Hans Lauritzen Blix

Hans Lauritzen Blix

Mann Ca 1596 - 1666  (70 år)

Generasjoner:      Standard    |    Kompakt    |    Vertikalt    |    Bare Tekst    |    Generasjon Format    |    Tabeller    |    PDF

Generasjon: 1

  1. 1.  Hans Lauritzen BlixHans Lauritzen Blix ble født cirka 1596 , Åkereng; ble døpt cirka 1596 , Gildeskal, Bodø, Nordland; døde 27 Jun 1666, Bodin Prestegård; ble begravet 7 Apr 1666, Bodin Kirke.

    Notater:

    {geni:occupation} Sogneprest til Bodø i 1622. Prost i Salten i 1641., Sogneprest til Bodin Kirke., Præst i Bodø 1622 og Provst i Salten 1641

    {geni:about_me} Hans Lauritsen Blix ble immatrikulert ved univesitetet i i København i 1617, sikkert etter å ha studert med faren på forhånd, for alt i 1619 ble han kapellan i heimbygda Løvøn. Fra 1622 og til han døde 44 år senere skulle så Hans sitte som sogneprest til Bodø X fra 1641 også som prost over Salten.

    Det hadde en helt bestemt bakgrunn at Christian IV lot 26 år gamle Hans få et av de rikeste sognekalla nordpå. Da svenskene rykket inn i Jämtland, hadde både Hans og faren Laurits Mogensson Blix flyktet til Trondheim. Dermed hadde de gitt prøve på en lojalitet som danskekongen visste å verdsette X og belønne. Om Christian IV hadde møtt den unge teologen, spilte nok også det inn for den Xkongelige nådeX. For etter alt vi får vite om Hans, må han ha vært både en usedvanlig våken og målbevisst kar og en energibunt av de sjeldne.

    Ikke mange år etter at han var kommet til Bodø, er det klart hva han i praksis siktet mot: å skape en sosial og økonomisk maktposisjon for seg sjøl som ingen geistlig i Salten hadde hatt etter reformasjonen.

    Når det gjelder jodbruket, får vi det første utslaget av denne XekspansjonspolitikkenX rundt 1626. Den Verdifulle beiteøya Mågøya i Helligvær hørte fra gammelt av under gården Sørvær. Men Sørvær var del av kirkegodset i bygda, ogsognepresten fikk nå satt igjennom at han selv skulle ta over Mågøya. Øya skulle senere bli hetende Prestøya, og presten som ble opphavet til navnebyttet, var altså Hans Laritsen Blix. Ikke lenge etter utvider Hans driftsgrunnlaget sitt på nytt, og nå i en helt annen målestokk. Alt i slutten av 1620-åra ser det nemlig ut som han greier å skaffe seg bruksretten til Støver på Innstranda X en av eiendommene som i si tid hadde tilhørt erkebispen i Nidaros. Etenda større XkuppX gjorde presten da han rundt 1646 fikk hand om Kvalvåg på Innstranda, som også var en del av det gamle erkebispegodset. Og ikke nok med det: Etter hvert som bruka i Ner-Rønnvika ble liggende øde, sørget Hans forå skaffe seg bruksretten for grasleie. Dette dreide seg på det meste om 5 våger jord.

    Også fartøydrifta til Hans Lauritsen Blix får vi tidlig kjennskap til. Alt i 1628 står nemlig presten som skipper. Men siden fartøyene var presteiegtt, slapp han for skatt, og vi får ikke vite noe mer om skuta. Men i skattelist for XhalvorstollenX 1631-32 skatter Hans av et fartøy på 3 lester og 4 tønner. Trolig hadde han da fått seg ei skute i tillegg til XfrijektaX. Skatteåret etter står presten med ei jekt på 5 lester, så kanskje hadde han nå byttet utdet mindre fartøyet. Virkelig omfattende opplysninger om sjydrifta til Hans får vi likevel først noen tiår senere. En hovedkilde da blir ei oversikt 3.august 1653 over sjøhusene presten hadde stående på Bodøgårdens grunn:
    Og her dreide det seg ikke om småtterier. Det første huset sto Xlike nedafor gammenX og var 22 sjællandske alen langt og 8 breit Xmed noveneX. Så fulgte et naust som var 14 alen langt og 8 breit, enda eit naust, som målte 8 ½ alen i lengden og 10 ½ i bredden og med et tilbygd skott som var like langt, men bare 6 alen breit. Deretter kom i alt 3 buer, og av dem var det første 8 alen lang og 6 ½ brei, den neste 6 ½ lang og 4 brei, og den siste 10 alen lang og halvparten så brei. Så fulgte Xenda et husX X 20 alen langt og 6 ½ breit X og til slutt XEen Jord-Gamme med tag overX. Bare på det området disse bygningene dekket, kunne en slå to lass høy. Og i tillegg hadde Hans Xpaa Øen eller holmenX X altså på den senere Skansholmen X stående et hus som var 28 alen langt og 8 breit, og en XskjågX som målte 8 alen i lengden og 6 i bredden. Disse husa var bygd Xfor noen tid sidaX, og XderhosX hadde presten ryddet et XJægte opsaatX X på et sted som futen regnet som det XbekvemmesteX på hele Bodøgården.

    Og et oppsett for fartøyer kunne sognepresten saktens trenge. Tienderegisteret for Lofoten 1666-67 nevner ikke mindre enn tre XBodø-jekterX. Den største gikk til Stamsund og tok utstyr og frakt for 15 båtlag X i hovedsak fra Kirkegrenda, Landego og traktene lengst sør for Nordstranda. Her hører vi at høvedsmannen Ola Larsson og mannskapet hans Er prestens folch. Ei jekt paa 14 baader gikk på Festhælen i Moskenes. Her kom båtlaga for det meste fra Innstranda. Den siste jekta kunne føre for 7 båtlag, og den hadde med folk fra både Innstranda, Tverrlandet og Straumen. Bestemmelsesstedet her var selveste Moskenes. Vi hører at Xjunkers folkX- altså båtlaget som var i tjeneste hos lensherren på Bodøgården X var med på fartøyet til futen Michel Storm. Derfor kan det knapt være tvil om at Hans eide alle de tre XBodø-jekteneX! I løpet av perioden dette tiendemanntallet omfatter, døde sognepresten. På ei tid da alleover 50 ble regnet for gammelt folk, er det oppsiktsvekkende at den 70-årige Hans kunne stå for fartøydrift av et sånt omfang. Ja, kildene tyder på at det nettopp var på slutten av livet Bodø-presten virkelig markerte seg som XstorskipperX.

    Og det hele blir nesten utrolig når vi får se det samme bildet i tilknytning til jordbruksdrifta. Det gjengse på 1600-tallet X som lenge etter X var at når jord ble drevet som underbruk, ble avkastningen heller mager i forhold til de partene der det bodde oppsitterfamilier. Men av tiendemanntallet 1665 ser vi at Hans Lauritsen Blix svarer 15 fjerdinger korn av den jorda han drev i Ner-Rønnvika X nesten like mye som samtlige bønder på gården til sammen. Ogde satt i alt med en mye større skyldpart. Matrikkelen 1666 bekrefter bildet. Både for Kvalvåg og Støver foreslår en å skrive opp skylda som en hel XvågsleiX.

    Om vi ser nærmere på opplysningene i matrikkelen, blir inntrykket bare enda mer forsterket av Hans Lauritsen Blix som en av de største jordbruksadministratorene i bygda noensinne. Prestegården blir ført opp med en utsæd på 20 tn.og en buskap på 3 hester, 16 kyr, 8 ungnaut, 20 sauer og 10 geiter. Og det heter at jord her Er och haffuer Aff Arildtz tid, Verit Sogneprestens Residentz derfor det nu iche Anderledes Taxeris; Endog det Kand taale paalegh; nemblig 2 W: Med andre ord: XEgentligX burde skylda av Prestegården vært økt med 2 våger X i tilfelle den største oppjusteringa for noen gård i Bodø. Og i tillegg kom altså underbruka X nabogården Alstad og Kvalvåg og Støver på Innstranda. Legger vi sammen jordbruksoppgavene for gårdene sognepresten hadde drevet fram til kort tid før matrikkelen ble utarbeidet, står vi med en samlet utsæd på ikke mindre enn 52 tønner og et kutall på 56. Og i tillegg kom jorda iNer-RønnvikaX

    Uansetthvor stort et talent Hans Lauritsen Blix var som XnæringsdrivendeX melder spørsmålet seg naturlig hvordan han så lett kunne arbeide seg fram til den posisjonen han hadde da han døde. Med andre ord: Møtte Bodø-presten i dethele tatt ikke motstand fra folk som sto enda sterkere sosialt og økonomisk enn han sjøl? Kanskje er det riktige svaret å svare at jo, men da var det for seint.

    Den første perioden Hans var sogneprest i bygda, hadde han som nabo i Bodøgård den mektige lensherren Frans Kaas. Alt tyder på at de to kom godt ut av det med hverandre. Og det er ikke utenkelig at lensherrens forsøk på å etablere seg som godseier i Salten var med og inspirerte sognepresten til å gå over de tradisjonelle rammene for næringsdrift til Bodø-prestene. Så flyttet Frans Kaas til Inndyr i Gildeskål. Når dette skjedde vet vi ikke, men kanskje vardet rundt 1627, da futen til Frans, Christen Jenssøn, flyttet fra Jensvoll til Horsdal i Gildeskål. Med disse to ute av bygda var i alle falll Hans Lauritsen Blix kommet i den behagelige posisjonen at han X og bare han X representerte XøvrighetaX i Bodø. Og et praktisk resultat av det som var skjedd, har trolig vært at Hans kunne skaffe seg monopol på frakting og føring for brorparten av bygda. Dessuten kunne det ha blitt langt vanskeligere å sikre seg bruksretten til Kvalvåg og Støver om lensherre og fut fortsatt hadde bodd i naboskapet.

    Til langt opp i brukertida til Hans Lauritsen Blix var det ro omkring det innbyrdes forholdet mellom Prestegården og Bodøgården. I utgangspunktet var utmarka felles, men siden Vågøya opprinnelig hadde vært en gård for seg selv ogdet kunne dokumenteres med jordeboka 1547 at det dreide seg om ei gammel bordholdsjord for presten, hadde Hans uomtvistet bruksrett til et av de aller mest verdifulle områda i Bodø-marka. Dessuten var det sognepresten som representerte sammenhengen bakover i tid som bruker av hele det svære området nord om den egentlige innmarka til Prestegården og Bodøgården. Derfor kunne han støtte seg til hevd når det gjaldt retten til å bruke ei rekke utslåtter i marka. Da Frans Kaas X kanskje som den første av oppsitterne på Bodøgården X tok opp utslått i det seinere JunkerfjelletX, rokket ikke det ved at nabogården hadde et langt forsprang når det gjaldt å sikre seg eneretten til det alt vesentlige av Bodø-marka. Når Hans Lauritsen Blix og Frans Kaas aldri rauk uklar, skyldtes nok det ellers at sjøl Hans opptrådte forsiktig overfor en så mektig og hensynsløs kar som Frans.

    Men da Knud Steensen kom til bygda for å etterfølge Frans Kaas sist på året 1639, ble det annerledes. Men Knud ikke hadde stort å skryte av når det gjaldt jordisk gods, hadde den geistlige naboen kunnet bygge seg opp en sosial ogøkonomisk maktposisjon uten sidestykke på lang lei. Så da det viste seg at lensherren ankom Bodøgården med ei frille og seinere fikk barn med henne, veik ikke sognepresten tilbake for full konfrontasjon. Naboskapet med herr Hans var nok en sterk medvirkende årsak til at Knud Steensen pakket sammen og flyttet til Inndyr i Gildeskål et par år etter, og dermed var Hans igjen alene på arenaen. Men bare for rundt fem år. I 1646 flyttet Preben von Ahnen inn på Bodøgården som ny lensherre over Nordlandene, og Xjunker PrebenX var verken innstilt på å flytte fra bygda eller la noen annen utøve makt og myndighet på bekostning av hans egen.

    Den første perioden ser alt ut til å ha gått rolig for seg mellom de to som satt som naboer på det gamle Bodin. Det kan ha hengt sammen med at Preben von Ahnen ikke gjorde noe forsøk på å utfordre sogneprestens økonomiske maktposisjon. Lensherren var tydeligvis først og fremst interessert i å skaffe seg jordeiendommer. Fartøydrift ser det ikke ut til at han la seg etter, og sjøl om futen til Preben fikk seg jekt og føring for en del høvedsmenn fra Straumen, betydde ikke det noe inngrep i sjydrifta til Hans. Men noe varmt forhold ble det nok ikke mellom lensherre og prest. Begge opplevde den andre som et konkurrerende maktsentrum, og da Preben von Ahnen 1650 tvang gjennom sitt valgav ny prest i Saltdal, var det klart hvilken vei det bar. Og tre år etter brøt konflikten ut for fullt. Nå hadde en på ny bak seg en hard tvist om hvem som skulle bli prest i Saltdal, og lensherren hadde nok fått nok av den gjenstridige naboen. Hans skulle settes på plass for godt!

    2.august 1653 trer sorenskriveren sammen med lagrettsmannen fra Bodø, Gildeskål og Skjerstad
    Xeftterat Vores Gunstige Hr:Lands Herre ikke alleene haver formeent sig misholden udi Ager, Eng og Ejendom, i Skov- og Mark til Fjelds og Fiære påå samme Residentzes grund og dens tilligelse, imod den Ejendom og Brug bemeldte Hr:Hans paa Præstegaardens Part nu følger. Men endog effterdi hans Velbyrdighet ingen rigtighedeller skrifftlig Beskeed ved Residentzen befinder om det skielne og deele imellem forskrevne 2de Gaarder des tilliggelseX
    Med andre ord: Preben von Ahnen tok utgangspunkt i at mens Prestegården og Bodøgården hadde samme skylda og dermed i prinsippet skulle være Xlike godeX som jordbruksenheter, hadde naboen i virkeligheten et mye større driftsgrunnlag enn han sjøl. Men her sto Hans Lauritsen Blix sterkt. Jordeboka 1547 beviste at Vågøya og Kløvereng var gamle bordholdsjorder for presten i bygda. Og Prestegårdens hevd på bruk av andre deler av marka kunne hele veien bekreftesav Xgode mennX. Spørsmålet om sjøhusa sognepresten hadde stående på Bodøgårdens grunn, kom også opp. Her svarte Hans at han bare hadde bygd Xhus og hytterX paa de Pladser og Tofter mine formænds Huuse sto, Et naust presten hadde latt bygge på kongens grunn i Hundholmen, hadde han fått futens tillatelse til å sette opp. Man gikk nå opp det nøyaktige delet mellom Prestegårdens og Bodøgårdens del av innmarka slik det var blitt fastlagt 1615.

    Akkurat spørsmålet om delene fikk en avgjort i minnelighet. X også når det gjaldt utmarka. Der skulle Preben von Ahnen fortsatt kunne bruke teigen i BårdsfjellX X JunkerfjellX X men bare i samme utstrekning som før. Dessuten skulle bruksretten være knyttet til hans egen funksjonstid som lensherre. Men når det gjaldt sjøhustomtene og sjøveien, sto partene steilt mot hverandre. Og her gikk det mot nederlag for sognepresten, så han skaut avgjørelsen inn under kongen. Nå falt det dom i saken 3.mai 1654 X før kommisjonen som skulle vurdere spørsmålet om sjøhusa og veien, hadde rukket å tre i funksjon. Men det ser ut til at både dommen og det lensherre Jørgen Friis til Vardøhus og lagmann Manderup Pederssøn Schønnebøl kom fram til 15.juli 1654, gikk ut på det samme: Sognepresten måtte flytte sjøhusa sine. Dermed var Hans Lauritsen Blix havnet i en svært vanskelig situasjon. For på den smale strandreima som hørteunder Prestegården, var det ikke skikkelig landingsforhold. På en eller annen måte måtte derfor sognepresten prøve å få til ei minnelig ordning, og her hadde han et hjelpemiddel som sjelden slo feil X Penger! Det lånet på ikke mindre enn 1800 daler Hans gir sommeren 1658 mot pant i Inndyr-godset, sikret nok at presten fikk la sjøhusa sine stå der de sto.

