Johan Kruckow, til Sørum

Johan Kruckow, til Sørum

Mann Ca 1473 - Ca 1539  (66 år)

Generasjoner:      Standard    |    Kompakt    |    Vertikalt    |    Bare Tekst    |    Generasjon Format    |    Tabeller    |    PDF

Generasjon: 1

  1. 1.  Johan Kruckow, til SørumJohan Kruckow, til Sørum ble født cirka 1473 , Kroken; døde cirka 1539, Kroken, Luster, Sogn og Fjordane, Norway.

    Notater:

    {geni:occupation} Lensherre og Ridder, Ridder og riksråd, Riksråd, lensmann, ridder, Væpner og Riksråd, Lensherre, Ridder og Riksråd

    {geni:about_me} En profil hevder han levde: 1444-1516.

    ---------

    Johan Kruckow til Sørheim

    Johan Kruckow er den person i Luster fra middelalderen som vi har flest kilder om. Han var medlem av kongens råd fra 1524 til sin død, og han må ha vært en svært betydningsfull politisk aktør. Han var med ved tre kongevalg. Ved sin konsekvente støtte til kongene i København var han også med på å legge forholdene politisk til rette for reformasjonen.

    Innledning

    I 1518 er Johan Kruckow omtalt første gang. Det var i regnskapet for Bergenhus. Bosted er ikke oppgitt, men han betalte en mark i skatt for et skip (NRJ nr 1 s 78) samt en mark og to skilling for 50 XastraghX. Han drev da trolig nordlandshandel (Stene, 1932, side 145). I 1519 (NRJ bind 1 s 343) betalte Johan Kruckow Xi SognX 2,5 mark for 400 Hollandske mursteiner. Senere samme år (NRJ bind 1 s 453) fikk Johan Kruckow 400 mursteiner for betaling, men uten at betalingen er oppgitt. 30.8.1519 (NRJ bind 1 s 341) betalte Johan Kruckow 28,5 lot sølv i skatt. Han hadde da en formue på 570 mark. I 1521 skatter Johan Kruckow 37,5 lot sølv og 17 mark penninger (NRJ II side 566). Videre tre voger ross (NRJ bind II s 639). Han er oppført under Hjelmsøy i Finmark. Han hadde da en formue på 545 mark.

    I 1524 hører vi for første gang om Johan Kruckow som politisk aktør. Johan Kruckow, Trond Benkestok og Erik Ormsen var da lensherrer i Sogn, hver med noen skipreider (Holmsen, 1937, side 102 med referanse til Nye Dansk Magazin VI, side 288-330).


    Seglmerket til Erik Ormsen 6.4.1535 (Riksarkivet, Kjeldeskriftavdelingen).

    Valget av kong Fredrik som konge

    Christian II styrte Norge egenrådig og det norske riksrådet ble etter 1515 ikke lenger tatt med på råd eller innkalt til møter. I 1521 ble makten til kjerka alvorlig knekket og erkebiskopen i Nidaros var i eksil. Kongemakten utøvet et voldsregime både i Danmark og i Norge. Store skatter ble lagt på folk for å finansiere kriger mot Sverige. I ettertid gir skattelistene likevel et første samlet inntrykk av hvem som bodde i Luster. Det er ellers en periode som er fattig på skriftlige kilder. I 1523 startet er opprør mot kongen i Danmark. Borgerkrigen endte med at kong Christian II flyktet. I Norge tok riksrådet over styringen og hadde sine første møter i Bergen i august 1524. Det er da vi møter Johan Kruckow for første gang som riksråd - medlem av kongens råd.

    5.8.1524 er det norske riksrådet med blant annet Oluf Bagge og Johan Kruckow samlet i Bergen. De sier opp si troskap mot kong Christian II og er nå klar til å velge seg en ny konge (DN IX nr 532). 19.8.1524 (Kjellberg, 1995, s 192) er Johan Kruckow væpner og medlem av riksrådet. Han er da dommer i en sak. 20.8.1524 er erkebiskopen, flere bisper og adelsmenn samlet i Bergen Blant dem er ridderen Vincent Lunge og væpnerne Oluf Bagge, Erik Eriksen og Johan Kruckow (DN XXI nr 130). 23.8.1524 velger riksrådet Fredrik I til Norge konge. Mellom dem som er til stede er Oluf Bagge, Erik Eriksen (Gyldehorn) og Johan Kruckow Xaff wabenX (DN IX nr 534). Ut fra senere opplysninger var nok OlufBagge og Erik Eriksen gode venner og det ble senere inngifte mellom disse familiene.

    23.8.1524 (DN I nr 1067) er riksrådet samlet, inkludert Johan Kruckow. De er ikke fornøyd med kong Fredriks valg av høvedsmenn i Norge og de anbefaler at Oluf Galle får Akershus i forlening.

    2.9.1524 (DN I nr 1068) er væpneren Johan Kruckow i Bergen. Han er da med riksrådet som undersøker slektforholdene i familien Rustung i forbindelse med en arvestrid. Det er den familen som broren Hans Kruckow var gift inn i med sitt ekteskap med Sunniva Endresdatter (Rustung). I dag ville han nok vært inhabil i den sak, men habilitetsreglene kan ikke ha vært så strenge her.

    3.9.1524 (DN VII nr 591) er riksrådene inkludert Johan Kruckow, i Bergen. De skriver til innbyggerne i Finnmark at de har sagt opp Christian II og valgt Fredrik I til konge. De har nå pålagt en alminnelig skatt. Tilsvarende brever nok også laget til de andre landsdelene, men uten at dokumentene er oppbevart. Etter dette har Johan reist til Danmark.

    24.11.1524 (DN VII nr 594) skriver kong Fredrik I og dokumentet signeres av riksrådet, inkludert Johan Kruckow, at kongen vil håndheve riksrådets recess og håndfesting (en slags grunnlov). Johan Kruckow er omtalt sist av sju riksråder. Dokumentet er satt opp på Riiberhus i Danmark. Det ble strid mellom kong Fredrik I og det norske riksrådet om hvem som skulle ha kontrollen over Akershus festning. Kongen ville ha inn danske adelsmenn i stillingen, mens detnorske riksrådet ville ha nordmenn.

    25.1.1525 går det norske riksrådet med blant annet Oluf Bagge, Erik Eriksen og Johan Kruckow (DN VIII nr 529) igjen god for herr Oluf Galle, som kongen mente hadde sympatier for svenskene. De var da i Bergen.

    Striden med Vincent Lunge

    Vincent Lunge var en dansk adelsmann. Han kom til Norge som sendemann for kong Fredrik (I) da en startet opprøret med kong Christian (II) i 1523. Han overtok som høvedsmann på Bergenhus, og hadde den viktigste administrative stillingen på Vestlandet. Vincent Lunge var gift med Margrete, datter av herr Nils Henriksen (Gyldenløve) og fru Ingerd Ottesdatter til Austrått. Hun er best kjent i romanene som fru Inger på Austrådt. Med giftet fikk Vincent store eiendommer på Vestlandet, også i Luster. Fra 1535 vet vi at han eide i: Bolstad, Ormstun, Langen, Lingjerde, Kalhagen i Gaupne, Røneid, La i Jordanger sokn, Ulvanger, Øvre Jordanger, Josvanger, Nedre og Øvre Gjerløv (nå under Ugulen), Falkagjerde, Sterri og Oklevik. I tillegg eier han Æri-godset som oppfatter Lomheim og Kalhagen på Hafslo og Øvrebø i Solvoren (NRJ IV side 481-482).


    Seglmerket til Vincent Lunge 21.10.1532 (Riksarkivet, Kjeldeskriftavdelingen)

    9.8.1524 (DN VIII nr 696) gir riksrådet inkludert Johan Kruckow vitnemål til Vincent Lunge om god framferd i Norge. Brevet er satt opp i Bergen. Forholdet mellom Johan Kruckow og Vincent Lunge er nok da fortsatt godt.

    26.12.1525 (DN V nr 1046 og 1048) får Vincent Lunge kvittering fra kong Fredrik blant annet. for XlandehjelpenX og av 5 skipreider som Johan Kruckow har med 14 rinske gylden 30 nye mark 12 skilling danske, videre Xhalv tredje sinneX og 20 mark fra Trond Benkestok av 5 skipreider i Sogn og av Erik Ormsen 3 rinske gylden, 11 mark 6 skilling danske. Bendixen (BHF 1923-24 side 46) sier at det er Dale, Marifjøra, Solvoren, Sogndal og Norum, men uten å oppgi kilde. Johan Kruckow var altså underlagt Vincent Lunge. Velde (1957, side 209) skriver at Erik Ormsen hadde Vik, Lavik og Årdal.

    Johan Kruckow hadde altså fem skipreider i Sogn i forlening. Det vil si at han innkrevde alle statlige inntekter som skatter, bøter og leieinntekter av jordegods. For dette betalte han en viss årlig avgift, men beholdt selv resten. Dette var nok den viktigste inntektskilden som Johan hadde. Johan Kruckow betalte da inn sine avgifter til Vincent Lunge som så betalte dem videre til kongen. Vincent Lunge var en mann som var maktglad og som stadig prøvde å øke egne inntekter. Som høvedsmann har han tydeligvis etterhvert ment at skipreidene i Sogn burde han selv ha kontroll over, og ikke Johan Kruckow.

    Forholdet mellom Vincent Lunge og de tre lensherrene i Sogn ble etterhvert dårlig. Vincent Lunge likte ikke at han ikke også hadde full kontroll over lenene i Sogn, og prøvde å få de andre vekk. I 1529 ble Trond Benkestok forlenet med Herjedalen (Brandt, 1904, side 4, med henvisning til Thomle, 1896) og hadde nok da gitt opp Sogn. I 1526 er Erik Ormsen kalt fut da bøndene klager på ham til Vincent Lunge (Holmsen, 1937 side 102). Erik har nok da oppgitt sitt len, mot å få være fut der i stedet. Verre var det likevel for Vincent å bli kvitt Johan Kruckow. At forholdet var blitt dårlige ser vi alt i et brev (DN VII nr 618) Vincent Lunge skrev til erkebiskopen 31.1.1526. Han klager dablant annet på Johan Kruckow for ikke å ha sendt hjelp, da hans fut på Lista ble fanget av kong Christian sine folk. Vincent klaget også på at Johan Kruckow heller vil være hos sin kone og sine barn.

    Sommeren 1528 skrev erkebiskop Olaf til kongen en framstilling av junker Nils Stenssen opphold i Norge høsten 1527 til våren 1528 (DN IX nr 612). Nils Stenssen utga seg for å være en svensk kongesønn, og klarte å bli gift med en annen datter av fru Inger på Austrådt. Erkebiskopen forteller at da Vincent Lunge dro fra Fosen til Bergen, sendte han 40 mann av XDalekareneX (Nils Stenssens soldater fra Dalarne i Sverige) med sin leder (fut) for å slå i hjel Johan Krockow. Johan kom seg unna i live, men gard og gods kom i deres hender, Xhustru og barn går i bygden og tigger brødX. Det siste får vi helst tro var overdrevet.

    17.4.1528 beskriver fru Ingerd Ottesdatter (Rømer) det dårlige forholdet mellom Vincent Lunge og Johan Kruckow (DN IX nr 607). Brevet er adressert til erkebiskopen. Vincent og Johan hadde gjort et forlik, men Ingerd mente at Johan ikke hadde holdt seg til forliket. Johan Kruckow skulle overlate X det lenetX til Vincent Lunge, da Vincent igjen hadde fått kongens brev på det. Johan Kruckow skulle fritt kunne reise hjem til sin gard (Sørheim), men Vincent Lunge skulle få avgiftene fra lenet dette året.

    23.4.1528 (DN VII nr 652) skrev Vincent Lunge et brev til erkebiskopen. Han sender også over et brev som Johan Kruckow hadde fått - et åpent brev til allmuen i Xderes nådes stiftX.

    På våren 1528 må Johan Kruckow ha reist til kongen i Danmark for å klage sin nød. 11.6.1528 skriver kong Fredrik I til erkebiskop Olaf i Trondheim. Han forteller at Johan Kruckow hadde vært hos kongen og klaget sin nød. Kongen ber erkebiskopen hjelpe Johan Kruckow mot embetsmannen på Bergenhus, herr Vincent Lunge. Kongen viser til at Vincent Lunge sine folk hadde overfalt ham i hans gård og hus, jaget Johan, hans hustru, barn og tjenere bort og tatt hans bo og buskap (DN IX nr 610).

    Vincent Lunge kom på kant både med Johan Kruckow og med kongen. Kongen hadde fått mange klager på Vincent. Kongen ga sa Vincent Lunge sparken fra jobben på Bergenhus, men som erstatning (XfallskjermX) for å gi fra seg Bergenhus fikk Vincent Lunge 17.10.1528 forleningsbrev på Sogn for 10 år, fra dags dato, mot en årlig avgift (NRR, bind 1 side 15-16). Kongen spesifiserer likevel ikke i brevet hva han legger i ordet XSognX.

    4.3.1529 gjorde herr Vincent Lunge ved sin skriver Nils Gjordsen regnskap for avgiftene til blant annet Sogn. I alt var det 763 mark (NRR 1 side 19). Sommeren 1529 skriver allmuen i Sogn et klageskriv til erkebiskopen på folkene til herr Vincent Lunge og fru Ingerd Ottesdatter over deres framferd i Sogn (DN IX nr 636). I 1529 hadde Johan Kruckow likevel fortsatt følgende skipreider i forlening: Dale, Marifjøra, Solvoren og Norum. (Stene, 1932, side 151 med henvisning til Arild Huitfeldt, som levde på slutten av 1500-tallet). Denne opplysningen er i motstrid med det fru Inger på Austrått skriver 17.4.1528 (DN IX nr 607). Det viser nok igjen til den uavklart striden mellom Johan Kruckow og Vincent Lunge.

    Forholdet mellom Vincent Lunge og kongen bedret seg heller ikke, og etter nye klager hører vi 28.10.1529 at kongen har tatt fra Vincent Lunge XnoenX len (DN XXII nr 151). Han får også beskjed at om kongen ikke får betaling innen 2.2 (1530) vil Sogn og Jemtland bli lagt inn under Bergenhus. 1.2.1530 (DN XII nr 152) skriver Vincent Lunge brev til den nye høvedsmannen på Bergenhus Eske Bille. Vincent skriver blant annet. at han har 10 års forleningsbrev på Sogn fra kongen, og mente derfor å ha rett på Sogn. 1.2.1530 (DN XXII side 144) skriver Vincent Lunge et nytt brev til Eske Bille. Eske hadde latt sin skriver meddele at han ikke kunne tillate at Vincent Lunge sin fut ble i Sogn. Eske ville overta Sogn i samsvar med kongens brev. Vincent mente at dette er i strid med kongens brev av 17.10.1528. Vincent skriver at han regner med å beholde Apostelkjerkens gods da kongen ikke skriver noe om dem. Han fraskriver seg samtidig Sogn, inntil videre. 17.2.1530 (BHF; 1925 side 218) inndrar så Eske Bille lenene til Vincent Lunge - deriblant Sogn.

    Vincent Lunge klager så sin nød til kongen og vil ha saken opp til doms for Herredagen. 18.5.1530 skriver kong Fredrik til Eske Bille og ber ham vente med å ta lenene fra Vincent Lunge. Det skal behandles på Herredagen 2. juli (1530). Herredagen var landets øverste domstol, en slags Høyesterett (DN XXII nr 156). 27.5.1530 lister tre lagrettemenn på Stedje opp inventaret, som futen Truls Jude hadde etter den forrige futen Svend Bagge. Svenn var da trolig futen til Vincent Lunge, mens Eske Bille har erstattet ham med Truls Jude. XJudeX viser nok til at han var fra Jylland. Stedje var da bostedet for futene (DN III nr 1123). 15.7.1530 skriver kong Fredrik til Eske Bille at han igjen har forlent herr Vincent Lunge med Jemtland og Sogn, og ber ham overdra lenene igjen til Vincent sammen med de inntekter han har hatt av disse. Trolig har Vincent da vunnet saken i Herredagen (DN XXII nr 158). 15.9.1530 beklager Eske Bille til kongen at Sogn og Jemtland var tatt fra ham (BHF, 1925, side 243). 2.11.1530 skriver kong Fredrik at han fritar Eske Bille for alt ansvar for innbetalinger fra Sogn og Vardøhus len. (DN XXII nr 162).

    20.9.1531 får herr Vincent Lunge kvittering for å ha betalt for blant annet Sogn for 1530 og 1531 (NRR 1 side 30). Vincent hadde altså fått tilbake Sogn, men striden med Johan Kruckow var uløst. 17.10.1531 fikk Johan Kruckow livbrev på følgende garder : Sørheim, Fortun, Høyheim, Fjøsne, Eide, Flahammar, Hæri, Talle, Kroken, Fimreite og Nordnes. De skulle være fritt for kongelig tynge (det vil si skattefrie) unntatt når andre gode menns tjenere betaler alminnelig landhjelp og skatt, da skal også bøndene på disse gardene gjøre det (NRR bind 1, side 27). Bøndene skal altså forsatt skatte, men Johan Kruckow som jordeier, slipper å skatte. Johan har neppe eid disse gardene i sin helhet, men har mer trolig eid deler av gardene.

    17.12.1533 var Vincent Lunge i Marifjøra, hvor han skrev et brev til Eske Bille. Han forteller at han har vært på tinget på alle tingsteder innerst i sitt len Sogn. Da Vincent kom til Sogn var folk forskrekket på grunn av de saker som hadde vært mellom dem og ham. Da de hadde fått vite at Vincent ville holde den avtalen som Eske Bille og biskopen i Bergen hadde fått i stand, ble de vel tilfreds (DN XXII nr 254). Han forteller også at de brygger godt XHamburgerølX i Sogn, men han har ikke fått tak i noe enda.

    Kongen var nok delvis skyld i striden mellom Vincent Lunge og Johan Kruckow, når han tydeligvis har gitt dem retter hver for seg, som ikke var samordnet. Det kan derfor være at når Johan Kruckow i 1531 får skattelette for en rekke garder i Sogn, så var dette kompensasjon for å gi fra seg skipreidene til Vincent Lunge. I 1533 ser vi at Vincent Lunge var i Marifjøra, og av det han skriver var det tydelig at det nå var en del av hans len. Når Johan Kruckow og Vincent Lunge var forlikte var det også grunnlaget for at de skulle kunne stå sammen i den neste politiske krisen.

    Kong Christian kommer tilbake i Norge

    I november 1531 kom den kong Christian (II) som var blitt avsatt i 1524, til Oslo med en stor styrke, for å igjen å erobre landet. Han tok kontrollen over store deler av Østlandet. Han fikk samtidig støtte fra erkebiskopen i Nidaros, og med det kontrollen over Midt-Norge og Nord- Norge. Erkebiskopen så på kong Christian som et middel til å motarbeide virkningen av Luthers lære.

    2.2.1532 skriver Johan Kruckow Xaff SødremX (på Sørheim) til Eske Bille (DN XVI nr 548) at han stadig venter på innkalling til riksrådsmøtet. Han har hørt at kong Christian II er kommet til Norge (det vil si Oslo). Han har også hørt at noen av hans tilhengere skal komme over fjellet til Sogn. Johan spør hva han skal gjøre. Han anbefaler samtidig sin sønn Jon for Eske Bille. Dette er nok en gest fra Johans side for å bekrefte sin støtte til Eske Bille og kong Fredrik. Vi må kanskje også se det i sammenheng med at Johan allerede sønnen Hans i XstabenX til erkebiskopen. Han var sikkert plassert der av Johan som en del av sitt maktpolitiske spill mot Vincent Lunge noe tidligere, og som en metode for å skape allianser. Vincent Lunge og erkebiskopen var bitre fiender.

    Mens mange norske stormenn enten støttet kong Christian eller ikke foretok seg noe, gikk altså Johan Kruckow og kretsen rundt ham aktivt ut med støtte av kong Fredrik (I). Det har tydeligvis vært et utvidet familieråd på Sørheim,hvor de har diskutert situasjonen. Hans Bagge og Johan Kruckow var XsvogreX, Trond Benkestoks mor var av Kruckow-familien og Jon Teiste var svigersønn til Johan Kruckow. Det har nok vært en vanskelig beslutning. Vi ser at Johan Kruckow hadde sønnen Hans i tjeneste hos erkebiskopen og svogeren Kjell Tordsen var direkte involvert i krigshandlingene på kong Christians side. Jon Teiste var senest i desember 1531 ansatt av erkebiskopen som kjøkemester, med tilholdssted i Erkebispegården i Bergen. Når Jon Teiste nå støttet kong Fredrik må han ha tatt parti mot sin arbeidsgiver og med det brutt med ham. Vi finner heller ikke Jon Teiste senere omtalt som kjøkemester. Trond Benkestok ser vi også i årene før hadde arbeidet for erkebiskopen og drev røvertokter mot Vincent Lunge og fru Inger på Austrått. Trond Benkestok forteller også noen år senere at han etter dette ble frarøvet gods av erkebiskopens menn. Vi vet ikke hva som har veid tyngst i den beslutningen som ble fattet. Kong Fredrik hadde gitt Johan Kruckow en betydelig skattefordel like før. De kan også ha hatt dårlige erfaringer med kong Christians vannstyre før 1524. Det kan være at noen av dem var Lutheranere. Trond Benkestok ser vi likevel må ha vært tro mot den katolske læren like til erkebiskopen flyktet i 1537.

    8.2.1532 svarer Eske Bille at han har mottatt brevet fra Johan Kruckow av hans svoger Hans Bagge. Han har drøftet brevet med biskopen Oluf i Bergen og Vincent Lunge. Eske anbefaler Johan sammen med sine venner Trond Benkestok, Hans Bagge og Jon Teiste å komme til Bergen (DN XVI nr 549). 9.2.1532 skriver Eske Bille til kong Fredrik I at erkebiskop Olaf har sluttet seg til kong Christian II. Han oversender også brevet fra Johan Kruckow av 2.2.1532 for å vise at kong Fredrik har støtte fra adelsmenn i Norge. Johan har også sendt sin svoger Hans Bagge, lagmann på XStegitX til Eske. Han opptrer på vegne av Johan Kruckow, Hans Bagge, Trond Benkestok og Jon Teiste XetcX (DN XVI nr 550). 10.2.1532 skriver Eske Bille omtrent det samme til kongens hovmester herr Johan Rantzow (DN XIII nr 585).

    1.3.1532 (DN IX nr 693) skriver Vincent Lunge til Eske Bille. Han hadde fått vite fra Johan Kruckows tjener at Kjell Tordsen en knabe fra Hedemark, var blitt skutt ved Elfsborg i kamp for kong Christian II mot kong Fredrik (I). Elfsborg var i nærheten av Gøteborg. 10.3.1532 (DN IX nr 694) skriver Vincent Lunge til Eske Bille. Svenn Bagge forteller fra Sogn at erkebiskopen har bedt alle knaber og setesveiner i Sogn om å hylle kong Christian II. Vincent vil nå sende 10-12 karer til Sogn for å finne ut hva godfolk der inne vil foreta seg.

    10.6.1532 (DN IX nr 703) var Johan Kruckow, Hans Bagge, Trond Benkestok og Jon Teiste på Bergenhus. De hadde tatt arrest i et skip fra erkebiskop Olav. Det ble nok gjort fordi erkebiskopen støttet kong Christian.



    I juli 1532 ble kong Christian (II) tatt til fange og satt i fengsel i København. Med sin aktive støtte til kong Fredrik sto Johan Kruckow politisk sterkt etterpå. I løpet av de neste årene ser vi at kongen belønner Johan Krukowmed å gi hans to sønner Hans og Jon samt svigersønnen Jon Teiste og Trond Benkestok tittelen væpnere. De fikk altså samme adelstittel som Johan Kruckow. De som hadde støttet kong Christian, som erkebiskopen, kom svekket ut av maktkampen. For erkebiskopen og den katolske kjerka var det nå bare et tidsspørsmål før det var slutt.

    24.11.1532 (DN XII nr 532) får Xerlige og velbyrdige mannX Johan Kruckow det godset som hadde tilhørt Kjell Tordsen. Kjell var falt i slaget ved Elfsborg. Kjell Tordsen hadde satt seg opp mot kongen, så Johan Kruckow var nå på sin husfrues vegne arving til Kjell Tordsens gård Dyne i Viken og gardene Tjerne i Ringsaker og Ingeberg i Hedemark. Johan Kruckow og hans medarvinger skal beholde disse til evig eie. - Bakgrunnen for brevet er at kongen kunne ha konfiskert godset til Kjell, men gir det i stedet til Johans kone og hennes medarvinger.

    Nytt kongevalg

    10.4.1533 døde kong Fredrik I. Johan Kruckow blir da involvert i valget av ny konge.

    24.7.1533 skriver Vincent Lunge til Eske Bille (DN X nr 655) blant annet om han har skrevet til Johan Kruckow om kongevalget. I august og september 1533 var Johan på et møte i riksrådet som var innkalt av erkebiskopen. De møttes på Bud i Romdalen. Valget av ny konge ble da drøftet. Johan er da omtalt som XJohan Krogo af vapenX (DN IV nr 1101 +1102). Til møtet (DN X nr 670) får vi vite at Johan Kruckow hadde med et fat numme til erkebiskopen. Sammen med møtet i riksrådet har de også Herredag - landets øverste domstol. 9.8.1533 (DN IV nr 1102) er Johan Kruckow meddommer.I en annen domskjennelse 1.9.1533 (DN IV nr 1101) er blant annet væpnerne Johan Kruckow, Guttorm Nilsen, Hans Bagge og Finn Hansen vitner. Det ble også behandlet politiske saker og 4.9.1533 var Johan Krukow med på å utstede en stevning til tyskerne i Bergen om å møte på neste Herredag (NMI side 548).

    Etter møtet på Bud har Johan reist til Oslo og 29.9.1533 stadfester han der en Alltingsdom fra Island (Kjellberg, 1995 s 361 og Stene, 1932, side 152 med henvisning til D. Isl nr IX nr 564).

    Våren 1534 har han trolig vært hos erkebiskopen i Trondheim. Valget av ny konge har nok vært blant de sakene som har vært drøftet. 23.6.1534 (DN XVI nr 567 og 568) opplyser erkebiskopen, Nils Lykke og Johan Kruckow i et brev utstedt i Bergen, at de etter seks ukers reise ikke er kommet lengre enn til Bergen, og vil ikke rekke herredagen i København som starter 24.6.1534. De har bedt Eske Bille og kanniken Jens (Olufsen) om å framføre deres unnskyldninger,og sender med dem deres fullmakter til kongevalget. Johan Kruckow har nok da vært i Trondheim, og så reist derfra med skip, for å komme til København. Samme dag gir erkebiskopen, Nils Lykke og Johan Kruckow i et brev utstedt i Bergen, fullmakt til de øvrige riksråder å velge en god konge for Norge (DN XII nr 547). De gir også samtidig en instruks til de frammøtte riksråder (DN XII nr 548 og DN XVI nr 566). Mens de var samlet, skriver de også samme dag (DN X nr 677 og 678), to brev om skatteinnkreving på Færøyene.

    Mellom de som reiste til kongevalget i Danmark var Eske Bille og sønnen Hans Kruckow. På veien ble de tatt til fange av hanseatene, og ført til Lubeck. Hva Johan da foretok seg vet vi ikke, men 14.7.1534 (DN IV nr 1104) var han fortsatt i Bergen og underskriver et brev. Fangene ble ikke satt fri før i november samme år. I denne perioden hører vi ikke noe mer om Johan. Vi må tro at dette har gått inn på ham, og når vi møter ham igjen neste år, hører vi forførste gang at han var syk.


    Seglmerket til Johan Kruckow 14.7.1534 (Riksarkivet, Kjeldeskriftavdelingen)

    3.5.1535 (DN X nr 690) skriver Johan Kruckow til erkebiskopen og erkjenner å ha mottatt innkallelse til Herremøte og kongevalg, men kan ikke komme på grunn av øyesykdom.
    8.4.1536 er Johan Kruckow omtalt i et brev erkebiskopen skriver (DN XXII nr 285). 19.5.1536 skriver Johan Kruckow fra Sørheim (XSødremX) til Eske Bille. Han vil til tross for sin øyesykdom komme til Bergen i nær framtid for å forhandle viktige saker med Geble Pedersen (DN X nr 697). Det kan se ut som Johan i en toårsperiode har holdt seg på Sørheim.

    1.6.1536 er Johan Kruckow på et møte i Bergen, der de hyller valget av Christian (III) som konge (BHF, 1925 side 261). 15.6.1536 er Johan Kruckow Xaff wabenX fortsatt i Bergen og bekrefter igjen skriftlig sammen med biskopen i Bergen at Christian den unge er valgt til Norges konge (DN XXII nr 303). 23.6.1536 (Kjellberg, 1995, s 387) er Johan Kruckow igjen med og skriver under på et hyllingsbrev til kong Christian (III).

    Reformasjonen

    8.4.1536 får vi vite at Vincent Lunge var blitt slått i hjel i Trondheim (DN XXII nr 285). Erkebiskopen skaffet av veie en av sine viktigste politiske motspillere, men samtidig var drapet så åpenlyst at det igjen svekket stillingen til erkebiskopen, både i forhold til kongen og blant makteliten i Norge.

    30.10.1536 ble det gjort et omfattende vedtak i riksrådet i Danmark. Norge ble ikke lenger ansett som et eget rike, men en landsdel på linje med Jylland, Fyn og Sjælland. Samtidig ble reformasjonen vedtatt. Hvordan Johan Kruckow forholdt seg til vedtakene vet vi ikke, men det er ikke noe som tilsier at han motsatte seg vedtakene.

