung til Sem+
   Anna Christophersdatter Rustung f. c 1535
   Enno Brandrøk f. c 1538, d. jan. 1572
   Magdalena Christophersdatter Rustung+ f. c 1540, d. c 1566
   Kristina Christophersdatter Rustung f. c 1545
   Else Christophersdatter Rustung+ f. c 1550, d. c 1622
   Kilder:
   [S34] Wilhelmine Brandt, Slægten Benkestok.

   --------------------
   www.look.no/anita/slekt
  • Det er usikkert om Knut er Karens far.
  • * RESIDENCE: 8 Sep 1578, Bodde på Seim, Kvinnherad
   * BIRTH: ABT 1510, (usikre foreldre) (Koll/Kold ?)
   * DEATH: ABT 1580, Seim, Kvinnherad ?
  • SOURCE NOTES:
   http://www.weis.dk/gen_data/gen_data/PER0121.HTM
  • Born: 1. Enno (vart avrette for mord i Tyskland), 2. Anna (
   'skottefrua'), 3. Margrete, 4. Magdalene, 5. Dortea, 6. Kri stine, 7.
   Maren, 8. Else.
  • Gift 1536. Også nevnt som Karina.

   Karen og Christopher bor på Seim i Kvinnherad og de får åtte barn
  • flyttet etter mannens død, omkring 1565, til slektsgården Seim i Sunnholdland. Hun skifter der med sine barn den 18. september 1578. Døtrene er i skiftebrevet titulert med frue, så det viser at faren ble regnet til høyadel. Lavadelens gifte kvinner brukte tittelen hustru.
  • Som en høyt bedaget enke satt hun på Seim i Kvinsherad i 1578, å delte ut
   gods til sine døtre og svigersønner.