    Ja, egentlig kom ikke Preben von Ahnen til å innkassere noen større seier over Hans Lauritsen Blix før etter at sognepresten døde i 1666. Sønnen Hans Hansen Blix på Ytter-Hærnes hadde ei årrekke vært farens kapellan, og ingen av bygdefolket ventet annet enn at en ny generasjon Blix skulle ta over som sogneprest. Men lensherren sikret seg kallsretten til Bodø, og fikk 22.september 1666 kongen til å stadfeste utnevnelse av Preben von Ahnens egen kandidat, som var gift med ei datter av lensherrens jordgodsforvalter nordafjells.
    --------------------
    Født i Jemtland. Immatrikulert ved København Universitet 2/7 1617. Han fikk ved kongebrev av 10/3 1619 tillatelse til å bli kapellan hos sin far i Rødøn som gunstbevisning fordi hans far hadde vært trofast mot Norge under krigen.I 1622 ble han, 26 år gammel, utnevnt til sogneprest i Bodø, et av Nordlands største kall, så den kongelige gunst har han tydelig bevart. Han ble 1641 prost i Salten. Døde i 1666, gravlagt 4/7. Han var en av de rikeste og mest fremtredende prester i Nordland på 1600-tallet. Hans formue var etter nordnorske forhold meget stor. Han drev et større fiske, eide 14 sjøhus og sjøboder ved Bodøsjøen. Han hadde flere jekter og lot rydde jektsett der. På Hundholmenhadde han en større sjøbod. Der drev han en livlig handelsvirksomhet. Han fortærte til Bodin kirke bl.a. en messinglysekrone med åtte armer og den altertavlen som er i kirken i dag. Han lå i feide med lensherren Pren Von Ahnen omgrensene mellom eiendommene. Gift med Ingeborg Svendsdatter f. 1603 d. 1688 i Bodø. Hun bodde som enke på Kvalsnes (Kvalvik?). Portrettet av ektefellene henger i Bodin kirke. Hans portrett har påskriften "Natus 1596. Ætalus 58. Denatus 1666". Hennes portrett har påskriften "Ætalus 51". På kirkegården finnes en nydelig utført og meget vel bevart gravstein med figurreleif av Hans Lauritssøn Blix, Sogneherre til både gjield och provist offver Salten lehn født och båren anno 1596 och i Herren hensoffvet saligen anno 1666. Hans L. Blix har i kirkehusregnskapene fra 1652 i sitt segl en dobbelt slange på en stav. I Salten kirkeregnskapene fra 1658 har han et segl med en buktende slange iskjoldet og på hjelmen en fugl med bokstavene H.L.B.
    --------------------
    Innskrevet ved Univ. i Kbhvn. 2.10.1617, i 1619 tillatelse til å bli kapellan hos faren. Som 26 åring ble han i 1622 utnevnt til sogneprest i Bodø.(Kilde:Olof Rosenius, web iflg Hasselberg i Forum Theologicum, Årsbok for Härnösands stifts teologiska sällskap, 1964) Hans Lauritssön Blix, f. 1596 i Jemtland. Immatrikulert ved Köbenhavns universitet 2/7 (2/10?) 1617. Noen kilder oppgir 11/5 1615.Han fikk ved kongebrev av 10/3 1619 tillatelse til å bli kapellan hos sin far i Rödön som gunstbevisning fordi hans far hadde vært trofast mot Norge under krigen. I 1622 ble han 26 år gammel utnevnt til sogneprest i Bodö, et av Nordlands störste kall, så den kongelige gunst har han tydelig bevart. Han ble 1641 prost i Salten. Döde i 1666, gravlagt 4/7. Han var en av de rikeste og mest fremtredende prester i Nordland på 1600 tallet. Hans formue var etter nordnorske forhold meget stor. Han drev et större fiske, eide 14 sjöhus og sjöboder ved Bodösjöen. Han hadde flere jekter og lot rydde jektsett der. På Hundholmen hadde han en större sjöbod. Der drev han en livlig handelsvirksomhet. Han forærte til Bodin kirke bl.a. en messinglysekrone med åttearmer og den altertavlen som er i kirken idag. Han lå i feide med Preben von Ahnen om grensene mellom eiendommene. Gift med Ingeborg Svendsdatter, f. 1603, d. 1688 i Bodö. Hun bodde som enke på Kvalnes (Kvalvik ?). Hun var muligens datter av Svend Anderssön, fogd i Værdalen, senere borgermester i Trondheim, d. 12/4 1627. Portrettet av ektefellene henger i Bodin kirke. Hans portrett har påskriften "Natus 1596. Ætalus 58. Denatus 1666". Hennes portrett har påskriften "Ætatus 51". Da bildene er malt ca 1645, må opplysningen om hans dödsår være påført siden. På kirkegården finnes en nydelig utført og meget vel bevart gravstein med figurrelief av Hans Lauritssönn Blix med påfölgende underskrift: "Her hviler herr Hans Lauritson Blix Sogneherre til både gield och provist offver Salten lehn födt och båren anno 1596 och i Herren hensoffvet saligen anno 1666" (Norsk kunsthistorie I s. 366 og 381) Hans L. Blix har i kirkehusregnskapene fra 1652 i sitt segl en buktende slange på en stav. I Salten kirkeregnskapene fra 1658 har han et segl med en buktende slange i skjoldet, og på hjelmen en fugl med bokstavene H.L.B. Hans hustru bekrefter riktigheten av inventarlisten for Bodö prestegår 17/8 1666 (folketellinger) "med sin salige mandtz sedvanlige segnete". Hustruen omtales i besiktighetsforretning av Inndyrs hofviltgård 20/4 1684 som "hustru Ingeborrig Swendsdatter angående det av sönnesönnen Hans Hanssön Blixencrone förte våpen et tøylet hestehode i skjold og hjelm". Man mener dette våpen skriver seg fra hans hustrus slekt. Vind etter hans ekteskap (NSH II 102). Blixencrone hadde brukt samme våpen i mange år för han ble opptatt i adelstanden. Dette kan sees av Rentekammerets journalsaker fra 1693. Samme våpen er også brukt av hans faster, Adelhed Hansdatters sönn, löytnant Lars Mortenssönn Blix i Jelsa 1730. Oberst Sten Blix förte et våpen i skjoldet - en villmann en face med advendt kölle i höyre hånd, og på hjelmen en halv villmann - profil med köllen omfattet med begge hender på hÿre skulder. Man har ikke kunnet bringe på det rene fra hvilken slekt han har dette. Sten Blix's sönn, Johan Fredrik som döde som oberst i Elverum 1787, brukte også dette våpen. Embetet til Hans L. Blix omfattet Bodin, Skjerstad, Fauske, Folden og Saltdal. Kirkene betjentes av kapellaner som bodde på kirkestedet. Hans L. Blix förte en lang prosess med amtmannen om grensene for deres gårder. Der gikk en bekk mellom eiendommene og Petter Dass skriver: "Der ser jeg en prest og en adelig mann å være de nærmeste granner. Den ene er velbyrdig, den annen vellærd, så ser man at Herren og Gideons sverd, seg litt med hinannen blander." Hans L. Blix eide iflg. jordebok disse gårder: Fenes, Landego 2 vog, i Selnes 1 vog, i Hopen 1 pund og 12 mark, Seines 2vog, Naurstad i Skjerstad 2 vog, 1 pund og 12 mark, Medby (Melby?) 1 pund 12 mark, Halsen i Skjerstad 2 pund, Venset 1 vog 1 pund 12 mark, Haug 1 pund 12 mark, Nord-Arnöy 1 pund 12 mark. Hertil kommer hva det tilfalt ham som arv etteravdöde Peder Smid's enke, nemlig 1 vog i Helligvær, 1 vog i Lyngvær, 1 vog på Hernes og 2 voger på Saltnes.

    --------------------
    http://torkil.grindstein.info/slekt/getperson.php?personID=I923&tree=Grindstein

    Sokneprest i Bodin

    Mogens Lauritssøn Blix Født omkring 156711 . Død 26 dec. 1629. Søn af Laurits Mogenssøn Blix. Immatrikulert ved Rostocks universitet i oktober 1592. Han underskrev 1611 edsformularen for kannikerne ved Trondhjems domkapitel (DN XII 667) og fik 1612 som en særlig gunst takket være kansleren Christian Friis tilladelse til at bli sin fars kapellan, hvad der stred mot forordningen av 24. okt. 1585. I 1616 var han resid. kapellan ved Trondhjems Domkirke, en stilling han vel hadde faat da faren var død, og blev 12. okt. 1620 sogneprest til Domkirken. Magistergraden tok han ved Kjøbenhavns universitet 9. mar. 1621. Han døde i pesten 26. dec. 1629 (DN XII 667).11 Eit brev frå 21. januar 1632 (skinnbrev i det svenske riksarkivet) stadfester at meister Mons var bror til Bodøy-presten Hans Lauritsson Blix, som hadde vore kapellan hos far sin på Røa [Rødøn] frå 1619, og det gjev ei viktig upplysning som hittil ikkje har vore påansa : at dei to brørne hadde halvsysken som var av Skonkætta på Hov i Hakås. Brevet refererer to eldre brev. Det eine er skrive i Bjugn 24. juli 1628 og kunngjer at Karen Jensdotter, som då budde i Bjugn, har selt til bror sin, Per Jensson i Hov, den parten som ho hadde ervd etter far sin, i Hov «och diß Wnderliggendis Lodder och Lunder». Brevet var underskrive og stadfest «aff begge hindis brødre Mester Mogens Lauridzsen blix och her hans Lauridzsen blix, sampt Aff Mattiis Lauritzssen». I det andre brevet, som er skrive i Trondheim 4. august 1628, kunngjer Ola Eriksson, borgar deri byen, at han på vegner av kona si, Gullov (Gudlaug, «gullig») Jensdotter, har selt til bror hennar, Per Jensson i Hov, den parten som ho hadde ervd i Hov etter far sin. Meister Mons Lauritsson, «begge deris broder», gav Ola Eriksson 10 dalar attpå kjøpet, og både meister Mons og Ola Hansson, borger i Trondheim, har skrive under brevet, dei med. Per Jensson, som var lensmann i Hakås, kunngjorde dei to breva på tinget i Hakås 21. januar 1632.12 Ifølge Robelin, "Skanke ätten" (Røros 1995), s. 38 er Karen Jensdotter født o. 1577. Ligeledes er hendes bror Peder Jensson født o. 1570 og Gullov Jensdotter født o. 1579. Mester Mogens Lauritsen Blix skal være født o. 1567 og hans bror Hans ved vi er født år 1596 [portrætt i Bodin kirke]. Det betyder altså at Karen Jensdotter og hennes sysken er født ind imellem mester Mogens og hr. Hans. Det vil sige at den eneste mådehvorpå mester Mogens og hr. Hans begge kan være brødre til Karen Jensdotter er hvis Karen's mor [lad os antage Gullov Mogensdatter] er gift ialt 3 ganger. Først med en ukendt Laurits med hvem hun har sønnen mester Mogens Lauritsen Blix (o.1567-1629); 2° med lensmann i Hakås Jens Pedersson (død før 1583); 3° med Laurits Mogensen (død 1621). Gullov har med Laurits Mogensen (død 1621) sønnen Hans født 1596, og hvis vi antager at hun også er mor til mester Mogens født o. 1567 har hun altså nedkommet med børn i en periode på ca. 30 år. Hvis man gør mester Mogens ca. 5 år yngre og antager at Gullov er gift 1° som 18 årig (eller yngre? - kunne man det på den tid?), er det ikke en umulig præstation. Men, så skriver O. Grønli i NST 10 (1946), s. 208-209, at mester Mons/Mogens Lauritsen i en søknad til kanslaren Christian Friis dat. 16. juli 1612, selv skriver at han er søn af sognepresten til Rødøen [Teksten er på latin og den er ikke oversatt i artikelen]. Hvis dette er korrekt så må sogneprest i Rødøn Laurits Mogensen (død 1621) altså være far til både mester Mogens født o. 1567 og hr. Hans født 1596, men så kan ikke en og samme kvinde ikke være mor til både mester Mogens Lauritsen, Karen og Gullov Jensdotter og hr. Hans Lauritsen. Og så har vi problemet - hvorfår kalder Karen og Gullov Jensdotter i hvert sit brev fra 1628 mester Mogens deres bror (kan bror benyttes i sammenhængen stedbror?) - når de hverken har fælles far eller mor ?.


    AVBILDET I BODIN KIRKE SAMMEN MED HUSTRU INGEBORG SVENDSDATTER

    Immatrikulert ved Kjøbenhavns universitet 2. okt. 1617 og fik allerede ved kongebrev av 10. mar. 1619 tilladelse til at bli kapellan hos sin far som en gunstbevisning, fordi denne hadde været trofast mot Norge under krigen. I 1622 blev han, 26 aar gammel, utnævnt til sogneprest til Bodø, et av Nordlands største kald, saa den kongelige gunst har han tydeligvis bevart. Han blev i 1641 tillike provst i Salten. Han var en av de rikeste og mest fremtrædende prester i Nordland paa 1600' tallet. Portræt hænger i Bodin kirke, med paaskriften: «Natus 1596 Ætatis 58. Denatus 1666». Paa kirkegaarden findes en nydelig utført og meget vel bevart gravsten med figurrelief av hr. Hans, med følgende underskrift: HER HVILER HER HANS LAURITSON BLIX. SOGNEHERRE TIL BAADE GIELD OCH PROWIST OFFVER SALTENS LEHN FØDT OCH BAAREN ANNO 1596 OCH I HERREN HENSOFFVET SALIGEN ANNO 1666. [Se Norsk Kunsthistorie I s. 366 og 381.] Sognepresten til Bodin hr. Hans Lauritzen Blix har i kirke- og husregnskapene for 1652 i sitt segl en dobbelt slange på en stav (ikke merkurstav) og omskriften: Johan Laur. Blix samt en latinsk devise: Prud ... Sum .. ? .. (utydelig, måskje: klokskap er det høieste eller lignende). I Saltens kirkeregnskapene for 1658 og 1661 har han et segl med en sig buktende slange i skjoldet, og på hjelmen en fugl, bokstavene H.B.L. og forannevnte devise, her også utydelig.
    Hans Lauritzen Blix


    Født i 1596, død 1666. Han ble gift med Ingeborg Svendsdatter (--?--), datter av Svend Andersson og Maren Hansdtr. (--?--)*. Ingeborg Svendsdatter ble født i 1603, og døde i 1688.
    Bilde: Hans Lauritzen Blix, maleri fra Bodin kirke ved Bodø (ill. fra Jon Grunde Roland, 2002). Klikk på bildet for større utsnitt.
    Hans Lauritzen Blix og Ingeborg Svensdatters datter Ingeborg Hansdatter Blix ble gift med Hartvig Arnesen Schøning . * Ifølge nye opplysninger som fremkommer i boken "Embetsmenn i Midt-Norge i tiden 1536-1660" antyder Svein ToreDahl at Ingeborg Svensdatter kan ha andre forfedre enn Svend Andersson og Maren Hansdtr. som antydet over. Ifølge Dahl er det meget som tyder på at Ingeborg var tippoldebarn av Nils Henrikssøn Gyldenløve, ektemannen til fru Inger til Austråt. Han hadde en sønn utenfor ekteskap, og denne sønnen ble kannik i Trondheim. Hvis vi skal stole på Bondesens slektshistorie om Bugge ( se referanser ) og Danmarks Adels Aarbok, vil denne slektsgrenen kunne følges tilbake til den berømte danske høvdingen, Skjalm Hvide, som levde fra ca. 1030 til 1121. Disse kommentarene er meddelt meg av Bjørn Markhus 29. juli 1999.