    I et brev skrevet etter 27.11.1536 takker kong Christian (III) for hyllingsbrevet som var signert av blant annet Johan Kruckow (DN XXII nr 343). 11.12.1536 er Jon Teiste av våpen, på Sørheim (XSørromX). Han utsteder med Norges riksråds samtykke sitt hyldningsbrev til den nye kongen (DN II nr 1120). Jon Teiste har nok skrevet dette sammen med og i forståelse med svigerfaren Johan Kruckow. 13.12.1536 (DN X nr 699) er Johan Kruckow i Solvoren og skriver til Eske Bille. Han har vært med på å få folk fra fem skipreider til å samtykke i å betale en ekstraskatt. Han kan ikke gjøre noe mer med saken på grunn av sin øyesykdom. Det er siste gang vi hører om Johan Kruckow i live.

    Avslutning og familien til Johan Kruckow på Sørheim

    Fjerde dag etter påske 1539 var det skifte der Hans, Jon og Jørgen Kruckow skiftet med sine søstre Barbra (til Fet), Anna (på Kroken), Adeludtz (på Gjeresvik i Tysnes i Sunnhordaland) og Karen Johansdøtre alt det jordegods som fantes etter deres avdøde foreldre (NHD bind V 10.7.1599, side 98-99). Jørgen og Karen hører vi ikke mer om, så de kan være døde unge - uten livsarvinger.

    10.3.1529 (Stene, 1932, side 139 med Dipl. Island. som kilde) ga Johan Kruckow skjøte i Bergen til biskop Ogmund i Skålholt på Island på de jorder, gods og penger som Bjørn Thorleifsen solgte til Xmin bror Hans KrukoX mot å få 600 mark. Hans Kruckow og kona hustru Sunniva (Eindridsdatter) fikk som vi har sett over, en del jordegods på Island i pant 31.5.1505. De må ha dødd uten livsarvinger og Johan selger jorda tilbake til Island. Vi har ingen direkte kilder som sier noe om hvem foreldrene til Hans, Lasse og Johan Kruckow var. Jeg kommer likevel tilbake til en hypotese på side 108.

    Etter Xgamle våpenbøkerX (Sollied, 1932, side 279) skal Johan Kruckow ha vært gift med Gudrun Tordsdatter, som var datter til Tord Torgunssen (Smør) og Bergitte Kjellsdatter til Tjerne. Det er ingen samtidige kilder som bekrefterdette, men det er heller ingen kilder som sier noe annet. Når Johan i 1532 ble arving etter Kjell Tordsen, som trolig var sønn til Tord Torgunssen, virker ikke dette urimelig. I Hirtzholms våpenbok fra slutten av 1600-tallet (Kongelige bibliotek i København, Thottske samlinger 4to 1895) sies det (NM I s 279) at Adelus, hvis slektsnavn ikke oppgis, først var gift med Johan Kruckow og så med Hans Jensen (StdNFSH I s 405). Berg (1833, s 403) skriver at Gudrun Torsdatter hadde søstrene Tora gift med Eystein Bratt og Kjell Toresen som var gift med Agathe Algutsdatter Kamp. En nærmere drøfting og hypoteser om denne slekten finner en hos Engebret Haugen (1968).

    Gudmund Kruckow Xi SognX

    I et skriv fra 1528 eller 1529 redegjorde Gaute Thoraldsen for en del av det folkene til erkebiskopen hadde tatt i bytte fra Christoffer Trondsens koffert. Av dette hadde han gitt Gudmund Kruckow (XKrukoX) i Sogn 3 mark i rede penger (DN VIII nr 584). Denne Gudmund Kruckow kan ha vært en slektning av Johan Kruckow, men det er usikkert. Det vi kan lese av brevet er at han må ha vært en av erkebiskopens menn. Vi kjenner også et par andre dokumenter som viser til Gudmund-er, som kan være den samme. Omkring 1.10.1519 (Kjellberg, 1995, s 43) ber kongen Gudmund XKrogX om å stille med fire mann som krigshjelp. 24.2.1525 (DN I nr 1069) hører vi at erkebiskop Eriks tjener Gudmund i 1518 mottok betaling for erkebiskopen. Det var i Roskilde i Danmark. I 1537 (DN XII nr 571) er en Gudmund Eskildsen en av erkebiskopens menn. En kobling mellom disse personene er likevel svært hypotetiske, og det kan godt være forskjellige personer.

    Gudmund er ikke av de mest brukte navnene i Sogn. I 1563 var det en Gudmund på Loven i Aurland, men han eide ikke jord. Han da lite sannsynlig. I 1570 hører vi om en Anders Gudmundsen som var lagrettemann i Sogn (DN XI side 825).Om det er noen sammenheng med Gudmund Kruckow vet vi ikke.

    Johan Kruckow til Sørheim i Luster var væpner og riksråd fra 1524[23] til om lag 1537. Han døde 1536 eller 1537. Han må ha vært en svært betydningsfull politisk aktør. Han var med ved tre kongevalg. Ved sin konsekvente støtte tilkongene i København var han også med på å legge forholdene politisk til rette for reformasjonen.

    I 1518 er Johan Kruckow omtalt første gang, og drev da trolig nordlandshandel.[24] I 1521 bodde han på Hjelmsøy i Finmark.[25] I 1524 hører vi for første gang om Johan Kruckow som politisk aktør. Johan Kruckow, var da lensherrer i Sogn. Johan Kruckow er omtalt som væpner - adelsmann også fra 1524[26] og fram til sin død.

    Da Christian II flyktet i 1524 tok riksrådet over styringen og hadde sine første møter i Bergen i august 1524. Det er da vi møter Johan Kruckow for første gang som riksråd - medlem av kongens råd.[27] 5.8.1524 sa det norske riksrådet med blant Johan Kruckow opp troskapen mot kong Christian II og slo fast at de var klar til å velge seg en ny konge.[28] 23. august 1524 valgte riksrådet herunder Johan Kruckow Frederik I til Norge konge.[29]

    Johan Kruckow hadde en mangeårig strid med Vincent Lunge blant annet om retten til forleninger i Sogn. Sommeren 1528 sendte Vincent Lunge 40 mann av Dalakarene (Nils Stenssens soldater fra Dalarne i Sverige) for å slå i hjel Johan Kruckow. Johan kom seg unna i live, men gard og gods kom i deres hender. Det ble også skrevet at Johans Xhustru og barn går i bygden og tigger brødX.[30] I 1531 ser det ut til at striden ble avsluttet.[11]

    I november 1531 kom den kong Christian (II) som var blitt avsatt i 1524, til Oslo med en stor styrke, for å igjen å erobre landet. Johan Kruckow og kretsen rundt ham gikk aktivt ut med støtte av kong Fredrik (I). I juli 1532 ble kong Christian (II) tatt til fange og satt i fengsel. Med sin aktive støtte til kong Fredrik sto Johan Kruckow politisk sterkt etterpå.[11]

    10. april 1533 døde kong Fredrik I og Johan Kruckow blir da involvert i valget av ny konge. 1. juni 1536 er Johan Kruckow på et møte i Bergen, der de hyller valget av Christian (III) som konge og undertegner de nærmeste dagene flere hyllingsbrev til kong Christian (III).[31]

    13. desember 1536 er siste gang vi hører om Johan Kruckow i live og han var nok død ikke lenge etter.[32]

    Etter «gamle våpenbøker»[33] skal Johan Kruckow ha vært gift med Gudrun Tordsdatter (Smør). Det er ingen samtidige kilder som bekrefter dette, men det er heller ingen kilder som sier noe annet. Når Johan i 1532 ble arving etter Kjell Tordsen, som trolig var sønn til Tord Torgunsen, virker ikke dette urimelig. I Hirtzholms våpenbok[34] fra slutten av 1600-tallet sies det at Adelus, hvis slektsnavn ikke oppgis, først var gift med Johan Kruckow og så med Hans Jenssen. Våpenbøkene fra 1600- og 1700-tallet er ikke regnet som særlig pålitelige!

    Krukow => Kroken
    usikre foreldre. til Tjerne, Kroken og Skatval. sen. g. Adelus, g. Hans Jens. Rostvig?
    Forfulgt av Vincentz Lunge i 1528. Lensherre til Vardøhus (og Bergenhus ?).
    1535: ført til Lybeck som fange sammen med Esge/Eske Bille.
    Deltok i kongevalget i 1636 (lojal overfor Frederik I).
    Eide Ytre Kroken i Hafslo, Luster, SF. 1539, Skifte et. ekteparet
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    g.m. Karen Kamp til Brangstrup? 1539, Skifte etter ekteparet .
    Forfulgt av Vincentz Lunge i 1528. Lensherre til Vardøhus (og Bergenshus ?). 1535: ført til Lybeck som fange sammen med Esge/Eske Bille. Deltok i kongevalget i 1636.
    From MikeGL: Flyttet trolig til Kroken i Luster rundt 1525. Men allerede i 1527 ble gården
    plyndret av folkene til Vincents Lunge og kort tid etter flyttet Johan med
    familien til Sørheim som ble kjernen i det store Kruckow- el. Sørheimsgodset.
    Skifte etter ham i 1539.

    There is obvious confusion about the parents of Johan. Per Normo gives his mother as Adelus Eriksdatter Kruckow and his father as unknown.

    SOURCES
    Anita Holck GedComp 28/2-2001.
    Bygdebok for Luster III, 1987
    Christer Hellholm [christer.hellholm@ks.ericsson.se] mail 3.3.1999
    Per Nermo [nermo@online.no] e-mail 13/12-2000
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Ätten Kruckow kom tidigt till Norge från Danmark, men släkten kommer ursprungligen från Pommern.

    Flyttet trolig til Kroken i Luster rundt 1525. Men allerede i 1527 ble gården plyndret av folkene til Vincents Lunge og kort tid etter flyttet Johan med familien til Sørheim som ble kjernen i det store Kruckow- el. Sørheimsgodset.
    Skifte etter ham i 1539.

    Om Kroken
    Adels-ætta Kruckow i Kroken
    Garden kom på 1500-talet i adelsætta Kruckow si eige. Kruckow er ei ætt som kom frå det tyske Pommern. Dei fekk rotfeste i Bergen og hadde m.a. fått hand om Nordfjord- og Sunnfjordgodset som kongen hadde kverrsett etter avrettinga av riksråden Audun Hugleikson frå Jølster.

    Kruckowane var store og jordeigarar kring Bergen, og vart truleg store jordeigarar i Sogn alt på 1400-talet. Frå denne ætta kom Johan Kruckow som var mektig riksråd og lensherre kring 1520-1530. Han skreiv seg for «Johan Kruckow aff Søderem» og budde mest truleg på Sørheim, som tilliks med Kroken ligg på austsida av Lustrafjorden. Men han kan også ha budd i Kroken.

    Stor eigedom
    Kruckow-godset i Sogn omfatta det meste av noverande Luster kommune, samt store område kring Sogndalsfjorden. Kruckow dreiv også stor handel med eigne skip til fiskevær som han kontrollerte i Nord-Noreg.

    Skulle drepast
    Kruckow levde i reformasjonstida - overgangstida frå den katolske til den lutheranske kyrkja, og det var støtt spenningar mellom dei to fløyane. I 1527 rauk han uklar med den mektige herren på Bergenhus, Vincent Lunge, som sende ein liten hær på 40 leigesoldatar til Sogn for å drepe Kruckow. Kruckow rømde, men garden hans vart plyndra.


    BERGENHUS: Kruckow kom på kant med lensherren på Bergenhus. (Foto: Arild Nybø © 2003)
    Bygde seg opp att
    Men Kruckow organiserte seg på nytt, og spela heilt til han døydde ein sentral rolle i norsk rikspolitikk. M.a. fekk han seinare også store jordeigedomar i Ringerike og Båhuslen som takk for at han hadde støtta Fredrik I i kampenom den norske kongemakta.

    Ut over 1500-talet vart Kroken-godset delt opp i fleire bruk - m.a. i Indre og Ytre Kroken. Ættlingane til Kruckow eigde Kroken med tilhøyrande jordegods til kring midten av 1600-talet.

    Etter Xgamle våpenbøkerX (Sollied, 1932, side 279) skal Johan Kruckow ha vært gift med Gudrun Tordsdatter, som var datter til Tord Torgunssen (Smør) og Bergitte Kjellsdatter til Tjerne. Det er ingen samtidige kilder som bekrefterdette, men det er heller ingen kilder som sier noe annet. Når Johan i 1532 ble arving etter Kjell Tordsen, som trolig var sønn til Tord Torgunssen, virker ikke dette urimelig. I Hirtzholms våpenbok fra slutten av 1600-tallet (Kongelige bibliotek i København, Thottske samlinger 4to 1895) sies det (NM I s 279) at Adelus, hvis slektsnavn ikke oppgis, først var gift med Johan Kruckow og så med Hans Jensen (StdNFSH I s 405). Berg (1833, s 403) skriver at Gudrun Torsdatter hadde søstrene Tora gift med Eystein Bratt og Kjell Toresen som var gift med Agathe Algutsdatter Kamp. En nærmere drøfting og hypoteser om denne slekten finner en hos Engebret Haugen (1968).


    --------------------
    Johan Kruckow til Sørheim i Luster (død 1536 eller 1537) er kjent som adelsmann og riksråd. Han var medlem av kongens råd fra 1524 til sin død, og han må ha vært en svært betydningsfull politisk aktør. Han var med ved tre kongevalg. Ved sin konsekvente støtte til kongene i København var han også med på å legge forholdene politisk til rette for reformasjonen.





    Innhold
    [skjul] 1 Bakgrunn
    2 Valget av kong Frederik I
    3 Striden med Vincent Lunge
    4 Kong Christian kommer tilbake i Norge
    5 Nytt kongevalg
    6 Slutten
    7 Litteratur
    8 Noter


    Bakgrunn [rediger]

    I 1518 er Johan Kruckow omtalt første gang, og drev da trolig nordlandshandel.[1] I 1521 bodde han på Hjelmsøy i Finmark.[2]

    I 1524 hører vi for første gang om Johan Kruckow som politisk aktør. Johan Kruckow, Trond Benkestokk og Erik Ormsen var da lensherrer i Sogn, hver med noen skipreider. Johan Kruckow er omtalt som væpner - adelsmann også fra 1524.[3]

    Johan Kruckow brukte et seglmerke med en enhjørning.





    Våpenskjoldet til ridderen Johan Kruckow 14. juli 1534 med en enhjørning, bjelker og i hjelmtegnet en ring.
    Tegning i Riksarkivet, Kildeskriftavdelingen i Oslo.
    Foto: Arne Kvitrud i 1996
    Valget av kong Frederik I [rediger]

    Christian II styrte Norge egenrådig og det norske riksrådet ble etter 1515 ikke lenger tatt med på råd eller innkalt til møter. I 1521 ble makten til kirken alvorlig knekket og erkebiskopen var i eksil. Kongemakten utøvet et voldsregime både i Danmark og i Norge. Store skatter ble lagt på folk for å finansiere kriger mot Sverige. I 1523 startet er opprør mot kongen i Danmark. Borgerkrigen endte med at kong Christian II flyktet. I Norge tok riksrådet over styringen og hadde sine første møter i Bergen i august 1524. Det er da vi møter Johan Kruckow for første gang som riksråd - medlem av kongens råd.[4]

    5.8.1524 sa det norske riksrådet med blant Johan Kruckow opp troskapen mot kong Christian II og slo fast at de var klar til å velge seg en ny konge.[5] 23. august 1524 valgte riksrådet herunder Johan Kruckow Frederik I til Norge konge.[6] Etter dette har Johan reist til Riberhus i Danmark. 24. november 1524 skrev kong Fredrik I sammen med riksrådet, inkludert Johan Kruckow, at kongen ville håndheve riksrådets recess og håndfestning (en slags grunnlov).[7]Johan Kruckow er omtalt sist av sju riksråder. Det ble strid mellom kong Fredrik I og det norske riksrådet om hvem som skulle ha kontrollen over Akershus festning. Kongen ville ha inn danske adelsmenn i stillingen, mens det norske riksrådet ville ha nordmenn.

    Striden med Vincent Lunge [rediger]

    Johan Kruckow hadde fem skipreider i Sogn i forlening.[8] Det vil si at han innkrevde alle statlige inntekter som skatter, bøter og leieinntekter av jordegods. For dette betalte han en viss årlig avgift, men beholdt selv resten. Dette var nok den viktigste inntektskilden som Johan hadde. Johan Kruckow betalte inn sine avgifter til Vincent Lunge som så betalte dem videre til kongen. Vincent Lunge var en mann som var maktglad og som stadig prøvde å øke egneinntekter. Som høvedsmann har han tydeligvis etter hvert ment at skipreidene i Sogn burde han selv ha kontroll over, og ikke Johan Kruckow.[9]

    Forholdet mellom Vincent Lunge og de tre lensherrene i Sogn ble etterhvert dårlig. Vincent Lunge likte ikke at han ikke også hadde full kontroll over lenene i Sogn, og prøvde å få de andre vekk. At forholdet var blitt dårlige servi alt i et brev Vincent Lunge skrev til erkebiskopen 31.1.1526.[10] Han klager da blant annet på Johan Kruckow for ikke å ha sendt hjelp, da hans fut på Lista ble fanget av kong Christian sine folk. Vincent klaget også på at Johan Kruckow heller vil være hos sin kone og sine barn.

    Sommeren 1528 skrev erkebiskop Olaf Engbretson til kongen at junker Nils Stenssons opphold i Norge høsten 1527 til våren 1528. Nils Stenssen utga seg for å være en svensk kongesønn, og klarte å bli gift med en annen datter av fruInger til Austrått. Erkebiskopen forteller at da Vincent Lunge dro fra Fosen til Bergen, sendte han 40 mann av Dalekarene (Nils Stenssens soldater fra Dalarne i Sverige) med sin leder for å slå i hjel Johan Kruckow. Johan kom segunna i live, men gard og gods kom i deres hender. Det ble også skrevet at Johans Xhustru og barn går i bygden og tigger brødX.[11] Det siste får vi helst tro var overdrevet.

    17. april 1528 beskriver fru Inger til Austrått det dårlige forholdet mellom Vincent Lunge og Johan Kruckow i et brev til erkebiskopen..[12] Vincent og Johan hadde gjort et forlik, men Ingerd mente at Johan ikke hadde holdt seg til forliket. Johan Kruckow skulle overlate lenet til Vincent Lunge, da Vincent igjen hadde fått kongens brev på det. Johan Kruckow skulle fritt kunne reise hjem til sin gard (Sørheim), men Vincent Lunge skulle få avgiftene fra lenet dette året.

    Våren 1528 må Johan Kruckow ha reist til kongen i Danmark for å klage sin nød. 11. juni 1528 skrev kong Fredrik I til erkebiskop Olaf i Trondheim. Han forteller at Johan Kruckow hadde vært hos kongen og klaget sin nød. Kongen bererkebiskopen hjelpe Johan Kruckow mot Vincent Lunge. Kongen viser til at Vincent Lunge sine folk hadde overfalt ham i hans gård og hus, jaget Johan, hans hustru, barn og tjenere bort og tatt hans bo og buskap.[13]

    Vincent Lunge kom på kant både med Johan Kruckow og med kongen. Kongen hadde fått mange klager på Vincent. Kongen ga sa Vincent Lunge sparken fra jobben på Bergenhus, men som erstatning for å gi fra seg Bergenhus fikk Vincent Lunge 17.10.1528 forleningsbrev på Sogn for 10 år, mot en årlig avgift. Kongen spesifiserer likevel ikke i brevet hva han la i ordet Sogn.[14]

    I 1529 hadde Johan Kruckow fortsatt skipredene i Sogn i forlening (Dale, Marifjøra, Solvoren og Norum).[15] Forholdet mellom Vincent Lunge og kongen bedret seg heller ikke. 17. februar 1530 inndro Eske Bille lenene til Vincent Lunge - deriblant Sogn, men fikk dem igjen senere samme år. Vincent fikk altså tilbake Sogn, men striden med Johan Kruckow var uløst. 17. oktober 1531 fikk Johan Kruckow livbrev på en rekke gårder garder i Luster og Sogndal.[16] Kongen var nok delvis skyld i striden mellom Vincent Lunge og Johan Kruckow, når han tydeligvis har gitt dem retter hver for seg, som ikke var samordnet. Det kan derfor være at når Johan Kruckow i 1531 får en rekke garder i Sogn av kongen, så var dette kompensasjon for å gi fra seg skipreidene til Vincent Lunge. I 1533 ser vi at Vincent Lunge var i Marifjøra i Luster, og av det han skriver var det tydelig at det nå var en del av hans len.[17] Når Johan Kruckow og Vincent Lunge var forlikte var det også grunnlaget for at de skulle kunne stå sammen i den neste politiske krisen. [18]

    Kong Christian kommer tilbake i Norge [rediger]

    I november 1531 kom den kong Christian (II) som var blitt avsatt i 1524, til Oslo med en stor styrke, for å igjen å erobre landet. Han tok kontrollen over store deler av Østlandet. Han fikk samtidig støtte fra erkebiskop Olav Engelbrektsson i Nidaros, og med det kontrollen over Midt-Norge og Nord- Norge. Erkebiskopen så på kong Christian som et middel til å motarbeide virkningen av Luthers lære.

    2. februar 1532 skrev Johan Kruckow til Eske Bille.[19] Han har hørt at kong Christian II er kommet til Norge (det vil si Oslo). Mens mange norske stormenn enten støttet kong Christian eller ikke foretok seg noe, gikk Johan Kruckow og kretsen rundt ham aktivt ut med støtte av kong Fredrik (I). Det har tydeligvis vært et utvidet familieråd, hvor de har diskutert situasjonen. Hans Bagge og Johan Kruckow var svogre, Trond Benkestoks mor var av Kruckow-familien og Jon Teiste var svigersønn til Johan Kruckow. Det har nok vært en vanskelig beslutning. Vi ser at Johan Kruckow hadde sønnen Hans i tjeneste hos erkebiskopen og svogeren Kjell Tordsen var direkte involvert i krigshandlingene på kong Christians side. Jon Teiste var senest i desember 1531 ansatt av erkebiskopen som kjøkemester, med tilholdssted i Erkebispegården i Bergen. Når Jon Teiste nå støttet kong Fredrik må han ha tatt parti mot sin arbeidsgiver og med det brutt med ham. Vi finner heller ikke Jon Teiste senere omtalt som kjøkemester. Trond Benkestok ser vi også i årene før hadde arbeidet for erkebiskopen og drev røvertokter mot Vincent Lunge og fru Inger på Austrått. TrondBenkestok forteller også noen år senere at han etter dette ble frarøvet gods av erkebiskopens menn. Vi vet ikke hva som har veid tyngst i den beslutningen som ble fattet. Kong Fredrik hadde gitt Johan Kruckow en betydelig skattefordel like før. De kan også ha hatt dårlige erfaringer med kong Christians vanstyre før 1524. Det kan være at noen av dem var lutheranere. Trond Benkestok ser vi likevel må ha vært tro mot den katolske læren like til erkebiskopen flyktet i 1537. 10. juni 1532[20] var Johan Kruckow på Bergenhus og hadde tatt arrest i et skip fra erkebiskop Olav Engelbrektsson. Det ble nok gjort fordi erkebiskopen støttet kong Christian.

    I juli 1532 ble kong Christian (II) tatt til fange og satt i fengsel i København. Med sin aktive støtte til kong Fredrik sto Johan Kruckow politisk sterkt etterpå.[21] I løpet av de neste årene ser vi at kongen belønner Johan Krukow med å gi hans to sønner Hans og Jon samt svigersønnen Jon Teiste og Trond Benkestok tittelen væpnere. De fikk altså samme adelstittel som Johan Kruckow. De som hadde støttet kong Christian, som erkebiskopen, kom svekket ut av maktkampen. For erkebiskopen og den katolske kirken var det nå bare et tidsspørsmål før det var slutt.

    Nytt kongevalg [rediger]

    10. april 1533 døde kong Fredrik I og Johan Kruckow blir da involvert i valget av ny konge. I august og september 1533 var Johan på et møte i riksrådet som var innkalt av erkebiskopen. Valget av ny konge ble da drøftet. Våren 1534 har han trolig vært hos erkebiskopen i Trondheim. Valget av ny konge har nok vært blant de sakene som har vært drøftet. Mellom de som reiste til kongevalget i Danmark var sønnen Hans Kruckow. På veien ble de tatt til fange av hanseatene, og ført til Lübeck. Hva Johan da foretok seg vet vi ikke, men 14.7.1534 var han fortsatt i Bergen. Fangene ble ikke satt fri før i november samme år. I denne perioden hører vi ikke noe mer om Johan. Vi må tro at dette har gått inn på ham, og når vi møter ham igjen neste år, hører vi for første gang at han var syk.[22]

    3. mai 1535 skriver Johan Kruckow til erkebiskopen og erkjenner å ha mottatt innkallelse til Herremøte og kongevalg, men kan ikke komme på grunn av øyesykdom.[23] Det kan se ut som Johan i en toårsperiode har holdt seg på Sørheimi Luster. [24]

    1. juni 1536 er Johan Kruckow på et møte i Bergen, der de hyller valget av Christian (III) som konge og undertegner de nærmeste dagene flere hyllingsbrev til kong Christian (III).[25]

    Slutten [rediger]

    13. desember 1536 er siste gang vi hører om Johan Kruckow i live og han var nok død ikke lenge etter.[26]

    Litteratur [rediger]
    Henning Sollied: «Nogen oplysninger om slekterne Kruckow, Haar og Benkestok», Norsk Slektshistorisk Tidsskrift, bind III, Oslo, 1932
    Nicolai Stene: «KruckowXerne i Norge», Norsk Slektshistorisk Tidsskrift bind III, Oslo, 1932
    Arne Kvitrud: «Luster etter den store mannedauden», Stavanger, 1998, jamfør jamfør http://home.online.no/~akvitrud/kruckow.htm.

    Noter [rediger]

    1.^ Norske regnskaper og jordebøker (NRJ), bind 1, side 78
    2.^ NRJ bind 1 side 343
    3.^ Andreas Holmsen: Sogns økonomiske og administrative historie, i Norske Bygder, bind IV, Oslo, 1937, side 102 med referanse til Nye Dansk Magazin VI, side 288-330
    4.^ Kjellberg Halvard: Norges gamle love, annen rekke 1388-1604, fjerde bind 1513-1536, Oslo, 1995, side 192
    5.^ DN IX nr 532
    6.^ DN IX nr 534
    7.^ DN VII nr 594
    8.^ DN V nr 1046 og 1048
    9.^ Kvitrud, 1998
    10.^ DN VII nr 618
    11.^ DN IX nr 610
    12.^ DN IX nr 607
    13.^ DN IX nr 612
    14.^ Norske Rigsregistranter (NRR), bind 1 side 15-16
    15.^ Stene, 1932, side 151
    16.^ NRR bind 1, side 27
    17.^ DN XXII nr 254
    18.^ Kvitrud, 1998
    19.^ DN XVI nr 548
    20.^ DN IX nr 703
    21.^ Kvitrud, 1998
    22.^ Kvitrud, 1998
    23.^ DN X nr 690
    24.^ Kvitrud, 1998
    25.^ Bergens historiske forenings skrifter, 1925 side 261, DN XXII nr 303 og Kjellberg, Norges gamle lover, 1995, side 387
    26.^ DN X nr 699

    Kategorier: Politikere fra Sogn og Fjordane | Personer fra Luster kommune

    http://no.wikipedia.org/wiki/Johan_Kruckow
    --------------------
    Johan Hansson Kruckow

    Johan Hansson Kruckow, som ble født omkring år 1470/75 og som døde omkring år 1536/39, var sønn av Hans Johannesson Kruckow, som døde omkring år 1512, og av Karen. Omkring år 1442 deltok Hans som riksrådmedlem i innsettelsen av kong Christoffer av Bayern som norsk konge. Les mer om Christoffer på undersiden om Kalmar på denne nettsiden. Omkring år 1453 gikk Hans inn i Munkeliv kloster som føderådsmann, samtidig som gav fra seg Søndfjord len til klosteret.Omkring år 1508 var Hans på Bergenhus og omkring år 1516 var han utnevnt til ridder. Trykk her for å lese om Bergenhus og se bilder av det.

    Hans og Karen bodde på gården Kroken på Hafslo i Luster. Utenom sønnen Johan hadde de også sønnen Hans, som bosatte seg på Island. Etter at hans hustru Karen døde giftet Hans seg på nytt med Synva Eindridsdatter. Men det ble ikkebarn i det andre ekteskapet. Hans var sønn av Johannes Kruckow og av Anna Ludvigsdatter Barsenbek.

    Johan Hansson Kruckow bodde på Sørheim i Luster og han hadde et handelsted i Hjelmsø i Finnmark. Han drev også med Nordlandshandel og hadde sitt eget skip. Han handlet en del med Hanseatene i Bergen. Trykk her for å lese mer om Hanseatene. Johan var også i en periode en fut for deler av vestlandet. Han arvet store områder på Island etter sin bror Hans, som ikke hadde arvinger etter seg. Omkring år 1524 deltok Johan på et riksdagmøte i Bergen der han repensenterte det nordafjelske.

    Han var også med på å avsette kong Christian den andre omkring år 1523 og han var hos kong Frederik den første omkring år 1528 for å klage, etter at Vincent Lunge og hans menn hadde overfalt Johan og hans familie på hjemgården deres i Sogn og jaget dem på flykt. Deretter hadde Vincent overtatt gården, som bar navnet Kroken. Kong Frederik sendte et brev til erkebiskopen Olav og ber han om å hjelpe Johan med å ta tilbake det som rettmessig tilhører Johan. Les mer om dette på undersiden om erkebiskopen på denne nettsiden. Trykk her for å lese mer om kong Christian, trykk her for å lese mer om kong Frederik og trykk her for å lese mer om Vincent Lunge.

