{geni:about_me} Som sine to eldre brødre startet Andreas sin karriere på sjøen. I 1925 gikk han ombord motorseileren "Hans Guide" av Bergen. Andreas begynte i byssen da båten ble innefrosset og kokken ble syk. Han reiste noen år som messegutt og ble senere kokk ombord i "S/S Rimfakse". I 1930 begynte han på Bergen Offentlige Stuertskole og etter bestått eksamen reiste han ut med hhv "S/S Marsteinen" og "T/S Kim" .
Han var hjemmom i 1939 før han reiste ut igjen med en båt som het "Fana. Han kom til Newcastle i 1942 og ble innlagt på sykehus med gulsott. I om lag tre år var han kjøkkensjef i den Norske Klubben i Newcastle og Liverpool. Han var i England til krigens slutt. Han kom hjem til Bergen i 1945 og arbeidet som kjøkkensjef på Fløien Restaurant. I 1948 reiste han tilbake til england for å mønstre på værvarslingskipet "Polarfront I" som stuert. Han reiste også ut med båtene "Utsira" og "Rogaland". Andreas avsluttet sin karriere på sjøen ombord på "Staatsraad Lehmkuhl"