    NAVNEBROR
    Hans Lauritssøn Blix Rektor ved Viborg latinskole 1605-06 i ung alder, fik 15. april 1608 kgl. forleningsbrev paa St. Margareta præbende at beholde saalænge han dyrket sine studeringer (NRR IV, 250). Fra 1608 til 1613 var han præceptor for den unge adelsmand Gregers Krabbe (f. 1594, d. 1655), senere statholder i Norge, og besøkte sammen med denne en række universiteter, saaledes Giesen (1608), Leipzig (1610), Jena (1611) og Orléans (1613). I 1613 kom de hjem igjen. I et brev dat. Trondhjem 13. april 1613 fra lensherren Claus Daa til kansleren Christen Friis heter det blandt andet: »Dernæst er her en Person ved Navn M. Hans Lauritssøn Blix, en Jempt, som haver ladet det sig mærke at ville erlange til Hove at maatte faa Promis paa Her Christens [Hr. Christen Michelssøn, sogneprest til Vor Frue Kirke i Trondhjem, døde 1616] Kald til Vor Frue Kirke; thi Hr. Christen er af stor Alderdom og Skrøbelighed nu paa en kort Tid ganske bleven aflæg.« Noget saadant løfte sees han dog ikke at ha faat. Han tok magistergraden 11. mai 1615 ved Kjøbenhavns universitet. Senere er det ikke lykkedes at finde ham nævnt og han har neppe levet meget længere. Han skal imidlertid ha været paa tale som biskop i Viborg, og det heter at han døde samme dag han skulde ordineres til dette embede.7 Han angives i Danske Kirkehist. Saml. III, 4, s. 508, 543f. urigtigt at være identisk med hr.Hans Lauritssøn Blix til Bodø.7

    Ektefelle: Ingeborg Svensdatter f.1603 d.1688, Bodø Barn: 1) Inger Hansdatter Blix, f. 1625, Bodø, d. 1655, Hassel 2) Maren Hansdatter Blix, f. 1627, Bodø, d. 1688, Hadsel. 3) Mogens Hanssøn Blix, f. 1628, Bodø., d. 1663, Spa i Nederland. 4) Hans Hanssøn Blix, f. 1631, Bodø, d. 1677, Manger 5) Ingeborg Hansdatter Blix f.1632, Bodø d.5.feb.1714 Steigen 6) Laurits Hanssøn Blix, f. 1633, Bodø, d. 1717, Bodø 7) Ellen Hansdatter Blix 8) Alhed Hansdatter Blix 9) Sven Hanssøn Blix, f. 1640, Bodø, d. 1723, Rødø 10) Erik Hanssøn Blix, f. 1647, Bodø, d. 1720, Skjærstad
    Kilder: Simon Ellefsen (web side)

    **************

    Bodin kirke ligger noen få hundre meter fra de store kjøpesentrene på Stormyra utenfor Bodø. Kirka er bygd under Håkon Håkonsson rundt 1240. Som bygning har den skiftet ham noen ganger. Det ble reist et tilbygg i stein i 1784/85.Men grunnen under kirka greide ikke å bære bygningsmassen, så mye av kirka ble revet i 1884. Den ble seinere bygd opp igjen i sin opprinnelige stil og med våpenhus og sakristi i tre.
    Bodin kirke en blant de bygningene som viser at også Bodøområdet har gammel bosetting med sin egen historie. Sentrum av byen og Bodø kirke ble bombet og brent 27. mai 1940. Under og etter krigen hadde byen og regionen store gjenoppbyggingsoppgaver. I 1952 ble Tromsø bispedømme delt i Nord-Hålogaland og Sør-Hålogaland bispedømmer. Sør-Hålogaland bispedømme fikk sitt sete i Bodø, og den moderne Bodø domkirke sto ferdig i 1956 og ble innviet 14. oktober.
    Bodin kirke er i vanlig bruk til gudstjenester og andre kirkelige handlinger. Den pittoreske kirka er svært populær for vielser, og her avholdes mange konserter med mindre ensembler - spesielt under Nordland Musikkfestuke rundt månedsskiftet juli - august.

    Sakset fra Korsnes' slektssider paX Internet:

    "Immatrikulert ved Københavns universitet 2. okt. 1617 og fikk allereie
    ved kongebrev av 10. mar. 1619 tillating til aX bli kapellan hos sin far
    som ein gunst han fekk fordi han hadde været trufast mot Noreg under
    krigen. I 1622 blei han, 26 aXr gammal, utnemnt til sokneprest til Bodø,
    eit av Nordlands største kald, saX den kongelige gunst har han tydeligvis
    bevart. Han blei i 1641 tillike prost i Salten. Han var ein av de rikaste
    og mest framtredande prestar i Nordland paX 1600-talet.Portrett henger i
    Bodin kyrkje, med paXskrifta: . PaX
    kyrkjegarden finnes ein nydelig utført og svært godt bevart gravstein med
    figurrelieff av hr. Hans, med følgjande underskrift: HER HVILER HER HANS
    LAURITSON BLIX. SOGNEHERRE TIL BAADE GIELD OCH PROWIST OFFVER SALTENS
    LEHN FØDT OCH BAAREN ANNO 1596 OCH I HERREN HENSOFFVET SALIGEN ANNO 1666.
    [Se Norsk Kunsthistorie I s. 366 og 381.]Soknepresten til Bodin hr. Hans
    Lauritzen Blix har i kyrkje- og husrekneskapet for 1652 i sitt segl ein
    dob

    Født i 1596, død 1666. Han ble gift med Ingeborg Svendsdatter (--?--), datter av Svend Andersson og Maren Hansdtr. (--?--)*. Ingeborg Svendsdatter ble født i 1603, og døde i 1688. Bildene av Hans Lauritzen Blix og Ingeborg Svendsdatter er fra 1600-tallet, og henger i Bodin kirke ved Bodø (Ill.: fra Vårt Land via Rolf Markhus, Drammen).

    Fra Blixboka Hans Lauritsson Blix, født 1596 i Jemtland. Immatrikkulert ved København Universitet 2/7 (2/10 ?) 1617. Noen kilder oppgir 11/5 1615. Han fikk ved kongebrev av 10/3 1619 tillatelse til å bli kapellan hos sin far i Rødøn som gunstbevisning fordi hans far hadde vært trofast mot Norge under krigen. I 1622 ble han 26 år gammel utnevnt til sogneprest i Bodø, et av Nordlands største kall, så den kongelige gunst har han tydeligvis bevart. Han ble 1641 prost i Salten. Døde i 1666, gravlagt 4/7. Han var en av de rikeste og mest fremtredende prester i Nordland på 1600 tallet. Hans formue var etter nordnorske forhold meget stor. han drev et større fiske, eide 14 sjøhus og sjøboder ved Bodøsjøen. Han hadde flere jekter og lot rydde jektsett der. På Hundholmen hadde han en større sjøbod. Der drev han en livlig handelsvirksomhet. Han forærte til Bodin kirke bl.a. en messinglysekrone med åtte armer og den altertavlen som er i kirken idag. Han lå også i feide med lensherren Pren von Ahnen om grensene mellom eiendommene.

    Gift med Ingeborg Svendsdatter født 1603, død 1688 i Bodø. Hun bodde som enke på Kvalnes (Kvalvik ?). Hun var muligens datter av Svend Anderssønn, fogd i Værdalen, senere borgermester i Trondheim, død 12/4 1627. Portrett av ektefellene henger i Bodin kirke. Hans portrett har påskriften: "Natus 1596. Ætalus 58. Denatus 1666". Hennes portrett ha påskriften "Ætalus 51". Da bildene er malt ca. 1654, må opplysningen om hans dødsår være påført siden. På kirkegården finnes en nydelig utført og meget vel bevart gravstein med figurrelief av Hans Lauritssønn Blix med påfølgende underskrift: "Her hviler herr Hans Lauritson Blix Sogneherre til både gield och provist offver Salten lehn født och båren anno 1596 och i Herren hensoffvet saligen anno 1666" (Norsk kunsthistorie I side 366 og 381).

    Hans L. Blix har i kirkehusregnskapene fra 1652 i sitt segl en dobbelt slange på en stav. I Salten kirkeregnskapene fra 1658 har han et segl med en buktende slange i skjoldet, og på hjelmen en fugl med bokstavene H. L. B. Han hustru bekrefter riktigheten av inventarlisten for Bodø prestegård 17/8 1666 (folketellinger) "med sin salige mandtz sedvanlige segnete".

    Hustruen omtales i besiktighetsforretning av Inndyr hofviltgård 20/4 1684 som "hustru Ingeborrig Svendsdatter angående det av sønnesønnen Hans Hanssønn Blixencrone førte våpen et tøylet hestehode i skjold og hjelm". Man mener at dette våpen skriver seg fra hans hustrus slekt. Vind etter hans ekteskap (N.S.H.II.102). Blixencrone hadde brukt samme våpen i mange år før han ble opptat i adelstanden. Dette kan sees av Rentekammersets journalsaker fra 1693. Samme våpen er også brukt av hans faster, Alhed Hansdatters sønn løytnant Lars Mortenssønn Blix i Bergen, likeså av Blixencxrona fetter, Mentz Mogenssønn Blix i Jelsa 1730. Oberst Sten Blix førte et våpen i skjoldet -en villmann en face med anvendt kølle i høyre hånd, og på hjelmen en halv villmann - profil med køllen omfattet med begge hender på høyre skulder. Man har ikke kunnet bringe på det rene fra hvilken slekt han har dette. Sten Blix's sønn, Johan Fredrik som døde som oberst i Elverum 1787, brukte også dette våpen.

    Embetet til Hans L. Blix omfatter Bodin, Skjerstad, Fauske, Folden og Saltdal. Kirkene betjentes av kapellaner som bodde på kirkestedet. Hans L. Blix førte en lang prosess med amtmannen om grensene for deres gårder. Der gikk en bekk mellom eiendommene og Petter Dass skriver:

    "Der ser jeg en prest og en adelig mann å være de nærmeste granner. Den ene velbyrdig, den annen vellærd, så ser man at Herren og Giedons sverd, seg litt med hinannen beblander".

    Hans L. Blix eide iflg. jordbok disse gårder: Fenes, Landego 2 vog, i Selnes 1 vog, i Hopen 1 pund og 12 mark, Seines 2vog, Naurstad i Skjerstad 2 vog, 1 pund og 12 mark, Medby (Melby ?) 1 pund 12 mark, Halsen i Skjerstad 2 pund, Venset 1 vog 1 pund 12 mark, Hundholmen 1 pund, Kletang i Skjerstad 1 pund, Haug 1 pund 12 mark, Nord-Arnøy 1 pund 12 mark. Hertil kommer hva det tilfalt ham som arv etter avdøde Peder Smid's enke, nemlig 1 vog i Helligvær, 1 vog i Lyngvær, 1 vog på Hernes og 2 voger på Saltnes.

    Hans Lauritzen Blix og Ingeborg Svensdatters datter Ingeborg Hansdatter Blix ble gift med Hartvig Arnesen Schøning

    Portrett av ektefellene ble malt ca 1654, henger i Bodin kirke.

    Hans ble immatrikulert på universitetet i København 1617 - sikkert etter å ha studert med faren på forhånd, for alt 1619 ble han kapellan i hjembygda. Og helt fra 1622 frem til han døde 44 år senere skulle så Hans sitte som sogneprest i Bod
    ø - fra 1641 også som prost over Salten. Med basis i storstilt næringsvirksomhet kom Hans med tid og stunder til å bli eier av et stort jordegods. I 1652 betaler han odelsskatt av 2 våger i Fenes i Væran, 1 våg av Selnes i Væran,2 våger i
    Naurstad i Skjerstad, 1 våg i Øyvenset i Skjerstad, 1/2 våg i Sand i Skjerstad, og 1/2 våg i Arnøya i Gildeskål. Senere ble han i tillegg eier av minst 1 våg i Inner-Hærnes.

    Hans giftet seg med Ingeborg Kjerstin Svendsdatter cirka 1624 til cirka 1625, Bodin, Bodø, Nordland, Norway. Ingeborg (datter av Svend Andersen og Maren (Maritte) Hansdatter) ble født cirka 1603; døde cirka 1688. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 2. Inger Hansdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1625 , Bodø, Nordland, Norway; døde cirka 1655, Hadsel, Nordland, Norway; ble begravet cirka 1655.
    2. 3. Maren Hansdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1627 , Bodin prestegård, Bodø, Nordland, Norway; døde cirka 1688, Hadsel, Nordland, Norway; ble begravet cirka 1688, Hadsel, Nordland, Norway.
    3. 4. Mogens Hanssøn Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1628 , Bodin prestegård, Bodø, Nordland, Norway; døde cirka 1663, Spa, Verviers, Liege, Belgium; ble begravet cirka 1663, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway.
    4. 5. Christen Hansen Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1630; døde cirka 1696.
    5. 6. Hans Hanssøn Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1631 , Bodin prestegård, Bodø, Nordland, Norway; døde cirka 1677, Manger, Radøy, Hordaland, Norway; ble begravet cirka 1677, Manger, Radøy, Hordaland, Norway.
    6. 7. Ingeborg Hansdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født 5 Feb 1632 til cirka 1 , Bodin prestegård, Bodø, Nordland, Norway; ble døpt cirka 1632 , Bodø Kirke, Gildeskal, Nordland, Norge; døde 5 Feb 1714, Laskestad, Steigen, Nordland, Norway; ble begravet 18 Feb 1714, Steigen, Nordland, Norway.
    7. 8. Lauritz Hanssøn Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1633 , Bodin prestegård, Bodø, Nordland, Norway; døde cirka Des 1717, Engeløy, Steigen, Nordland, Norway; ble begravet 5 Des 1717, Steigen Kirke.
    8. 9. Alhed (Aleth) Hansdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1634 , Bodin Kirke; døde cirka Mai 1719, Steigen, Nordland, Norway; ble begravet 18 Mai 1719.
    9. 10. Ellen Hansdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1635 , Bodin prestegård, Bodø, Nordland, Norway; døde cirka 1698; ble begravet cirka 1698.
    10. 11. Svend Hansen Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1640 , Bodin Prestegård; døde cirka 1723, Fore; ble begravet cirka 1723, Rødøy, Nordland, Norway.
    11. 12. Erik Hanssøn Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født 26 Mar 1647 , Bodin prestegård, Bodø, Nordland, Norway; døde 26 Jul 1720, Mjønes, Skjerstad, Nordland, Norway; ble begravet 26 Jul 1720, Bodin kirkegård.


Generasjon: 2

  1. 2.  Inger Hansdatter BlixInger Hansdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (1.Hans1) ble født cirka 1625 , Bodø, Nordland, Norway; døde cirka 1655, Hadsel, Nordland, Norway; ble begravet cirka 1655.

    Notater:

    Inger var 2. kone til Mogns Telemann. Portrett av ektefellene ble malt i 1647, henger i Hadsel kirke.

    Inger giftet seg med Mogens Petri Pedersøn Telleman cirka 1647 til cirka 1647, Hadsel, Nordland, Norway. Mogens ble født cirka 1599; døde cirka 1664, Hadsel presetegård; ble begravet cirka 1664. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 13. Peder Mogensen Telleman  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1645 , Hadsel.
    2. 14. Gjertrud Telemann  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1650 , Hadsel, Bø i Vesterålen, Nordland, Norge; døde cirka 1725, Hadsel, Bø i Vesterålen, Nordland, Norge.
    3. 15. Gabriel Mogensen Tellemann  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1651 , Hadsel; døde cirka 1699, Hadsel.
    4. 16. Lisbet Mogensdatter Telleman  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1652 , Hadsel; døde cirka Apr 1727.

  2. 3.  Maren Hansdatter BlixMaren Hansdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (1.Hans1) ble født cirka 1627 , Bodin prestegård, Bodø, Nordland, Norway; døde cirka 1688, Hadsel, Nordland, Norway; ble begravet cirka 1688, Hadsel, Nordland, Norway.

    Notater:

    {geni:occupation} Præstekone og Provstedatter

    {geni:about_me} Hun ble gift med Jens Christenssøn Bloch, sogneprest til Hadsel, i ca. 1650 og fikk 5 barn: Christen, Birgitta, Hans, Jens og Mogens. (Kilde: Dahl, Svein Tore: Geistligheten i Nord-Norge og Midt-Norge i tiden 1536-1700, side 300.)

    Erlandsen angir Hans Olsen Blix, sogneprest til Bodø, som far.

    Maren giftet seg med Jens Christensøn Bloch cirka 1650. Jens ble født 28 Sep 1628 , Jensvold; døde 31 Mai 1691, Hadsel, Vesterålen, Nordland, Norway; ble begravet cirka 1691, Hadsel, Nordland, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 17. Christen Jenssøn Bloch  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1651 , Hamarøy, Nordland, Norway; døde 13 Feb 1727, Selbu Prestegaard; ble begravet 20 Apr 1738, Dverberg, Andøy.
    2. 18. Hans Jensen Bloch  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1653 , Hadsel; døde 7 Mai 1695.
    3. 19. Birgitte Bloch  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1653 , Hamarøy, Nordland, Norge; døde 20 Apr 1738, Dverberg; ble begravet 20 Apr 1738, Dverberg.
    4. 20. Jens Jenssøn Bloch  Etterslektstre til dette punkt ble født 16 Jul 1654 , Hamarøy, Nordland, Norway; døde cirka 1703, Hadsel Prestegård, Hadsel.
    5. 21. Mogens Jensen Bloch  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1665 , Hadsel; døde 3 Jun 1740, Hadsel, Nordland, Norway.
    6. 22. Ole Jenssøn Bloch  Etterslektstre til dette punkt døde, Holland.
    7. 23. Anders Jenssøn Bloch  Etterslektstre til dette punkt døde 15 Nov 1707.