    Kjeld Tordsson var en stor tilhenger av kong Christian den andre og gav ham sin fulle støtte. Da kong Frederik overtok forsatte Kjeld med å hylle sin gamle konge. Kjeld ble tilslutt straffet for dette og han mistet alle eiendommene sine. Omkring år 1532 gav Frederik disse eiendommene videre til Johan Kruckok som et slags plaster på såret for det som Vincent hadde gjort. Noen av disse eiendommene var Tjerne i Ringsaker, Dyne i Båhuslen og Ingeborg i Ringsaker. Johan var både riksrådmedlem og lensmann løpet av livet sitt og han ble også utnevnt til ridder.

    Johan giftet seg omkring år 1510 med Gudrun Tordsdatter, som ble født omkring år 1485. Hun var datter av Tord Aslaksson Baat, som døde omkring år 1499, og av Birgitte Henningsdatter, som ble født omkring år 1465. Tord, som ble født i Viken i Båhuslen, var lagmann i Viken. Birgitte kom fra Tjerne i Ringsaker. Hun og Tord hadde også sønnen Kjeld. Les mer om han i avsnittet over her. Det var skifte etter Johan og Gudrun omkring år 1539. En enkel kilde mener at Johan først var gift med Adelus? Men jeg har ikke funnet andre kilder som støtter dette. Johan og Gudrun hadde sju barn.

    1. Anne Johansdatter Kruckow, som døde omkring år 1602, var gift med Jon Olufsson Theiste, som ble født omkring år 1500 i Bergen og som døde omkring år 1555. Jon var sønn av Oluf Theiste, som var ombudsmann i Bergen, og av Kristine Scak, som etter sin manns død flyttet til Kaupanger i Sogn. Oluf ble drept omkring år 1539 på Hof. Jon bodde en periode i Danmark der han jobbet under den danske admiralen Christoffer Trondsson. Les mer om det på undersiden om Christoffer på denne nettsiden. Jon og Christoffer må nok ha vært gode venner. Maren Christoffersdatter Tronds, som var en av døtrene til Christoffer, giftet seg med Olaf Jonsson Theiste, som var sønnen til Jon. Anne og Jon bodde på Kroken, Hafslo, i Sogn, der de fikk tre barn.

    A. Olaf Jonsson Theiste giftet seg omkring år 1570 med Maren Christoffersdatter Tronds, som ble født omkring år 1550/52 og som fremdeles levde omkring år 1578. Les mer om Olaf og Maren på undersiden om Maren på denne nettsiden.

    B. Karen Jonsdatter Theiste giftet seg med Anders Christensson, som var borgermester i Bergen. Da Anders døde giftet Karen seg på nytt med Henrik Mund fra Iden. Karen fikk ikke barn i det andre ekteskapet. Men hun og Anders haddeet barn.

    B1. Johan Andersson, som ble født omkring år 1562 og som døde omkring år 1607, var rådmann i Bergen. Han var først gift med Maren Jørgensdatter, som var datter av Jørgen Clausson Valravn og av Anne Finnsdatter til Samsal. Anne døde omkring år 1604. Johan og Maren hadde barnet Anna Johansdatter, som ble gift med Laurits Michelsson.

    Da Maren døde giftet Johan seg på nytt med Sidsel Axelsdatter Guntersberg, som var datter av Axel Henriksson Guntersberg, som ble født omkring år 1545 og som døde omkring år 1588, og av Kristine Trondsdatter Benkestok, som ble født omkring år 1530 og som døde omkring år 1572. Kristine og Axel hadde også datteren Karen Axelsdatter Guntersberg, som var født omkring år 1565 og som døde før år 1586. Les mer om henne på undersiden om Baroniet på denne nettsiden. Axel var sønn av Henrik Guntersberg. Les mer om Henrik lenger nede på denne undersiden. Axel dreiv på med handel og sjøfart. Han var en ganske rik mann på sin tid og han var av pommerens ætt.

    Axel hadde eiendommer på Mel i Kvinnherrad og på Torget i Helgeland. Fra omkring år 1574 hadde han Helgeland som len. Axel var omkring år 1536/37 høvedsman på festningen på Steinviksholmen under ledelse av erkebiskopen Olav Engelbrektsson. Les mer om dette på undersiden om erkebiskopen på denne nettsiden. Trykk her for å lese mer om festningen og trykk her for å se navnene på de fleste som jobbet på festningen. Axel døde omkring år 1588 på sin eiendom Torget på Helgeland. Johan og Sidsel fikk ikke barn.

    Kristine Trondsdatter var datter av Trond Benkestok, som ble født omkring år 1490 og som døde omkring år 1558, og av Anna Jonsdatter Haar, som ble født omkring år 1510 og som døde omkring år 1569. Trond hadde eiendommer både på Melø og på Jordanger, men han og Anna bodde nok i Bergen. Trond arvet en del eiendommer etter Magdalena Olavsdatter Bagge. Les mer om Magdalena på undersiden om Baroniet på denne nettsiden. Både Trond og Anna ble ved sin død begravet ved domkirken i Bergen. Trykk her for å lese mer om domkirken i Bergen. Anna Jonsdatter var datter av Jon Olsen Haar, som ble født omkring år 1470, og av Elene Aslagsdatter av Lund. Jon og Elene hadde også barna Hallstein Jonsson Haar og Nils Jonson Haar. Les mer om Nils lenger nede på denne undersiden.

    C. Gudrun Jonsdatter Theiste giftet seg med Jørgen Pedersen Staur fra Nervik i Ølen. Da Gudrun døde giftet Jørgen seg på nytt med Margrete Christoffersdatter Tronds, som ble født omkring år 1557 og som fremdeles levde omkring år 1578. Les mer om Margrete og Jørgen på undersiden om Margrete på denne nettsiden. Jørgen fikk ingen barn med Gudrun.

    1. Anne Johansdatter Kruckow giftet seg på nytt med Anders Nilsson omkring år 1561, etter at Jon Olufsson Theiste døde omkring år 1555. Anders og Anne bosatte seg på Kroken, der Anders er nevnt omkring år 1562. Omkring år 1565 bodde Anne og Anders i Dale skibrede i Sogn. Der fikk han et brev om å være hørig og lydig mot lensmannen på Bergenhus og betale årlig sine avgifter. Samtidig måtte Anders også gjøre tjenester, tynge og besvær, som Erik Rosenkrants påla han å gjøre. Trykk her for å lese mer om Bergenhus og om Erik. Erik stammet fra den samme slekten i Danmark som baron Ludvig Holgersen Rosenkrants stammet fra. Les mer om Ludvig på undersiden om baroniet på denne nettsiden. Omkring år 1568 fikk Anders et nytt brev medpåminelse om dette. Anders ble sist nevnt omkring år 1594. Anna døde omkring år 1602. Hun og Anders fikk et barn.

    D. Jon Andersson, som døde omkring år 1607, var gift med Øllegard Pedersdatter. Hun var hans andre kone. De to hadde et barn.

    D1. Jan Jonsson, som ble født omkring år 1605, giftet seg omkring år 1630 med Mette Søfrensdatter, som var født omkring år 1610 og som døde omkring år 1661. Mette var datter av Søfren Lauritsson, som ble født omkring år 1575 og som døde omkring år 1653, og av Anne Madsdatter, som ble født omkring år 1587 og som døde omkring år 1670. Søfren, som kom fra Sønderjylland i Danmark, og Anne, som nok også kom fra Danmark, bodde på Luster i Norge. Jan og Mette bodde også på Luster og de hadde to barn.

    2. Margrethe Johansdatter Kruckow, som fremdeles levde omkring år 1495, giftet seg med Mathis Pedersson. Han var væpner. Han og Margrethe hadde et barn.

    A. Johanne Mathisdatter giftet seg med Bjørn Gunnarsson.

    2. Margrethe Johansdatter Kruckow, som fremdeles levde omkring år 1495, giftet seg på nytt med Gaute Kane, etter at Mathis døde. Gaute var lensherre i Sunnmøre og han ble drept av bøndene i Borgund omkring år 1496. Han og Margrethe hadde et barn.

    B. Kirsten Gautesdatter Kane giftet seg med Peder Gris, som var lensherre på Akershus. Han og Kirsten hadde et barn.

    B1. Eline Pedersdatter Gris var gift med Eirik Eiriksson Gyldenhorn, som levde fremdeles omkring år 1534. Han var lagmann i Oslo og hadde tittelen ridder. Han var sønn av Eirik Eiriksson Gyldenhorn, som var født omkring år 1445, og av Ingeborg Eiriksdatter. Eline og Eirik hadde datteren Kristin Eiriksdatter Gyldenhorn, som var født omkring år 1510 på Ellingard.

    Kristin giftet seg omkring år 1540 med Eiler Brochenhuus på Vernø kloster på Rygge i Østfold. Han var født omkring år 1483 og han døde omkring år 1546. Eiler var sønn av Henrik Brochenhuus og Margrethe Bild. Hun og Henrik bodde på Sondergaarde, Rorup, i Odense i Danmark. Kristin og Eiler bodde også i Rorup. De to hadde barnet Margrete Eilersdatter Brochenhuus. Les mer om henne lenger nede på denne undersiden.

    3. Barbara Johansdatter Kruckow var gift med Jens Olson Bratt, som var kannik i Trondheim. Han hadde også vært prest på Aure i Nordmøre. Torbjørn Olsen Bratt, som var broren til Jens, var den første lutherske biskopen i Trondheim. Barbara og Jens hadde ikke barn.

    4. Adelus Johansdatter Kruckow, som ble født mellom omkring år 1515 og omkring år 1524 og som døde omkring år 1600/05, var gift med Nils Jonsson Haar, som døde omkring år 1572. Nils var sønn av Jon Olsen Haar, som ble født omkring år 1470, og av Elene Aslagsdatter av Lund. Les mer om dem lenger oppe på denne undersiden. Adelus og Nils bodde på Mel i Kvinnherrad, der de hadde et barn.

    A. John Nilsson Haar, som døde omkring år 1580, giftet seg med Elsa Christoffersdatter Tronds, som var født omkring år 1550/51 og som fremdeles levde omkring år 1625. Les mer om John og Elsa på undersiden om baroniet på denne nettsiden.

    4. Adelus Johansdatter Kruckow, som ble født mellom omkring år 1515 og omkring år 1524 og som døde omkring år 1600/05, giftet seg på nytt med Henrik Guntersberg, som ifølge min kilde var faren til Axel Henriksson Guntersberg. Dermed ble Adelus stemoren til Axel. Les mer om Axel lenger oppe på denne undersiden. Adelus og Henrik bodde på Mel i Kvinnherrad. De hadde ikke barn.

    5. Hans Johansson Kruckow. Omkring år 1532 viste han sin støtte til Eske Bille, som skulle prøve å ta erkebiskopen Olav Engelbrektsson. Les mer om dette på undersiden om erkebiskopen på denne nettsiden.

    6. Jon Johansson Kruckow valgte motsatt side og tok tjeneste i staben til erkebiskopen omkring år 1532. Les mer om dette på undersiden om erkebiskopen på denne nettsiden.

    7. Jørgen Johansson Kruckow, som døde omkring år 1601, giftet seg omkring år 1582 med Margrete Eilersdatter Brochenhuus, som var datter av Eiler Brochenhuus, som ble født omkring år 1483 og som døde omkring 1546, og av Kristin Eiriksdatter Gyldenhorn, som ble født omkring år 1510. Les mer om Eiler og Kristin lenger oppe på denne undersiden. Jørgen og Margrete hadde ikke barn.

    Kilde: http://home.online.no/~torerlan/rustung/rustungkruckow.htm

    Johan Kruckow

    Johan Kruckow (ca. 1470 - ca. 1539) fødd i Bergen, busett på Sørheim. Riksråd 1524-1536, adelsmann og lensherre i Sogn. Høyrde til ei rik adelsætt som stamma frå Pommern i Tyskland, og som m.a. rådde over store jordeigedomar på Vestlandet og på Island. Bestefaren Hans Kruckow var også riksråd midt på 1400-talet.
    Store inntekter

    Johan Kruckow busette seg truleg på Sørheim ved Lustrafjorden, hadde eigne skip og dreiv m.a. med nordlandshandel. Kruckow hadde m.a. skatte- og leigeinntekter på jordleige frå fem skipreider i Sogn, og eigde dessutan ein del gardar på Island.
    Riksråd

    I 1524 var han som riksråd med på å velgje Fredrik I til konge i Noreg, og vart sidan ein av dei viktigaste støttespelarane til kong Fredrik i kampen kring kongemakta i Noreg mot den upopulære Christian II. Då Fredrik I gjekk sigrande ut av kampen mot Christian II, fekk Kruckow tildelt store jordeigedomar på Ringsaker og i Båhuslen som takk for støtta til Fredrik. Johan Kruckow vart ein alliert til den mektige katolske norske erkebispen Olav Engelbrektsson.
    Mislukka leigemord

    Vincent Lunge, den mektige lensherren til Bergenhus, kom i strid med Kruckow. Vincent Lunge var kjend som ein maktsjuk og grådig fyr. Han hadde m.a. rett til å krevje inn skattar frå jordeigedomar i Sogn. I 1527 prøve Vincent Lunge å ta livet av Kruckow ved å sende 40 leigesoldatar etter han. Kruckow rømde og berga livet, men garden hans ved Lustrafjorden vart plyndra. Seinare fall Vincent Lunge i unåde og vart etter ei tid drepen.
    Busette seg på Sørheim

    Etter desse hendingane busette Kruckow seg truleg på Sørheim, for i 1531 skreiv han seg for «Johan Kruckow aff Søderem». Same året fekk han kongebrev på store jordeigedomar kring Lustrafjorden og på Nordnes og Fimreite ved Sogndalsfjorden.

    Av dei sju borna til Kruckow vart dottera Anna først gift med adelsmannen Jon Olafson Teiste, som vart den første frå denne adels-ætta som eigde Ytre Kroken. Deretter vart ho gift med skrivar Anders Nielsen, som vart den første som fekk råderett over det spesielle Dale len - sjå: Dale var eige len og futedøme.

    Sonen Hans Kruckow (ca. 1500 - ca. 1567) vart også ein sentral politikar i Noreg i tida kring reformasjonen, og var m.a. valt til utsending for det norske riksrådet til eit kongeval i København i 1534.

    Kilde: http://www.nrk.no/sf/leksikon/index.php/Johan_Kruckow

    Johan Kruckow til Sørum, Sogn. Norges rikes raXd 1524, 153 3 (DN IV:1101),
    1534 (IV:1104). Av vaXpen, Bergen 1524 (DN I , VI:696), 1533 (IV:1101);
    væpner 1524 (DN I). Til Sørum 15 32.
    http://home.c2i.net/kvitrud/Arne/kruckow.htm Meget utfyllende side om
    Kruchow familien. I 1518 er Johan Kruckow omtalt første gang. Det var i
    regns kapet for Bergenhus. Bosted er ikke oppgitt, men han betalt e en
    mark i skatt for et skip (NRJ nr 1 s 78) samt en mar k og to skilling for
    50 "astragh". Han drev da trolig nordl andshandel (Stene, 1932, side
    145). I 1519 (NRJ bind 1 s 34 3) betalte Johan Kruckow "i Sogn" 2,5 mark
    for 400 Hollands ke mursteiner. Senere samme aXr (NRJ bind 1 s 453) fikk
    Joha n Kruckow 400 mursteiner for betaling, men uten at betaling en er
    oppgitt. 30.8.1519 (NRJ bind 1 s 341) betalte Johan K ruckow 28,5 lot
    sølv i skatt. Han hadde da en formue paX 57 0 mark. I 1521 skatter Johan
    Kruckow 37,5 lot sølv og 17 ma rk penninger (NRJ II side 566). Videre tre
    voger ross (NR J bind II s 639). Han er oppført under Hjelmsøy i Finmark
    . Han hadde da en formue paX 545 mark. I 1524 hører vi for første gang om
    Johan Kruckow som politi sk aktør. Johan Kruckow, Trond Benkestok og Erik
    Ormsen va r da lensherrer i Sogn, hver med noen skipreider (Holmsen ,
    1937, side 102 med referanse til Nye Dansk Magazin VI, si de 288-330).
    Fjerde dag etter paXske 1539 var det skifte der Hans, Jon o g Jørgen
    Kruckow skiftet med sine søstre Barbra (til Fet) , Anna (paX Kroken),
    Adeludtz (paX Gjeresvik i Tysnes i Sunnh ordaland) og Karen Johansdøtre
    alt det jordegods som fante s etter deres avdøde foreldre (NHD bind V
    10.7.1599, side 9 8-99). Jørgen og Karen hører vi ikke mer om, saX de kan
    vær e døde unge - uten livsarvinger.

    Johan giftet seg med Adelus Eriksdatter Kruckow, til Talgje cirka 1495. Adelus ble født cirka 1460 , Jordanger; døde cirka 1530, Jordanger, Luster, Sogn og Fjordane, Norway; ble begravet cirka 1506, Sogn og Fjordane, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Johan giftet seg med Gudrun (Guren) Tordsdatter Tjerne cirka 1510, Sørheim, Luster, Sogn og Fjordane, Norway. Gudrun ble født cirka 1485 , Ringsaker, Hedmark; døde cirka 1530, Kroken, Luster, Sogn og Fjordane, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 2. Hans Johansen Kruckow  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1506; døde cirka 1575.
    2. 3. Barbara Johansdatter Kruckow  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1512 , Kroken, Luster, Sogn og Fjordane, Norway; døde cirka 1575.
    3. 4. Anna Johansdotter Kruckow  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1519 , Kruko, Hafslo, Sogn; døde cirka 1602, Kroken, Hafslo, Norway.
    4. 5. John Johansson Kruckow  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1523.
    5. 6. Adelus Johansdatter Kruckow  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1524 , Kroken, Hafslo, Luster, Sogn og Fjordane, Norway; døde cirka 1605, Mel, Kvinnherad, Hordaland, Norway; ble begravet cirka 1605.
    6. 7. Jørgen Johansson Kruckow  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1525 , Kroken, Luster, Sogn og Fjordane, Norway; døde cirka 1606, ,,Denmark.
    7. 8. Karen Johansdotter Kruckow  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1526.


Generasjon: 2

  1. 2.  Hans Johansen KruckowHans Johansen Kruckow Etterslektstre til dette punkt (1.Johan1) ble født cirka 1506; døde cirka 1575.

    Notater:

    {geni:about_me} Den 8 juni 1567 er jeg i Slidre i Valdres med penger og hester i forbindelse med krigen.

    I 1575 selger jeg en del eiendeler av til Jørgen Pedersen Staur. Han var da gift med min niese - søsterdatter - Gudrun Jonsdatter Teiste. Jeg Hadde arvet disse etter min søster Barbara. I denne arven antar man at gården Fet på Hafslo fulgte med. Denne blir det senere strid om.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  2. 3.  Barbara Johansdatter KruckowBarbara Johansdatter Kruckow Etterslektstre til dette punkt (1.Johan1) ble født cirka 1512 , Kroken, Luster, Sogn og Fjordane, Norway; døde cirka 1575.

    Notater:

    {geni:about_me} Vi hadde ikke barn. Det var derfor min bror Hans som overtok arven etter meg - blant annet også gården Fet.. Dette ble solgt til vår niese Gudrun Jonsdatter Teiste og Jørgen Pedersen Staur.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  3. 4.  Anna Johansdotter KruckowAnna Johansdotter Kruckow Etterslektstre til dette punkt (1.Johan1) ble født cirka 1519 , Kruko, Hafslo, Sogn; døde cirka 1602, Kroken, Hafslo, Norway.

    Notater:

    {geni:about_me} Av dei sju borna til Johan Kruckow, vart dottera Anna gift med lågadelsmannen Jon Olafson Teiste. Dei busette seg i Ytre Kroken
    http://www.nrk.no/sf/leksikon/index.php/Kroken_-_adelssete_og_kulturelt_senter

    Anna Kruckow som var datter til Johan Kruckow var gift to ganger. Først var hun gift med Jon Teiste og så med Anders Nilsen (Tordenkrans).[11] Svært mange med røtter fra Luster kan spore sine aner tilbake til Anna Kruckow. Seglmerket til Anna Kruckow hadde en enhjørning.


    Anne Johansdtr Kruckov Kroken. Her married name was Teiste Kroken. She married Jon Olavsen Teiste, son of Olav Teiste and Kirsten Jonsdtr Skak. She was born in 1519 at Kroken, Hafslo, Norway. She died in 1602 at Kroken, Hafslo, Norway.

    --------------------

    http://no.wikipedia.org/wiki/Benkestok#Tord_Benkestok_i_Strand

    Torleif Benkestokk og Adelus Eriksdatter (Kruckow?) [rediger]

    18. april 1502[18] ble Torleif Benkestok stevnet for landskyld i to tun i Røneid i Luster. Torleif Benkestokk svarte at det var heimanfølgje for hans hustru, som da trolig var fra Sogn, men tapte saken. I 1505 ga Olav Aslakson 3 løpsbol i Høgi i Luster til sin slektning hustru Adelus Eriksdatter.[19] Opplysningen om at Adelus eide i Høgi ble senere brukt som grunnlag for å vise Benkestokk-ættens odelsrett til Høgi. Adelus kan ha vært gift med Torleif Benkestok, og var i såfall enke i 1505 siden ektefellen ikke er omtalt. Var hun gift med Torleif, må hun etter våpentavlen som ble laget i 1572 - et epitafium - i Brønnøy kjerke i Nordland, ha vært av Kruckow-familien. Mor til Adelus har etter den samme anetavlen hørt til Smør-familien.[20] Hennning Sollied[21] mente at Adelus Eriksdatter først var gift med Hans Finnson og at de hadde sønnen Finn Hansen, og at hun så var gift med Torleif Benkestokk. Jordegodset som Benkestokk-ene senere eide i Sogn og Luster har da trolig kommet fra morsslekta hans.

    I Birgitte Seeblads Norske Våpenbok, i Maren Jørgensdatter Staurs likpreken og i Trond Teistes aner fra 1660 omtales en Torleif Benkestok til "Talgø".[22] I Trond Teistes aner omtales Torleif Benkestokk som befalingsmann over Sunnhordland.[23] Talgø er nok det samme som Talgje i Finnøy kommune. Vi ser også at sønnen Trond i 1600-talls kilder blir oppført til Talgø, uten at noen samtidige kilder bekrefter det. I Rostgaards Norske Vaapenbok No 1[24] hørte Torleif Benkestokk til på XLangøenX X Langøy. Vi må nok være forsiktige med disse opplysningene. Sollied skriver at det er overveiende sannsynlig at Torleif Benkestoks foreldre var Trond Benkestok til Talgø og Brynhild Torleifsdatter. Brynhilds mor, Ingeborg var datter til Ulvhild Jonsdatter Smør. Vigerust[25] skriver at eierne av Talgje var Olav Nilsson fra 1450, og deretter Brahe-slekten. Opplysningen om at Torleif bodde på Talgje mente han derfor var feil. Det Olav Nilsson kjøpte i 1450 og 1451[26] var Gard på Sør-Talgje. Det er flere garder både på Sør og Nord Talgje X så det kan være at han bodde på en av de andre gardene. Tore Vigerust[27] mente at han bodde på Jordanger i Luster.
    --------------------
    http://www.nermo.org/slekt/d0054/g0000081.html#I3034

    Anna giftet seg med Jon Olavsson Teiste, til Bjelland og Kroken cirka 1540. Jon (sønn av Oluf Teiste og Kirsten Jonsdotter Skak) ble født cirka 1500 , Bjelland; ble døpt , Hafslo, Luster, Sogn og Fjordane, Norway; døde cirka 1555, Kroken. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 9. Olav Jonsson Teiste til Kroken og Bjelland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1526 , Kroken, Kroken, Hafslo, Norway; ble døpt , Bjelland; døde cirka 1594, Dø Etter 1594.
    2. 10. Karen Jonsdatter Theiste Kroken  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1528 , Munn, Kroken, Hafslo, Sogn.
    3. 11. Gudrun Jonsdotter Teiste  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1540 , Kroken, Hafslo; døde cirka 1587.
    4. 12. Finn Johnson Theiste  Etterslektstre til dette punkt døde 12 Mai 1570.

    Anna giftet seg med Anders Nilsson Tornekrans cirka 1555. Anders ble født cirka 1525; døde cirka 1562, Sogn og Fjordane, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 13. Jon Andersson Teiste  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1570 , til Indre Kroken og Bjelland; døde cirka 1607.

  4. 5.  John Johansson KruckowJohn Johansson Kruckow Etterslektstre til dette punkt (1.Johan1) ble født cirka 1523.

  5. 6.  Adelus Johansdatter KruckowAdelus Johansdatter Kruckow Etterslektstre til dette punkt (1.Johan1) ble født cirka 1524 , Kroken, Hafslo, Luster, Sogn og Fjordane, Norway; døde cirka 1605, Mel, Kvinnherad, Hordaland, Norway; ble begravet cirka 1605.

    Notater:

    {geni:about_me} ''http://stromsnes.info/PhpGedView/individual.php?pid=I2250&ged=slekten.ged''
    --------------------
    www.look.no/anita/slekt

    Familie/Ektefelle/partner: Nils Jonsson Haard. Nils (sønn av Jon Olofsson Haar Haar, (Haard) og Elene Aslaksdotter av Lund) ble født cirka 1500 , Tysnes, Hordaland, Norway; døde cirka 1562 til cirka 1562, Gjersvik, Tysnes. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 14. Jon Nilssøn (Nilssøn) Haar, til Eriksfjord  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1540; døde cirka 1581, Tysnes, Hordaland, Norge.
    2. 15. N.N. Nilsdatter Haard  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1542 , Gjersvik; døde cirka 1574 til cirka 1574.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  6. 7.  Jørgen Johansson KruckowJørgen Johansson Kruckow Etterslektstre til dette punkt (1.Johan1) ble født cirka 1525 , Kroken, Luster, Sogn og Fjordane, Norway; døde cirka 1606, ,,Denmark.

    Notater:

    {geni:about_me} Ifølge andre profiler født i Notmark, Aabenraa, Denmark

    Jørgen giftet seg med cirka 1850, ,, Denmark. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  7. 8.  Karen Johansdotter KruckowKaren Johansdotter Kruckow Etterslektstre til dette punkt (1.Johan1) ble født cirka 1526.


Generasjon: 3

  1. 9.  Olav Jonsson Teiste til Kroken og BjellandOlav Jonsson Teiste til Kroken og Bjelland Etterslektstre til dette punkt (4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1526 , Kroken, Kroken, Hafslo, Norway; ble døpt , Bjelland; døde cirka 1594, Dø Etter 1594.

    Notater:

    {geni:about_me} Jon Olavson Teiste til Bjelland og Kroken var Anna Hansdtr. Kruckows første mann.
    Deres sønn var Oluf Jonsson Teiste til Bjelland som giftet seg med Marina Christoffersdatter Rustung. Datteren Karen giftet seg med borgermester i Bergen Anders Christensson.




    Reference: Book

    Lista II.435

    Bjerkreim I.135.

    Nes I.345.

    Lista II.83.

    --------------------

    http://home.online.no/~torerlan/rustung/rustung.htm

    Gift med Maren Christopherdatter Tronds
    --------------------
    Fullt navn Oluf Jonsson Teiste til Bjelland

    Olav giftet seg med Magdalena Christophersdatter Rustung cirka 1570. Magdalena (datter av Kristoffer Trondsson Trondsson Rustung, på Seim og Karen Knutsdatter Skanke, på Seim) ble født cirka 1535 , Seim i Kvinnherad,; døde cirka 1614, Vatna; ble begravet cirka 1568. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 16. Hans Olavsson Teiste Bjelland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1556 , Teiste Bjelland; døde cirka 1624, Hananger, Lista.
    2. 17. Elsebe Olufsdatter Olafsdatter Teiste  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1570.
    3. 18. Barbara Teiste  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1570.
    4. 19. Anders Olufson Teiste  Etterslektstre til dette punkt

  2. 10.  Karen Jonsdatter Theiste KrokenKaren Jonsdatter Theiste Kroken Etterslektstre til dette punkt (4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1528 , Munn, Kroken, Hafslo, Sogn.

    Notater:

    {geni:occupation} Karen, var fra Kroken i Hafslo og tilhørte Kruchow-slekten

    {geni:about_me} Jon og Annas datter Karen ble gift med borgermester Anders Christenssøn i Bergen, og flere av deres etterkommere skrev seg Teiste

    --------------------
    http://www.nermo.org/slekt/d0049/g0000024.html#I14605

    ------------------------------------

    Karen Jonsdtr. Teiste var datter av Anna Hansdatter Kruckow (1519-1602) og Jon Olafson Teiste til Bjelland. Hun var altså datterdatter til lensherre og ridder Johan Kruchow til Kroken som er nevnt foran. Anna hadde seks søsken

    http://vigdal.org/VigdalBok/12_TEISTE2.htm

    Familie/Ektefelle/partner: Anders Christenssøn. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 20. Johan Andersson Theiste  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1562 , Iden, Herdla; døde cirka 1607, Iden, Nordhordaland.

    Familie/Ektefelle/partner: Henrik Sørenson Mund fra Iden. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  3. 11.  Gudrun Jonsdotter TeisteGudrun Jonsdotter Teiste Etterslektstre til dette punkt (4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1540 , Kroken, Hafslo; døde cirka 1587.