  3. 4.  Mogens Hanssøn BlixMogens Hanssøn Blix Etterslektstre til dette punkt (1.Hans1) ble født cirka 1628 , Bodin prestegård, Bodø, Nordland, Norway; døde cirka 1663, Spa, Verviers, Liege, Belgium; ble begravet cirka 1663, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway.

    Notater:

    {geni:occupation} Konrektor og Residerende Kapellan, Residerende kapellan

    {geni:about_me} Han var lesemester i Trondheim, død 1663, Spa i dagens Belgia. Skifte: 11. august 1664 i Trondheim. Han ble dimmitert fra Trondheim i 1647, og ble immatrikulert ved Københavns Universitet 2/6 1648; magister 29/5 1655. I 1655 ble han utnevnt til konrektor ved Trondhjems Katedralskole, i 1657 ble han residerende kapellan ved Domkirken. Han døde i 1663 under en reise til Spa i Nederland, som han foretok for sin helses skyld (det hjalp tydeligvis ikke!). Skifte ble holdt 6/8 1664 i Trondheim. Han etterlot seg enke og tre sønner.

    Mogens giftet seg med Giedschen Mentzdatter Darre 28 Sep 1658, Domkirken, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway. Giedschen (datter av Mentz Christophersen Darre, Sogneprest og Maren Pedersdatter Schielderup) ble født 27 Jul 1643 , Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway; døde 13 Mar 1725, Valle prestegård, Lidesnes, Vest-Agder, Norway; ble begravet cirka Mar 1725, Valle, Lindesnes, Vest-Agder, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 24. Peder Mogensen Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1662; døde cirka 1719.

  4. 5.  Christen Hansen BlixChristen Hansen Blix Etterslektstre til dette punkt (1.Hans1) ble født cirka 1630; døde cirka 1696.

    Notater:

    {geni:occupation} Oberst.

    Christen giftet seg med Cathrine Stensdatter cirka 1663. Cathrine ble født cirka 1645 , Orkdal, Sør-Trøndelag, Norge; døde cirka 1697. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 25. Dorothea Catharina Christensdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1663 , Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; døde 1 Nov 1740, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; ble begravet 1 Des 1740.
    2. 26. Steen Christensen Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1670; døde 7 Des 1722, Bringvær, Fjære.
    3. 27. Hans Christensen Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1675; døde cirka 1696, Skotholmen, Titran vær.
    4. 28. Biregithe Christensdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt
    5. 29. Christen Christensøn Blix  Etterslektstre til dette punkt
    6. 30. Gjertrud Christensdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt
    7. 31. Isach Christensøn Blix  Etterslektstre til dette punkt
    8. 32. Jonas Christensøn Blix  Etterslektstre til dette punkt døde 22 Aug 1708, Arendal.
    9. 33. Margrethe Christensdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt
    10. 34. Samuel Christensøn Blix  Etterslektstre til dette punkt

  5. 6.  Hans Hanssøn BlixHans Hanssøn Blix Etterslektstre til dette punkt (1.Hans1) ble født cirka 1631 , Bodin prestegård, Bodø, Nordland, Norway; døde cirka 1677, Manger, Radøy, Hordaland, Norway; ble begravet cirka 1677, Manger, Radøy, Hordaland, Norway.

    Notater:

    {geni:occupation} Sogneprest, Kapellan og sogneprest, Sogneprest i Bodin

    {geni:about_me} Han var sogneprest til Manger i Hordaland fra 1667 - 1677. Han giftet seg med Kirsten Stephansdatter Sophius og fikk 3 barn med henne: Hans, Ingeborg og Dorothea.

    Sokneprest i Manger

    Noen kilder oppgir at Hans døde allerede i 1677 i Manger.

    Tar over gården Ytter-Hærnes i 1659 fra Morten Hegelund. Lensherren Preben von Ahnen ville ikke la Hans Hanssøn Blix slippe til som farens ettermann som sogneprest i Bodø, og dermed søkte Hans seg bort og lot den yngre broren Lars ta over s
    om oppsitter på Ytter-Hærnes.

    Hans var magister i teologi, kapellan hos faren 1654-66, og i alle fall meste av denne perioden også oppsitter på Ytter-Hærnes. I 1659 gir Hans 2 pd i leidang som bruker av Ytter-Hærnes. Det ser ut til at han opplot gården 1666, og året ett
    er flyttet han med familien til Manger i Norhordland, der han var blitt sogneprest.

    Familie/Ektefelle/partner: Kjersten Stephansdatter Sophius. Kjersten (datter av Stephen Hansen Soop og Sara Lauritsdatter Krabbe) døde cirka 1677, Manger. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 35. Hans Hansson Blixenkrone  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1661 , Saltdal, Nordland, Norway; døde 1 Apr 1730, Ullevåll, Vestre Aker.
    2. 36. Ingeborg Hansdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt
    3. 37. Dorothea Hansdatter Blix, Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født 11 Feb 1671 , Manger, Radøy; døde 30 Mar 1748, Hove; ble begravet 18 Apr 1748, Vik, Sogn og Fjordane.
    4. 38. Christine Hansdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt døde cirka 1743.

  6. 7.  Ingeborg Hansdatter BlixIngeborg Hansdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (1.Hans1) ble født 5 Feb 1632 til cirka 1 , Bodin prestegård, Bodø, Nordland, Norway; ble døpt cirka 1632 , Bodø Kirke, Gildeskal, Nordland, Norge; døde 5 Feb 1714, Laskestad, Steigen, Nordland, Norway; ble begravet 18 Feb 1714, Steigen, Nordland, Norway.

    Notater:

    {geni:about_me} FAR

    Hans Lauritzen Blix,

    1596, Lövön, Jämtland, Sverige , d. 1666, Bodø prestegård

    MOR

    Ingeborg Svendsdatter,

    b. 1603, Værdal , d. 1688, Bodø prestegård

    1. Maren Hartvigsdatter, d. Bef 1745

    2. Sven Hartvigsøn

    3. Ingeborg Hartvigsdatter, d. 1734, Steigen, Nordland

    4. Inger Hartvigsdatter, b. 1651, Steigen, Nordland , d. 1710, Skjerstad

    5. Hans Hartvigsøn, b. 1653, d. 1675, Laskestad, Steigen, Nordland

    6. Arent Hartvigsøn, b. 02 May 1654, d. 13 Feb 1744, Laskestad, Steigen, Nordland

    7. Oluf Hartvigsøn, b. 1656, Laskestad, Steigen, Nordland , d. 1746, Grøtøy, Steigen, Nordland

    8. Hartvig Hartvigsøn, b. 1664, d. 07 Mar 1725, Myklebostad, Steigen, Nordland

    9. Elen Hartvigsdatter, b. Abt 1665, d. 1728, Evenes, Nordland

    10. Øllegaard Hartvigsdatter, b. 1667, d. 1739

    11. Mogens Hartvigsøn, b. 1668, Laskestad i Steigen , d. Aft 1745, Lyngvær

    12. Christopher Hartvigsøn, b. Abt 1670, d. 1748, Bergen, Hordaland


    --------------------
    Ingeborg Hansdatter Blix ble født i 1632 i Bodø, Nordland.

    Barn av Ingeborg Hansdatter Blix og Hartvig Arentsen

    Maren Hartvigsdatter+ d. f 1745

    Sven Hartvigsøn

    Ingeborg Hartvigsdatter+ d. 1734

    Inger Hartvigsdatter+ f. 1651, d. 1710

    Hans Hartvigsøn f. 1653, d. 1675

    Arent Hartvigsøn f. 2 mai 1654, d. 13 feb. 1744

    Oluf Hartvigsøn+ f. 1656, d. 1746

    Hartvig Hartvigsøn+ f. 1664, d. 7 mar. 1725

    Elen Hartvigsdatter+ f. c 1665, d. 1728

    Øllegaard Hartvigsdatter+ f. 1667, d. 1739

    Mogens Hartvigsøn+ f. 1668, d. e 1745

    Christopher Hartvigsøn f. c 1670, d. 1748


    Portrettmaleri av Ingeborg Blix malt i 1654 av Johan Hansson (Contrafeyer),
    som var den ledende maler i Trondheim i 1650-årene og gjerne regnes som
    grunnleggeren av den trønderske malerskole

    Ingeborg Hansdatter BLIX
    1632 - 5 Feb 1714
    BIRTH: 1632, Bodø
    DEATH: 5 Feb 1714, Laskestad, Steigen, NO
    NATURALIZATION: 12 barn
    Father: Hans Lauritzen BLIX Mother: Ingeborg SVENDSDATTER Family 1 : Hartvig ARNESSØN
    MARRIAGE: 1650, Steigen, Bodin
    +Inger HARTVIGSDATTER
    +Maren HARTVIGSDATTER
    +Oluf HARTVIGSEN
    +Elen HARTVIGSDATTER
    +Ingeborg HARTVIGSDATTER
    +Hartvig HARTVIGSEN
    Øllegård HARTVIGSDATTER
    +Mogens HARTVIGSEN
    Arent HARTVIGSEN


    Ektefelle: Hartvig Arentzon (Schöning) f.1611 Hammarøy d.1691 Steigen Barn: 1) Hans Hartvigsen, d. 1675 2) Inger Hartvigsdatter, f. 1651, d. 1710 3) Ingeborg Hartvigsdatter d.1734 4) Ellen Hartvigsdotter 5) Arent Hartvigssøn,f. 1654, Steigen., d. 1744 6) Ole (Oluf) Hartvigsen, f. 1656, d. 1746 7) Anders Hartvigsen 8) Hartvig Hartvigsen, f. 1664, d. 1725 9) Mogens Hartvigsen, f. 1668, d. 1745 10) Maren Hartvigsdatter (Schöning) 11) Christopher Hartvigsen, d. 1745 12) Øllegaard Hartvigsdatter, d. 1745

    Kilder: Simon Ellefsen (web side) Skanke Ætten, Roger de Robelin, side 283

    Ingeborg giftet seg med Hertvig Arentsøn cirka 1650, Steigen, Nordland, Norway. Hertvig ble født cirka 1611 , Grøtøy, Steigen, Nordland, Norway; ble døpt cirka 1611 , Hammarøy; døde 24 Mai 1691, Laskestad, Steigen, Nordland, Norway; ble begravet 7 Jun 1691, Steigen, Nordland, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 39. Inger Hartvigsdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1651 , Laskestad; døde cirka 1710, Skjerstad, Nordland, Norway; ble begravet cirka 1710, Skjerstad, Nordland, Norway.
    2. 40. Hans Hartvigsen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Des 1653 , Hamarøy, Nordland; døde cirka 1675, Steigen, Bø, Nordland.
    3. 41. Arent Hartvigsen  Etterslektstre til dette punkt ble født 2 Mai 1654 , Steigen, Nordland, Norway; ble døpt cirka Jun 1654; døde 13 Feb 1744, Laskestad; ble begravet 20 Feb 1744, Engeløy, Steigen.
    4. 42. Oluf Hartvigsøn, af Grøtøen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1656 , Laskestad; døde cirka 1746, Grøtøy.
    5. 43. Maren Hartvigsdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1658 , Steigen; døde cirka 1744 til cirka 1744; ble begravet cirka 1745.
    6. 44. Ingeborg Hartvigsdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1659 , Laskestad; døde 9 Mai 1734, Steigen, Nordland, Norway.
    7. 45. Svend Hartvigsen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1662 , Steigen, Bø, Nordland.
    8. 46. Hartvig Hartvigsen, af Myklebostad  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1664 , Myklebostad; døde 7 Mar 1725, Myklebostad; ble begravet 15 Apr 1725, Vågan, Lofoten, Nordland.
    9. 47. Øllegaard Hartvigsdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1667 , Steigen, Bø, Nordland; døde cirka 1745, Nykøbing, Danbark.
    10. 48. Mogens Hartvigsøn  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1668 , Grøtøy; døde cirka 1745, Lyngvær.
    11. 49. Ellen Hartvigsdatter Hartvigsdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1670 , Steigen, Salten, Norway; døde cirka 1728 til cirka 1745, Rambo, Lødingen, Nordland, Norway; ble begravet cirka 1728, Lødingen Kirke.
    12. 50. Anders Hartvigsen  Etterslektstre til dette punkt
    13. 51. Christopher Hartvigsen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1670 , Laskestad, Steigen, Nordland; døde cirka 1748, Bergen, Hordaland.

  7. 8.  Lauritz Hanssøn BlixLauritz Hanssøn Blix Etterslektstre til dette punkt (1.Hans1) ble født cirka 1633 , Bodin prestegård, Bodø, Nordland, Norway; døde cirka Des 1717, Engeløy, Steigen, Nordland, Norway; ble begravet 5 Des 1717, Steigen Kirke.

    Notater:

    {geni:occupation} Lensmann og gårdbruker

    {geni:about_me} Han var først gift med Kristina Eliasdatter Figenschou og fikk barna Ole og Lars med henne, deretter gift med Catrine Moltzau og fikk sønnen Mogens med henne. I 1701 hadde han 6+1 barn.

    Var lensmand paa Bodø og bodde paa gaarden Indre Hernes. Han var gift og
    hadde flere barn; efterslegt efter ham bodde endnu paa 1800'tallet bl.a.
    paa gaarden Mohus.14

    Var oppsitter på Ytter-Hærnes etter broren Hans, men fikk aldri bygselbrev på jorda. Lars tok over den gamle lensmanssgården i Straumen mellom 1667.1671, mens Brede Stabell fikk Ytter-Hærnes som underbruk til prestegården. Kom senere tilbak
    e til Hærnes, men nå som oppsitter på 'innergården'.

    Familie/Ektefelle/partner: Kristina Eliasdatter Figenschou. Kristina ble født cirka 1650 , Bodin, N ordland, Norway; døde cirka 1702. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 52. Anne Sophie Larsdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1676; døde cirka 1762.
    2. 53. Ole Larsson Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1683.
    3. 54. Anna Larsdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1687.
    4. 55. Lars Lauritssøn Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1687; døde cirka 1760.
    5. 56. Ida Larsdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1692.
    6. 57. Barbara Larsdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1697; døde 3 Mar 1755.

    Familie/Ektefelle/partner: Catharina Moltzau. Catharina ble født cirka 1680 , Hernes, Bodin, Bodø, Nordland, Norway; døde 21 Nov 1715. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 58. Mons Larsson Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1704 , Hernes, Bodin.

  8. 9.  Alhed (Aleth) Hansdatter BlixAlhed (Aleth) Hansdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (1.Hans1) ble født cirka 1634 , Bodin Kirke; døde cirka Mai 1719, Steigen, Nordland, Norway; ble begravet 18 Mai 1719.

    Notater:

    {geni:about_me} ='''Alhed (Aleth) Hansdatter Blix'''=

    Hun hadde to døtre gift i Steigen, en på Skagstad, Engeløy og en på Liland, Steigen. Hun døde trolig hos en av dem, enten på Skagstad eller Liland.

    Ved begravelsen i 1719 er hennes alder oppgitt til 76 år, dvs. født 1643.

    Familie/Ektefelle/partner: Morten Johansen. Morten ble født cirka 1633; døde cirka Sep 1684, Moskenesstrømmen, Norway; ble begravet , Værøy. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 59. Johan Mortensen Mortenssøn Blix Johansen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1666 , Bodø.
    2. 60. Riborg Mortensdatter Johansen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1670.
    3. 61. Lars Mortensen Mortenssøn Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1671; døde cirka 1736; ble begravet 20 Apr 1736.
    4. 62. Sven Mortensen Mortenssøn Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1673 , Bodø; døde 21 Mai 1755, Stavanger; ble begravet 28 Mai 1755.
    5. 63. Magdalene Mortensdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1675 , Nordland, Norge; døde, Liland.
    6. 64. Alhed Mortensdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1680 , Værøy, Nordland, Norway; døde cirka Mai 1759, Skagstad; ble begravet 3 Jun 1759, Krypten Steigen Kirke.
    7. 65. Maren Mortensdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1681; døde cirka 1751.

  9. 10.  Ellen Hansdatter BlixEllen Hansdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (1.Hans1) ble født cirka 1635 , Bodin prestegård, Bodø, Nordland, Norway; døde cirka 1698; ble begravet cirka 1698.

    Notater:

    {geni:about_me} Hun var gift tre ganger, først med Oluff Lauritsson Wangberg og med han hadde hun sønnen Anders, deretter med Christen Tallaksen Lind og til slutt med Jens Jørgensen Feltschow og med han hadde hun sønnen Jens Kristian.