    Notater:

    {geni:about_me} Gudrun Jonsdotter Teiste
    http://www.nermo.org/slekt/d0041/g0000076.html#I8169

    * BIRTH: ABT 1540, Kroken, Hafslo, Sogn ?
    * DEATH: BEF 1588

    I 1575 solgte Hans Kruckow med sin hustruds og sine barns samtykke eiendeler til sin søsterdatter Gudrun Jonsdatter Teiste og hennes ektefelle Jørgen Pedersen Staur, som han arvet etter sin søster Barbara. I denne arven er nok Garden Fet på Hafslo, som det senere blir strid om. Dette er det siste vi hører om Hans Kruckow. Han ble også den siste i rekken av Hans Kruckow'er

    Familie/Ektefelle/partner: Jørgen Pederssøn Staur, til Nervik. Jørgen ble født cirka 1535 , Danmark; døde cirka 1585, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 21. Maren (Mari) Jørgensdatter Staur  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1548 , Trondheim, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; døde cirka 1630.

  4. 12.  Finn Johnson TheisteFinn Johnson Theiste Etterslektstre til dette punkt (4.Anna2, 1.Johan1) døde 12 Mai 1570.

    Notater:

    {geni:about_me} 12.5.1570 kom det melding om at en av salige Jon Teistes sønner "thil Krogen", med navnet Finn var falt utfor et fjell, og blitt drept. Han var på fuglejakt. Han hadde da vært hos skriver og fogd Jens Giske (NM I side 374). Jon Teiste og Anna Kruckow hadde altså to barn: datteren Karine og sønnen Finn. Anna Kruckow må så ha giftet seg igjen, senest i 1562 med Anders Nilsen.


  5. 13.  Jon Andersson TeisteJon Andersson Teiste Etterslektstre til dette punkt (4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1570 , til Indre Kroken og Bjelland; døde cirka 1607.

    Notater:

    {geni:occupation} Rådmann i Bergen

    {geni:about_me} Anna Kruckow ble som enke gift med Anders Nilssøn Tornekrans. Deres sønn Jon Anderssøn Theiste (død 1607) overtok Kroken

    Var Johan Andersen Theiste til Indre Kroken og Eik/Eikum

    Jeg overtok Kroken etter min mor, og er nevnt som eigar av Indre kroken kring 1593, og var troleg busatt der.

    Eg fikk en dramatisk avferd frå denne verda: Eg fekk vitjing av den illgjetne futen Gjøde Pederssøn frå adelsgodset Kaupanger. Under opphaldet i Kroken, skal Gjøde Pederssøn ha fekta med ein pistol. Skotet gjekk av og råka meg. Eg døydde nokre dagar seinare av skadane.

    Gjøde Pederssøn vart tiltala både for denne hendinga og eit drap på Bryggen i Bergen, men slapp fri.


    --------------------
    Også kallet: Jon Teiste Andersson på Kroken i Sogn

    Notes for Jon Andersson (Tornekrans) Teiste

    Adelsmann.

    Jon Anderssøn Teiste er nemnt som eigar av Indre Kroken kring 1593, der han truleg busette seg.

    Futen drap Jon Anderssøn Teiste

    I 1607 fekk ein seinare ætting av Teiste-ætta i Kroken, Jon Anderssøn Teiste, ei dramatisk avferd frå denne verda: Han fekk vitjing av den illgjetne futen Gjøde Pederssøn frå adelsgodset Kaupanger. Under opphaldet i Kroken, skal Gjøde Pederssøn ha fekta med ein pistol. Skotet gjekk av og råka Jon Anderssøn Teiste. Han døydde nokre dagar seinare av skadane.

    Gjøde Pederssøn vart tiltala både for denne hendinga og eit drap på Bryggen i Bergen, men slapp fri.

    Familie/Ektefelle/partner: Cecilie ( Sidsele ) Axelsdatter Gyntersberg (Güntersberg). Cecilie (datter av Axel Henrikson Güntersberg, til Mel og Snellsund og Kirstin Trondsdtr Trondsdtr) ble født cirka 1570 , Torget. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  6. 14.  Jon Nilssøn (Nilssøn) Haar, til EriksfjordJon Nilssøn (Nilssøn) Haar, til Eriksfjord Etterslektstre til dette punkt (6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1540; døde cirka 1581, Tysnes, Hordaland, Norge.

    Notater:

    {geni:about_me} http://www.roskildehistorie.dk/stamtavler/adel/Friis/Vadskaer.htm

    --------------------
    www.look.no/anita/slekt

    Familie/Ektefelle/partner: Elsa Christoffersdatter Tronds Rustung. Elsa (datter av Kristoffer Trondsson Trondsson Rustung, på Seim og Karen Knutsdatter Skanke, på Seim) ble født cirka 1550 , Danmark; døde cirka 1625, Tysnes, Hordaland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 22. Anna Jonsdatter Hård  Etterslektstre til dette punkt døde cirka 1631.
    2. 23. Jon Jonsson D.Y. Til Gjersvik Haard  Etterslektstre til dette punkt

  7. 15.  N.N. Nilsdatter HaardN.N. Nilsdatter Haard Etterslektstre til dette punkt (6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1542 , Gjersvik; døde cirka 1574 til cirka 1574.

    N.N. giftet seg med Christen Jenssøn til Kaupanger cirka 1568. Christen ble født , Hordaland, Norway; døde cirka 1573, Kaupanger, Sogn. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 24. Nils Kristensen Christenson Gjersvik  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1570 , Tysnes, Hordaland; døde cirka 1614, Gjersvik.
    2. 25. Schack Christensøn Lystrup  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1580 , Store Gjersvik; døde cirka 1644.


Generasjon: 4

  1. 16.  Hans Olavsson Teiste BjellandHans Olavsson Teiste Bjelland Etterslektstre til dette punkt (9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1556 , Teiste Bjelland; døde cirka 1624, Hananger, Lista.

    Notater:

    {geni:about_me} Reference: Book

    Lund 110.

    Lund 110-1.

    Lista II.435

    Bjerkreim I.135.

    Nes I.345.

    Lista II.83.

    Hans Olafsen Teiste Bjelland was born circa 1540 at Bjelland, Kvinnherad, Norway. He married Brynhild Torsdtr Benkestokk Hananger, daughter of Tord Tronsen Benkestokk Jordanger and Kirstine Jensdtr Skjolderband.

    Brynhild Torsdtr Benkestokk Hananger married Hans Olafsen Teiste Bjelland, son of Olav Jonsen Teiste Kroken and Marina Kristoffersdtr Bjelland. She lived in 1604 at Hananger, Lista, Vest Agder, Norway. She lived in 1610 at Lunde,Lista, Vest Agder, Norway. She died

    circa 1639. Her married name was Friis Hananger. She married Nils Jacobsen Friis Landvig. She 29.16. nevnt Nes I.345. Lista II. 435, 83.

    He Eiendommer etter Lister lens jordebok:

    Lista:

    Øvre Kalleberg 1/2 hud Udal 1/2 hud, Vigan 1/2 hud, Austhassel4 1/2 hud, Nesheim 4 1/2 hud,

    Buland 4 huder Fjellestad vestre 3 huder Fjellestad østre 4 huder, Grimsby 6 huder, Stokke 5 huder,

    Spind:

    Farbrot 2 huder Eigeland 1 hud, Sævig med Nes ødegard 2 huder, Udestad 1/2 hud, Ersåger 3/4 hud.

    Lyngdal:

    Treland 1 1/2 hud Handeland 1 hud, Erikstad 3 huder, Mydland 1 1/2 hud.

    Hidra:

    Håland 2 huder Ågenes 2 huder 3 engelske, Bukkstad 3 huder, Våge 3 1/2 hud, Itland 1 hud, Håland lille 1 hud.

    Kvinesdal:

    Sørhelle 1 hud

    I tillegg kom setegardene Hananger og Lunde

    in 1618. He died in 1624 at Hananger, Lista, Vest Agder, Norway. He is mentioned Nes I. 345. Lista II. 435 Hans Theiste

    Død 1624.

    Søn af Oluf Theiste og Maren Kristoffersdatter (Rustung).

    Hans Theiste til Bjelland.39,25.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 26. NN Hansdtr Teiste  Etterslektstre til dette punkt

    Familie/Ektefelle/partner: Brynhild Tordsdatter Benkestok. Brynhild (datter av Tord Trondsen Benkestok, til Joranger og Kirstine Jensdatter Skjolderband) ble født cirka 1560 til cirka 1587 , Benkestok; døde cirka 1639, Lunde. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 27. Trond Hansen Theiste til Hananger på Lista  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1590 , Lunde-Gård.Norway; døde cirka 1660, Hananger.Sør-Landet.Norway.
    2. 28. Anna Hansdatter Teiste  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1590 , Lunde-Gård.Norway; døde, Joranger, Luster, Sogn og Fjordane, Norway.
    3. 29. Adeluts Hansdatter Teiste Hananger  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1605 , Lista, Teiste Hananger, Vest Agder, Norway; døde cirka 1651, Bjerkreim, Bjerkreim, Rogaland, Norway.
    4. 30. Maren Hansdtr Theiste Gotzow  Etterslektstre til dette punkt
    5. 31. N.N-Hansdatter Teiste  Etterslektstre til dette punkt ble født , Lunde-Gård.Norway.

  2. 17.  Elsebe Olufsdatter Olafsdatter TeisteElsebe Olufsdatter Olafsdatter Teiste Etterslektstre til dette punkt (9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1570.

    Notater:

    {geni:about_me} Det følger av et brev fra 1608 gjengitt i Tingbok 1 for indre Sogn 1648 - 1652, folie 83b at jeg er Carsten Jonssøn Randals "Hustrues Moder Broder Datter", dvs enkelt forklart at han er min gift med min kusine Maren Staur.

    Familie/Ektefelle/partner: Claus Fransson Berg. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Familie/Ektefelle/partner: Peder Christopherson Rytter. Peder ble født cirka 1570. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  3. 18.  Barbara TeisteBarbara Teiste Etterslektstre til dette punkt (9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1570.

    Familie/Ektefelle/partner: Arild Olufssøn Gyldensø. Arild ble født cirka 1560. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 32. Maren Arildsdatter Gyldensø  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1590; døde cirka 1683, Enebakk.

  4. 19.  Anders Olufson TeisteAnders Olufson Teiste Etterslektstre til dette punkt (9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1)

  5. 20.  Johan Andersson TheisteJohan Andersson Theiste Etterslektstre til dette punkt (10.Karen3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1562 , Iden, Herdla; døde cirka 1607, Iden, Nordhordaland.

    Notater:

    {geni:occupation} Rådmann i Bergen

    {geni:about_me} Nevnt som eier av Indre Kroken og Eik i 1593.
    Bosatt lpå Iden i Herdla
    --------------------
    Johan var rådmann i Bergen og ble gift med Maren Jørgensdotter, de bodde på Iden i Herdla. Moren til Johan , Karen Johansdotter, f. Teiste, kom fra Kroken i Hafslo og tilhørte til Kruckow-slekten på Kroken og Sørheim i Luster kommune..
    Karen var halvsøster til Jon Andersson Teiste til Kroken. Hans far var Anders Nilsson ( Tornekrans) til Kroken ( d. 1639) i Anna Hansdotter Kruckows andre ekteskap.
    Kilde: Gards-og ættesoge for Luster kommune, bind 1 av L.E.Øyane samt til
    http://vigdal.org/vigdalBok/10_FARMORS.htm
    --------------------
    http://www.nermo.org/slekt/d0050/g0000079.html#I13385

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  6. 21.  Maren (Mari) Jørgensdatter StaurMaren (Mari) Jørgensdatter Staur Etterslektstre til dette punkt (11.Gudrun3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1548 , Trondheim, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; døde cirka 1630.

    Notater:

    {geni:about_me} Maren Jørgensdatter Staur

    http://www.nermo.org/slekt/d0016/g0000096.html#I8577

    * BIRTH: ABT 1565

    * BAPTISM: (Mari)

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  7. 22.  Anna Jonsdatter HårdAnna Jonsdatter Hård Etterslektstre til dette punkt (14.Jon3, 6.Adelus2, 1.Johan1) døde cirka 1631.

    Notater:

    {geni:about_me} http://www.roskildehistorie.dk/stamtavler/adel/Friis/Vadskaer.htm

    Dræpt av manden på sørejse.

    Familie/Ektefelle/partner: Palle Lauridsen Friis. Palle døde 31 Mai 1616, Copenhagen, Hovedstaden, Denmark. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  8. 23.  Jon Jonsson D.Y. Til Gjersvik HaardJon Jonsson D.Y. Til Gjersvik Haard Etterslektstre til dette punkt (14.Jon3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Notater:

    {geni:about_me} Død før 1622 uten barn, da hans mor ble krevd for 2000 Rdl., som han ifølge

    Obligation av 16.12.1611 skyldte Søren Rasmussøn, forige fogd over Reins

    Kloster, for hvilken gjeld han hadde pantsat ham sin sædegård Gjersvig m.m.

    Han var den siste av ætta.


  9. 24.  Nils Kristensen Christenson GjersvikNils Kristensen Christenson Gjersvik Etterslektstre til dette punkt (15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1570 , Tysnes, Hordaland; døde cirka 1614, Gjersvik.

    Notater:

    {geni:about_me} Faren var fut og dansk. Mora var av den svensk/norske adelsætta Haard. Budde på Humlevik/Gjersvik på Tysnes. NST, band 16, hefte 1.
    --------------------
    Ættarbok frå Granvin

    Folkedal 48


    --------------------
    Data funne på http://slekt.krypinn.net/index.php. Slektstre for familiene Lone og Sjursæter:

    Født 1570

    Kjønn Mann

    Død 1614

    Familie Anna Johannesdtr Galtung, f. 1575, d. 1647

    Barn >1. Nils Nilsson Gjersvik, f. 1570, d. 1614

    >2. Nils Nilsson Medhus, f. 1637, d. 1718

    Døde ung.

    Familie/Ektefelle/partner: Anna Johannesdatter Johannesdatter Valen. Anna (datter av Johannes Lauritsson Galte til Torsnes og Herborg Torbjørnsdtr. Sandven) ble født cirka 1575 , Torsnes; døde cirka 1646, Etne, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 33. Nils Nilsson Gjersvik  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1600 , Tysnes, Hordaland, Norway; døde cirka 1660, Granvin, Norge.
    2. 34. Torbjørn Nilsen Austrheim  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1614 , Norge; døde cirka 1653.
    3. 35. Kari Nilsdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født , Norge.
    4. 36. Nils Nilsson Mehus  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1629 , Halsnøy; døde cirka 1666, Halsnøy.
    5. 37. Alis Nilsdtr Tveitnes  Etterslektstre til dette punkt

  10. 25.  Schack Christensøn LystrupSchack Christensøn Lystrup Etterslektstre til dette punkt (15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1580 , Store Gjersvik; døde cirka 1644.

    Notater:

    Ref "Slektsregister for Fretheimsslekten"

    Familie/Ektefelle/partner: Inga Lystrup. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 38. Christen Skakson Lystrup  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1608; ble døpt , Til Vestreim; døde cirka 1693.
    2. 39. Christen Skakssøn Lystrup  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1608; døde cirka 1693.
    3. 40. Gjertrud Schacksdtr Lystrup  Etterslektstre til dette punkt
    4. 41. Anne Schacksdtr Lystrup  Etterslektstre til dette punkt
    5. 42. Torbjørn Schacksøn Lystrup  Etterslektstre til dette punkt
    6. 43. Oluf Schacksøn Lystrup  Etterslektstre til dette punkt
    7. 44. Laurits Schacksøn Lystrup  Etterslektstre til dette punkt


Generasjon: 5

  1. 26.  NN Hansdtr TeisteNN Hansdtr Teiste Etterslektstre til dette punkt (16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: Nils Pedersen Bugge. Nils ble født cirka 1545 , Randers, Randers Municipality, Central Denmark Region, Denmark; ble døpt cirka 1578 , Bergen, Bergen, Hordaland, Norway; døde cirka 1578. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 45. Sara Nilsdtr Bugge  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1595; døde cirka 1673.

  2. 27.  Trond Hansen Theiste til Hananger på ListaTrond Hansen Theiste til Hananger på Lista Etterslektstre til dette punkt (16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1590 , Lunde-Gård.Norway; døde cirka 1660, Hananger.Sør-Landet.Norway.

    Notater:

    {geni:occupation} Sjøkaptein, Admiral

    {geni:about_me} Oluf Theiste til Bjelland, var farfar til admiral Trond Theiste til Hananger på Lista, som igjen var far til Mogens Theiste (død 1670), slektens siste mann

    Also Known As: Lunde & Hananger

    Familie/Ektefelle/partner: Pernille-2-Olufsdatter Olufsdatter Rytter-Hananger. Pernille-2-Olufsdatter ble født cirka 1610 , Østby.Skjeberg.Vestfold.Norway; døde, Hananger.Sør-Landet.Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 46. Mogens-Trondsson Trondsson Teiste  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1620 , Hananger; døde cirka 1670, Copenhagen.Denmark.
    2. 47. Brynhild-Trondsdatter Trondsdatter Teiste-Hanager  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1640.
    3. 48. Mogens Theiste  Etterslektstre til dette punkt døde cirka 1670.

    Familie/Ektefelle/partner: Karen-Danielsdatter Friis. Karen-Danielsdatter døde, Hananger. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 49. Anders Friis  Etterslektstre til dette punkt
    2. 50. Hans-Trondsson Teiste-Lunde  Etterslektstre til dette punkt døde, Zeelandt.Holland.
    3. 51. Daniel-Trondsson Teiste-Lunde  Etterslektstre til dette punkt

  3. 28.  Anna Hansdatter TeisteAnna Hansdatter Teiste Etterslektstre til dette punkt (16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1590 , Lunde-Gård.Norway; døde, Joranger, Luster, Sogn og Fjordane, Norway.

    Anna giftet seg med Niels Jacobsen Friis cirka 1607. Niels ble født cirka 1580 , Landvik, Aust-Agder, Norway; døde cirka 1650, Landvik, Aust-Agder, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 52. Helvig Nilsdatter Friis  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1608 , Landvik, Aust-Agder, Norway; døde cirka 1661, Aust-Agder, Norway.
    2. 53. Maren Nielsdatter Friis  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1610 , Landvig; døde cirka 1676 til cirka 1648, Nedenes, Aust-Agder, Norge.

    Familie/Ektefelle/partner: Trond VI Tordson Benkestok. Trond (sønn av Tord Trondsen Benkestok, til Joranger og Kirstine Jensdatter Skjolderband) ble født , Høyum, Joranger, Luster, Sogn og Fjordane, Norway; døde cirka 1624, Joranger, Luster, Sogn og Fjordane, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 54. Benkestok  Etterslektstre til dette punkt
    2. 55. N.N-Trondsbarn Benkestok-Jordanger  Etterslektstre til dette punkt

  4. 29.  Adeluts Hansdatter Teiste HanangerAdeluts Hansdatter Teiste Hananger Etterslektstre til dette punkt (16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1605 , Lista, Teiste Hananger, Vest Agder, Norway; døde cirka 1651, Bjerkreim, Bjerkreim, Rogaland, Norway.

    Notater:

    {geni:about_me} Reference: Book

    Lund 110.

    Lund 110-1.

    Lista II.435

    Bjerkreim I.135.

    Adeluts Hansdtr Teiste Hananger was born at Teiste, Lista, Vest Agder, Norway. She married sogneprest Laurits Lauritsen Bjerkreim, son of Laurits Lauritsen Fuglestad and (--?--) Torgersdtr Slettebø. She married sogneprest Claus Jørgensen, son of sogneprest Jørgen Clausen Mylting, circa 1642. She died in 1651 at Bjerkreim, Bjerkreim, Rogaland, Norway. She is mentioned .Lund 110. Lista II.435, Bjerkreim I.135.

    Sogneprest Laurits Lauritsen Bjerkreim was born before 1590 at Bjerkreim 7A.1, Bjerkreim, Rogaland, Norway. He was sogneprest til Lund between 1614 and 1641. He married Adeluts Hansdtr Teiste Hananger, daughter of Hans Olafsen Teiste Bjelland and Brynhild Torsdtr Benkestokk Hananger. He died circa 1641 at Bjerkreim, Bjerkreim, Rogaland, Norway. He is mentioned Bjerkreim I. 135, Lund 110.

    Adeluts giftet seg med Laurits Lauritzen Bjerkreim Birkrem cirka 1629. Laurits ble født cirka 1585 , Bjerkreim, Bjerkreim 7A.1, Rogaland, Norway; døde cirka 1640, Bjerkreim, Bjerkreim, Rogaland, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 56. Nn Lauritsdtr Birkrem Abelnes  Etterslektstre til dette punkt

    Adeluts giftet seg med Claus Jørgensen Topdal cirka 1642. Claus (sønn av Jørgen Clausen Mylting og Kirsten Larsdatter) døde 11 Aug 1670. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 57. Lauritz Clausen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1649.

  5. 30.  Maren Hansdtr Theiste GotzowMaren Hansdtr Theiste Gotzow Etterslektstre til dette punkt (16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: Hans Jørgensen Gotzow. Hans ble født , Undal. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 58. Jørgen Hansen Gotzow  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1635 , Undal; døde, Død Vigeland E.1666.

  6. 31.  N.N-Hansdatter TeisteN.N-Hansdatter Teiste Etterslektstre til dette punkt (16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født , Lunde-Gård.Norway.

    Familie/Ektefelle/partner: Nils Hansson Bugge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  7. 32.  Maren Arildsdatter GyldensøMaren Arildsdatter Gyldensø Etterslektstre til dette punkt (18.Barbara4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1590; døde cirka 1683, Enebakk.

    Familie/Ektefelle/partner: Eskild Christensson Gruås. Eskild (sønn av Christen Eskildsson Griis og B. Berthelsdotter Berthelsdotter) ble født cirka 1581; døde cirka 1634, Strøm. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 59. Anne Eschildsen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1620.

  8. 33.  Nils Nilsson GjersvikNils Nilsson Gjersvik Etterslektstre til dette punkt (24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1600 , Tysnes, Hordaland, Norway; døde cirka 1660, Granvin, Norge.

    Notater:

    {geni:about_me} Ættarbok frå Granvin

    Folkedal 48

    Nils Nilsson (1) frå Gjersvik på Tysnes

    gm Gurid (Guro) Samsonsdotter Gjerde, Mauranger

    gm NN

    Nils budde på Humlevik, Tysnes, før han i 1639 kom til Medhus Folkedal, brukar til 1659. Garden var arv etter Olav Torbjørnson Sandven, 97a Kvam, somdøydde barnlaus. Foreldri til Nils var Nils Kristenson på Gjersvik ca 1570-1614 og Anna Johannesdotter Galtung ca 1575 - ca 1647. Sjå Norsk slektshistorisk tidsskrift band 16, hefte 1. Nils Nilsson hadde og eigedomar på Valland i Kvam og Samland i Jondal. 1641 og 1648 varf Nils lagrettemann. I Medhus vart det Nils Nilsson i 7 ættledd i omlag 200 år. Nils og etterkomarane hans dreiv sagbruk. I 1663 har Nils skore 700 bord
    --------------------
    9 born.
    Fødd på Gjersvik på Tysnes.
    Busett på Medhus, Folkedal i Granvin.
    På Medhus vart det 7 ætteledd med Nils over 200 år. Han arva garden etter Olav Torbjørnson Sandven, Kvam som døydde barnlaus. Han hadde også gardane Valland i Kvam og Samland i Jondal.

    Familie/Ektefelle/partner: Gurid Samsonsdatter Mauranger. Gurid ble født cirka 1615 , Mauranger; døde cirka 1654. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 60. Ingebjørg Nilsdatter Nilsdtr. Medhus  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1625 , Folkedal, Hordaland, Norge; døde cirka 1685, Folkedal/Granvin/Hordaland.
    2. 61. Ragnhild Nilsdotter Espeland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1629; døde cirka 1667.
    3. 62. Nils Nilsson Medhus, Sr.  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1637 , Granvin, Hordaland, Norge; døde cirka 1718, Granvin, Norge.
    4. 63. Torbjørn Medhus  Etterslektstre til dette punkt
    5. 64. Gunnhild Nilsdotter Medhus  Etterslektstre til dette punkt
    6. 65. Torgrim Medhus  Etterslektstre til dette punkt
    7. 66. Barbrå Nilsdotter Medhus  Etterslektstre til dette punkt
    8. 67. Kristi Nilsdotter Nilsdatter Medhus  Etterslektstre til dette punkt ble født , Folkedal; døde, Kvanndal.
    9. 68. Hans Nilsson Medhus Medhus  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1642 , Granvin, Hordaland, Norge; døde cirka 1721.

  9. 34.  Torbjørn Nilsen AustrheimTorbjørn Nilsen Austrheim Etterslektstre til dette punkt (24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1614 , Norge; døde cirka 1653.

    Familie/Ektefelle/partner: Inger. Inger ble født cirka 1630; døde cirka 1658. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 69. Johannes Torbjørnsen Olvebna  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1646; døde cirka 1696.

  10. 35.  Kari NilsdatterKari Nilsdatter Etterslektstre til dette punkt (24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født , Norge.

    Familie/Ektefelle/partner: Ingebrigt Johansson Mentz. Ingebrigt (sønn av Johan Frantzen (n1601-48) Mentz og Marta Mentz) ble født cirka 1609. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 70. Hans Ingebrigtsson Mentz  Etterslektstre til dette punkt
    2. 71. Rasmus Ingebrigtsson Mentz  Etterslektstre til dette punkt

  11. 36.  Nils Nilsson MehusNils Nilsson Mehus Etterslektstre til dette punkt (24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1629 , Halsnøy; døde cirka 1666, Halsnøy.

    Notater:

    {geni:about_me} Data funne på http://slekt.krypinn.net/index.php. Slektstre for familiene Lone og Sjursæter:

    Født 1570

    Kjønn Mann

    Død 1614

    Far Nils Kristenson Gjersvik, f. 1570, d. 1614

    Mor Anna Johannesdtr Galtung, f. 1575, d. 1647

    Barn >1. Gunnbjørg Nilsdtr Medhus

    Familie 2 Guro (Guri) Samsonsdtr Gjerde

    Barn >1. Ingebjørg Nilsdtr Medhus

    2. Hans Nilsson Medhus, f. 1642, d. 1721

    Familie/Ektefelle/partner: Wife Mehus. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 72. Tørres Nilsen Mehus  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1661 , Mehus, Holmedal, Hordaland, Norway; døde cirka 1713, Død Etter 1714.
    2. 73. Gunnbjørg Nilsdtr Medhus  Etterslektstre til dette punkt

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  12. 37.  Alis Nilsdtr TveitnesAlis Nilsdtr Tveitnes Etterslektstre til dette punkt (24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Notater:

    bb.S&V s.482, bb.Kvh.b2,s461

    Familie/Ektefelle/partner: Koll Arneson Kysnes. Koll ble født , Y. Oma; døde cirka 1672. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 74. Ivar Kollson Øvre Furuberget  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1616 , Strandebarm; døde cirka 1699.
    2. 75. Johannes Kollson Kysnes  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1641; døde cirka 1710.

  13. 38.  Christen Skakson LystrupChristen Skakson Lystrup Etterslektstre til dette punkt (25.Schack4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1608; ble døpt , Til Vestreim; døde cirka 1693.

  14. 39.  Christen Skakssøn LystrupChristen Skakssøn Lystrup Etterslektstre til dette punkt (25.Schack4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1608; døde cirka 1693.

  15. 40.  Gjertrud Schacksdtr LystrupGjertrud Schacksdtr Lystrup Etterslektstre til dette punkt (25.Schack4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

  16. 41.  Anne Schacksdtr LystrupAnne Schacksdtr Lystrup Etterslektstre til dette punkt (25.Schack4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

  17. 42.  Torbjørn Schacksøn LystrupTorbjørn Schacksøn Lystrup Etterslektstre til dette punkt (25.Schack4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

  18. 43.  Oluf Schacksøn LystrupOluf Schacksøn Lystrup Etterslektstre til dette punkt (25.Schack4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

  19. 44.  Laurits Schacksøn LystrupLaurits Schacksøn Lystrup Etterslektstre til dette punkt (25.Schack4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Notater:

    Solgte sin andel av Ulvin i Ringsaker sammen med Christen i 1685 til John Sjursen Ulvin (iflg Slektsregister for Fretheimsslekten)



Generasjon: 6

  1. 45.  Sara Nilsdtr BuggeSara Nilsdtr Bugge Etterslektstre til dette punkt (26.NN5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1595; døde cirka 1673.

    Familie/Ektefelle/partner: Anders Jensen Brose. Anders ble født cirka 1596 , Kolding, Syddanmark, Danmark; ble døpt , Kinsarvik, Ullensvang herad, Hordaland, Norway; døde cirka 1662, Fjelberg; ble begravet , Kvinnherad, Hordaland, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 76. Karen Andersdtr Brose  Etterslektstre til dette punkt ble født , Kinsarvik, Ullensvang herad, Hordaland, Norway; døde cirka 1712, Sør-Huglo, Fjelberg.

  2. 46.  Mogens-Trondsson Trondsson TeisteMogens-Trondsson Trondsson Teiste Etterslektstre til dette punkt (27.Trond5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1620 , Hananger; døde cirka 1670, Copenhagen.Denmark.

    Notater:

    {geni:occupation} København, Danmark Fenrik


  3. 47.  Brynhild-Trondsdatter Trondsdatter Teiste-HanagerBrynhild-Trondsdatter Trondsdatter Teiste-Hanager Etterslektstre til dette punkt (27.Trond5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1640.

    Familie/Ektefelle/partner: Anders Jespersen Friis. Anders ble født cirka 1635. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  4. 48.  Mogens TheisteMogens Theiste Etterslektstre til dette punkt (27.Trond5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) døde cirka 1670.

    Notater:

    {geni:about_me} Oluf Theiste til Bjelland, var farfar til admiral Trond Theiste til Hananger på Lista, som igjen var far til Mogens Theiste (død 1670), slektens siste mann


  5. 49.  Anders FriisAnders Friis Etterslektstre til dette punkt (27.Trond5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1)

  6. 50.  Hans-Trondsson Teiste-LundeHans-Trondsson Teiste-Lunde Etterslektstre til dette punkt (27.Trond5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) døde, Zeelandt.Holland.