    Ellen ble enke etter baXde Oluff Wangberg og Christen Lind.

    Familie/Ektefelle/partner: Oluf Lauritsson Wangberg. Oluf døde cirka 1671, Saltdalen, , Nordland; ble begravet , Fiskvåg, Saltdal. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 66. Anders Wangberg  Etterslektstre til dette punkt døde 2 Jul 1706, Steigen, , Nordland.

    Familie/Ektefelle/partner: Kristen Tollakson Vikøy. Kristen (sønn av Torlak Olavson Aukland og Karen Christendotter Lind) ble født cirka 1628 , Vikøy, Kvam; døde cirka 1682, Salten, Lofoten; ble begravet , Saltdal, Nordland, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Ellen giftet seg med Jens Jørgensen Feltschow cirka 1682. Jens ble født cirka 1640. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 67. Jens Christian Feltschow  Etterslektstre til dette punkt døde 23 Jul 1762, Leksvik, Nord-Trøndelag, Norway; ble begravet 23 Jul 1762, Leksvik, Nord-Trøndelag, Norway.

  10. 11.  Svend Hansen BlixSvend Hansen Blix Etterslektstre til dette punkt (1.Hans1) ble født cirka 1640 , Bodin Prestegård; døde cirka 1723, Fore; ble begravet cirka 1723, Rødøy, Nordland, Norway.

    Notater:

    {geni:occupation} Sersjant, Skipper og gårdbruker, Skipper

    {geni:about_me} http://vestraat.net/iea-o/p389.htm#i16182

    Han ble gift med Birgitte Sophie Michelsdatter og fikk barna Ingeborg Sophia, Hans, Michel, Maren, Berit og Christen med han. Giftet seg etter hennes død med Magdalene Nielsdatter Høstmarch og fikk barna Birgitte Sofie, Karen, Nils, Inger Marie, Hans, Ole og Cathrine.

    Sersjant i det saltenske kompani, og bodde fra 1680 til 1695 i Tovik i Trondenes, seinere på Øvre Fore i Meløy.

    I sine to ekteskap hadde han mange born stor etterslekt, blandt anna i Nordland, Trøndelag og fleire andre stader.

    Skifte 14 mai 1723 på Øvre Fore i Meløy:
    Ao. 1723 d. 14 May blef forrettet Liqvidation udj Sterfboet eftter Sl. afgl. Velagtbare og fornemme Mand Sr. Svend Hanssøn boende paa Øfre Fore i Meløe Fr. Imellem dend Sl. Mands igienlevende Qvinde Ærdyderige Matrone Magdalena Nielsdatter, og dend Sl. Mands eftterlatte børn, Michel Svendsøn Blix som er død og eftterladt sig een datter Berethe Sophia paa Telnes, Niels Svendss. boende i Sandvigen, Hans Svendssøn boende i Trundhiem, Ole Svendss. nu hiemme paa Gaarden, Ingeborre Sophia, boende Synden fields paa Hedemarken, Maren Svendsdatter boende paa Brunes i Engelsfiorden i Salten, Berete Svendsdatter boende paa Skoug i Baadøe Fr., Berete Sophia boende i Valvigen, Sl. Karens børnHr. Svend Christenssøn, Niels Johanssøn, Christentze, Anna Bendicta, og Ingeborre Johansdøttre, samtlige værende her paa Gaarden, Inger Maria gift her paa Gaarden og Trine Blix, værende i Tromsøe hos Jeremias Findskoe.

    Skifte: http://www.arkivverket.no/URN:sk_read/24836/178

    Svend var sersjant i det saltenske kompani. Han bodde paX Tovik i
    Trondenes, og senere paX Øvre Fore i GildeskaXl.

    Familie/Ektefelle/partner: Birgithe Sophie Michelsdatter Storm. Birgithe ble født cirka 1655 , Løp; døde cirka 1683. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 68. Michel Svendsen Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1678 , Øvre Fore.
    2. 69. Ingeborg Sophie Svendsdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1680 , Øvre Fore.
    3. 70. Christen Svendsen Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1681 , Øvre Fore.
    4. 71. Maren Svendsdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1683 , Øvre Fore.
    5. 72. Berethe Svendsdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1685 , Øvre Fore; døde cirka 1724.

    Svend giftet seg med Magdalena Nielsdatter Høstmark cirka 1683, Gildeskål, Nordland, Norway. Magdalena ble født cirka 1655 , Fore; døde cirka 1742, Fore. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 73. Niels Svendsen Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1686 , Øvre Fore.
    2. 74. Birgitte Sofie Svendsdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt
    3. 75. Hans Svendsen Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1687 , Øvre Fore.
    4. 76. Karen Svendsdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1690; døde cirka 1723, Øsund.
    5. 77. Inger Marie Svendsdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1690 , Øvre Fore.
    6. 78. Cathrine (Trine) Svendsdatter Hegelund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1699 , Øvre Fore; døde cirka 1780, Vannstua.
    7. 79. Ole Svendssøn Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1699 , Øvre Fore; døde cirka 1742, Øvre Fore, Gildeskål, Norway.

  11. 12.  Erik Hanssøn BlixErik Hanssøn Blix Etterslektstre til dette punkt (1.Hans1) ble født 26 Mar 1647 , Bodin prestegård, Bodø, Nordland, Norway; døde 26 Jul 1720, Mjønes, Skjerstad, Nordland, Norway; ble begravet 26 Jul 1720, Bodin kirkegård.

    Notater:

    {geni:occupation} Fogd i Salten, Nordland; stiftsskriver i Salten,Nordland

    {geni:about_me} Student 18. juli 1667. Blei Fogd i Salten og 1672 stiftsskrivar. Han budde på garden Mjønes i Skjerstad. Fikk 6. mai 1670 bevilling til ekteskap utan truloving og lysning. Av hans barn kjenner ein for tida berre to.

    I fogdrekneskapet for Salten 1715-16 finnes det ei sjølvmelding for Erich Hanssen Blix datert Miønes 12. april 1720, der hustrua sitt namn er Regina Meyer. Han giftet seg med Regina von Hitziger Meyer og fikk barna Johan og Anne (Anichen).

    Han giftet seg med Regina Meyer von Hitziger og fikk barna Annichen og Johan. Han var Stiftsskriver i Salten.

    Erik giftet seg med Regina Meyer von Hitziger cirka 1670. Regina ble født cirka 1650. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 80. Jørgen Erikssøn Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1647 , Bodø, Nordland, Norway; døde cirka 1720, Nordland, Norway.
    2. 81. Johan Erikssøn Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1672.
    3. 82. Anne (Annichen) Eriksdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født 6 Jan 1677 , Mjønes, Skjerstad; ble døpt 16 Jan 1677 , Skjerstad kirke; døde 20 Okt 1740, Mjønes, Skjerstad; ble begravet 26 Okt 1740, Skjerstad, Nordland.
    4. 83. Ane Eriksdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1680.
    5. 84. Maren Dorothea Eriksdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt døde cirka 1743.
    6. 85. Dorthea Eriksdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt


Generasjon: 3

  1. 13.  Peder Mogensen TellemanPeder Mogensen Telleman Etterslektstre til dette punkt (2.Inger2, 1.Hans1) ble født cirka 1645 , Hadsel.

  2. 14.  Gjertrud TelemannGjertrud Telemann Etterslektstre til dette punkt (2.Inger2, 1.Hans1) ble født cirka 1650 , Hadsel, Bø i Vesterålen, Nordland, Norge; døde cirka 1725, Hadsel, Bø i Vesterålen, Nordland, Norge.

    Notater:

    {geni:about_me} 3.kone til Abraham. gift 1698. 12 barn.

    Familie/Ektefelle/partner: Offer Madsen Hundevad. Offer ble født cirka 1644 , Hov; døde cirka 1701, Hov. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 86. Maren Hundvad  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1668 , Haug; døde cirka 1753, Ramberg; ble begravet cirka 1753, Ramberg, Nordland.
    2. 87. Inger Offersdatter Hundevad  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1670 , Haug, Melbu, Hadsel; døde cirka 1762.
    3. 88. Mogens Offersen Hundevad  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1673 , Hov; døde cirka 1727, Haug; ble begravet 3 Aug 1727, Hadsel, Nordland, Norway.

  3. 15.  Gabriel Mogensen TellemannGabriel Mogensen Tellemann Etterslektstre til dette punkt (2.Inger2, 1.Hans1) ble født cirka 1651 , Hadsel; døde cirka 1699, Hadsel.

    Gabriel giftet seg med Berethe Christensdatter cirka 1680, Hadsel. Berethe ble født cirka 1665 , Hadsel. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 89. Mogens Gabrielsen Tellemann  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1683 , Grytting; døde cirka 1744, Steilo.

  4. 16.  Lisbet Mogensdatter TellemanLisbet Mogensdatter Telleman Etterslektstre til dette punkt (2.Inger2, 1.Hans1) ble født cirka 1652 , Hadsel; døde cirka Apr 1727.

  5. 17.  Christen Jenssøn BlochChristen Jenssøn Bloch Etterslektstre til dette punkt (3.Maren2, 1.Hans1) ble født cirka 1651 , Hamarøy, Nordland, Norway; døde 13 Feb 1727, Selbu Prestegaard; ble begravet 20 Apr 1738, Dverberg, Andøy.

    Notater:

    {geni:occupation} Sogneprest i Selbu

    {geni:about_me} Alt Birth location: Hadsel

    Christen giftet seg med Sophia Eriksdatter Bredahl cirka 1688. Sophia ble født cirka 1658 , Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway; døde cirka 1718; ble begravet 2 Mai 1722. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 90. Jens Christensen Bloch  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1692 , Selbu, Sør-Trøndelag, Norway; døde 10 Mar 1737.

  6. 18.  Hans Jensen BlochHans Jensen Bloch Etterslektstre til dette punkt (3.Maren2, 1.Hans1) ble født cirka 1653 , Hadsel; døde 7 Mai 1695.

    Familie/Ektefelle/partner: N.N. Pedersdatter. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 91. Anne Christensdatter Bloch  Etterslektstre til dette punkt
    2. 92. Maret Christensdatter Bloch  Etterslektstre til dette punkt

  7. 19.  Birgitte BlochBirgitte Bloch Etterslektstre til dette punkt (3.Maren2, 1.Hans1) ble født cirka 1653 , Hamarøy, Nordland, Norge; døde 20 Apr 1738, Dverberg; ble begravet 20 Apr 1738, Dverberg.

    Notater:

    {geni:occupation} Provstinde

    {geni:about_me} Efter hr. Anders' død 1715 levde hun som enke i små kår på gården Bjørnskinn i Dverberg og flyttet omkr. 1725 til gården Myre i samme prestegjeld der hun bodde sammen med to av sine sønner i annet ekteskap, Søren og Hans Brøndlund. I en påtegning av 22. september 1719 (bilag til fogedregnskapene for Vesterålen) uttaler amtmann i Nordland Ove Schjelderup om henne: «Denne Præsteenke er meget fattig og nødlidende, og behøver ald dend Naade som Kgl. Maytt. vil lade ske imod hende». Under krigsårene 1716-18 svarte hun imidlertid årlig 8 rdl. i krigsstyr, hvilket skulde tyde på at det ikke stod så rent dårlig til med henne allikevel.


    ===KIlde: K. Bloch: Utdrag av likpreken over sogneprest til Dverberg hr. Niels Olufssøn Bye. Med endel oplysninger om nordlandsslektene Bye og Brønlund.. Trykt i Norsk Slektshistorisk Tidsskrift IX (1944): 321-333===

    Birgitte giftet seg med Niels Olufsen Bye 15 Jul 1671, Hadsel, Norway. Niels ble født 28 Jan 1643 , Stod, Nord-Trøndelag, Norway; døde 7 Feb 1677, Dverberg Parish, Andøya, Vesterålen, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 93. Oluf Nielssøn Bye  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1674 , Dverberg Parish, Andøya, Vesterålen, Norway.
    2. 94. Maren Nielsdatter Bye  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1677 , Dverberg Parish, Andøya, Vesterålen, Norway.

    Birgitte giftet seg med Anders Pedersen BRØNDLUND cirka 1678, Dverberg, Andøy, Nordland. Anders ble født 23 Jun 1651 , Bronderslev, Brønderslev, North Denmark Region, Denmark; ble døpt 27 Jun 1651 , Øster-Brønderslev, Jutland, Denmark; døde 1 Feb 1715, Dverberg, Andoy, Nordland, Norway; ble begravet 24 Feb 1715, Dverberg, Andenes. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 95. Peder Andersen Brønlund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1679 , Dverberg Nordland Norway; døde cirka 1733, Hellevad.
    2. 96. Dorothea Andersdatter Brøndlund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1680 , Dverberg, Andoy, Nordland, Norway; døde cirka Feb 1762; ble begravet 17 Feb 1762, Vår Frue Church.
    3. 97. Niels Andersen Brønlund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1681 , Dverberg, Andenes, Nordland, Norway; døde cirka Aug 1722, Hadsel, Vesterålen, Nordland, Norway; ble begravet 16 Aug 1722, Hadsel Parish, Hamarøy, Vesterålen, Norway.
    4. 98. Johanna Andersdatter Brønlund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1683 , Dverberg, Nordland, Norway; døde cirka 1748.
    5. 99. Birgitthe Andersdatter BRØNDLUND  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1685 , Dverberg, Andøy, Nordland; døde 11 Mai 1766 til cirka 1, Sørvik, Trondenes, Troms; ble begravet cirka 1766, Trondenes.
    6. 100. Jens Andreas Andersen Brønlund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1689 , Dverberg, Nordland, Norge; døde cirka 1765, Andøy, Nordland, Norge.
    7. 101. Søren Andersen Brønlund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1691 , Andenes, Dverberg Parish, Andøy, Vesterålen, Norway; døde cirka 1760, Myre farm, Dverberg Parish, Andøya, Vesterålen, Norway.
    8. 102. Hans Andersen Brønlund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1692; døde cirka 1726; ble begravet 3 Nov 1726, Dverberg Parish, Andøya, Vesterålen, Norway.
    9. 103. Anna Katrine Brønlund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1694 , Dverberg Nordland Norway; døde cirka 1757.
    10. 104. Lars Andersen Brønlund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1696; døde cirka 1742.

    Familie/Ektefelle/partner: Peder Larsen i Lillefosen. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  8. 20.  Jens Jenssøn BlochJens Jenssøn Bloch Etterslektstre til dette punkt (3.Maren2, 1.Hans1) ble født 16 Jul 1654 , Hamarøy, Nordland, Norway; døde cirka 1703, Hadsel Prestegård, Hadsel.

    Notater:

    {geni:occupation} Sogneprest og prost i Hadsel, prest

    {geni:about_me} http://www.nermo.org/slekt/d0029/g0000070.html#I22541

    16 Jul 1654 - 1703

    * RESIDENCE: 1679, Pers.kap. h. faren, Sogneprest 1690-1703
    * OCCUPATION: Sogneprest/Prost i Hadsel
    * BIRTH: 16 Jul 1654, Hamarøy, Nordland
    * DEATH: 1703

    Jens giftet seg med Berethe Mogensdatter Telleman cirka 1691. Berethe ble født 27 Mai 1632 , Hadsel, Vesterålen, Nordland, Norway; døde cirka 1705, Hadsel, Vesterålen, Nordland, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 105. Anna Bloch  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1692; døde cirka 1731.
    2. 106. Jens Bloch  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1692.

  9. 21.  Mogens Jensen BlochMogens Jensen Bloch Etterslektstre til dette punkt (3.Maren2, 1.Hans1) ble født cirka 1665 , Hadsel; døde 3 Jun 1740, Hadsel, Nordland, Norway.

    Notater:

    {geni:occupation} Lensmann, senere klokker i Hadsel

    {geni:about_me} http://vestraat.net/iea-o/p851.htm#i32298

    Mogens Jenssøn Bloch var Lensmann, senere klokker i Hadsel.

    Mogens giftet seg med Karen Michelsdatter cirka 1689. Karen ble født cirka 1670 , Bitterstad, Nordland, Norge; døde cirka 1743. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 107. Maren Mogensdatter Bloch  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1689; døde cirka 1749.
    2. 108. Maria Mogensdatter Bloch  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1690.
    3. 109. Kirsten Mogensdatter Bloch  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1693; døde cirka 1755.
    4. 110. Jens Mogenssøn Bloch  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1694 , Sandnes, Norway; døde cirka 1763.