    Notater:

    Cause of Death: Drowned


  7. 51.  Daniel-Trondsson Teiste-LundeDaniel-Trondsson Teiste-Lunde Etterslektstre til dette punkt (27.Trond5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1)

  8. 52.  Helvig Nilsdatter FriisHelvig Nilsdatter Friis Etterslektstre til dette punkt (28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1608 , Landvik, Aust-Agder, Norway; døde cirka 1661, Aust-Agder, Norway.

    Helvig giftet seg med Lazarus Engelsen cirka 1629, Aust-Agder, Norway. Lazarus ble født cirka 1604 , Skien, Telemark, Norway; døde cirka 1643, Skaregrom, Grimstad, Aust-Agder, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 77. Henrich Lazarusson  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1630 , Grimstad, Aust-Agder, Norway.
    2. 78. Karen Lazarusdotter  Etterslektstre til dette punkt ble født , Grimstad, Aust-Agder, Norway; døde cirka 1677.
    3. 79. Hans Lazarij Møller  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1638 , Langesund, Eik; døde cirka 1695.
    4. 80. Lazarus Lazarusson  Etterslektstre til dette punkt ble født , Grimstad, Aust-Agder, Norway.
    5. 81. Sophie Lauritzdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født , Grimstad, Aust-Agder, Norway.

    Familie/Ektefelle/partner: Erik Steensen. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  9. 53.  Maren Nielsdatter FriisMaren Nielsdatter Friis Etterslektstre til dette punkt (28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1610 , Landvig; døde cirka 1676 til cirka 1648, Nedenes, Aust-Agder, Norge.

    Familie/Ektefelle/partner: Brede-Larsson Hammer. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 82. Catherine-Bredesdatter Hammer  Etterslektstre til dette punkt

    Familie/Ektefelle/partner: Samuel Lauritzen Nørholmen. Samuel (sønn av Lautritz Nilsen Nørholm og Anne Albrektsdatter Teiste) ble født cirka 1609; døde cirka 1666. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 83. Anne Samuelsdatter Nørholmen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1644.
    2. 84. Niels Samuelsen Nørholmen  Etterslektstre til dette punkt ble født 27 Apr 1648; døde 24 Mai 1718.
    3. 85. Helvig Samuelsdatter Nørholmen  Etterslektstre til dette punkt

  10. 54.  Benkestok Etterslektstre til dette punkt (28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1)

    Notater:

    døde ung


  11. 55.  N.N-Trondsbarn Benkestok-Jordanger Etterslektstre til dette punkt (28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1)

    Notater:

    {geni:about_me}

    tidlig død.

    ukjent fødsels år og alder.

    DøDe Ung


  12. 56.  Nn Lauritsdtr Birkrem AbelnesNn Lauritsdtr Birkrem Abelnes Etterslektstre til dette punkt (29.Adeluts5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: Ole Pedersen Abelnes. Ole ble født cirka 1624 , Hitter; døde, Dd Etter 1664. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 86. Adelus Olsdtr Abelnes Gotzow  Etterslektstre til dette punkt ble født , Hitter; døde, Vigeland I Undal.

  13. 57.  Lauritz ClausenLauritz Clausen Etterslektstre til dette punkt (29.Adeluts5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1649.

  14. 58.  Jørgen Hansen GotzowJørgen Hansen Gotzow Etterslektstre til dette punkt (30.Maren5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1635 , Undal; døde, Død Vigeland E.1666.

    Familie/Ektefelle/partner: Adelus Olsdtr Abelnes Gotzow. Adelus (datter av Ole Pedersen Abelnes og Nn Lauritsdtr Birkrem Abelnes) ble født , Hitter; døde, Vigeland I Undal. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  15. 59.  Anne EschildsenAnne Eschildsen Etterslektstre til dette punkt (32.Maren5, 18.Barbara4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1620.

    Familie/Ektefelle/partner: Niels Lauritzen. Niels (sønn av Lauridtz Ruus og Anne Christoffersdatter) ble født cirka 1610; døde cirka 1675. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  16. 60.  Ingebjørg Nilsdatter Nilsdtr. MedhusIngebjørg Nilsdatter Nilsdtr. Medhus Etterslektstre til dette punkt (33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1625 , Folkedal, Hordaland, Norge; døde cirka 1685, Folkedal/Granvin/Hordaland.

    Notater:

    {geni:about_me} Ættarbok for Granvin

    Folkedal 48

    b 56

    Familie/Ektefelle/partner: Jon Åmundson Åmundson Hamre. Jon ble født cirka 1620 , Hamre/Granvin/Hordaland; døde cirka 1692, Folkedal, Hordaland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 87. Sjur Jonson Jonson Århus  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1652 , Granvin, Hordaland, Norge; døde cirka 1737, Folkedal/Granvin/Hordaland.
    2. 88. Anna Jonsdtr. N. Folkedal  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1661; døde cirka 1713.
    3. 89. Brita Jonsdotter Århus  Etterslektstre til dette punkt døde cirka 1701.

  17. 61.  Ragnhild Nilsdotter EspelandRagnhild Nilsdotter Espeland Etterslektstre til dette punkt (33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1629; døde cirka 1667.

    Notater:

    {geni:about_me} Ættarbok for Granvin

    Folkedal 48

    b Jørdre 12

    Familie/Ektefelle/partner: Johannes Åmundson Espeland. Johannes ble født cirka 1630; døde cirka 1670. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 90. Nils Johannesen Jørdre  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1660; døde cirka 1709.

  18. 62.  Nils Nilsson Medhus, Sr.Nils Nilsson Medhus, Sr. Etterslektstre til dette punkt (33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1637 , Granvin, Hordaland, Norge; døde cirka 1718, Granvin, Norge.

    Notater:

    {geni:about_me} Ættarbok frå Granvin

    Folkedal 48

    b Folkedal 64

    Familie/Ektefelle/partner: Marita Pålsdtr Haugse. Marita ble født , Haugse; døde, Granvin, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 91. Sigrid Nilsdtr Medhus  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1701 , Granvin, Norge; døde cirka 1769, Granvin, Norge.

    Familie/Ektefelle/partner: Guri Nilsdtr. Nilsdatter Oppheim. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 92. Nils Nilsson Medhus  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1662; døde cirka 1722.
    2. 93. Hans Nilsson Nilson Nedhus, Folkedal  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1664 , Folkedal, Hordaland, Norge.

  19. 63.  Torbjørn MedhusTorbjørn Medhus Etterslektstre til dette punkt (33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Notater:

    {geni:about_me} Ættarbok for Granvin

    Folkedal 48


  20. 64.  Gunnhild Nilsdotter MedhusGunnhild Nilsdotter Medhus Etterslektstre til dette punkt (33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: Sjur Åmundson Hamre. Sjur ble født cirka 1618; døde cirka 1704. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  21. 65.  Torgrim MedhusTorgrim Medhus Etterslektstre til dette punkt (33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Notater:

    {geni:about_me} Ættarbok for Granvin

    Folkedal 48


  22. 66.  Barbrå Nilsdotter MedhusBarbrå Nilsdotter Medhus Etterslektstre til dette punkt (33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Notater:

    {geni:about_me} Ættarbok for Granvin

    Folkedal 48

    b Langaseter 101, Kinsarvik

    Familie/Ektefelle/partner: Ørjan Gulleikson Langaseter. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  23. 67.  Kristi Nilsdotter Nilsdatter MedhusKristi Nilsdotter Nilsdatter Medhus Etterslektstre til dette punkt (33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født , Folkedal; døde, Kvanndal.

    Notater:

    {geni:about_me} Aam K Bu

    Kvandal 101

    fra folkedal


    --------------------
    Data funne på http://slekt.krypinn.net/index.php. Slektstre for familiene Lone og Sjursæter:

    Kjønn Kvinne

    Familie Lars Davidson, f. 1614

    Barn >1. Nils Larsson Kvandal, f. 1667, d. 1748

    Kristi er trolig giftet opp igjen med Lars Olavson.

    Familie/Ektefelle/partner: Lauritz Lars Davidson Davidson Petræus Kvandal. Lauritz ble født cirka 1616 , Granvin, Hordaland, Norge; døde cirka 1676, Kvanndal. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 94. Ablu Larsdotter Larsdotter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1662 , Kvanndal; døde cirka 1746, Huse i Ullensvang.
    2. 95. Ablu Larsdatter Larsdatter Kvanndal  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1662; døde cirka 1746, Kinsarvik, Hordaland, Norge.
    3. 96. Nils Larsson Larsson Kvanndal  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1667 , Kvanndal; døde cirka 1748, Kvanndal.
    4. 97. Kari Larsdatter Kvanndal  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1670 , Kvanndal, Hordaland, Norway; ble døpt 6 Feb 1670 , Ulvik, Hardanger, Hordaland, Norge; døde, Eidfjord, Hordaland, Norway.
    5. 98. Eli Larsdatter Kvandal  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1672.
    6. 99. Eli Larsdotter Larsdtr Kvandal  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1672 , Granvin, Hordaland, Norge; døde cirka 1746, Bu, Kinsarvik.
    7. 100. Guro Larsdotter Larsdatter Larsdotter  Etterslektstre til dette punkt ble født , Kvanndal; døde, Sponheim, Ulvik.
    8. 101. Torbjørg Larsdotter Kvandal  Etterslektstre til dette punkt
    9. 102. Kristi Larsdotter Larsdatter Kvanndal  Etterslektstre til dette punkt ble født , Kinsarvik; døde, Ullensvang.
    10. 103. Hans Larsson Kvandal  Etterslektstre til dette punkt ble født , Kvanndal; døde, Ulvik.
    11. 104. David Larsson  Etterslektstre til dette punkt ble født , Kvanndal.
    12. 105. Anna Larsdotter Larsdotter  Etterslektstre til dette punkt ble født , Kvanndal; døde, HaXheim, Ulvik.
    13. 106. Kristi Larsdatter Kvandal  Etterslektstre til dette punkt

  24. 68.  Hans Nilsson Medhus MedhusHans Nilsson Medhus Medhus Etterslektstre til dette punkt (33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1642 , Granvin, Hordaland, Norge; døde cirka 1721.

    Notater:

    {geni:about_me} Ættarbok frå Granvin

    Folkedal 48

    b Folkedal 74

    Familie/Ektefelle/partner: Ingebjørg Olavsdotter, Nesheim 32j. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Familie/Ektefelle/partner: Ingebjørg Nesheim. Ingebjørg døde cirka 1697. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 107. Nils Medhus Folkedal  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1671; døde cirka 1712.

  25. 69.  Johannes Torbjørnsen OlvebnaJohannes Torbjørnsen Olvebna Etterslektstre til dette punkt (34.Torbjørn5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1646; døde cirka 1696.

    Familie/Ektefelle/partner: Anna Danielsdatter Vanvik. Anna ble født cirka 1650. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 108. Hans Johannessen Fjon  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1678 , Fjon, Sveio, Hordaland; døde cirka 1760, Fjon, Sveio, Hordaland.

  26. 70.  Hans Ingebrigtsson MentzHans Ingebrigtsson Mentz Etterslektstre til dette punkt (35.Kari5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Notater:

    Prest i Finnaas.: 'et utdrag fra Bergen stifts Biskoper o g præster ved
    prost Johan Fredrik Lampe, 1895. Hans Engelbr echtssen Meintz, g.
    16.06.1675 med Anna Finde,d.9 juli 1703 , datter av sognepresten i Førde
    Peder Jørgensen Finde og A nna Rasmusdatter Stud. Barn a) Anna Stoud
    Meintz g.1702 me d borger i Bergen, Johannes Jørgenson.(En datter Anna
    Dorth ea g.Johan Samuel Bucher). b) Ingebricgt Meintz,f.1683 c)Jo hanna
    Cathrine Meintz f.1683 d) Pernille Meintz Forfatterens kommentar: Hans
    navn skrives i Kapitelsprotoko llen snart Meintz snart Mentz. I 1660
    under 19.Juni Johanne s Engelberti Hummelvig og 5 nov. Johannes
    Engelberti Bergen sis, og konkluderer med at han sannsynligvis er sønn av
    mag . Engelbrecht, f. 1642, student fra 1660, tok Baccalaureusg raden 23
    juni 1663/1664 under navnet Wrangel, under hvilke t han ogsaX ble
    innskrevet ved Leydens Univeristet.' B IV: 'FINNAXS PRESTEGARD 6 Hans
    Engelbrechtsen Mentz fraX Homlevik i Tysnes, f. ikr . 1642, døydde i 1697.
    Han var først trulova med Anna Abrah amsdtr., men ho rømde med
    syskinbarnet sitt til Amsterdam . I 1671 vart han løyst fraX denne
    trulovelsen paX Domkapitle t i Bergen, og vart seinare gift m. Anna
    Pedersdtr. Finde , d.y. dotter til soknepresten i Førde. Ho var syster
    til m .a. kona til sorenskrivaren i Sunnhordland, Bendix Diurhuu s og mor
    til ettermannen i kallet, Hans Hansen Rafnsberg. H o døydde i 1703. Born:
    a. Anna Stoud, f. ikr. 1676 g.m. sni kkar Hans Jørgen Bager i Bergen, b.
    Ingebrikt f. 1683. c. J ohanne Cathrine, f. 1685. d. Pernille, f. 1687'

    Familie/Ektefelle/partner: Anna Pedersdatter Finde. Anna (datter av Peder Jørgensen Finde og Barbara Henriksdatter Nitter) ble født cirka 1645 , Førde, Sogn Og Fjordane, Norge; døde 26 Okt 1728, Vik, Sogn Og Fjordane, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  27. 71.  Rasmus Ingebrigtsson MentzRasmus Ingebrigtsson Mentz Etterslektstre til dette punkt (35.Kari5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 109. Anna Rasmusdatter Mentz  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1674; døde cirka 1745.

  28. 72.  Tørres Nilsen MehusTørres Nilsen Mehus Etterslektstre til dette punkt (36.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1661 , Mehus, Holmedal, Hordaland, Norway; døde cirka 1713, Død Etter 1714.

    Notater:

    {geni:about_me} Han var tidlegare bonde på Medhus (11) , nemnd i manntalet 1701 mellom "Bønder der ei tide Kand Betale sine Skatter".

    Han var son til førre bruker. Han var bonde på Mehus ei tid kring hundreårskiftet. Så gifta han seg med ei jordajente på Storhaug og han flyttet dit.

    SkaXnevik bygdebok Bind I: s.105/267.

    Familie/Ektefelle/partner: Guri Ølversdtr. Storhaug. Guri ble født cirka 1678 , Storhaug, Hordaland, Norway; døde, Hordaland, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 110. Nils Tørresen Storhaug  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1704 , Holmedal, Hordaland; døde cirka 1760, Ølfernes, Holmedal, Hordaland, Norway; ble begravet , Hordaland, Norway.
    2. 111. Haldor Tørresson Storhaug  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1709 , Holmedal, Hordaland; døde cirka 1781, Holmedal, Hordaland.
    3. 112. Tørres Tørresson Holmedal  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1713 , Holmedal, Hordaland; døde cirka 1790, SkaXnevik, Hordaland.

  29. 73.  Gunnbjørg Nilsdtr MedhusGunnbjørg Nilsdtr Medhus Etterslektstre til dette punkt (36.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Notater:

    {geni:about_me} Data funne på http://slekt.krypinn.net/index.php. Slektstre for familiene Lone og Sjursæter:

    Kjønn Kvinne

    Far Nils Nilsson Gjersvik, f. 1570, d. 1614

    Familie Sjur Åmundson Hamre, f. 1618, d. 1704

    Barn >1. Guri Sjursdtr Hamre, f. 1653, d. 1743

    >2. Ragnhild Sjursdtr Hamre, f. 1667, d. 1758

    Familie/Ektefelle/partner: Sjur Åmundson Hamre. Sjur ble født cirka 1618; døde cirka 1704. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 113. Guri Sjursdtr Hamre  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1653; døde cirka 1743.
    2. 114. Ragnhild Sjursdtr Hamre  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1667; døde cirka 1758.
    3. 115. Kristi Larsdotter Kvandal  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1737; døde cirka 1804.
    4. 116. Ingrid Sjursdatter Hamre  Etterslektstre til dette punkt

  30. 74.  Ivar Kollson Øvre FurubergetIvar Kollson Øvre Furuberget Etterslektstre til dette punkt (37.Alis5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1616 , Strandebarm; døde cirka 1699.

    Notater:

    Gards og ættesoga for Kvinnherad band 2: Ivar og Anna er fø rd opp som
    brukarar paX Furuberg. Dei er ogsaX førde opp so m brukarar paX Øyre med
    fylgjande born: 1. Ingeborg 2. Jon 3. Peder (1669-1754) g.m.Anna
    Andersdtr Sundal b. Furuberg 4. Ragnhild gm. Per Matssonn Ask 5. Hans
    (1676-1762) g1m Seselie Andersdtr Guddal, g2m Sigri d Mattisdtr Øvrehus,
    b. Tveitnes. Norodd Hagenson: 'Skiftet etter Ivar Kollson bør ha en viss
    interesse: Det e r fra 26. feb. 1697. Det er gjort paX Fureberg i
    Strandebarm , men staXr feilregistrert paX Furenes. I tillegg staXr det St
    randvik i protokollen, men det er feil. Enken er kalt Anne Hansd og barna
    er Joen Eritzland, Peder , myndig, Niels, utenlands i 12 aXr, skal være
    død i Tyrkiet , Hans 21 aXr, Ingebor g.m. Hagtor Øye, Ragnilde 25 aXr. Enke
    ns laugverge er Ifuer Braatun. Selv om enken er kalt Anna Hansd, finner
    jeg det likevel ri melig at det er Heinesd som er det riktige'

    Familie/Ektefelle/partner: Anna Heinesdtr. Øyre. Anna (datter av Heine Andersson Ænes og Guro Sjursdtr Sjursdtr) ble født cirka 1633 , Kvinnherad, Norway; døde cirka 1725, Øyre, Mauranger. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 117. Jon Fureberg  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1658 , Furuberg, Kvinnherad, Hordaland, Norway; døde cirka 1733, Ersland, Bremnes, Hordaland, Norway; ble begravet cirka 1733.
    2. 118. Peder Ivarsson Furuberg  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1669; døde cirka 1754, Fureberg, Kvinherrad.
    3. 119. Ingeborg Ivarsdtr Furuberg  Etterslektstre til dette punkt
    4. 120. Ragnhild Ivarsdtr Furuberg  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1672.
    5. 121. Hans Ivarsson Furuberg  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1676; døde cirka 1762.
    6. 122. Nils Ivarsson Furuberg  Etterslektstre til dette punkt døde, Tyrkia.

  31. 75.  Johannes Kollson KysnesJohannes Kollson Kysnes Etterslektstre til dette punkt (37.Alis5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1641; døde cirka 1710.

    Notater:

    {geni:occupation} Bruker

    Ytre Børsheim bnr.1

    Johannes giftet seg med Herborg Torbjørnsdtr. Kolltveit cirka 1675. Herborg ble født cirka 1658; døde cirka 1716. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 123. Johannes Johannesson Johannesson  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1681; døde cirka 1758.
    2. 124. Alis Johannesdotter Ytre Børsheim  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1691; døde cirka 1749.


Generasjon: 7

  1. 76.  Karen Andersdtr BroseKaren Andersdtr Brose Etterslektstre til dette punkt (45.Sara6, 26.NN5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født , Kinsarvik, Ullensvang herad, Hordaland, Norway; døde cirka 1712, Sør-Huglo, Fjelberg.

    Notater:

    Gift med Iver Knudssen, fogd i Sunnhordland og Hardanger.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 125. Mikkel Ivarsson Gram  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1660; døde cirka 1701, Økland.

  2. 77.  Henrich LazarussonHenrich Lazarusson Etterslektstre til dette punkt (52.Helvig6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1630 , Grimstad, Aust-Agder, Norway.

  3. 78.  Karen LazarusdotterKaren Lazarusdotter Etterslektstre til dette punkt (52.Helvig6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født , Grimstad, Aust-Agder, Norway; døde cirka 1677.

  4. 79.  Hans Lazarij MøllerHans Lazarij Møller Etterslektstre til dette punkt (52.Helvig6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1638 , Langesund, Eik; døde cirka 1695.

    Notater:

    {geni:about_me} Hans LAZARIJ

    1638 - ABT 1690

    * RESIDENCE: Bosatt på Eik, Langesund, TM

    * OCCUPATION: Kaptein

    * BIRTH: 1638, (Møller ?)

    * BAPTISM: (Hans Kristoffers. M. døpt 1 Jan 1661 ?)

    * DEATH: ABT 1690

    http://www.nermo.org/slekt/d0053/g0000075.html#I9571

    Hans giftet seg med Susanne Mogensdotter Schow cirka 1663. Susanne ble født cirka 1650 , Bamble, Telemark, Norway; døde cirka 1699, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 126. Henrik Hansson Møller  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1664 , Skien, Telemark, Norway.
    2. 127. Aleth Hansdotter Lazarij  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1671 , Skien, Telemark, Norway; døde cirka 1699, Skien, Telemark, Norway.
    3. 128. Helvig Hansdotter Møller  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1673; døde cirka 1712.
    4. 129. Gjørol Hansdotter Møller  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1675 , Skien, Telemark, Norway; døde cirka 1769, Skien.
    5. 130. Henrich Hansen Møller  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1676; døde cirka 1736.

  5. 80.  Lazarus LazarussonLazarus Lazarusson Etterslektstre til dette punkt (52.Helvig6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født , Grimstad, Aust-Agder, Norway.

  6. 81.  Sophie LauritzdatterSophie Lauritzdatter Etterslektstre til dette punkt (52.Helvig6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født , Grimstad, Aust-Agder, Norway.

    Familie/Ektefelle/partner: Jørgen Pedersen Ansbach. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  7. 82.  Catherine-Bredesdatter HammerCatherine-Bredesdatter Hammer Etterslektstre til dette punkt (53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1)

  8. 83.  Anne Samuelsdatter NørholmenAnne Samuelsdatter Nørholmen Etterslektstre til dette punkt (53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1644.

    Familie/Ektefelle/partner: Christen Eyde. Christen ble født cirka 1641; døde cirka 1678. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 131. Samuel Christensen Eide  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1672; døde cirka 1750.
    2. 132. Christen Eyde  Etterslektstre til dette punkt ble født 24 Mai 1716 , Kolbjørnsvik, Aust-Agder, Norway; ble døpt 1 Jun 1716 , Østfold, Norway; døde 26 Jul 1767, Truro, UK.

  9. 84.  Niels Samuelsen NørholmenNiels Samuelsen Nørholmen Etterslektstre til dette punkt (53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født 27 Apr 1648; døde 24 Mai 1718.

    Notater:

    {geni:occupation} paa Nørholm i Eide

    Familie/Ektefelle/partner: Maren Clausdatter Clausdatter. Maren (datter av Claus Jørgensen Topdal og Johanne Pedersdatter Pedersdtr Kjærulf) ble født cirka 1650 , Tophold. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 133. Søren Nilsen Nørholmen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1694; døde cirka 1743.
    2. 134. Ingeborg Nilsdatter Nørholmen  Etterslektstre til dette punkt
    3. 135. Johanne Nilsdatter Nørholmen  Etterslektstre til dette punkt
    4. 136. Anders Nilsen Gurebo  Etterslektstre til dette punkt
    5. 137. Maren Nilsdatter Nørholmen  Etterslektstre til dette punkt
    6. 138. Helvig Nilsdatter Nørholmen  Etterslektstre til dette punkt døde cirka 1754.

  10. 85.  Helvig Samuelsdatter NørholmenHelvig Samuelsdatter Nørholmen Etterslektstre til dette punkt (53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: Laurits Kristensen Dannevig. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  11. 86.  Adelus Olsdtr Abelnes GotzowAdelus Olsdtr Abelnes Gotzow Etterslektstre til dette punkt (56.Nn6, 29.Adeluts5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født , Hitter; døde, Vigeland I Undal.

    Familie/Ektefelle/partner: Jørgen Hansen Gotzow. Jørgen (sønn av Hans Jørgensen Gotzow og Maren Hansdtr Theiste Gotzow) ble født cirka 1635 , Undal; døde, Død Vigeland E.1666. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  12. 87.  Sjur Jonson Jonson ÅrhusSjur Jonson Jonson Århus Etterslektstre til dette punkt (60.Ingebjørg6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1652 , Granvin, Hordaland, Norge; døde cirka 1737, Folkedal/Granvin/Hordaland.

  13. 88.  Anna Jonsdtr. N. FolkedalAnna Jonsdtr. N. Folkedal Etterslektstre til dette punkt (60.Ingebjørg6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1661; døde cirka 1713.

  14. 89.  Brita Jonsdotter ÅrhusBrita Jonsdotter Århus Etterslektstre til dette punkt (60.Ingebjørg6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) døde cirka 1701.

  15. 90.  Nils Johannesen JørdreNils Johannesen Jørdre Etterslektstre til dette punkt (61.Ragnhild6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1660; døde cirka 1709.

  16. 91.  Sigrid Nilsdtr MedhusSigrid Nilsdtr Medhus Etterslektstre til dette punkt (62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1701 , Granvin, Norge; døde cirka 1769, Granvin, Norge.

    Sigrid giftet seg med cirka 1723. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  17. 92.  Nils Nilsson MedhusNils Nilsson Medhus Etterslektstre til dette punkt (62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1662; døde cirka 1722.

    Familie/Ektefelle/partner: Herborg Larsdtr Folkedal. Herborg ble født cirka 1653; døde cirka 1694. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 139. Nils Nilsson Medhus  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1696; døde cirka 1778.

  18. 93.  Hans Nilsson Nilson Nedhus, FolkedalHans Nilsson Nilson Nedhus, Folkedal Etterslektstre til dette punkt (62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1664 , Folkedal, Hordaland, Norge.

    Familie/Ektefelle/partner: Herborg Torbjørnsdatter Trones. Herborg (datter av Torbjørn Person Fresvik og Synneva Larsdatter Trones) ble født cirka 1661; døde cirka 1739. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 140. Guro Hansdatter Langeseter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1705; døde cirka 1722.

  19. 94.  Ablu Larsdotter LarsdotterAblu Larsdotter Larsdotter Etterslektstre til dette punkt (67.Kristi6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1662 , Kvanndal; døde cirka 1746, Huse i Ullensvang.

    Notater:

    {geni:about_me} Aam K Bu

    Kvandal 101

    Olav Kolltveit Odda Ullensvag Kinsavik bind 5-II

    Kvandal br 1-3

    g m Gunnar Olson Hus br 3

    Gift med Gunnar Olavson Hus i 1679, syv barn (og to som var dødfødt).


  20. 95.  Ablu Larsdatter Larsdatter KvanndalAblu Larsdatter Larsdatter Kvanndal Etterslektstre til dette punkt (67.Kristi6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1662; døde cirka 1746, Kinsarvik, Hordaland, Norge.

  21. 96.  Nils Larsson Larsson KvanndalNils Larsson Larsson Kvanndal Etterslektstre til dette punkt (67.Kristi6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1667 , Kvanndal; døde cirka 1748, Kvanndal.

    Notater:

    {geni:about_me} Aam K Bu

    Kvandal 101

    Olav Kolltveit Odda Ullensvag Kinsavik bind 5-II

    Kvandal br 1-3

    g 1693 m Ragnhild Sjursdotter Hamre 1667 - 1758 frå Granvin
    --------------------
    Data funne på http://slekt.krypinn.net/index.php. Slektstre for familiene Lone og Sjursæter:

    Født 1667

    Kjønn Mann

    Død 1748

    Far Lars Davidson, f. 1614

    Mor Kristi Nilsdtr Medhus

    Familie Ragnhild Sjursdtr Hamre, f. 1667, d. 1758

    Barn >1. Gunnbjørg Nilsdtr Kvandal, f. 1699, d. 1766

    Giftet seg i 1693 med Ragnhild Sjursdotter fra Hamre. De fikk seks barn.


  22. 97.  Kari Larsdatter KvanndalKari Larsdatter Kvanndal Etterslektstre til dette punkt (67.Kristi6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1670 , Kvanndal, Hordaland, Norway; ble døpt 6 Feb 1670 , Ulvik, Hardanger, Hordaland, Norge; døde, Eidfjord, Hordaland, Norway.

    Notater:

    {geni:about_me} Aam K Bu

    Kvandal 101

    Olav Kolltveit Odda Ullensvag Kinsavik bind 5-II

    Kvandal br 1-3

    g 1694 m Per Andersson Riber, Hereid i Eidfjord (ÆB Eidfjord s 34)

    Gift i 1694 med Per Andersson Hereid.


  23. 98.  Eli Larsdatter KvandalEli Larsdatter Kvandal Etterslektstre til dette punkt (67.Kristi6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1672.

  24. 99.  Eli Larsdotter Larsdtr KvandalEli Larsdotter Larsdtr Kvandal Etterslektstre til dette punkt (67.Kristi6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1672 , Granvin, Hordaland, Norge; døde cirka 1746, Bu, Kinsarvik.

    Notater:

    {geni:about_me} Aam K Bu

    Kinsarvik 110

    fra 106

    fra Kvandal 101e

    Olav Kolltveit Odda Ullensvag Kinsavik bind 5-II

    Bu bruk 3-4

    Kvandal br 1
    --------------------
    barnlause

    Eli giftet seg igjen i 1720 med enkemannen Gunnar Sjurson Ryngøye.


  25. 100.  Guro Larsdotter Larsdatter LarsdotterGuro Larsdotter Larsdatter Larsdotter Etterslektstre til dette punkt (67.Kristi6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født , Kvanndal; døde, Sponheim, Ulvik.