  10. 22.  Ole Jenssøn BlochOle Jenssøn Bloch Etterslektstre til dette punkt (3.Maren2, 1.Hans1) døde, Holland.

  11. 23.  Anders Jenssøn BlochAnders Jenssøn Bloch Etterslektstre til dette punkt (3.Maren2, 1.Hans1) døde 15 Nov 1707.

    Familie/Ektefelle/partner: N.N. Kjeldsdatter. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 111. Hans Andersen Bloch  Etterslektstre til dette punkt

  12. 24.  Peder Mogensen BlixPeder Mogensen Blix Etterslektstre til dette punkt (4.Mogens2, 1.Hans1) ble født cirka 1662; døde cirka 1719.

    Notater:

    {geni:occupation} Kjøpmann i Trondhjem

    Peder giftet seg med Marit Larsdatter cirka 1689. Marit døde cirka 1719. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 112. Mogens Pedersen Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1690; døde cirka 1691.
    2. 113. Lars Pedersen Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1692.
    3. 114. Mogens Pedersen Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født 3 Mar 1693 , Trondheim, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway; døde 3 Mai 1746, Kristiania; ble begravet cirka 1746, Vår frelsers kirke.

  13. 25.  Dorothea Catharina Christensdatter BlixDorothea Catharina Christensdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (5.Christen2, 1.Hans1) ble født cirka 1663 , Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; døde 1 Nov 1740, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; ble begravet 1 Des 1740.

    Notater:

    {geni:about_me} Ved skiftet etter sin sønn Peder, ble hun kalt: Matrone Dorete Cathrina Blix, enke etter Christen Nielssøn.

    Familie/Ektefelle/partner: Christen Nielssøn Walsøe. Christen ble født cirka 1674 , Walsøe i Jøsund, Fosna, Nord-Trøndelag; døde cirka 1733, Walsøe i Jøsund, Fosna, Nord-Trøndelag. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 115. Hans Christensøn Walsøe  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1692 , Walsøe I Jøsund, Fosna; døde cirka 1754.
    2. 116. Christopher Christensøn  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1700 , Walsøe i Jøsund, Fosna, Nord-Trøndelag; døde cirka 1766, Tønsvig, Tomma, Dønnes; ble begravet 9 Apr 1766, Nesna.
    3. 117. Anne Christensdatter Walsøe  Etterslektstre til dette punkt
    4. 118. Christen Christensøn Walsøe  Etterslektstre til dette punkt
    5. 119. Ebbe Christensøn Walsøe  Etterslektstre til dette punkt
    6. 120. Inger Catharina Christensdatter Walsøe  Etterslektstre til dette punkt
    7. 121. Jørgen Christian Christensøn Walsøe  Etterslektstre til dette punkt ble født , Walsøe I Jøsund, Fosna; døde cirka 1735, Trondheim.
    8. 122. Niels Christensøn Walsøe  Etterslektstre til dette punkt ble født , Walsøe I Jøsund, Fosna; døde cirka 1733.
    9. 123. Peder Christensøn Walsøe  Etterslektstre til dette punkt ble født , Walsøe I Jøsund, Fosna; døde cirka 1733, Dønnes Gård, Dønnes.
    10. 124. Øllegaard Christensdatter Walsøe  Etterslektstre til dette punkt

  14. 26.  Steen Christensen BlixSteen Christensen Blix Etterslektstre til dette punkt (5.Christen2, 1.Hans1) ble født cirka 1670; døde 7 Des 1722, Bringvær, Fjære.

    Notater:

    {geni:occupation} Oberst.

    Familie/Ektefelle/partner: Dorothea Olufsdtr. Lembach. Dorothea døde cirka 1732, Halden, Østfold, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 125. Regina Maria Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1706; døde 21 Mar 1762.
    2. 126. Johan Fredrik Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1717; døde cirka 1781.

  15. 27.  Hans Christensen BlixHans Christensen Blix Etterslektstre til dette punkt (5.Christen2, 1.Hans1) ble født cirka 1675; døde cirka 1696, Skotholmen, Titran vær.

    Notater:

    {geni:about_me} Handelsmann på Skotholmen, Titran vær, Frøya, Sør-Trøndelag.

    Familie/Ektefelle/partner: Marte Kolbanusdatter Kolbanusdatter. Marte ble født cirka 1696 , Skotholmen, Titran vær. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Familie/Ektefelle/partner: Marte Colbanusdatter. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  16. 28.  Biregithe Christensdatter BlixBiregithe Christensdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (5.Christen2, 1.Hans1)

  17. 29.  Christen Christensøn BlixChristen Christensøn Blix Etterslektstre til dette punkt (5.Christen2, 1.Hans1)

  18. 30.  Gjertrud Christensdatter BlixGjertrud Christensdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (5.Christen2, 1.Hans1)

  19. 31.  Isach Christensøn BlixIsach Christensøn Blix Etterslektstre til dette punkt (5.Christen2, 1.Hans1)

  20. 32.  Jonas Christensøn BlixJonas Christensøn Blix Etterslektstre til dette punkt (5.Christen2, 1.Hans1) døde 22 Aug 1708, Arendal.

    Familie/Ektefelle/partner: Anne Danielsdatter. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 127. Karen Dorothea Blix  Etterslektstre til dette punkt døde cirka 1772.

  21. 33.  Margrethe Christensdatter BlixMargrethe Christensdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (5.Christen2, 1.Hans1)

  22. 34.  Samuel Christensøn BlixSamuel Christensøn Blix Etterslektstre til dette punkt (5.Christen2, 1.Hans1)

  23. 35.  Hans Hansson BlixenkroneHans Hansson Blixenkrone Etterslektstre til dette punkt (6.Hans2, 1.Hans1) ble født cirka 1661 , Saltdal, Nordland, Norway; døde 1 Apr 1730, Ullevåll, Vestre Aker.

    Notater:

    {geni:about_me} 1701 Viselagmann og fogd på Flessien Fogdegård, Leikanger, Sogn og Fjordane.

    Familie/Ektefelle/partner: Maren (Maria) Hansdatter. Maren (datter av Hans Clausen Munthe) ble født cirka 1666 , Bergen, Hordaland; døde 1 Jul 1705, Leikanger, Sogn og Fjordane; ble begravet 7 Jul 1705, Tjugum. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 128. Anna Christine Blixenkrone  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1687; døde cirka 1753, Leikanger, Sogn Og Fjordane, Norge.
    2. 129. Hans Hanssøn Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1690.
    3. 130. Ingeborg Karia Hansdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1692 , Leikanger, Sogn og Fjordane; ble døpt 4 Aug 1792 , Tjugum kirke.
    4. 131. Sara Dorolsea Hansdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1698 , Leikanger, Sogn og Fjordane; ble døpt 18 Sep 1698 , Tjugum kirke.

    Hans giftet seg med Elisabeth Christophersdatter Munthe cirka 1684. Elisabeth (datter av Christopher Giertssøn Morgenstierne og Birgitte Ludvigsdatter Munthe, d. e.) ble født cirka 1666 , Flahammer, Luster; døde cirka 1685, Sogn og Fjordane. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Hans giftet seg med 20 Nov 1711, Christiania. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Hans giftet seg med 8 Okt 1707. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  24. 36.  Ingeborg Hansdatter BlixIngeborg Hansdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (6.Hans2, 1.Hans1)

  25. 37.  Dorothea Hansdatter Blix, BlixDorothea Hansdatter Blix, Blix Etterslektstre til dette punkt (6.Hans2, 1.Hans1) ble født 11 Feb 1671 , Manger, Radøy; døde 30 Mar 1748, Hove; ble begravet 18 Apr 1748, Vik, Sogn og Fjordane.

    Notater:

    {geni:occupation} Prestefrue.

    Dorothea giftet seg med Ludvig Christopher Christophersøn Munthe 9 Apr 1704, Tjugum kirke. Ludvig (sønn av Christopher Giertssøn Morgenstierne og Birgitte Ludvigsdatter Munthe, d. e.) ble født cirka 1657 , Flahammer, Luster, Sogn og Fjordane, Norway; døde 9 Jun 1708, Vik, Sogn og Fjordane, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  26. 38.  Christine Hansdatter BlixChristine Hansdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (6.Hans2, 1.Hans1) døde cirka 1743.

    Familie/Ektefelle/partner: Michel Jenssøn Snog. Michel (sønn av Jens Michelsen Snog og Gjertrud Stephensdatter Soop) ble født 13 Mar 1675 , Hatting Prestegjeld; døde cirka 1715, Radøy, Manager, Hordaland. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  27. 39.  Inger HartvigsdatterInger Hartvigsdatter Etterslektstre til dette punkt (7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1651 , Laskestad; døde cirka 1710, Skjerstad, Nordland, Norway; ble begravet cirka 1710, Skjerstad, Nordland, Norway.

    Notater:

    {geni:about_me} Inger Hertvigsdatter, født 1651, død 1710 i Skjerstad, gift 9/6 1672 med Peder Nielsen Schjeldrup, sønnesønn av Trondhjemsbispen Peder Schjeldrup, født 9/5 1644 i Trondheim, vicepastor i Skjerstad 1670, død 1713.

    Student fra Trondhjem skole 30/10-1662. Prest på Skjerstad fra 1670 til sin død 1713.

    I år 1670 var det prestevalg i Skjerstad. "Der ble på en dag preket for Skjerstad kall av 2 kandidater. Den ene etter den annen, nemlig Peder Schjelderup og Christen Tallaksen Lind. På almuens vegne valgte Niels Ryberg den første. P.N.S. var en formuende mann. Han etterlot seg 1300 riksdaler, eide og drev foruten prestegården i Skjerstad også hele Røvik i Fauske. Om ham skriver senere O. F. Hagerup i kallsboken: "Hans Minesterialbøker vitner om hans overordentlige flittighet og nidkjærhet i hans embete. Han beretætes å ha vært liten av vekst, men besittet sterkt mål til å preke. Han sees å ha vært en skjemtsom og omgjengelig mann og var lærd etter de tiders måte. Om hans hustru berettes intet ondt, hvilket kan tjene til vitnesbyrd om noe godt. At de begge har vært gode husholdere vitner deres etterlatte mer enn 1300 riksdaler frit bo. Hvortil kunne meget bidra tarvelige tider, lette levemåte, lange betjeningtid, samt at han eide og drev foruten prestegården også den halvt og omsider hele øvre Skjerstad tillikemed hele Røviken, der i den tid var vurdert for 100 riksdaler. Hr. Peder avlet med sin hustru 13 barn".
    Gift 9/6-1672 (trolovet 4/11-1671) med Inger Hertvigsdatter, f?dt 1651, død 1710 i Skjerstad.

    Inger giftet seg med Peder Nielsen Schielderup 9 Jun 1672, Nordland, Norway. Peder (sønn av Niels Pedersen Schielderup og Anna Andersdatter Helkand) ble født 9 Mar 1644 , Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway; døde 24 Des 1713, Skjerstad, Nordland, Norway; ble begravet cirka 1713, Skjerstad, Nordland, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 132. Hartvig Pedersen Schielderup  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1673 , Skjerstad, Nordland, Norway; døde cirka 1713.
    2. 133. Niels Pedersen Schielderup  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1674 , Skjerstad, Nordland, Norway; døde cirka 1714, Bergen, Hordaland, Norway; ble begravet 14 Mai 1714, Domkirken, Bergen, Hordaland, Norway.
    3. 134. Anna Pedersdatter Schielderup  Etterslektstre til dette punkt ble født 15 Nov 1676 , Skjerstad, Nordland, Norway; ble døpt 20 Nov 1676 , Skjerstad, Nordland, Norway; døde 21 Nov 1741, Rørstad, Sørfold, Nordland, Norway; ble begravet 7 Des 1741, Rørstad, Sørfold, Nordland, Norway.
    4. 135. Hans Pedersen Schielderup  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1678 , Skjerstad, Nordland, Norway.
    5. 136. Søren Pedersen Schielderup  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1679 , Skjerstad, Nordland, Norway.
    6. 137. Karen Pedersdatter Schielderup  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1682 , Skjerstad prestegård, Skjerstad, Nordland, Norway; døde cirka Jan 1769, Fiskevåg, Saltdal, Nordland, Norway; ble begravet 29 Jan 1769, Saltdal, Nordland, Norway.
    7. 138. Jørgen Pedersen Schielderup  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1683 , Skjerstad, Nordland, Norway; døde cirka 1719; ble begravet cirka 1719.
    8. 139. Peder Pedersen Schjelderup  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1685 , Skjerstad, Nordland, Norway; døde cirka 1739, Kvarv; ble begravet cirka 1739, Rørstad.
    9. 140. Elen Pedersdatter Schielderup  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1689 , Skjerstad, Nordland, Norway; døde cirka 1717.

  28. 40.  Hans HartvigsenHans Hartvigsen Etterslektstre til dette punkt (7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka Des 1653 , Hamarøy, Nordland; døde cirka 1675, Steigen, Bø, Nordland.

    Notater:

    {geni:about_me} Ble iflg Gunnerus liste kapellan her (Steigen) i 1675 men døde alt samme år.

    Ble iflg Gunnerus liste kapellan her i 1675 men døde alt samme år.


  29. 41.  Arent HartvigsenArent Hartvigsen Etterslektstre til dette punkt (7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født 2 Mai 1654 , Steigen, Nordland, Norway; ble døpt cirka Jun 1654; døde 13 Feb 1744, Laskestad; ble begravet 20 Feb 1744, Engeløy, Steigen.

    Notater:

    {geni:occupation} Prest

    {geni:about_me} Gunnerius sier han ble kappelan til Steigen den 07.06.1676 til 1683. fra 1683 var han sogneprest sammen med sin far Hartvig Arentsson , som var for gammel og svak til å fungere i stillingen. fra 24.05.1691( farensdød ), ble han alene prest, og ble prost den 27.08.1696. Nevt i folketellingen i 1701. Han var da 48 år, eide en jekt og bodde på Laksestad. Erlandsen sier han var her til 1744.

    Erlandsen sier han dimmiterte fra Bergen skole i 1671 og fulførte sine studier de 19.06.1673.

    Ble huskappelan hos faren i 03.08.1676

    Gunnerus sier at han var sønn av formannen og at han var født her 2.5.1654.

    Døde iflg Erlandsen ugift og uformuende 13.04.1744

    Kilde : Svein Tore Dahl s. 308/309
    --------------------
    Hr. Arent var Prest i Steigen fra 1691 - 1744. I manntallet 1701 er han bosatt på Laskestad, SG.


    Skålvoll-saken NRK Nordlland

    Nille Jensdatter ble halshogd; dømt for angivelig å ha drept sitt nyfødte barn.

    Henrettelsen fant sted i Steigen i Nordland, 16.desember 1687, sannsynligvis ved Leines kirke, etter en prosess som bar preg av uvanlig hastverk.

    Avslørt av spøkelse

    Drapsanklagen mot Nille Jensdatter ble først fremsatt av et spøkelse, skal vi tro den daværende lokale sognepresten, Arent Hartvigsøn, som påsto at han personlig hadde hørt spøkelset mæle og avsløre kvinnen som barnemorderske.

    Det spørs om Nille Jensdatter hadde endt sine dager med hodet ramlende fra kroppen, på samlingsplassen ved kirkebygget, etter at bøddelen med all sin kraft hadde svingt skarpretterøksa over nakken hennes, hvis det ikke hadde værtfor sogneprestens glødende engasjement i saken. For det fins i virkeligheten ingen beviser i saken, selv om kvinnen kom til å tilstå hva hun var siktet for.

    Tjenestejente

    Nille Jensdatter var tjenestejente på en gård på Skålvoll ved Leines fra 1670-tallet og frem til 1687, da hun tok seg tjeneste på en annen gård, fem kilometer unna. Tre år før hun flyttet hadde det kommet nye eiere Skålvoll-gården, etter at de gamle døde, og det er de nye eierne som først forteller om merkelig opplevelser.

    -De forteller at de merket ubehag i huset da de flyttet inn. Dette skal ha eskalert til banking, skraping og slag. Men det er først et halvt år etter at Nille Jensdatter har flyttet fra gården at eierne kan fortelle om et spøkelse som snakker.

    Dette sier historiker Ingebjørg Aamlid Dalen i en samtale med NRK Nordland i september 2010, mens hun er i gang med en masteroppgave om Nille Jensdatter-saken.
    Kvinnens alder Ifølge Dalen var Nille Jensdatter mellom 26 og 40 år, sannsynligvis over 30 år, da hun ble henrettet. Og Dalen mener at det angivelige barnedrapet kan ha skjedd da hun var 16-17 år.