    Notater:

    {geni:about_me} Aam K Bu

    Kvandal 101

    Olav Kolltveit Odda Ullensvag Kinsavik bind 5-II

    Kvandal br 1-3

    gm lensmann Bård Rikolvson Spånheim i Ulvik (ÆB Ulvik s 175)

    Gift ca. 1670 med BaXrd Rikolson Sponheim (etter Jan Haukanes). BaXrd var født 1651 og var bruker paX Sponheim saX sent som 1715. De hadde tre sønner; Olav, PaXl og Lars.


  26. 101.  Torbjørg Larsdotter KvandalTorbjørg Larsdotter Kvandal Etterslektstre til dette punkt (67.Kristi6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Notater:

    {geni:about_me} Aam K Bu

    Kvandal 101

    Olav Kolltveit Odda Ullensvag Kinsavik bind 5-II

    Kvandal br 1-3

    ug 1711


  27. 102.  Kristi Larsdotter Larsdatter KvanndalKristi Larsdotter Larsdatter Kvanndal Etterslektstre til dette punkt (67.Kristi6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født , Kinsarvik; døde, Ullensvang.

    Notater:

    {geni:about_me} Aam K Bu

    Kvandal 101

    Olav Kolltveit Odda Ullensvag Kinsavik bind 5-II

    Kvandal br 1-3

    g 1690 m em Torstein Isakson Reiseter U Br 1

    Gift 1690 med Torstein Isakson fra Reiseter U. De fikk seks barn.


  28. 103.  Hans Larsson KvandalHans Larsson Kvandal Etterslektstre til dette punkt (67.Kristi6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født , Kvanndal; døde, Ulvik.

    Notater:

    {geni:about_me} Aam K Bu

    Kvandal 101

    Olav Kolltveit Odda Ullensvag Kinsavik bind 5-II

    Kvandal br 1-3

    g 1704 i Ulvik m Elseber Sjursdotter

    Gift 1704 i Ulvik med Elseber Sjursdotter.


  29. 104.  David LarssonDavid Larsson Etterslektstre til dette punkt (67.Kristi6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født , Kvanndal.

    Notater:

    Mulig at han drog til Folkedal og ble gift med Kristi Olavsdotter Børve,Kvam.


  30. 105.  Anna Larsdotter LarsdotterAnna Larsdotter Larsdotter Etterslektstre til dette punkt (67.Kristi6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født , Kvanndal; døde, HaXheim, Ulvik.

    Notater:

    {geni:about_me} Aam K Bu

    Kvandal 101

    Olav Kolltveit Odda Ullensvag Kinsavik bind 5-II

    Kvandal br 1-3

    g 1675 m Ola Oddson Håheim, Ulvik (Æb Ulvik s 50)

    Gift 1675 med Olav Oddson.


  31. 106.  Kristi Larsdatter KvandalKristi Larsdatter Kvandal Etterslektstre til dette punkt (67.Kristi6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

  32. 107.  Nils Medhus FolkedalNils Medhus Folkedal Etterslektstre til dette punkt (68.Hans6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1671; døde cirka 1712.

  33. 108.  Hans Johannessen FjonHans Johannessen Fjon Etterslektstre til dette punkt (69.Johannes6, 34.Torbjørn5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1678 , Fjon, Sveio, Hordaland; døde cirka 1760, Fjon, Sveio, Hordaland.

    Notater:

    {geni:about_me} Hans Johannesen Fjon var brukar av Litle Fjon i Sveio saman med enkja Martha Bårdsdatter frå 1696 og utover til 1710 då han tok over på Fjon. På Fjon van han brukar til 1751. Han var også brukar av Litle Fjon att i perioden 1733 til 1751.

    I Skiftet etter kona Brit Knutsdatter i 1712 åtte buet ein part i Berge i Skjold som "tilfaldt manden efter sin salige moder". Han fødde få 11 storfe, 3 kalvar, 18 smale og 5 geiter. Han åtte 1 kvern og 1 not. Han var legdsmann for soltatlegda og lagrettemann.

    Det er uvisst med opphavet til Hans Johannesson.

    var brukar av Litle Fjon i Sveio saman med enkja Martha Bårdsdatter frå 1696 og utover til 1710 då han tok over på Fjon. På Fjon van han brukar til 1751. Han var også brukar av Litle Fjon att i perioden 1733 til 1751.
    I Skiftet etter kona Brit Knutsdatter i 1712 åtte buet ein part i Berge i Skjold som "tilfaldt manden efter sin salige moder". Han fødde få 11 storfe, 3 kalvar, 18 smale og 5 geiter. Han åtte 1 kvern og 1 not. Han var legdsmann for soltatlegda og lagrettemann.
    Det er uvisst med opphavet til Hans Johannesson.


  34. 109.  Anna Rasmusdatter MentzAnna Rasmusdatter Mentz Etterslektstre til dette punkt (71.Rasmus6, 35.Kari5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1674; døde cirka 1745.

    Notater:

    {geni:about_me} http://www.nermo.org/slekt/d0015/g0000075.html#I25862

    Anna Rasmusdatter MENTZ

    1674 - ABT 1745

    OCCUPATION: Jordmor og gjestegiver på pr.g.'s grunn i Hausvik, Haus
    BIRTH: 1674, Tysnes, HO (oldebarn av Johan (Jan) Franzen Menzt)
    DEATH: ABT 1745, (etter 1724)

    Familie/Ektefelle/partner: Christopher Jensen Hierman. Christopher ble født cirka 1660; døde cirka 1712. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 141. Jens Christophersen Hierman  Etterslektstre til dette punkt ble født 17 Feb 1709 , Haus; døde 7 Aug 1779, Ulvik.

  35. 110.  Nils Tørresen StorhaugNils Tørresen Storhaug Etterslektstre til dette punkt (72.Tørres6, 36.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1704 , Holmedal, Hordaland; døde cirka 1760, Ølfernes, Holmedal, Hordaland, Norway; ble begravet , Hordaland, Norway.

    Notater:

    {geni:about_me} Det er ting som talar for at Nils då alt var kommen frå Ølfernes og sat med det andre bruket , der seinare bruksnr.2.

    Han må då ha sete med båe jordene ei tid, til 1749, då dotter hans gifta seg og tok over den jorda.


  36. 111.  Haldor Tørresson StorhaugHaldor Tørresson Storhaug Etterslektstre til dette punkt (72.Tørres6, 36.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1709 , Holmedal, Hordaland; døde cirka 1781, Holmedal, Hordaland.

  37. 112.  Tørres Tørresson HolmedalTørres Tørresson Holmedal Etterslektstre til dette punkt (72.Tørres6, 36.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1713 , Holmedal, Hordaland; døde cirka 1790, SkaXnevik, Hordaland.

    Notater:

    SkaXnevik bygdebok Bind I: s. 267/310. Skifte:
    http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visba
    se&filnamn=skifshor&gardpostnr=4566&merk=4566#ovre


  38. 113.  Guri Sjursdtr HamreGuri Sjursdtr Hamre Etterslektstre til dette punkt (73.Gunnbjørg6, 36.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1653; døde cirka 1743.

    Notater:

    {geni:about_me} Data funne på http://slekt.krypinn.net/index.php. Slektstre for familiene Lone og Sjursæter:

    Født 1653

    Kjønn Kvinne

    Død 1743

    Far Sjur Åmundson Hamre, f. 1618, d. 1704

    Mor Gunnbjørg Nilsdtr Medhus

    Familie Endre Knutson Vambheim, f. 1634, d. 1702

    Barn >1. Knut Endreson Hamre, f. 1676, d. 1725


  39. 114.  Ragnhild Sjursdtr HamreRagnhild Sjursdtr Hamre Etterslektstre til dette punkt (73.Gunnbjørg6, 36.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1667; døde cirka 1758.

    Notater:

    {geni:about_me} Data funne på http://slekt.krypinn.net/index.php. Slektstre for familiene Lone og Sjursæter:

    Født 1667

    Kjønn Kvinne

    Død 1758

    Far Sjur Åmundson Hamre, f. 1618, d. 1704

    Mor Gunnbjørg Nilsdtr Medhus

    Famile ID F609 Gruppe-skjema

    Familie Nils Larsson Kvandal, f. 1667, d. 1748

    Barn >1. Gunnbjørg Nilsdtr Kvandal, f. 1699, d. 1766


  40. 115.  Kristi Larsdotter KvandalKristi Larsdotter Kvandal Etterslektstre til dette punkt (73.Gunnbjørg6, 36.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1737; døde cirka 1804.

  41. 116.  Ingrid Sjursdatter HamreIngrid Sjursdatter Hamre Etterslektstre til dette punkt (73.Gunnbjørg6, 36.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

  42. 117.  Jon FurebergJon Fureberg Etterslektstre til dette punkt (74.Ivar6, 37.Alis5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1658 , Furuberg, Kvinnherad, Hordaland, Norway; døde cirka 1733, Ersland, Bremnes, Hordaland, Norway; ble begravet cirka 1733.

    Notater:

    {geni:about_me} Kilde: Bømlo bygdebok, bind 2 av Simon Steinsbø, side 255

    Gnr.118 Ersland. Bruker nr. 10. Jon og Mari døde begge i 1733 i den sotta som gikk over landet det året, og ble gravfestet samme dag sammen med en sønn og to svigerdøtre. Jon var bruker på Ersland i 1692, og brukte da trolig ca. 1/3 part av gården. Jon kjøpte bondegodset i 1697 og var bruker av dette til omkring 1728 da han tok sønnen med seg som bruker. De var brukere sammen til Jon døde. Jon sitt skjøte lydde på "-11. og 18 mrk. smør, 1 hud og 18 mrk. fisk med underliggende halve Echornevigen, Makrell Vaagen og Erritzland Sætter, Taxeret af Lauritz Sand Udi Skatt, med helten udi Makrell vaagen Kalsdis Kleinevaag som hører helten Eritzland, samt Eritzlands Møllested-" Kjøpesummenvar 100 rdl. "-Med skjøtningsøre og alt-." I 1692 ble Jon stevnet fordi han hadde skåret av Knut Mækjebakken sitt notatog "-der han laa med noden i hans baad under hans eget land-." Jon møtte og unnskyldte seg med "- at det var efter hans eiers bafaling, og han var tvunget til at gjøre det.-" Trolig var det i Klene-vågen som det i samme året var rettsak om. Retten sa at Knut "- bør nyde sitt notbruk under sitt eget land som hans formænd har gjort, indtil Jon Eritzland eller hans eier stevner på aastedet." I 1704 ble Jon stevnet av Nils Mækjebakken for ulovlig skoghogst. Jon møtte og sa at sorenskriveren Bendix Diurhuus hadde vært på stedet og dømt om skogretten, og ba om at saken måtte utsettes til dommen kunne fremvises. Samme året ble Jon og Erik Håvikjo stevnet av Mattis Bjørnsen i Bergen fordi de hadde mottatt handpengar, 1 tønne salt og 1 mork tobakk, på noe tømmer som Mattis hadde bestilt. Jon fortalte at Mattis hadde bestilt tømmeret pinsti-tider, men da det ikke var hentet ved Mikkelsmess, solgte de det til andre. De ble dømt til å betale tilbake det de hadde fått innen 15 dager. I 1713 stevnet Jon og Jon Svortland , Mattisog Kjæran Svortland for ulovlig skoghogst i deres felles skog. Saken ble utsatt fordi retten ikke kunne si hvor mye som var hogd. Samtidig stevnet Jon Ersland , Jon Innvær, Jon P. Hallaråker fordi de hadde hogd ulovlig i skogen hans. Saken ble utsatt. Jon var velstandsmann.

    10 Jon Ivarson Furuberg, Kvinnherad, d. 75 aXr gl. i 1733. G . m. Mari
    Larsdtr., d. 72 aXr gl. i 1733. Dei døydde i den s otta som gjekk over
    landet det aXret, og vart gravfeste sam e dag saman med ein son og to
    sonakoner. Born: a. Anna, g . ytra Sakseid. b. Alis, g. m. Jakob P.
    Oldreid. c. Heine , f. 1693, g. Ersland. d. Ivar, f. 1697, g. AXdnanes. e.
    Lar s, f. 1710, d. 1733. f. Hans, g. Ersland. g. Brita, g. Alvs vaXg. h.
    Kristi g. Hiskjo. i. Ingeborg, g. Mehus. Jon var brukar paX Ersland i
    1692, og bruka daX truleg omla g 1/3 part av garden. Jon kjøpte
    bondegodset i 1697 og va r brukar av dette til ikr. 1728 daX han tok sonen
    med seg so m brukar. Dei var brukarar saman til Jon døydde. Jon si skøyte
    lydde paX ' - 11. og 18 mrk. smør, 1 hud og 1 8 mrk. fisk med
    underliggende halve Echornevigen, Makrell V aagen og Erritzland Sætter,
    Taxeret af Lauritz Sand Udi Ska tt, med helten udi Makrell vaagen Kaldis
    Kleinevaag som hør er helten EritzIand, samt Eritzlands Møllested -'.
    Kjøpesum men var 100 rdl. '- med skiøtningsøre og alt -.' I 1692 vart Jon
    stemnd fordi han hadde skore av Knut Mækjeb akken sitt notatog '- der han
    laa med noden i hans baad und er hans eget land -.' Jon møtte og orsaka
    seg med ' - at de t var efter hans eiers befaling, og han var tvungen til
    a t gjøre det. -' Truleg var det i Klene-vaXgen som det same aX ret var
    rettsak om. Retten sa at Knut ' - bør nyde sit nodb rug under sit eget
    land som hans formænd har gjort, indti l Jon EritzIand eller hans eier
    stevner paa aastedet. ' I 1704 vart Jon stemnd av Nils Mækjebakken for
    ulovleg skog hogst. Jon møtte og sa at sorenskrivaren Bendix Diurhuus ha
    dde vore paX staden og dømt om skogsretten, og bad om at sak a maXtte
    utsetjast til dommen kunne framvisast. Same aXret va rt Jon og Erik
    HaXvikjo stemnd av Mattis Bjørnson i Bergen f ordi dei hadde motteke
    handpengar, I tønne salt og I mork t obak, paX noko tømmer som Mattis
    hadde tinga. Jon fortalde a t Mattis hadde tinga tømmeret pinsti tider,
    men daX det ikkj e var henta ved Mikkjelsmess, selde dei det til andre. De
    i vart dømde til aX betala attende det dei hadde faXtt inna n 15 dagar. I
    1713 stemnde Jon og Jon Svortland, Mattis o g Kjæran Svortland for
    ulovleg skoghogst i deira sameigand e skog. Saka vart utsett fordi retten
    ikkje kunne seia ko r mykje som var hogt. Samstundes stemnde Jon Ersland,
    Jon I nnvær, Jon P. HallaraXker fordi dei hadde hogge ulovleg i sk ogen
    hans. Saka vart utsett. Jon var velstandsmann.


  43. 118.  Peder Ivarsson FurubergPeder Ivarsson Furuberg Etterslektstre til dette punkt (74.Ivar6, 37.Alis5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1669; døde cirka 1754, Fureberg, Kvinherrad.

  44. 119.  Ingeborg Ivarsdtr FurubergIngeborg Ivarsdtr Furuberg Etterslektstre til dette punkt (74.Ivar6, 37.Alis5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

  45. 120.  Ragnhild Ivarsdtr FurubergRagnhild Ivarsdtr Furuberg Etterslektstre til dette punkt (74.Ivar6, 37.Alis5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1672.

  46. 121.  Hans Ivarsson FurubergHans Ivarsson Furuberg Etterslektstre til dette punkt (74.Ivar6, 37.Alis5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1676; døde cirka 1762.

  47. 122.  Nils Ivarsson FurubergNils Ivarsson Furuberg Etterslektstre til dette punkt (74.Ivar6, 37.Alis5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) døde, Tyrkia.

    Notater:

    Var 12 aXr i utlandet og skal ha dødd i Tyrkia.


  48. 123.  Johannes Johannesson JohannessonJohannes Johannesson Johannesson Etterslektstre til dette punkt (75.Johannes6, 37.Alis5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1681; døde cirka 1758.

    Notater:

    bnr.1
    bb.S&V s.251


  49. 124.  Alis Johannesdotter Ytre BørsheimAlis Johannesdotter Ytre Børsheim Etterslektstre til dette punkt (75.Johannes6, 37.Alis5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1691; døde cirka 1749.

    Notater:

    Bnr.1



Generasjon: 8

  1. 125.  Mikkel Ivarsson GramMikkel Ivarsson Gram Etterslektstre til dette punkt (76.Karen7, 45.Sara6, 26.NN5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1660; døde cirka 1701, Økland.

    Notater:

    {geni:occupation} Tollvisitør

    Familie/Ektefelle/partner: Maren Andersdatter Rasch. Maren ble født cirka 1659; døde cirka 1737, Økland. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 142. Andreas Mikkelsen Gram  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1691; døde 2 Feb 1748.

  2. 126.  Henrik Hansson MøllerHenrik Hansson Møller Etterslektstre til dette punkt (79.Hans7, 52.Helvig6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1664 , Skien, Telemark, Norway.

  3. 127.  Aleth Hansdotter LazarijAleth Hansdotter Lazarij Etterslektstre til dette punkt (79.Hans7, 52.Helvig6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1671 , Skien, Telemark, Norway; døde cirka 1699, Skien, Telemark, Norway.

    Aleth giftet seg med cirka 1690, Skien, Telemark, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  4. 128.  Helvig Hansdotter MøllerHelvig Hansdotter Møller Etterslektstre til dette punkt (79.Hans7, 52.Helvig6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1673; døde cirka 1712.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  5. 129.  Gjørol Hansdotter MøllerGjørol Hansdotter Møller Etterslektstre til dette punkt (79.Hans7, 52.Helvig6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1675 , Skien, Telemark, Norway; døde cirka 1769, Skien.

    Notater:

    {geni:about_me} http://www.slekt.org/books/flood/02.html

    >Gjørol Hansdatter Møller, død i Skien 1769, begraven 4/10

    >Hun var en Datter af Hans Kristoffersen Møller (f. 1660, døbt 1/1 1661), og var første Gang gift 16/8 1708 i Langesund med Rasmus Jørgensen Holst, f. 26/10 1681, død 1711; Skiftet efter ham begyndte 16/5 1711. Han var Søn af Borger og Skibsrheder Jørgen Pedersen Holst (død 9/4 1699, Skiftet begyndt 19/5) og Amborg Rasmusdatter. Denne Rasmus Jørgensen Holst var Skibsfører og førte det store Skib XSt. PeterX, 144.1/2 Com.XLæst, paa England og Holland, og eiede han selv 1/4 Part, Simon Jørgensen 2/4 og Hans Gregersen 1/4 i Skibet. Der var en Søn i dette Ægteskab, Hans Rasmussen Holst, for hvem Boye Pettersen Ording og Stedfaderen var Formyndere. Gjørol boede 1/6 1711 i Skien, hvor hun skattede for sig, Pigen og 2 Ildstæder 6 Rd. 1 mrk 8 s, og var Manden da afgaaet ved Døden. Skifteretten havde i Boet efter hende Møder 4/10, 25/10, 8/11 og 21/7 1770. 14/8 1761 havde hun solgt sin Gaard i Kværndalen til Svigersønnen, Kjel Jensen Trogh, dog med Rettighed for sig at bebo Gaarden til sin Død. Som ovenfor meddelt, maatte hun i sine første Enkeaar udbetale store Summer, og naar desuagtet hendes Bo kunde udgjøre en samlet Indtægt af 1186 Rd.2 mrk 15 s, viser dette endmere, at P. P. Flood maa have besiddet en ganske antagelig Formue ved sin Død. I Boet var over 100 Lod Sølvsager, og i Sølv og Kontanter til en samlet Sum af 200 Rd., der sammen med Jorde- ­og Urtehaugeskaffede Sønnen en Arv af 414 Rd. 1 mrk 21 s og Datteren 207 Rd. 22.2/3 s. En Søster af hennes første Mand var gift med Simon Jørgensen Wesseltoft, der var den første her i Landet af dette, Navn og Stamfader for 3 meget talrige Familier, hvorom mere senere.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  6. 130.  Henrich Hansen MøllerHenrich Hansen Møller Etterslektstre til dette punkt (79.Hans7, 52.Helvig6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1676; døde cirka 1736.

  7. 131.  Samuel Christensen EideSamuel Christensen Eide Etterslektstre til dette punkt (83.Anne7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1672; døde cirka 1750.

    Notater:

    {geni:occupation} Skibsfører/reder


  8. 132.  Christen EydeChristen Eyde Etterslektstre til dette punkt (83.Anne7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født 24 Mai 1716 , Kolbjørnsvik, Aust-Agder, Norway; ble døpt 1 Jun 1716 , Østfold, Norway; døde 26 Jul 1767, Truro, UK.

    Notater:

    {geni:occupation} Skibsreder

    Familie/Ektefelle/partner: Maren Løvorsdatter. Maren ble født cirka 1682. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 143. John Eyde  Etterslektstre til dette punkt ble født 29 Des 1753 , Arendal, Aust-Agder, Norge; døde cirka 1794, Arendal, Aust-Agder, Norge.

  9. 133.  Søren Nilsen NørholmenSøren Nilsen Nørholmen Etterslektstre til dette punkt (84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1694; døde cirka 1743.

    Familie/Ektefelle/partner: Cecilie Cathrine Sørensdatter. Cecilie ble født cirka 1700; døde cirka 1751. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 144. Marie Kristine Nørholmen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1731; døde cirka 1769.

  10. 134.  Ingeborg Nilsdatter NørholmenIngeborg Nilsdatter Nørholmen Etterslektstre til dette punkt (84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: Arent Hansen von Kampen. Arent (sønn av Hans Arentsen von Kampen og Karen Jacobsdatter Friis, til Molland) ble født cirka 1694; døde cirka 1743. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 145. Maren Von Kampen  Etterslektstre til dette punkt

  11. 135.  Johanne Nilsdatter NørholmenJohanne Nilsdatter Nørholmen Etterslektstre til dette punkt (84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: Johannes Salvesen Kallevig. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 146. Salve Johannessen Kallevig  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1732; døde cirka 1799.
    2. 147. Nils Johannessen Kallevig  Etterslektstre til dette punkt døde cirka 1761.

  12. 136.  Anders Nilsen GureboAnders Nilsen Gurebo Etterslektstre til dette punkt (84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 148. Maren Andersdatter Gurebo  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1733; døde cirka 1786.

  13. 137.  Maren Nilsdatter NørholmenMaren Nilsdatter Nørholmen Etterslektstre til dette punkt (84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: Mads Nilsen Falk. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  14. 138.  Helvig Nilsdatter NørholmenHelvig Nilsdatter Nørholmen Etterslektstre til dette punkt (84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) døde cirka 1754.

    Familie/Ektefelle/partner: Elling Rasmussen Kalvehaugen. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  15. 139.  Nils Nilsson MedhusNils Nilsson Medhus Etterslektstre til dette punkt (92.Nils7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1696; døde cirka 1778.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  16. 140.  Guro Hansdatter LangeseterGuro Hansdatter Langeseter Etterslektstre til dette punkt (93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1705; døde cirka 1722.

    Guro giftet seg med Johannes Larson Y. Bu cirka 1723. Johannes (sønn av Lars Larsson Erdal og Guro Larsdotter Larsdotter Spildo) ble født cirka 1700 , Bu. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 149. Kristi Johannesdatter Hallanger  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1724; døde cirka 1766, Ullensvang, Hordaland, Norge.
    2. 150. Guri Johannesdtr. Johannesddr. Hadlanger  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1730 , Ullensvang, Hordaland, Norway; døde cirka 1809.

  17. 141.  Jens Christophersen HiermanJens Christophersen Hierman Etterslektstre til dette punkt (109.Anna7, 71.Rasmus6, 35.Kari5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født 17 Feb 1709 , Haus; døde 7 Aug 1779, Ulvik.

    Notater:

    {geni:occupation} Gjestegiver i Ulvik

    {geni:about_me} Løytnant Hierman var sønn av klokker til Haus, Christopher Jensen Hierman og Anna Rasmusdatter Mentz. Klokkerens bror Niels Jensen var sogneprest til Haus, og deres far var magister Jens Pedersen Hierman ved Stavanger Domkirke. Magisterens far Peder Nielsen Hierman kom fra Odense til Bergen i 1631 da han ble utnevnt til lagmann for Bergen og Gulating. Magisterens mor var Anna Jensdatter, som fra 1633 levde som en meget formuende enke i Bergen til hun i 1656 giftet seg med den enda rikere enkemann Hans Hansen Schmidt Lillienskiold.
    Av forfedrenes rikdom dryppet intet på klokkersønnen Jens Hierman da han kom til verden i Haus -i 1709. Moren Anna Mentz ble enke allerede i 1713 og slo seg senere gjennom som gjestgiver i Hausviken. På den måten fikk sønnen Jenspraktisk erfaring i et yrke som han i livet skulle få både inntekter og sorger av.
    Jens Hierman startet sin løpebane som korporal ved Nordhordenlanske Livkompani. I 1731 ble han sersjant, i 1737 midlertidig fenrik og i 1739 virkelig feb\nrik ved Nordre Sønhordalanske Kompani. Hans avansement til løytnant i 1740indikerer tjenestelig og almen dyktighet. Løytnant Hierman giftet seg i 1740 med prestedatteren Christense Margrethe Swartzkopf fra Manger. Samme år ble han ansatt ved Nordre Hardangerske Pompani, og noen år senere døde hans hustru barnløs.
    I november 1749 giftet han seg så i Ulvik med Benedicte von Hatten Nicoll. Med henne fikk han endel kapital som satte han istand til å kjøpe gjetstegiveriet i Kjøylæ i Ulvik. Den 22.mai 1752 fikk han kongelig privilegium på å drive gjestegiveriet. Her bodde han hele sitt liv.
    Jens Hierman ble utnevnt til kaptein i 1757. Ved den store hærreduksjonen i 1766 ble han meldt avskjed med pensjon.

    Familie/Ektefelle/partner: Christence Margrethe SCHWARTZKOPF. Christence (datter av Otto Edvardsen og Appolone SCHWARTZKOPF) ble født cirka 1720; døde cirka 1749. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Jens giftet seg med Benedichte von Hatten von Hatten cirka 1749, Ulvik, Hordaland, Norway. Benedichte ble født 22 Jun 1729; døde 23 Jan 1810, Bergen, Hordaland, Norge; ble begravet 30 Jan 1810, Bergen, Hordaland, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 151. Otto Christopher Hierman  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1752.
    2. 152. Fransisca Sophia von Hatten Von Hatten Hierman  Etterslektstre til dette punkt ble født 29 Mar 1759 , Kjølen, Ulvik, Norway; døde 13 Aug 1853, Hovland gård, Tysnes, Norway.


Generasjon: 9

  1. 142.  Andreas Mikkelsen GramAndreas Mikkelsen Gram Etterslektstre til dette punkt (125.Mikkel8, 76.Karen7, 45.Sara6, 26.NN5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1691; døde 2 Feb 1748.

    Notater:

    {geni:occupation} Skipperborger, Coffardikaptein

    Familie/Ektefelle/partner: Ide Hansdatter Thode. Ide (datter av Hans Jacob Jacobsen Thode og Helche Hansdatter Middelstorp) ble født cirka 1712; døde 21 Nov 1797. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 153. Sofie Andersdatter Cramer Gram  Etterslektstre til dette punkt ble født 29 Jul 1738 , Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway; ble døpt 29 Jul 1738 , Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway; døde 1 Okt 1803, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway.
    2. 154. Hilchen Andersdatter Gram  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1743.
    3. 155. Elisabeth Andersdatter Gram  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1744.

    Familie/Ektefelle/partner: Sophie Philipsdatter Cramer. Sophie ble født cirka 1697; døde cirka 1736. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 156. Michel Gram  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1720; døde 7 Jan 1762.
    2. 157. Inger Marie Gram  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1725 , Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; døde 22 Okt 1782, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge.
    3. 158. Abel Gram  Etterslektstre til dette punkt ble født 21 Mai 1735; døde 9 Des 1798.

  2. 143.  John EydeJohn Eyde Etterslektstre til dette punkt (132.Christen8, 83.Anne7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født 29 Des 1753 , Arendal, Aust-Agder, Norge; døde cirka 1794, Arendal, Aust-Agder, Norge.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 159. Christen Johnsen Eyde  Etterslektstre til dette punkt ble født 1 Jul 1782 , Sverige.
    2. 160. S. Eyde  Etterslektstre til dette punkt

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 161. Samuel Johnsen Eyde  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1787 , Arendal, Aust-Agder, Norge; døde cirka 1822, Arendal, Aust-Agder, Norge.

    Familie/Ektefelle/partner: Birgitte Sofie Kloed. Birgitte ble født 11 Aug 1748. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 162. S. Eyde  Etterslektstre til dette punkt

  3. 144.  Marie Kristine NørholmenMarie Kristine Nørholmen Etterslektstre til dette punkt (133.Søren8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1731; døde cirka 1769.

    Familie/Ektefelle/partner: Tellef Tjore. Tellef ble født cirka 1711; døde cirka 1755. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 163. Johanne Tellefsdatter Nørholmen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1749; døde cirka 1795.

  4. 145.  Maren Von KampenMaren Von Kampen Etterslektstre til dette punkt (134.Ingeborg8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: Johan Jørgen Weber. Johan (sønn av Erhard Weber og Anna Jacobsdatter Bloch) ble født cirka 1714; døde cirka 1779. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 164. Anne Elisabeth Weber  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1758.
    2. 165. Ane Johansdatter Wæber  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Sep 1760 , landvik; døde cirka 1833.
    3. 166. arent johansen Wæber  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1762.
    4. 167. Erhard Johansen Wæber  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1766.
    5. 168. Ingeborg Cathrine Johansdatter Weber  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1768.

  5. 146.  Salve Johannessen KallevigSalve Johannessen Kallevig Etterslektstre til dette punkt (135.Johanne8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1732; døde cirka 1799.

    Familie/Ektefelle/partner: Else Sofie Mortensdatter. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  6. 147.  Nils Johannessen KallevigNils Johannessen Kallevig Etterslektstre til dette punkt (135.Johanne8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) døde cirka 1761.

    Notater:

    {geni:occupation} Skipskaptein

    Familie/Ektefelle/partner: Maren Andersdatter Gurebo. Maren (datter av Anders Nilsen Gurebo) ble født cirka 1733; døde cirka 1786. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 169. Samuel Nilsen Kallevig  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1757; døde cirka 1816.

  7. 148.  Maren Andersdatter GureboMaren Andersdatter Gurebo Etterslektstre til dette punkt (136.Anders8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1733; døde cirka 1786.

    Familie/Ektefelle/partner: Nils Johannessen Kallevig. Nils (sønn av Johannes Salvesen Kallevig og Johanne Nilsdatter Nørholmen) døde cirka 1761. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 169. Samuel Nilsen Kallevig  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1757; døde cirka 1816.

    Maren giftet seg med Jens Andersen Lund cirka 1765. Jens ble født cirka 1730; døde cirka 1776. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  8. 149.  Kristi Johannesdatter HallangerKristi Johannesdatter Hallanger Etterslektstre til dette punkt (140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1724; døde cirka 1766, Ullensvang, Hordaland, Norge.

    Kristi giftet seg med Haldor Tobiasson Helleland cirka 1744. Haldor ble født cirka 1712 , Lofthus, Norway; døde cirka 1781, Ullensvang, Hordaland, Norge; ble begravet , Ullensvang, Hordaland, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 170. Ola Halldorson Helleland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1745 , Ullensvang, Hordaland, Norge; døde cirka 1840, Ullensvang, Hordaland, Norway.
    2. 171. Johannes Haldorsson Helleland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1748; døde cirka 1828.
    3. 172. Tobias Halldorson Helleland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1750 , Ullensvang, Hordaland, Norge; døde cirka 1843, Ullensvang, Hordaland, Norge.
    4. 173. Peder Helleland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1752; døde cirka 1836.
    5. 174. Guri Haldorsdatter Helleland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1755 , Ullensvang, Hordaland, Norge; døde cirka 1849.
    6. 175. Haldor Helleland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1759.

    Familie/Ektefelle/partner: Halldor Tobiasson Espe. Halldor (sønn av Tobias Olson Helleland og Kari Larsdsatter Aga) ble født cirka 1712 , Ullensvang, Hordaland, Norge; døde cirka 1781, Ullensvang, Hordaland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  9. 150.  Guri Johannesdtr. Johannesddr. HadlangerGuri Johannesdtr. Johannesddr. Hadlanger Etterslektstre til dette punkt (140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1730 , Ullensvang, Hordaland, Norway; døde cirka 1809.

    Familie/Ektefelle/partner: H. Æspe. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 176. Kristi Halvorsdtr. Æspe  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1768; døde cirka 1836.

    Familie/Ektefelle/partner: Halldor Olson Olson Espe. Halldor (sønn av Ola Haldorsson Espe og Sigri Aamundsdtr. Bu) ble født cirka 1735 , Ullensvang, Hordaland, Norge; døde cirka 1792, Ullensvang, Hordaland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 177. Ole Haldorson Espe  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1763 , Ullensvang, Hordaland, Norge; døde cirka 1840.
    2. 178. Aamund Haldorson Espe  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1771 , Ullensvang, Hordaland, Norge.
    3. 179. Tobias Haldorsson Espe,Lofthus  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1774; døde cirka 1857.
    4. 180. Knud Halldorson Espe  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1783 , Ullensvang, Hordaland, Norge; døde cirka 1864, Ullensvang, Hordaland, Norge.

  10. 151.  Otto Christopher HiermanOtto Christopher Hierman Etterslektstre til dette punkt (141.Jens8, 109.Anna7, 71.Rasmus6, 35.Kari5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1752.

    Otto giftet seg med Karen Margrethe Stang cirka 1794. Karen (datter av Thomas Andersen Stang og Anna Sylvia Leganger) ble født 19 Mai 1778; døde 2 Aug 1852. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 181. Thomas Stang Hierman  Etterslektstre til dette punkt ble født 14 Jul 1795 , Fredrikshald; døde 26 Mai 1833.

  11. 152.  Fransisca Sophia von Hatten Von Hatten HiermanFransisca Sophia von Hatten Von Hatten Hierman Etterslektstre til dette punkt (141.Jens8, 109.Anna7, 71.Rasmus6, 35.Kari5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født 29 Mar 1759 , Kjølen, Ulvik, Norway; døde 13 Aug 1853, Hovland gård, Tysnes, Norway.

    Notater:

    {geni:about_me} Da Jens Hierman druknet i 1759, overtok fru Hierman gjestgiveriet og dette ble styrt av datteren Francisca. Hun ble gift med Sjur Bertilson i 1781 og de drev gjestgiveriet til 1794 da Sjur kjøpte gården Hovland på Tysnes og familien flyttet dit. Gjestgiveriet ble da nedlagt. Av Olav Kolltveits bok "Granvin, Ulvik og Eidfjord i gamal og ny tid" fremgår at Francisca døde i 1846 men kirkebok for Tysnes 1848-1859 viser at hun døde 16 august 1853 på Hovland 96 år gammel !



Generasjon: 10

  1. 153.  Sofie Andersdatter Cramer GramSofie Andersdatter Cramer Gram Etterslektstre til dette punkt (142.Andreas9, 125.Mikkel8, 76.Karen7, 45.Sara6, 26.NN5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født 29 Jul 1738 , Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway; ble døpt 29 Jul 1738 , Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway; døde 1 Okt 1803, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway.

    Familie/Ektefelle/partner: Søren Bastiansen Røst. Søren ble født cirka 1727; døde cirka 1789. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Sofie giftet seg med Oluf Christian Olesen Due 17 Mai 1793, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway. Oluf ble født 30 Mar 1732; ble døpt 27 Jul 1800; døde 27 Jul 1800, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway; ble begravet 1 Aug 1800. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  2. 154.  Hilchen Andersdatter GramHilchen Andersdatter Gram Etterslektstre til dette punkt (142.Andreas9, 125.Mikkel8, 76.Karen7, 45.Sara6, 26.NN5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1743.

    Familie/Ektefelle/partner: Hans Stub. Hans (sønn av Kjeld Hansen Stub og Anna Pedersdatter Schielderup) ble født cirka 1725. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Familie/Ektefelle/partner: Henrik Lycke. Henrik ble født cirka 1735. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  3. 155.  Elisabeth Andersdatter GramElisabeth Andersdatter Gram Etterslektstre til dette punkt (142.Andreas9, 125.Mikkel8, 76.Karen7, 45.Sara6, 26.NN5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1744.

    Familie/Ektefelle/partner: Børge Henrik Rachløw. Børge (sønn av Rasmus Jespersen Rachløw og Helene Kirstine (Kirstine) Nitter) ble født cirka 1733; døde cirka 1786. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 182. Henrich Høhne Rachløw  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1765.

  4. 156.  Michel GramMichel Gram Etterslektstre til dette punkt (142.Andreas9, 125.Mikkel8, 76.Karen7, 45.Sara6, 26.NN5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1720; døde 7 Jan 1762.

    Notater:

    {geni:occupation} Kjøpmann & Skipperborger i Trondheim

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  5. 157.  Inger Marie GramInger Marie Gram Etterslektstre til dette punkt (142.Andreas9, 125.Mikkel8, 76.Karen7, 45.Sara6, 26.NN5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1725 , Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; døde 22 Okt 1782, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge.

    Notater:

    {geni:about_me} 19 Dec 1749, Fadder til Anne Røst's d. Elisabeth. Skifte 1 Nov 1782. 12b

    Barn: 1. Sophie Cramer T. 1745-1816, ug.,
    2. Helken 1748-,
    3. Helken 1750-,
    4. Hans 1751-,
    5. Egte Elisabeth 1752-,
    6. Egte Elisabeth 1753-,
    7. Andreas 1755-1783, g. Ingeborg Anna Normann 1758-1843, 2b,
    8. Hilchen 1756-1831, g. kpt. Peter Henr. Sommerschild 1754-1798, 4b,
    9. NN f. 1758 Trondh.,
    10. Else Lind T. 1759-1808, g. kbm. Johan Widerøe Thonning 1740-1804,
    11. Inger Maria 1761-1834, g1 kpt. Friderich Wilh. Gottfr. Krause 1753-1805, 3b, g2 komm. Peter Grip 1741-1828, 1b,
    12. NN.

    Familie/Ektefelle/partner: Job Hansen Thode. Job (sønn av Hans Jacob Jacobsen Thode og Helche Hansdatter Middelstorp) ble født cirka 1713 , Bergen, Hordaland, Norway; døde 6 Mar 1766, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  6. 158.  Abel GramAbel Gram Etterslektstre til dette punkt (142.Andreas9, 125.Mikkel8, 76.Karen7, 45.Sara6, 26.NN5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født 21 Mai 1735; døde 9 Des 1798.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  7. 159.  Christen Johnsen EydeChristen Johnsen Eyde Etterslektstre til dette punkt (143.John9, 132.Christen8, 83.Anne7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født 1 Jul 1782 , Sverige.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  8. 160.  S. EydeS. Eyde Etterslektstre til dette punkt (143.John9, 132.Christen8, 83.Anne7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  9. 161.  Samuel Johnsen EydeSamuel Johnsen Eyde Etterslektstre til dette punkt (143.John9, 132.Christen8, 83.Anne7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1787 , Arendal, Aust-Agder, Norge; døde cirka 1822, Arendal, Aust-Agder, Norge.

  10. 162.  S. EydeS. Eyde Etterslektstre til dette punkt (143.John9, 132.Christen8, 83.Anne7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  11. 163.  Johanne Tellefsdatter NørholmenJohanne Tellefsdatter Nørholmen Etterslektstre til dette punkt (144.Marie9, 133.Søren8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1749; døde cirka 1795.

    Familie/Ektefelle/partner: Aanon Liene -Tjore. Aanon ble født cirka 1735; døde cirka 1805. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 183. M. Tjore  Etterslektstre til dette punkt

  12. 164.  Anne Elisabeth WeberAnne Elisabeth Weber Etterslektstre til dette punkt (145.Maren9, 134.Ingeborg8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1758.

  13. 165.  Ane Johansdatter WæberAne Johansdatter Wæber Etterslektstre til dette punkt (145.Maren9, 134.Ingeborg8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka Sep 1760 , landvik; døde cirka 1833.

    Familie/Ektefelle/partner: Niels Nielsen Østerøya. Niels (sønn av Niels Nielsen Østerøya og Maren Samuelsdatter) ble født cirka Feb 1761 , Østerøya; ble døpt 18 Feb 1761 , Vestre Moland; døde cirka 1816. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 184. Johan Jørgen Nilsen Wæber  Etterslektstre til dette punkt ble født 7 Feb 1790; ble døpt 10 Feb 1790.
    2. 185. Maren Margrete Nielsdatter Brekkestø  Etterslektstre til dette punkt ble født 20 Jan 1792; døde 24 Jan 1792.
    3. 186. Niels Nielsen Brekkestø  Etterslektstre til dette punkt ble født 17 Okt 1793.
    4. 187. Marcus Nilsen Østerøya  Etterslektstre til dette punkt ble født 4 Jun 1796; ble døpt 6 Jun 1796.
    5. 188. Emanuel Severin Nielsen Østerøen  Etterslektstre til dette punkt ble født 31 Okt 1798 , Østerøen; døde 28 Jan 1874, Lillesand.

  14. 166.  arent johansen Wæberarent johansen Wæber Etterslektstre til dette punkt (145.Maren9, 134.Ingeborg8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1762.

  15. 167.  Erhard Johansen WæberErhard Johansen Wæber Etterslektstre til dette punkt (145.Maren9, 134.Ingeborg8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1766.

  16. 168.  Ingeborg Cathrine Johansdatter WeberIngeborg Cathrine Johansdatter Weber Etterslektstre til dette punkt (145.Maren9, 134.Ingeborg8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1768.

  17. 169.  Samuel Nilsen KallevigSamuel Nilsen Kallevig Etterslektstre til dette punkt (147.Nils9, 135.Johanne8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1757; døde cirka 1816.

    Notater:

    {geni:occupation} Skipskaptein

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 189. Anne Johanne Kallevig  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1793; døde cirka 1888.

  18. 170.  Ola Halldorson HellelandOla Halldorson Helleland Etterslektstre til dette punkt (149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1745 , Ullensvang, Hordaland, Norge; døde cirka 1840, Ullensvang, Hordaland, Norway.

    Familie/Ektefelle/partner: Eli Ivarsdatter Hallanger. Eli (datter av Ivar Johannesson Hallanger og Kristi Anvedsdatter Hallanger) ble født cirka 1759 , Ulvik, Hordaland, Norge; døde cirka 1839, Ullensvang, Hordaland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 190. Kristi Olsdatter Helleland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1781; døde cirka 1854.
    2. 191. Kari Helleland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1784 , Ullensvang, Hordaland, Norway; døde cirka 1857.
    3. 192. Anna Maria Helleland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1786; døde cirka 1841.
    4. 193. Kristi Helleland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1789; døde cirka 1871.
    5. 194. Haldor Olson Helleland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1792 , Ullensvang, Hordaland, Norge; døde cirka 1887.
    6. 195. Ivar Helleland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1794; døde cirka 1862.
    7. 196. Guro Olsdatter Helleland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1798; døde cirka 1855.
    8. 197. Eli Helleland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1798; døde cirka 1853.
    9. 198. Madli Helleland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1800; døde cirka 1869.

  19. 171.  Johannes Haldorsson HellelandJohannes Haldorsson Helleland Etterslektstre til dette punkt (149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1748; døde cirka 1828.

    Familie/Ektefelle/partner: Guro Greipsdotter Ytre AXlvik. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 199. Siri Johannesdotter Kyvik  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1794.

    Familie/Ektefelle/partner: Guro Greipsdatter Ålvik. Guro ble født cirka 1762. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 200. Peder Johannesson Ålvik  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1789.

  20. 172.  Tobias Halldorson HellelandTobias Halldorson Helleland Etterslektstre til dette punkt (149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1750 , Ullensvang, Hordaland, Norge; døde cirka 1843, Ullensvang, Hordaland, Norge.

    Familie/Ektefelle/partner: Marita Jonsdatter Aga. Marita (datter av Jon Olson (d.y.) Aga, Jr. og Kristi Olsdtr. Aga) ble født cirka 1758 , Ullensvang, Hordaland, Norge; døde cirka 1831, Ullensvang, Hordaland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 201. H. Eidnes  Etterslektstre til dette punkt
    2. 202. C. Urheim  Etterslektstre til dette punkt
    3. 203. T. Hedland  Etterslektstre til dette punkt
    4. 204. J. Hedland  Etterslektstre til dette punkt
    5. 205. Jon Tobiasson Lothe  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1802 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

  21. 173.  Peder HellelandPeder Helleland Etterslektstre til dette punkt (149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1752; døde cirka 1836.

  22. 174.  Guri Haldorsdatter HellelandGuri Haldorsdatter Helleland Etterslektstre til dette punkt (149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1755 , Ullensvang, Hordaland, Norge; døde cirka 1849.

    Familie/Ektefelle/partner: Torgils Michelson Mikkjelson. Torgils (sønn av Mikkjel Tjoflot og Marita Torgilsdotter) ble født cirka 1751 , Tjoflot i Hardanger; døde cirka 1827, Tjoflot i Hardanger. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 206. Martha Torgilsdatter Tjoflaadt  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1782 , Ullensvang, Hordaland, Norge.
    2. 207. Margrethe Torgilsdatter Tjoflaadt  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1785 , Ullensvang, Hordaland, Norge.
    3. 208. Kari Torgilsdatter Tjoflaadt  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1789 , Ullensvang, Hordaland, Norge.
    4. 209. Michel Torgilsson Tjoflaat  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1793 , Ullensvang, Hordaland, Norge.
    5. 210. Christi Torgilsdatter Tjoflaadt  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1794 , Ullensvang, Hordaland, Norge.
    6. 211. Guri Torgilsdatter Tjoflaadt  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1798 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

  23. 175.  Haldor HellelandHaldor Helleland Etterslektstre til dette punkt (149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1759.

  24. 176.  Kristi Halvorsdtr. ÆspeKristi Halvorsdtr. Æspe Etterslektstre til dette punkt (150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1768; døde cirka 1836.

    Familie/Ektefelle/partner: Vigleik Askjellson M. Sekse. Vigleik (sønn av Askjell Vigleikson Sekse og Seselja Øysteinsdtr. Mæland) ble født cirka 1751; døde cirka 1804. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 212. A. Sekse  Etterslektstre til dette punkt

    Familie/Ektefelle/partner: Wigleik Hansson Rogde. Wigleik ble født cirka 1769 , Odda, Hordaland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  25. 177.  Ole Haldorson EspeOle Haldorson Espe Etterslektstre til dette punkt (150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1763 , Ullensvang, Hordaland, Norge; døde cirka 1840.

    Notater:

    {geni:about_me} Ole Haldorson Espe først gift med Synneva Asbjørnsdatter 1793, deretter gift med Kristi Hansdatter Apold i 1806.

    Ole giftet seg med Synneva Asbjørnsdatter Espe 11 Jun 1793, Kinsarvik kirke, Hordaland. Synneva ble født cirka 1774 , Ullensvang, Hordaland, Norge; døde cirka 1803, Ullensvang, Hordaland, Norway; ble begravet , Ullensvang, Hordaland, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 213. Halldor Olson Olson Espe  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1794 , Ullensvang, Hordaland, Norge; døde cirka 1871, Ullensvang, Hordaland, Norge.
    2. 214. A. Espe  Etterslektstre til dette punkt
    3. 215. Asbjørn Haldorson Espe  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1798 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

    Ole giftet seg med Christi Hansdatter Rogde 29 Mai 1806, Ullensvang kirke, Hordaland. Christi ble født 24 Apr 1778 , Rogde, Ullensvang, Hordaland; døde cirka 1840. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 216. O. U, Apold,Odda  Etterslektstre til dette punkt

  26. 178.  Aamund Haldorson EspeAamund Haldorson Espe Etterslektstre til dette punkt (150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1771 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

  27. 179.  Tobias Haldorsson Espe,LofthusTobias Haldorsson Espe,Lofthus Etterslektstre til dette punkt (150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1774; døde cirka 1857.

    Familie/Ektefelle/partner: Gjertrud Åmundsdtr Lofthus. Gjertrud ble født cirka 1779; døde cirka 1847. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 217. K. AGA, Ullensvang  Etterslektstre til dette punkt

  28. 180.  Knud Halldorson EspeKnud Halldorson Espe Etterslektstre til dette punkt (150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1783 , Ullensvang, Hordaland, Norge; døde cirka 1864, Ullensvang, Hordaland, Norge.

    Notater:

    {geni:about_me} Knud Halldorson Espe giftet seg med Sigrid Pedersdatter Oppedal 1811
    http://www.digitalarkivet.no

    359 Ullensvang MINI A8 24 1811 0606 Brudgom Ungkarl Knud Haldors. Espe
    Rolle Stilling Førenamn Etternamn Bustad
    359 Brudgom Ungkarl Knud Haldors. Espe
    360 Brur Pige Sigri Pedersdatter Oppedal

    517 Ullensvang MINI A8 32 1814 0906 Brudgom Enkemand, Dannmand Knud Haldorsen Oppedal
    Rolle Stilling Førenamn Etternamn Bustad
    517 Brudgom Enkemand, Dannmand Knud Haldorsen Oppedal
    518 Brur Pige Kari Amundsdatter Bue

    http://www.digitalarkivet.no/DA/tb12241814.htm
    1. Skiøde fra Aamund Johannesøn til Knud Haldorsøn Oppedal paa 22 ½ Mark Smør, ½ Bukskind, ½ Faarskind med Bygsel og Herlighed, samt Overbygsel til 22 ½ Mark Smør, ¼ Huud ¼ Løb Salt i yttre Bue No: 7 dtr: 15 Octbr: 1814for 1125 rd og Vilkaar 650 rd ½ pCto 8 X 5 X 4 s

    Familie/Ektefelle/partner: Sigrid Pedersdatter Oppedal. Sigrid ble født cirka 1791 , Ullensvang, Hordaland, Norge; døde, Ullensvang, Hordaland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Familie/Ektefelle/partner: Kari Amundsdatter Bu. Kari ble født cirka 1793. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 218. Ammund Knutson Bu  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1817 , Kinsarvik, Hordaland, Norge; døde cirka 1884, Ytra Bu.
    2. 219. Synneva Knutsdtr  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1830.

  29. 181.  Thomas Stang HiermanThomas Stang Hierman Etterslektstre til dette punkt (151.Otto9, 141.Jens8, 109.Anna7, 71.Rasmus6, 35.Kari5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født 14 Jul 1795 , Fredrikshald; døde 26 Mai 1833.

    Notater:

    {geni:occupation} Premierløytnant

    Thomas giftet seg med Anna Sylvia Leganger 26 Jan 1823. Anna (datter av Rasmus Abildgaard Leganger, Ridder av Vasa og Elisa Catharina Stang) ble født 26 Jul 1805 , Fredrikshald, Østfold, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]



Generasjon: 11

  1. 182.  Henrich Høhne RachløwHenrich Høhne Rachløw Etterslektstre til dette punkt (155.Elisabeth10, 142.Andreas9, 125.Mikkel8, 76.Karen7, 45.Sara6, 26.NN5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1765.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  2. 183.  M. TjoreM. Tjore Etterslektstre til dette punkt (163.Johanne10, 144.Marie9, 133.Søren8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: T. Krossvollen. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 220. J. Tjore  Etterslektstre til dette punkt

  3. 184.  Johan Jørgen Nilsen WæberJohan Jørgen Nilsen Wæber Etterslektstre til dette punkt (165.Ane10, 145.Maren9, 134.Ingeborg8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født 7 Feb 1790; ble døpt 10 Feb 1790.

  4. 185.  Maren Margrete Nielsdatter BrekkestøMaren Margrete Nielsdatter Brekkestø Etterslektstre til dette punkt (165.Ane10, 145.Maren9, 134.Ingeborg8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født 20 Jan 1792; døde 24 Jan 1792.

  5. 186.  Niels Nielsen BrekkestøNiels Nielsen Brekkestø Etterslektstre til dette punkt (165.Ane10, 145.Maren9, 134.Ingeborg8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født 17 Okt 1793.

    Niels giftet seg med Oline Pedersdatter 15 Nov 1824, Vestre Moland, Strandgata 6. Oline ble født 3 Jun 1799 , Vestre Moland, Strandgata 6; ble døpt 6 Jun 1799 , Vestre Moland, Strandgata 6; døde 21 Feb 1843; ble begravet 28 Feb 1843, Vestre Moland, Strandgata 6. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 221. N. Kjølsen  Etterslektstre til dette punkt

  6. 187.  Marcus Nilsen ØsterøyaMarcus Nilsen Østerøya Etterslektstre til dette punkt (165.Ane10, 145.Maren9, 134.Ingeborg8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født 4 Jun 1796; ble døpt 6 Jun 1796.

  7. 188.  Emanuel Severin Nielsen ØsterøenEmanuel Severin Nielsen Østerøen Etterslektstre til dette punkt (165.Ane10, 145.Maren9, 134.Ingeborg8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født 31 Okt 1798 , Østerøen; døde 28 Jan 1874, Lillesand.

    Emanuel giftet seg med Gunhild Marie Yderstad 23 Okt 1825. Gunhild ble født 5 Mai 1802; døde 25 Des 1831, Lillesand. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 222. Nils Johan Emanuelsen  Etterslektstre til dette punkt ble født 30 Jan 1826 , Østerøen; ble døpt 6 Feb 1826; døde 29 Apr 1909, Nygardsgade; ble begravet 6 Mai 1909.
    2. 223. Ole Christian Emanuelsen  Etterslektstre til dette punkt ble født 13 Jan 1828; døde 11 Feb 1895.
    3. 224. Arnt Væber Emanuelsen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1830 , Vestre Moland; ble døpt 6 Jun 1830.

    Emanuel giftet seg med Susanne Nilsdatter Dybvig 5 Aug 1834. Susanne ble født cirka 1797. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 225. Nicolai Christian Emanuelsen  Etterslektstre til dette punkt ble født 11 Feb 1835; døde cirka 1890.
    2. 226. Gabriel Marensius Emanuelsen  Etterslektstre til dette punkt ble født 18 Feb 1838; ble døpt 18 Mar 1838; døde 6 Jul 1882, Lillesand.
    3. 227. Alvilde Gurine Emanuelsen  Etterslektstre til dette punkt ble født 20 Nov 1842 , Lillesand; ble døpt 25 Des 1842; døde 31 Mai 1905; ble begravet 6 Jun 1905.

  8. 189.  Anne Johanne KallevigAnne Johanne Kallevig Etterslektstre til dette punkt (169.Samuel10, 147.Nils9, 135.Johanne8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1793; døde cirka 1888.

    Familie/Ektefelle/partner: Peter Juell Bie. Peter ble født cirka 1794; døde cirka 1881. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 228. Hans Kristian Bie  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1820; døde cirka 1883.
    2. 229. Ida Katrine Petersdatter Bie  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1823.
    3. 230. Gunhilde Petersdatter Bie  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1825.
    4. 231. Samuel Bie  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1828; døde cirka 1888.
    5. 232. August Bie  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1831.
    6. 233. Marie Leganger Bie  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1834; døde cirka 1860.

  9. 190.  Kristi Olsdatter HellelandKristi Olsdatter Helleland Etterslektstre til dette punkt (170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1781; døde cirka 1854.

    Familie/Ektefelle/partner: Arne Knutson Lutro. Arne ble født cirka 1780 , Lutro; døde cirka 1866. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 234. Kari Arnesd Lutro  Etterslektstre til dette punkt ble født 26 Mar 1803 , Luttro, Kinservig, Kinservig, S. Berganhuus, Norway; døde 29 Sep 1886, Luttro, Kinservig, Kinservig, S. Berganhuus, Norway.
    2. 235. Knut Lutro  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1805; døde cirka 1865.
    3. 236. Eli Lutro  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1807; døde cirka 1807.
    4. 237. O. Lutro  Etterslektstre til dette punkt
    5. 238. Haakon Lutro  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1810; døde cirka 1880.
    6. 239. Eli Lutro  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1813; døde cirka 1890.

  10. 191.  Kari HellelandKari Helleland Etterslektstre til dette punkt (170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1784 , Ullensvang, Hordaland, Norway; døde cirka 1857.

    Familie/Ektefelle/partner: Lars Olson Aga. Lars ble født cirka 1774 , Ullensvang, Hordaland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 240. Ole Larsson Aga  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1810 , Ullensvang, Hordaland, Norge; ble døpt 27 Jan 1811 , Ullensvang kirke; døde 25 Jan 1881, Aga; ble begravet 1 Feb 1881, Ullensvang.

  11. 192.  Anna Maria HellelandAnna Maria Helleland Etterslektstre til dette punkt (170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1786; døde cirka 1841.

    Familie/Ektefelle/partner: Torgils Heljeson Jaastad. Torgils ble født cirka 1789 , Ullensvang, Hordaland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 241. Helje Torgylsson Jaastad  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1812 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

  12. 193.  Kristi HellelandKristi Helleland Etterslektstre til dette punkt (170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1789; døde cirka 1871.

    Familie/Ektefelle/partner: Sjur Larsson Jaastad. Sjur ble født , Ullensvang, Hordaland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 242. Kari Sjursdatter Jaastad  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1817 , Ullensvang, Hordaland, Norge.
    2. 243. Knud Sjurson I. Jaastad  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1820 , Ullensvang, Hordaland, Norway.
    3. 244. Ole Sjurson Jaastad  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1826 , Ullensvang, Hordaland, Norge.
    4. 245. Johannes Sjurson Jaastad  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1828 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

  13. 194.  Haldor Olson HellelandHaldor Olson Helleland Etterslektstre til dette punkt (170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1792 , Ullensvang, Hordaland, Norge; døde cirka 1887.

    Notater:

    {geni:about_me} Haldor Olson Helleland ble gift med Guro Larsdatter Bleie i 1821, gift med Margreta Johannesdatter Aga i 1826.

    Familie/Ektefelle/partner: Magreta Johannesdatter Aga. Magreta ble født cirka 1807 , Ullensvang, Hordaland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 246. Eli Haldorsdatter Helleland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1828 , Ullensvang, Hordaland, Norge.
    2. 247. Guro Haldorsdatter Helleland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1831 , Ullensvang, Hordaland, Norge.
    3. 248. Kristi Haldorsdatter Helleland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1833 , Ullensvang, Hordaland, Norge.
    4. 249. Ola Haldorson Helleland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1836.
    5. 250. Anna M. Haldorsdatter Helleland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1843 , Ullensvang, Hordaland, Norge.
    6. 251. Johannes Haldorson Helleland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1846 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

    Familie/Ektefelle/partner: Guro Larsdatter Bleie. Guro ble født cirka 1798 , Ullensvang, Hordaland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  14. 195.  Ivar HellelandIvar Helleland Etterslektstre til dette punkt (170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1794; døde cirka 1862.

  15. 196.  Guro Olsdatter HellelandGuro Olsdatter Helleland Etterslektstre til dette punkt (170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1798; døde cirka 1855.