    Etter hvert som de nye gårdeierne påsto seg hjemsøkt av skumle lyder og snakking, søkte de råd hos sogneprest Hartvigsøn for å finne ut av uvesenet. Etter besøket på gården skriver Hartvigsøn til prost Jens M. Møinichen i Salten prosti at det utvilsomt er et spøkelse på Skålvoll.

    -Jeg hørte en stemme rope XNille moder! Nille moder!X skriver Hartvigsøn.

    Hartvigsøn gjester gården på Skålvoll flere ganger, og i en senere beretning om fenomenet, som han kaller XEn sannferdig historie om et spøgelse og dets selsomme adferd passeret i Steigen gjeld udi NordlandX, skriver han at spøkelset hadde et bestemt ærende.

    Gravde opp liket

    Dette ærendet er å fortelle at Nille Jensdatter hadde født et barn i dølgsmål, drept barnet, begravd det i ei steinur, senere gravd det opp igjen og kastet det på havet. Presten Hartvigsøn fikk etter hvert også med seg amtmannen til Skålvoll, og ifølge sognepresten kom da også denne høyt betrodde embetsmannen i kontakt med spøkelset.

    Ja, sognepresten forteller detaljert, muligens for å øke troverdigheten til sin egen beretning, at spøkelset den gangen var så uforskammet at det ba amtmannen X som først hadde snakket hardt til det X om å kysse seg bak!

    Viden kjent

    Ryktet om spøkelset på Skålvoll må ha spredt seg utover landet, og blitt en slags attraksjon, for her skal fiskerne som passerte med sine båter ha gjort stopp for å gå på land og lytte.
    Petter Dass om Jensdatter

    Fenomenet når også dikterpresten Petter Dass, som i sitt omfattende diktverk Nordlands Trompet skriver at

    nest ved den Laskestads Fiæring
    En Dievel opdag'des, som talede rumt
    Adskillige Handler uhørligt og grumt,
    Alt om en udlevede Kiæring; ---

    Men Dass er ikke videre imponert verken over nysgjerrige fiskere eller overtroisk øvrighet, for i den samme passasjen av diktet, som etter alle solemerker handler om Skålvoll-saken, heter det også:

    Hvad skal man vurdere Beelzebubs Snak,
    Hvorvel den vanvittige Pøebel og Pak
    Vil laane til saadant sit Øre?

    Heller ikke prost Møinichen er imponert. Han tar avstand fra historien om spøkelset, og antyder på sin side at det kan være ei tjenestejente på Skålvoll-gården som ville Nille Jensdatter til livs, og som agerte spøkelse.

    Ingen beviser

    Men det står ingenting om noe spøkelse i domsreferatet fra straffesaken mot Nille Jensdatter. Det ble heller ikke fremlagt noen beviser i saken, ifølge dommen, annet enn en tilståelse.
    For Nille Jensdatter tilsto hva hun var tiltalt for. Det var på det rene at hun kom til å tilstå i retten etter at sogneprest Hartvigsøn hadde konfrontert henne med beskyldningene.

    Tvilsom tilståelse

    Men også denne tilståelsen har Møinichen motforestillinger til, og han skriver endog til biskopen Trondheim om alle sine betenkeligheter. Dette fører i neste omgang til at kongen i København i et brev, penneført av visestattholder Ulrik Fredrick Gyldenløwe, refser de lokale myndigheter i Steigen for å ha Xfullbyrdet en dødsdom på tvilsomt grunnlagX.

    En grunn til at prost Møinichen reagerte på tilståelsen, var at sognepresten også hadde vært Nille Jensdatters sjelesørger. I mangel av beviser var utsiktene til en tilståelse trolig avgjørende for at saken kom for retten.

    Brev fra åtte menn

    Samtidig kom det påtrykk X i form av et brev til lagmannen, sorenskriveren og prosten, signert åtte av bygdas menn, heriblant sogneprest Hartvigsøn og hans far og tidligere sogneprest, Hartvig Arnesen.

    Hun er ei hore

    I dette brevet fremmes ikke kun påstanden om barnedrapet, men også utlegninger om kvinnens livsførsel. Hun er ei hore, underskriver de åtte mennene.

    Hastverk

    Det omtalte brevet fra Hartvigsøn og hans menn er datert 18.november 1687.
    Forholdet ble pådømt i et ekstraordinært saketing 24.november. Allerede dagen etter, 25.november, konfirmerte lagmannen dommen, og samme dag ga amtmannen ordre om eksekusjon. Mens avrettingen skjer 16.desember 1687.
    -Dette vitner om uvanlig hastverk, sier professor Lars Hamre i et radioprogram om Skålvoll-affæren på NRK Nordland i 1976.

    Hastverket kan skyldes at den lokale domstol mente de hadde en Xdårlig sakX, og dermed været at høyere myndigheter kunne gripe inn før de rakk og effektuere dommen. Frykten for overprøvelse fra høyre myndigheter kan også være grunnen til at det i dommen ikke nevnes noe om spøkelset, som jo sognepresten har proklamert som sakens kronvitne X og som i neste omgang kan ha utløst en tilståelse.

    -Ja, dette kan godt forklare hastverket. Og man kan heller ikke stole på hva som faktisk står skrevet i dommen. En dom var et rent partsinnlegg på den tiden, kommenterer Johan Helberg, direktør ved Norsk Rettsmuseum.

    Overtro og ondskap

    -Denne saken er faktisk ganske typisk sak for sin tid. Og de verste utslagene for denne blandingen av primitiv overtro og ondskap fikk gjerne sine mest ekstreme utslag ute i distriktene X der det kunne være så som så med kvalifikasjoner blant øvrighetspersoner. De styrte og dømte for å skape frykt, det var en hersketeknikk; det var mafiametoder, sier Helberg.

    -Men dess høyere opp i systemene, ofte mer fornuft å spore; noe som i denne saken kommer til uttrykk ved prosten, biskopen og kongen.

    Kongen refset

    Etter Skålvoll-saken fikk amtmannen instruks fra den dansk-norske kongen om at det aldri mer måtte iverksettes en henrettelse uten at dommen var stadfestet ved kongelig resolusjon.

    Saken fikk altså en konsekvens, men det var først i 1735 at det ble lovbestemt at alle dødsdommer skulle stadfestet ved kongelig resolusjon.

    Halshogd med øks

    Nille Jensdatter ble høyst sannsynlig henrettet med øks.
    -Sverd som våpen var for dødsdømte mennesker med høyere status, forklarer Ingebjørg Aamlid Dalen. Skålvoll-saken har gjennom årene fått nokså stor oppmerksomhet lokalt, blant annet i form av skole-skuespill, og en variant av fortellingene er at kvinnens hode ble satt på en stake på Gjestholmen, til skrekk og advarsel.

    Dette er ikke dokumentert. Men kan ikke helt utelukkes, fordi dette kunne forekomme i Norge på denne tiden.

    Johan Helberg tviler på at hodet ble satt på stake i denne saken.

    -Det vanligste da, og i et tilfelle som dette, ville vært at hodet ble lagt i kista sammen med kroppen, forklarer Johan Helberg. -Hodet ble da lagt mellom beina, for å vanære den henrettede.
    Akkurat denne delen av jobben var det den såkalte nattmannen som tok seg av, etter at bøddelen hadde utført halshoggingen. Det er uklart om den innleide tilreisende bøddelen til Nille Jensdatter hadde med seg nattmann, eller om han utførte hele oppdraget alene.

    Det fins heller ingen opplysninger om hvor stort oppbud av folk som var til stede, men ifølge Helberg så ønsket iallfall myndighetene generelt at det skulle være tilskuere til eksekusjonene. Dette var nemlig en del av poenget.

    Skjedde ofte ved kirka

    -Derfor ble en henrettelse offentlig kunngjort, og gjennomført på et sentralt samlingssted. Ute på bygdene kunne dette gjerne være ved kirka, sier Helberg. Så noen av bygdefolket var nok til stede; foruten presten, formodentlig også lensmannen og de som representerte domstolen.

    Utenfor kirkegården

    Nille Jensdatter ble ikke gravlagt på kirkegården, hvis den alminnelige skikken ble fulgt med gravlegging av henrettede. Det var kun henrettede folk fra Xhøyere samfunnslagX som ble gravlagt i vigslet jord, ifølge Johan Helberg, men til gjengjeld fikk man da ikke lov til å bære kista inn porten til kirkegården. Man måtte løfte den over gjerdet.

    Gunnerius sier han ble kappelan til Steigen den 07.06.1676 til 1683. fra 1683 var han sogneprest sammen med sin far Hartvig Arentsson , som var for gammel og svak til å fungere i stillingen.
    fra 24.05.1691( farens død ), ble han alene prest, og ble prost den 27.08.1696. Nevt i folketellingen i 1701. Han var da 48 år, eide en jekt og bodde på Laksestad. Erlandsen sier han var her til 1744
    Erlandsen sier han dimmiterte fra Bergen skole i 1671 og fulførte sine studier de 19.06.1673.
    Ble huskappelan hos faren i 03.08.1676

    Gunnerus sier at han var sønn av formannen og at han var født her 2.5.1654.
    Døde iflg Erlandsen ugift og uformuende 13.04.1744
    Kilde : Svein Tore Dahl s. 308/309


  30. 42.  Oluf Hartvigsøn, af GrøtøenOluf Hartvigsøn, af Grøtøen Etterslektstre til dette punkt (7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1656 , Laskestad; døde cirka 1746, Grøtøy.

    Notater:

    {geni:occupation} Handelsmann på Grøtøy

    {geni:about_me} Nevt i familie skatten i 1684. Trolig den som i 1701 var strandsitter på Grøtø i Steigen og var 45 år

    kilde : Svein Tore Dahl
    --------------------
    Nordlands-slegten Schøning i 360 aar, Jakob Schøning, (Oslo, 1928), 23

    Nevt i familie skatten i 1684. Trolig den som i 1701 var strandsitter på Grøtø i Steigen og var 45 år

    kilde : Svein Tore Dahl

    Oluf var den første av Schønningætta som bosatte seg paX Grøtøy (1690).

    Oluf giftet seg med Maren Pedersdatter Leth cirka 1692. Maren ble født cirka 1659 , Bergen, Hordaland, Norway; døde cirka Sep 1717, Steigen, Nordland, Norway; ble begravet 26 Sep 1717. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 141. Ingeborg Olsdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1695 , Grøtøy; døde cirka 1751, Stokke Gård.
    2. 142. Peder Olsen, I  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1696 , Grøtøy; døde cirka 1699, Grøtøy.
    3. 143. Peder Olsen, II af Helnes  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1699 , Grøtøy; døde cirka 1738, Helnes.

    Oluf giftet seg med Apollona Jacobsdatter Schøning 22 Nov 1722. Apollona ble født 23 Jul 1694 , Sand; ble døpt 5 Aug 1694 , Hoels Kirke; døde cirka Des 1784, Røsvik; ble begravet 12 Des 1784, Rørstad Kirke. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 144. Maren Læth Olufsdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født 16 Mai 1723 , Grøtøy ?; døde 22 Mai 1723, Grøtøy.
    2. 145. Maren Læth Schøning  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Aug 1725 , Grøtøy; ble døpt 1 Sep 1725; døde cirka 1754.
    3. 146. Arent Schøning, af Grøtøy  Etterslektstre til dette punkt ble født 2 Aug 1727 , Grøtøy; døde 1 Feb 1774, Grøtøya.
    4. 147. Karen Sophie Schøning  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1730 , Grøtøy; døde cirka Mar 1793, Svinvær; ble begravet 8 Mar 1793.
    5. 148. Hardovika Schøning  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1736; døde 13 Apr 1813, Røsvik.

  31. 43.  Maren HartvigsdatterMaren Hartvigsdatter Etterslektstre til dette punkt (7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1658 , Steigen; døde cirka 1744 til cirka 1744; ble begravet cirka 1745.

    Notater:

    {geni:about_me} fikk 11 barn

    gift 1680

    Barn av Maren Hartvigsdatter og Hans Joensen Finvedgaard

    Margrethe Hansdatter Finvedgaard

    Ingeborg Hansdatter Finvedgaard

    Beata Hansdatter Finvedgaard

    Christen Hansen Finvedgaard

    Joen Hansen Finvedgaard f. c 1682

    Hartvig Hansen Finvedgaard f. 1688

    Siselle Hansdatter Finvedgaard+ f. c 1690, d. 1751

    Hans Hansen Finvedgaard f. 1690

    Povel Hansen Finvedgaard f. 1691

    Peder Hansen Finvedgaard f. 1692

    Arent Hansen Finvedgaard f. 1693

    Hendes fødsels- og dødsaar kjendes ikke; av døtrene var hun næstældst. Omtrent 1680 egtet hun Hans Joensen Finwegaard, f. 1648, d. 1718 eller litt før, søn. av Joen Kjeldsen i Trondhjem. De bodde paa Finnset i Hamarøy og synes at ha været velstaaende. Under folketællingen 1701 hadde han «Jegt, som hand til sin egen Fornødenhed bruger paa Bergen, saa og Thendring paa Findmarchen.» Som flere andre nordlandske handelsmænd ved den tid tok han 26/5 1687 horgerskap i Bergen under Bergens stads segl, men vedblev at bo paa sit «borgerleye» Finnset. Maren, som var død under førnævnte skifte efter broren, hadde i dette egteskap 11 barn, 1. n. 36-46. Formodentlig har hun været et kjærlig ogelskværdig menneske, da det er paafaldende, hvor mange av hendes søskendes barn opkaldtes efter hende.

    Maren giftet seg med Hans Joensen Finvedgaard cirka 1680. Hans ble født cirka 1648 , Trondheim, Sor-Trondelag, Norway; døde cirka 1718 til cirka 1719, Finvegaard. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 149. Joen Hansen Finvedgaard  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1682 , Finset.
    2. 150. Hartvig Hansen Finvedgaard  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1688 , Finset.
    3. 151. Sidselle Hansdatter Finvedgaard  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1690 , Ness, Hamarøy, Nordland, Norway; døde cirka 1750, Fikke, Hamarøy, Nordland, Norway; ble begravet cirka 1751, Hamarøy, Nordland, Norway.
    4. 152. Hans Hansen Finvedgaard  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1690 , Finset.
    5. 153. Povel Hansen Finvedgaard  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1691 , Finset.
    6. 154. Peder Hansen Finvedgaard, af Nes paa Hamarøy  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1692 , Finset; døde 11 Aug 1770, Nes.
    7. 155. Arnt Hansen Finvedgaard  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1693 , Finset.
    8. 156. Christen Hansen Finvedgaard  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1698 , Finset.
    9. 157. Ingeborg Hansdatter Finvegaard  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1700 , Hamarøy, Nordland, Norway; døde, Nes.
    10. 158. Beate Maria Hansdatter Finvedgaard  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1700 , Finset; døde, Helland.
    11. 159. Margrethe Hansdatter Finvedgaard  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1700 , Finset; døde, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway.

  32. 44.  Ingeborg HartvigsdatterIngeborg Hartvigsdatter Etterslektstre til dette punkt (7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1659 , Laskestad; døde 9 Mai 1734, Steigen, Nordland, Norway.

    Notater:

    {geni:about_me} Jakob Schøning, Nordlands-slegten Schøning i 360 aar, 25.

    Ingeborg giftet seg med Hans Hansen Jentoft 19 Okt 1690, Steigen, Nordland, Norway. Hans ble født cirka 1641 , Bud; døde 3 Jul 1718, Borge Prestegård. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 160. Maren Hansdatter Jentoft  Etterslektstre til dette punkt ble født 7 Jul 1691 , Buksnes, Lofoten, Nordland, Norway; døde cirka 1754, Vågan, Lofoten, Nordland, Norway.
    2. 161. Hartvig Hansen Jentoft  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1693; døde 1 Des 1739, Vestfjorden.
    3. 162. Ingeborg Kathrine Jentoft  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1695; døde cirka 1764.

  33. 45.  Svend HartvigsenSvend Hartvigsen Etterslektstre til dette punkt (7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1662 , Steigen, Bø, Nordland.

  34. 46.  Hartvig Hartvigsen, af MyklebostadHartvig Hartvigsen, af Myklebostad Etterslektstre til dette punkt (7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1664 , Myklebostad; døde 7 Mar 1725, Myklebostad; ble begravet 15 Apr 1725, Vågan, Lofoten, Nordland.