    Familie/Ektefelle/partner: Lars larsson Bleie. Lars ble født cirka 1784 , Ullensvang, Hordaland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 252. Ole Larsson Bleie  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1829 , Ullensvang, Hordaland, Norge.
    2. 253. Magretha Larsdatter Bleie  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1836 , Ullensvang, Hordaland, Norge.
    3. 254. Guri Larsdatter Bleie  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1838 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

  16. 197.  Eli HellelandEli Helleland Etterslektstre til dette punkt (170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1798; døde cirka 1853.

  17. 198.  Madli HellelandMadli Helleland Etterslektstre til dette punkt (170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1800; døde cirka 1869.

  18. 199.  Siri Johannesdotter KyvikSiri Johannesdotter Kyvik Etterslektstre til dette punkt (171.Johannes10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1794.

    Siri giftet seg med Lars Salmundsson Eskeland cirka 1823. Lars ble født cirka 1804. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 255. Salmund Larsson Eskeland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1835 , Stord, Hordaland; døde cirka 1915.

  19. 200.  Peder Johannesson ÅlvikPeder Johannesson Ålvik Etterslektstre til dette punkt (171.Johannes10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1789.

    Familie/Ektefelle/partner: Marta Steinsdatter Aadland. Marta ble født cirka 1799 , Stord, Hordaland, Norway; døde cirka 1880, Stord, Hordaland, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 256. Johannes Pedersen Kyvik  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1822; døde cirka 1902.
    2. 257. Guro Pedersdatter Kyvik  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1824 , Stord, Hordaland, Norge.
    3. 258. Hans Pederson Kyvik  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1835 , Stord, Hordaland, Norge.

  20. 201.  H. EidnesH. Eidnes Etterslektstre til dette punkt (172.Tobias10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: Guro Olsdatter Litlatun. Guro ble født 23 Jun 1791 , Eidfjord, Hordaland, Norway; døde 1 Nov 1884, Ullensvang, Hordaland, Norge; ble begravet , Ullensvang, Hordaland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 259. O. Eidnes  Etterslektstre til dette punkt
    2. 260. K. Eidnes  Etterslektstre til dette punkt
    3. 261. T. Laegreid  Etterslektstre til dette punkt
    4. 262. M. Espe  Etterslektstre til dette punkt
    5. 263. A. Eidnes  Etterslektstre til dette punkt

  21. 202.  C. UrheimC. Urheim Etterslektstre til dette punkt (172.Tobias10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: A. Urheim. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 264. R. Urheim  Etterslektstre til dette punkt
    2. 265. O. Urheim  Etterslektstre til dette punkt
    3. 266. P. Urheim  Etterslektstre til dette punkt
    4. 267. H. Urheim  Etterslektstre til dette punkt
    5. 268. S. Urheim  Etterslektstre til dette punkt

  22. 203.  T. HedlandT. Hedland Etterslektstre til dette punkt (172.Tobias10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

  23. 204.  J. HedlandJ. Hedland Etterslektstre til dette punkt (172.Tobias10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: M. Tjoflaadt. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  24. 205.  Jon Tobiasson LotheJon Tobiasson Lothe Etterslektstre til dette punkt (172.Tobias10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1802 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

    Notater:

    {geni:about_me} Jon Tobiasson Eidnes giftet seg med Gunilde Vigleiksdatter Sexe i 1832.

    Jon giftet seg med Gunilde Vigleiksdatter Sexe cirka 1832, Ullensvang, Hordaland, Norway. Gunilde ble født 10 Sep 1809 , Øvstesexe, Ullensvang, Hordaland; ble døpt 12 Sep 1809 , Ullensvang, Hordaland. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 269. Tobias Jonson Lothe  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1833 , Ullensvang, Hordaland, Norge.
    2. 270. W. Lothe  Etterslektstre til dette punkt
    3. 271. M. Lothe  Etterslektstre til dette punkt
    4. 272. J. Lothe  Etterslektstre til dette punkt
    5. 273. G. Lothe  Etterslektstre til dette punkt
    6. 274. C. Lothe  Etterslektstre til dette punkt

  25. 206.  Martha Torgilsdatter TjoflaadtMartha Torgilsdatter Tjoflaadt Etterslektstre til dette punkt (174.Guri10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1782 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

  26. 207.  Margrethe Torgilsdatter TjoflaadtMargrethe Torgilsdatter Tjoflaadt Etterslektstre til dette punkt (174.Guri10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1785 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

    Familie/Ektefelle/partner: Lars Tobiasson Bue. Lars ble født cirka 1777 , Kinsarvik, Hordaland, Norge; døde cirka 1850, Kinsarvik, Hordaland, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 275. T. Bu  Etterslektstre til dette punkt
    2. 276. M. Bu  Etterslektstre til dette punkt
    3. 277. Olav Larsson Bu  Etterslektstre til dette punkt ble født , Kinsarvik, Hordaland, Norge.

  27. 208.  Kari Torgilsdatter TjoflaadtKari Torgilsdatter Tjoflaadt Etterslektstre til dette punkt (174.Guri10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1789 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

    Familie/Ektefelle/partner: Greip Johannesson Utne. Greip ble født cirka 1786 , Ullensvang, Hordaland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 278. G. I. Jaastad  Etterslektstre til dette punkt
    2. 279. Torgiels Gripson Utne  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1824 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

  28. 209.  Michel Torgilsson TjoflaatMichel Torgilsson Tjoflaat Etterslektstre til dette punkt (174.Guri10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1793 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

    Familie/Ektefelle/partner: Johanne Tobiasdatter Eidnes. Johanne ble født cirka 1798 , Ullensvang, Hordaland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  29. 210.  Christi Torgilsdatter TjoflaadtChristi Torgilsdatter Tjoflaadt Etterslektstre til dette punkt (174.Guri10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1794 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

    Familie/Ektefelle/partner: Amund Larsson Hallanger. Amund ble født cirka 1779 , Ulvik, Hordaland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 280. T. Hallanger  Etterslektstre til dette punkt

  30. 211.  Guri Torgilsdatter TjoflaadtGuri Torgilsdatter Tjoflaadt Etterslektstre til dette punkt (174.Guri10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1798 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

    Familie/Ektefelle/partner: Torgils Jonson Øvreqvale. Torgils ble født cirka 1786 , Ullensvang, Hordaland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 281. John Torgilsson Øvreqvale  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1820 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

  31. 212.  A. SekseA. Sekse Etterslektstre til dette punkt (176.Kristi10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: M. Kvestad. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 282. V. Rogdo  Etterslektstre til dette punkt

  32. 213.  Halldor Olson Olson EspeHalldor Olson Olson Espe Etterslektstre til dette punkt (177.Ole10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1794 , Ullensvang, Hordaland, Norge; døde cirka 1871, Ullensvang, Hordaland, Norge.

    Familie/Ektefelle/partner: Margreta Håkonsdtr. Haakonsdatter Brattespe. Margreta (datter av H. Brattespe og E. Brattespe) ble født cirka 1800 , Ullensvang, Hordaland, Norge; døde cirka 1876, Ullensvang, Hordaland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 283. Synva Haldorsdatter Espe  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1823 , Ullensvang, Hordaland, Norway; døde, Odda, Hordaland, Norge.
    2. 284. H. Espe  Etterslektstre til dette punkt
    3. 285. O. Espe  Etterslektstre til dette punkt

  33. 214.  A. EspeA. Espe Etterslektstre til dette punkt (177.Ole10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: A. Espe. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  34. 215.  Asbjørn Haldorson EspeAsbjørn Haldorson Espe Etterslektstre til dette punkt (177.Ole10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1798 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

  35. 216.  O. U, Apold,OddaO. U, Apold,Odda Etterslektstre til dette punkt (177.Ole10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: S. Espe. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 286. K. Aga  Etterslektstre til dette punkt

  36. 217.  K. AGA, UllensvangK. AGA, Ullensvang Etterslektstre til dette punkt (179.Tobias10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: O. AGA, Ullensvang. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 287. J. AGA, Ullensvang  Etterslektstre til dette punkt

  37. 218.  Ammund Knutson BuAmmund Knutson Bu Etterslektstre til dette punkt (180.Knud10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1817 , Kinsarvik, Hordaland, Norge; døde cirka 1884, Ytra Bu.

    Ammund giftet seg med Birgit Jørgensdatter Jørgensdatter Børve 22 Jun 1841. Birgit ble født cirka 1820; døde cirka 1909. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 288. Knut Åmundsen Bu  Etterslektstre til dette punkt ble født 15 Aug 1842 , Bu; døde cirka 1908.
    2. 289. J. Opedal  Etterslektstre til dette punkt
    3. 290. K. Opedal  Etterslektstre til dette punkt
    4. 291. Jørgen Ammundson Bu  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1843 , Kinsarvik, Hordaland, Norge.
    5. 292. H. Opedal  Etterslektstre til dette punkt
    6. 293. Haldor Ammundson Bu  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1849 , Kinsarvik, Hordaland, Norge.
    7. 294. K. Opedal  Etterslektstre til dette punkt
    8. 295. Kari Ammundsdatter Bu  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1851 , Kinsarvik, Hordaland, Norge.
    9. 296. Anna Ammundsdatter Bu  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1853 , Kinsarvik, Hordaland, Norge.
    10. 297. Svein Ammundson Bu  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1856 , Kinsarvik, Hordaland, Norge.
    11. 298. A. Opedal  Etterslektstre til dette punkt
    12. 299. Ammund Ammundson Bu  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1859 , Kinsarvik, Hordaland, Norge.
    13. 300. S. Opedal  Etterslektstre til dette punkt
    14. 301. Å. Opedal  Etterslektstre til dette punkt

  38. 219.  Synneva KnutsdtrSynneva Knutsdtr Etterslektstre til dette punkt (180.Knud10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1830.

    Familie/Ektefelle/partner: Ola Magnusson Opedal. Ola ble født cirka 1824; døde cirka 1862. [Gruppeskjema] [Familiediagram]



Generasjon: 12

  1. 220.  J. TjoreJ. Tjore Etterslektstre til dette punkt (183.M.11, 163.Johanne10, 144.Marie9, 133.Søren8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  2. 221.  N. KjølsenN. Kjølsen Etterslektstre til dette punkt (186.Niels11, 165.Ane10, 145.Maren9, 134.Ingeborg8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  3. 222.  Nils Johan EmanuelsenNils Johan Emanuelsen Etterslektstre til dette punkt (188.Emanuel11, 165.Ane10, 145.Maren9, 134.Ingeborg8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født 30 Jan 1826 , Østerøen; ble døpt 6 Feb 1826; døde 29 Apr 1909, Nygardsgade; ble begravet 6 Mai 1909.

    Notater:

    {geni:about_me} Nils Johan Emanuelsen, f. 30.01.1826 i Østerøen, Vestre Moland, Aust-Agder, døpt 06.02.1826 i Vestre Moland, Aust-Agder, folketelling 1865 i Lillesand, Aust-Agder, bosted 1865 i Oddekleven, Lillesand, Vest-Agder, yrke 1865 Skibstømmermand. Han giftet seg med (1) Helene Andersdatter, gift 11.05.1855 i Vestre Moland, Aust-Agder, f. CA 1825 i Lillesand, Vest-Agder. Han giftet seg med (2) Anne Tomine Rasmusdatter, gift 28.12.1861 i Vestre Moland, Aust-Agder, f. CA 1830 i Lillesand, Aust-Agder, folketelling 1865 i Lillesand, Aust-Agder.

    Nils giftet seg med 11 Mai 1855. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Nils giftet seg med 28 Des 1861. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Nils giftet seg med 26 Mar 1874. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  4. 223.  Ole Christian EmanuelsenOle Christian Emanuelsen Etterslektstre til dette punkt (188.Emanuel11, 165.Ane10, 145.Maren9, 134.Ingeborg8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født 13 Jan 1828; døde 11 Feb 1895.

    Notater:

    {geni:about_me} Vielse : https://familysearch.org/pal:/MM9.1.1/NW7J-Z25

    Ole giftet seg med 22 Feb 1859. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Ole giftet seg med 11 Nov 1873. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  5. 224.  Arnt Væber EmanuelsenArnt Væber Emanuelsen Etterslektstre til dette punkt (188.Emanuel11, 165.Ane10, 145.Maren9, 134.Ingeborg8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1830 , Vestre Moland; ble døpt 6 Jun 1830.

  6. 225.  Nicolai Christian EmanuelsenNicolai Christian Emanuelsen Etterslektstre til dette punkt (188.Emanuel11, 165.Ane10, 145.Maren9, 134.Ingeborg8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født 11 Feb 1835; døde cirka 1890.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  7. 226.  Gabriel Marensius EmanuelsenGabriel Marensius Emanuelsen Etterslektstre til dette punkt (188.Emanuel11, 165.Ane10, 145.Maren9, 134.Ingeborg8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født 18 Feb 1838; ble døpt 18 Mar 1838; døde 6 Jul 1882, Lillesand.

    Notater:

    {geni:about_me} Begravelse : http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20060123010956.jpg

    Gabriel giftet seg med 21 Okt 1864, Lillesand, Lillesand, Aust-Agder, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Gabriel giftet seg med 25 Jul 1873, Lillesand, Lillesand, Aust-Agder, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  8. 227.  Alvilde Gurine EmanuelsenAlvilde Gurine Emanuelsen Etterslektstre til dette punkt (188.Emanuel11, 165.Ane10, 145.Maren9, 134.Ingeborg8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født 20 Nov 1842 , Lillesand; ble døpt 25 Des 1842; døde 31 Mai 1905; ble begravet 6 Jun 1905.

  9. 228.  Hans Kristian BieHans Kristian Bie Etterslektstre til dette punkt (189.Anne11, 169.Samuel10, 147.Nils9, 135.Johanne8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1820; døde cirka 1883.

    Notater:

    {geni:occupation} Skipskaptein, skipsreder

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  10. 229.  Ida Katrine Petersdatter BieIda Katrine Petersdatter Bie Etterslektstre til dette punkt (189.Anne11, 169.Samuel10, 147.Nils9, 135.Johanne8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1823.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  11. 230.  Gunhilde Petersdatter BieGunhilde Petersdatter Bie Etterslektstre til dette punkt (189.Anne11, 169.Samuel10, 147.Nils9, 135.Johanne8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1825.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  12. 231.  Samuel BieSamuel Bie Etterslektstre til dette punkt (189.Anne11, 169.Samuel10, 147.Nils9, 135.Johanne8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1828; døde cirka 1888.

    Notater:

    {geni:occupation} Skipskaptein

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  13. 232.  August BieAugust Bie Etterslektstre til dette punkt (189.Anne11, 169.Samuel10, 147.Nils9, 135.Johanne8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1831.

    Notater:

    {geni:occupation} Skipskaptein

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  14. 233.  Marie Leganger BieMarie Leganger Bie Etterslektstre til dette punkt (189.Anne11, 169.Samuel10, 147.Nils9, 135.Johanne8, 84.Niels7, 53.Maren6, 28.Anna5, 16.Hans4, 9.Olav3, 4.Anna2, 1.Johan1) ble født cirka 1834; døde cirka 1860.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  15. 234.  Kari Arnesd LutroKari Arnesd Lutro Etterslektstre til dette punkt (190.Kristi11, 170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født 26 Mar 1803 , Luttro, Kinservig, Kinservig, S. Berganhuus, Norway; døde 29 Sep 1886, Luttro, Kinservig, Kinservig, S. Berganhuus, Norway.

    Kari giftet seg med cirka 1832. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  16. 235.  Knut LutroKnut Lutro Etterslektstre til dette punkt (190.Kristi11, 170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1805; døde cirka 1865.

  17. 236.  Eli LutroEli Lutro Etterslektstre til dette punkt (190.Kristi11, 170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1807; døde cirka 1807.

  18. 237.  O. LutroO. Lutro Etterslektstre til dette punkt (190.Kristi11, 170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  19. 238.  Haakon LutroHaakon Lutro Etterslektstre til dette punkt (190.Kristi11, 170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1810; døde cirka 1880.

  20. 239.  Eli LutroEli Lutro Etterslektstre til dette punkt (190.Kristi11, 170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1813; døde cirka 1890.

  21. 240.  Ole Larsson AgaOle Larsson Aga Etterslektstre til dette punkt (191.Kari11, 170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1810 , Ullensvang, Hordaland, Norge; ble døpt 27 Jan 1811 , Ullensvang kirke; døde 25 Jan 1881, Aga; ble begravet 1 Feb 1881, Ullensvang.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  22. 241.  Helje Torgylsson JaastadHelje Torgylsson Jaastad Etterslektstre til dette punkt (192.Anna11, 170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1812 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

    Familie/Ektefelle/partner: Kari Sjursdatter Jaastad. Kari (datter av Sjur Larsson Jaastad og Kristi Helleland) ble født cirka 1817 , Ullensvang, Hordaland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  23. 242.  Kari Sjursdatter JaastadKari Sjursdatter Jaastad Etterslektstre til dette punkt (193.Kristi11, 170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1817 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

    Familie/Ektefelle/partner: Helje Torgylsson Jaastad. Helje (sønn av Torgils Heljeson Jaastad og Anna Maria Helleland) ble født cirka 1812 , Ullensvang, Hordaland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  24. 243.  Knud Sjurson I. JaastadKnud Sjurson I. Jaastad Etterslektstre til dette punkt (193.Kristi11, 170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1820 , Ullensvang, Hordaland, Norway.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  25. 244.  Ole Sjurson JaastadOle Sjurson Jaastad Etterslektstre til dette punkt (193.Kristi11, 170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1826 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

  26. 245.  Johannes Sjurson JaastadJohannes Sjurson Jaastad Etterslektstre til dette punkt (193.Kristi11, 170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1828 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  27. 246.  Eli Haldorsdatter HellelandEli Haldorsdatter Helleland Etterslektstre til dette punkt (194.Haldor11, 170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1828 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

  28. 247.  Guro Haldorsdatter HellelandGuro Haldorsdatter Helleland Etterslektstre til dette punkt (194.Haldor11, 170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1831 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  29. 248.  Kristi Haldorsdatter HellelandKristi Haldorsdatter Helleland Etterslektstre til dette punkt (194.Haldor11, 170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1833 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

  30. 249.  Ola Haldorson HellelandOla Haldorson Helleland Etterslektstre til dette punkt (194.Haldor11, 170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1836.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  31. 250.  Anna M. Haldorsdatter HellelandAnna M. Haldorsdatter Helleland Etterslektstre til dette punkt (194.Haldor11, 170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1843 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

  32. 251.  Johannes Haldorson HellelandJohannes Haldorson Helleland Etterslektstre til dette punkt (194.Haldor11, 170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1846 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  33. 252.  Ole Larsson BleieOle Larsson Bleie Etterslektstre til dette punkt (196.Guro11, 170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1829 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  34. 253.  Magretha Larsdatter BleieMagretha Larsdatter Bleie Etterslektstre til dette punkt (196.Guro11, 170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1836 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

  35. 254.  Guri Larsdatter BleieGuri Larsdatter Bleie Etterslektstre til dette punkt (196.Guro11, 170.Ola10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1838 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

  36. 255.  Salmund Larsson EskelandSalmund Larsson Eskeland Etterslektstre til dette punkt (199.Siri11, 171.Johannes10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1835 , Stord, Hordaland; døde cirka 1915.

    Salmund giftet seg med cirka 1912. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  37. 256.  Johannes Pedersen KyvikJohannes Pedersen Kyvik Etterslektstre til dette punkt (200.Peder11, 171.Johannes10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1822; døde cirka 1902.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  38. 257.  Guro Pedersdatter KyvikGuro Pedersdatter Kyvik Etterslektstre til dette punkt (200.Peder11, 171.Johannes10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1824 , Stord, Hordaland, Norge.

  39. 258.  Hans Pederson KyvikHans Pederson Kyvik Etterslektstre til dette punkt (200.Peder11, 171.Johannes10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1835 , Stord, Hordaland, Norge.

  40. 259.  O. EidnesO. Eidnes Etterslektstre til dette punkt (201.H.11, 172.Tobias10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  41. 260.  K. EidnesK. Eidnes Etterslektstre til dette punkt (201.H.11, 172.Tobias10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

  42. 261.  T. LaegreidT. Laegreid Etterslektstre til dette punkt (201.H.11, 172.Tobias10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: S. Laegreid. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  43. 262.  M. EspeM. Espe Etterslektstre til dette punkt (201.H.11, 172.Tobias10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: O. Espe. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 302. M. Espe  Etterslektstre til dette punkt
    2. 303. H. Espe  Etterslektstre til dette punkt
    3. 304. H. Espe  Etterslektstre til dette punkt
    4. 305. H. Kvæstad  Etterslektstre til dette punkt
    5. 306. O. Espe  Etterslektstre til dette punkt
    6. 307. G. Brattespe  Etterslektstre til dette punkt
    7. 308. M. Velure  Etterslektstre til dette punkt
    8. 309. S. Espe  Etterslektstre til dette punkt
    9. 310. A. Vik  Etterslektstre til dette punkt

  44. 263.  A. EidnesA. Eidnes Etterslektstre til dette punkt (201.H.11, 172.Tobias10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  45. 264.  R. UrheimR. Urheim Etterslektstre til dette punkt (202.C.11, 172.Tobias10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  46. 265.  O. UrheimO. Urheim Etterslektstre til dette punkt (202.C.11, 172.Tobias10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  47. 266.  P. UrheimP. Urheim Etterslektstre til dette punkt (202.C.11, 172.Tobias10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

  48. 267.  H. UrheimH. Urheim Etterslektstre til dette punkt (202.C.11, 172.Tobias10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  49. 268.  S. UrheimS. Urheim Etterslektstre til dette punkt (202.C.11, 172.Tobias10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  50. 269.  Tobias Jonson LotheTobias Jonson Lothe Etterslektstre til dette punkt (205.Jon11, 172.Tobias10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1833 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  51. 270.  W. LotheW. Lothe Etterslektstre til dette punkt (205.Jon11, 172.Tobias10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

  52. 271.  M. LotheM. Lothe Etterslektstre til dette punkt (205.Jon11, 172.Tobias10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

  53. 272.  J. LotheJ. Lothe Etterslektstre til dette punkt (205.Jon11, 172.Tobias10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

  54. 273.  G. LotheG. Lothe Etterslektstre til dette punkt (205.Jon11, 172.Tobias10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

  55. 274.  C. LotheC. Lothe Etterslektstre til dette punkt (205.Jon11, 172.Tobias10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

  56. 275.  T. BuT. Bu Etterslektstre til dette punkt (207.Margrethe11, 174.Guri10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  57. 276.  M. BuM. Bu Etterslektstre til dette punkt (207.Margrethe11, 174.Guri10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

  58. 277.  Olav Larsson BuOlav Larsson Bu Etterslektstre til dette punkt (207.Margrethe11, 174.Guri10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født , Kinsarvik, Hordaland, Norge.

  59. 278.  G. I. JaastadG. I. Jaastad Etterslektstre til dette punkt (208.Kari11, 174.Guri10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  60. 279.  Torgiels Gripson UtneTorgiels Gripson Utne Etterslektstre til dette punkt (208.Kari11, 174.Guri10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1824 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  61. 280.  T. HallangerT. Hallanger Etterslektstre til dette punkt (210.Christi11, 174.Guri10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  62. 281.  John Torgilsson ØvreqvaleJohn Torgilsson Øvreqvale Etterslektstre til dette punkt (211.Guri11, 174.Guri10, 149.Kristi9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1820 , Ullensvang, Hordaland, Norge.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  63. 282.  V. RogdoV. Rogdo Etterslektstre til dette punkt (212.A.11, 176.Kristi10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: G. Måkestad. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 311. M. Rogdo  Etterslektstre til dette punkt

  64. 283.  Synva Haldorsdatter EspeSynva Haldorsdatter Espe Etterslektstre til dette punkt (213.Halldor11, 177.Ole10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1823 , Ullensvang, Hordaland, Norway; døde, Odda, Hordaland, Norge.

    Familie/Ektefelle/partner: Kristen Kristenson Eitrheim. Kristen ble født cirka 1832 , Odda, Hordaland, Norge; døde, Odda, Hordaland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 312. M. Espe  Etterslektstre til dette punkt

    Familie/Ektefelle/partner: Jakob Kristenson Eitrheim. Jakob ble født cirka 1816 , Odda, Hordaland, Norge; døde cirka 1862, Odda, Hordaland, Norge; ble begravet cirka 1862, Odda, Hordaland, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 313. Kristen Jakobson Eitrheim  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1844 , Odda, Hordaland, Norge.
    2. 314. Margrethe Jakobsdatter Eitrheim  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1847 , Odda, Hordaland, Norge.
    3. 315. Haldor Kristenson Eitrheim  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1851 , Odda, Hordaland, Norge.
    4. 316. Gjøa Jakobsdatter Eitrheim  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1854 , Odda, Hordaland, Norge.

  65. 284.  H. EspeH. Espe Etterslektstre til dette punkt (213.Halldor11, 177.Ole10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: A. Espe. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 317. H. Espe  Etterslektstre til dette punkt
    2. 318. K. Espe  Etterslektstre til dette punkt
    3. 319. B. Espe  Etterslektstre til dette punkt
    4. 320. S. Espe  Etterslektstre til dette punkt

  66. 285.  O. EspeO. Espe Etterslektstre til dette punkt (213.Halldor11, 177.Ole10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: M. Espe. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 302. M. Espe  Etterslektstre til dette punkt
    2. 303. H. Espe  Etterslektstre til dette punkt
    3. 304. H. Espe  Etterslektstre til dette punkt
    4. 305. H. Kvæstad  Etterslektstre til dette punkt
    5. 306. O. Espe  Etterslektstre til dette punkt
    6. 307. G. Brattespe  Etterslektstre til dette punkt
    7. 308. M. Velure  Etterslektstre til dette punkt
    8. 309. S. Espe  Etterslektstre til dette punkt
    9. 310. A. Vik  Etterslektstre til dette punkt

  67. 286.  K. AgaK. Aga Etterslektstre til dette punkt (216.O.11, 177.Ole10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: J. AGA, Ullensvang. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 321. O. AGA, Ullensvang  Etterslektstre til dette punkt

  68. 287.  J. AGA, UllensvangJ. AGA, Ullensvang Etterslektstre til dette punkt (217.K.11, 179.Tobias10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

    Familie/Ektefelle/partner: K. Aga. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 321. O. AGA, Ullensvang  Etterslektstre til dette punkt

  69. 288.  Knut Åmundsen BuKnut Åmundsen Bu Etterslektstre til dette punkt (218.Ammund11, 180.Knud10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født 15 Aug 1842 , Bu; døde cirka 1908.

    Notater:

    {geni:about_me} Drev garden Vines i Kinsarvik til 1879. Då overtok dei ættejorda på Bu der Aamund (sønn) voks opp med soger og segner om eiga slekt. Ei særleg rolle i desse segnene spela nok Astrid Sivertsdotter Bu, som levde midt på 1600-talet og som han ætta frå i tiande ættleddet.

    Familie/Ektefelle/partner: R. Bu. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 322. Knut Bu  Etterslektstre til dette punkt ble født 30 Apr 1882 , Kinsarvik, Hordaland, Norge; døde 9 Sep 1955, Vestfold, Norge.
    2. 323. A. Bu  Etterslektstre til dette punkt
    3. 324. K. Bu  Etterslektstre til dette punkt
    4. 325. A. Bu  Etterslektstre til dette punkt
    5. 326. B. Bu  Etterslektstre til dette punkt
    6. 327. H. Bu  Etterslektstre til dette punkt
    7. 328. J. Bu  Etterslektstre til dette punkt
    8. 329. B. Bu  Etterslektstre til dette punkt

  70. 289.  J. OpedalJ. Opedal Etterslektstre til dette punkt (218.Ammund11, 180.Knud10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

  71. 290.  K. OpedalK. Opedal Etterslektstre til dette punkt (218.Ammund11, 180.Knud10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

  72. 291.  Jørgen Ammundson BuJørgen Ammundson Bu Etterslektstre til dette punkt (218.Ammund11, 180.Knud10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1843 , Kinsarvik, Hordaland, Norge.

  73. 292.  H. OpedalH. Opedal Etterslektstre til dette punkt (218.Ammund11, 180.Knud10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

  74. 293.  Haldor Ammundson BuHaldor Ammundson Bu Etterslektstre til dette punkt (218.Ammund11, 180.Knud10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1849 , Kinsarvik, Hordaland, Norge.

  75. 294.  K. OpedalK. Opedal Etterslektstre til dette punkt (218.Ammund11, 180.Knud10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

  76. 295.  Kari Ammundsdatter BuKari Ammundsdatter Bu Etterslektstre til dette punkt (218.Ammund11, 180.Knud10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1851 , Kinsarvik, Hordaland, Norge.

  77. 296.  Anna Ammundsdatter BuAnna Ammundsdatter Bu Etterslektstre til dette punkt (218.Ammund11, 180.Knud10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1853 , Kinsarvik, Hordaland, Norge.

  78. 297.  Svein Ammundson BuSvein Ammundson Bu Etterslektstre til dette punkt (218.Ammund11, 180.Knud10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1856 , Kinsarvik, Hordaland, Norge.

  79. 298.  A. OpedalA. Opedal Etterslektstre til dette punkt (218.Ammund11, 180.Knud10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

  80. 299.  Ammund Ammundson BuAmmund Ammundson Bu Etterslektstre til dette punkt (218.Ammund11, 180.Knud10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1) ble født cirka 1859 , Kinsarvik, Hordaland, Norge.

  81. 300.  S. OpedalS. Opedal Etterslektstre til dette punkt (218.Ammund11, 180.Knud10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)

  82. 301.  Å. OpedalÅ. Opedal Etterslektstre til dette punkt (218.Ammund11, 180.Knud10, 150.Guri9, 140.Guro8, 93.Hans7, 62.Nils6, 33.Nils5, 24.Nils4, 15.N.N.3, 6.Adelus2, 1.Johan1)