    Notater:

    {geni:occupation} Jekteskipper og Handelsmann

    {geni:about_me} Fra skiftet etter hans død :

    Hartvig Hartvigsen Født 1664. Død 1725, blir det registrert to sølvskjeer med Waaben og Nafn M.A.S.B. og J.A.D.4. Han levede 1701 paa Enkesædet Møklebostad i Stegen. Jekteskipper og bondehandler på Myklebostad i Steigen. Skifte 15 okt. 1725, Myklebostad, Steigen.: «Meget agtbar og Welfornemme ... Hartvig Hartvigsen ... Forgange winter udj Waagen foruløkkedes. Sølf: 1 Kande paa 3 knapper med opreist løwer paa laaget: 41-0-0, 1 dito paa 3 Dreide knapper: 23-1-8, 1 Berer mrk. Christopher Graae, 1 Berer mrk. H:H:S B:M:J, 1 Beger mrk. Mads Humle, 1 otte kantet Rommert, 1 Kruset brendewinskaal, 1 dito slet, 18 fine Maljer, Diversk skeier med innskripsjon: H:H:S B:M:T:J , C:P:G B:A:D , M:L:S B:A:D, med vaaben M:A:S:B J:A:D, H:H:S B:M:J, A:I:D, Michel Jensen, O:O:S, D:C:S, E:B og M:W:H.».

    Gift 1695 med Birgitte Margareta Jentoft Født 1678, Borge Prestegård.. Død 1743.

    Datter af Hans Hansen Jentoft og Maren Christophersdatter Graae. Skifte 13 okt. 1744, Leervig i Engeløy, Steigen.

    «Formue 993-1-15. Gjeld 83-4-14.

    Arvingerne var hende ektefelle Henrich Klæboe og hendes barn (og barnebarn) av 1. ekteskap. Der er ikke nevnt fellesbarn med Henrich Klæboe.». [Gift 1° 1695 med Hartvig Hartvigsen (1664 - 1725); Gift 2° med Henrich Hansen Klæboe(1705 - 3 jun. 1770)].
    --------------------
    Prestesønn. I skifte etter Hartvig fantes mye sølv bl.a. merket:
    Christopher Graae, Mads Humle, Michael Jensen. Hartvig omkom under fiske i Lofoten.
    Han står oppført i manntallet 1701 på Myklebostad
    Gift 1695 med den 18 årige Berete Margaretha Jentoft, født ca. 1678, datter av prest Jentoft.

    Hartvig Hertvigsen, født 1664, død 7/3 1725. Gårdbruker på Myklebostad på Engeløya hvor han hadde 16 drenger (tjenestegutter), eide mange gårder i Steigen, Hamarøy og i Borge. Boet viste en formue på 1.582 riksdaler, gjeld 440 riksdaler. Hartvig druknet i Vågen.
    Enken giftet seg 1730 med lensmann i Steigen, Henrik Klæboe og bodde på Lervik, død 1743.

    --------------------
    Hartvig Hartvigsøn var Jekteskipper og handelsmann på Myklebostad i Steigen.

    Barn av Hartvig Hartvigsøn og Berete Margareta Hansdatter Jentoft

    Hartvig Hartvigsøn f. 1697, d. 1697

    Hartvig Hartvigsøn+ f. 1698, d. 1735

    Maren Hartvigsdatter f. 1700, d. 1758

    Hans Hartvigsen f. 1702, d. 1745

    Ingeborg Hartvigsdatter+ f. 1705, d. 1774

    Christopher Hartvigsøn f. 1708, d. 1780

    Christen Hartvigsøn Hveding+ f. 1710, d. 1784

    Margrethe Hartvigsdatter f. c 1716

    Hartvig HARTVIGSEN
    1664 - 7 MARS 1725
    BIRTH: 1664, Myklebostad, Engeløy, Steigen, NO
    DEATH: 7 MARS 1725, omkom på havet (Nordland) [1107]
    NATURALIZATION: Bodde på Myklebostad, Steigen
    Father: Hartvig ARNESSØN Mother: Ingeborg Hansdatter BLIX
    Fra skiftet etter hans død :
    Hartvig Hartvigsen Født 1664. Død 1725, blir det registrert to sølvskjeer med Waaben og Nafn M.A.S.B. og J.A.D.4. Han levede 1701 paa Enkesædet Møklebostad i Stegen. Jekteskipper og bondehandler på Myklebostad i Steigen. Skifte 15 okt. 1725, Myklebostad, Steigen.: «Meget agtbar og Welfornemme ... Hartvig Hartvigsen ... Forgange winter udj Waagen foruløkkedes. Sølf: 1 Kande paa 3 knapper med opreist løwer paa laaget: 41-0-0, 1 dito paa 3 Dreide knapper: 23-1-8, 1 Berer mrk. Christopher Graae, 1 Berer mrk. H:H:S B:M:J, 1 Beger mrk. Mads Humle, 1 otte kantet Rommert, 1 Kruset brendewinskaal, 1 dito slet, 18 fine Maljer, Diversk skeier med innskripsjon: H:H:S B:M:T:J , C:P:G B:A:D , M:L:S B:A:D, med vaaben M:A:S:B J:A:D, H:H:S B:M:J, A:I:D, Michel Jensen, O:O:S, D:C:S, E:B og M:W:H.».

    Gift 1695 med Birgitte Margareta Jentoft Født 1678, Borge Prestegård.. Død 1743.
    Datter af Hans Hansen Jentoft og Maren Christophersdatter Graae. Skifte 13 okt. 1744, Leervig i Engeløy, Steigen.
    «Formue 993-1-15. Gjeld 83-4-14.
    Arvingerne var hende ektefelle Henrich Klæboe og hendes barn (og barnebarn) av 1. ekteskap. Der er ikke nevnt fellesbarn med Henrich Klæboe.». [Gift 1° 1695 med Hartvig Hartvigsen (1664 - 1725); Gift 2° med Henrich Hansen Klæboe(1705 - 3 jun. 1770)].

    Børn af Hartvig Hartvigsen og Birgitte Margareta Jentoft:
    35.12. Hartvig Hartvigsen, f. 1689, d. 1735
    36.12. Hans Hartvigsen, d. 1744
    37.12. Maren Hartvigsdatter
    38.12. Ingeborg Hartvigsdatter, f. 1705, Myklebostad., d. 1774
    39.12. Christopher Hartvigsen, f. 1708, d. 1767
    40.12. Christen Hartvigsen Hveding, f. 1711, d. 1767
    41.12. Margrethe Hartvigsdatter, f. 1715

    Hartvig omkom paX Vestfjorden i 1725.

    Hartvig giftet seg med Berete Margareta Hansdatter Jentoft cirka 1695, Nordland, Norway. Berete (datter av Hans Hansen Jentoft og Maren Christophersdatter Graae) ble født cirka 1678 , Borge; døde 22 Apr 1744, Leirvik. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 163. Hartvig Hartvigsen, I  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1697; ble døpt 23 Jan 1697; døde cirka 1697.
    2. 164. Hartvig Hartvigsen, II  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Mai 1698 , Myklebostad; døde cirka 1735, Stokke Gård.
    3. 165. Maren Hartvigsdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Mar 1700 , Myklebostad; ble døpt 21 Mar 1700 , Steigen Kirke; døde cirka 1758, Helnes.
    4. 166. Hans Hartvigsen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1702; døde cirka 1745.
    5. 167. Ingeborg Hartvigsdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Jan 1705 , Myklebostad; ble døpt 25 Jan 1705; døde cirka 1774, Myklebostad.
    6. 168. Christopher Hartvigsen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1708 , Myklebostad; døde cirka 1780, Tjeldsund.
    7. 169. Christen Hartvigsen Hveding  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Okt 1710 , Myklebostad; ble døpt 5 Okt 1710; døde 18 Apr 1784, Løvøya; ble begravet cirka 1784.
    8. 170. Margrethe Hartvigsdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1716 , Steigen, Nordland, Norway; døde cirka 1758.

  35. 47.  Øllegaard HartvigsdatterØllegaard Hartvigsdatter Etterslektstre til dette punkt (7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1667 , Steigen, Bø, Nordland; døde cirka 1745, Nykøbing, Danbark.

    Notater:

    {geni:about_me} Øllegaard Hartvigsdatter er nevnt som fadder ved dåp av Hartvig Christensen Hveding

    Hartvig Cristensen Hveding - Født på Sommersel i Hamarøy 13. oktober 1694. Hans far har nedtegnet følgende: «Anno 1694: 13: Oktober blef min Kiere Hustru af Gud Naadeligen fiorløst med en ung Søn som blef døbt udj Hammerøe Kierche d: 21: dito, blef udj Daaben kaldet Hartvig. Hans Faddere vare Fougden Sr. Isper Anders: Kolderup; Studios: Christopher Denchert och Niels Winther. Quinde faddere: Maren Hartvigsdatter: och Øllegaard Hartvigsdatter. Gud lade hann opvokse sit Nafn til Ære, osz fattige Foreldre til Glæde och sig self til Evig Salighed. Amen».

    Øllegaard Hartvigsdatter er nevnt som fadder ved dåp av Hartvig Christensen Hveding

    Hartvig Cristensen Hveding - Født på Sommersel i Hamarøy 13. oktober 1694. Hans far har nedtegnet følgende: «Anno 1694: 13: Oktober blef min Kiere Hustru af Gud Naadeligen fiorløst med en ung Søn som blef døbt udj Hammerøe Kierche d: 21: dito, blef udj Daaben kaldet Hartvig. Hans Faddere vare Fougden Sr. Isper Anders: Kolderup; Studios: Christopher Denchert och Niels Winther. Quinde faddere: Maren Hartvigsdatter: och Øllegaard Hartvigsdatter. Gud lade hann opvokse sit Nafn til Ære, osz fattige Foreldre til Glæde och sig self til Evig Salighed. Amen».

    Familie/Ektefelle/partner: Hans Hansen Jentoft. Hans (sønn av Hans Hansen Jentoft og Maren Christophersdatter Graae) ble født cirka Nov 1675 , Borge; døde 16 Okt 1727, Nykøping. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  36. 48.  Mogens HartvigsønMogens Hartvigsøn Etterslektstre til dette punkt (7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1668 , Grøtøy; døde cirka 1745, Lyngvær.

    Notater:

    {geni:about_me} Kilde:
    Slægten Schøning 1599-1899 av Jakob Schøning: Bergen 1899, s.27

    Mogens giftet seg med Anna Hansdatter Jentoft cirka 1699. Anna (datter av Hans Hansen Jentoft og Maren Christophersdatter Graae) ble født cirka 1679 , Lofoten, Nordland, Borge, Norway; døde cirka 1755, Lofoten, Nordland, Lyngvær, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 171. Hartvig Mogensen Jentoft, af Petvigen  Etterslektstre til dette punkt ble født 4 Mar 1704 , Lyngvær; døde 28 Jul 1784, Petvigen; ble begravet 6 Aug 1784, Vestvågøy, Nordland, Buksnes kirke, Norway.
    2. 172. Hans Mogensen Jentoft  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1705 , Borge; døde cirka 1769.
    3. 173. Ingeborg Mogensdatter Jentoft  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1709 , Lyngvær; døde cirka 1788, Rørstad; ble begravet cirka 1788.
    4. 174. Maren Mogensdatter Jentoft  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1710 , Lyngvær, Vågan, Lofoten.
    5. 175. Elisabeth Mogensdatter Jentoft  Etterslektstre til dette punkt ble født 10 Aug 1712 , Lyngvær; døde 14 Des 1795, AXkvik i Herøy.

  37. 49.  Ellen Hartvigsdatter HartvigsdatterEllen Hartvigsdatter Hartvigsdatter Etterslektstre til dette punkt (7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1670 , Steigen, Salten, Norway; døde cirka 1728 til cirka 1745, Rambo, Lødingen, Nordland, Norway; ble begravet cirka 1728, Lødingen Kirke.

    Ellen giftet seg med Mads Olufsen Humble cirka 1703. Mads ble født 29 Jul 1643; døde cirka 1721. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Ellen giftet seg med Christen Jenssen Hveding 12 Nov 1693. Christen ble født cirka 1645 , Skotnes, Buksnes, Nordland, Norge; ble døpt cirka 1640 , Buksnes Kirke, Buksnes, Nordland, Norge; døde cirka 1696, Sommersel, Hamarøy, Salten, Nordland, Norway; ble begravet cirka 1696. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 176. Hartvig Christensen Hveding  Etterslektstre til dette punkt ble født 13 Okt 1694 , Sommersel; ble døpt 21 Okt 1694 , Hamarøy, Nordland, Norge; døde 7 Sep 1744, Rambø, Tjeldsund, Nordland; ble begravet 13 Sep 1744, Lødingen, Nordland, Norge.
    2. 177. Anna Benedicta Christensdatter Hveding  Etterslektstre til dette punkt ble født 24 Des 1695 , Sommersel, Hamarøy, Salten; døde cirka Sep 1717, Evenes, Ofoten.

  38. 50.  Anders HartvigsenAnders Hartvigsen Etterslektstre til dette punkt (7.Ingeborg2, 1.Hans1)

  39. 51.  Christopher HartvigsenChristopher Hartvigsen Etterslektstre til dette punkt (7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1670 , Laskestad, Steigen, Nordland; døde cirka 1748, Bergen, Hordaland.

    Familie/Ektefelle/partner: Sara Jacobsdatter Pain. Sara ble begravet 1 Jun 1733. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  40. 52.  Anne Sophie Larsdatter BlixAnne Sophie Larsdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (8.Lauritz2, 1.Hans1) ble født cirka 1676; døde cirka 1762.

    Familie/Ektefelle/partner: Peder Sverdrup Nielsen Børling. Peder ble født cirka 1673; døde cirka 1755. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  41. 53.  Ole Larsson BlixOle Larsson Blix Etterslektstre til dette punkt (8.Lauritz2, 1.Hans1) ble født cirka 1683.

  42. 54.  Anna Larsdatter BlixAnna Larsdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (8.Lauritz2, 1.Hans1) ble født cirka 1687.

    Anna giftet seg med Niels Jacobsen Schanche 4 Nov 1725, Nykirken, Bergen, Hordaland, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  43. 55.  Lars Lauritssøn BlixLars Lauritssøn Blix Etterslektstre til dette punkt (8.Lauritz2, 1.Hans1) ble født cirka 1687; døde cirka 1760.

  44. 56.  Ida Larsdatter BlixIda Larsdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (8.Lauritz2, 1.Hans1) ble født cirka 1692.

  45. 57.  Barbara Larsdatter BlixBarbara Larsdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (8.Lauritz2, 1.Hans1) ble født cirka 1697; døde 3 Mar 1755.

  46. 58.  Mons Larsson BlixMons Larsson Blix Etterslektstre til dette punkt (8.Lauritz2, 1.Hans1) ble født cirka 1704 , Hernes, Bodin.

  47. 59.  Johan Mortensen Mortenssøn Blix JohansenJohan Mortensen Mortenssøn Blix Johansen Etterslektstre til dette punkt (9.Alhed2, 1.Hans1) ble født cirka 1666 , Bodø.

    Notater:

    Johan var oppført som student 15. juli 1686.


  48. 60.  Riborg Mortensdatter JohansenRiborg Mortensdatter Johansen Etterslektstre til dette punkt (9.Alhed2, 1.Hans1) ble født cirka 1670.

    Riborg giftet seg med Gregers Hanssøn Windekilde 16 Apr 1686. Gregers ble født 18 Mai 1659 , Steenløse, Sjælland; døde 9 Des 1688, Værøy. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  49. 61.  Lars Mortensen Mortenssøn BlixLars Mortensen Mortenssøn Blix Etterslektstre til dette punkt (9.Alhed2, 1.Hans1) ble født cirka 1671; døde cirka 1736; ble begravet 20 Apr 1736.

    Lars giftet seg med Magdalene Borch 16 Okt 1727. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Familie/Ektefelle/partner: Anne Nathanaelsdatter Melbo. Anne døde cirka 1726; ble begravet 20 Jun 1726. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  50. 62.  Sven Mortensen Mortenssøn BlixSven Mortensen Mortenssøn Blix Etterslektstre til dette punkt (9.Alhed2, 1.Hans1) ble født cirka 1673 , Bodø; døde 21 Mai 1755, Stavanger; ble begravet 28 Mai 1755.

    Notater:

    Sven har stor etterslekt, bl. a. i Stavanger. Han fikk nok minst aXtte
    barn.

    Sven giftet seg med Maren Jacobsdatter Sadolin 14 Des 1706. Maren ble født cirka 1680; døde cirka 1760; ble begravet 19 Des 1760. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  51. 63.  Magdalene MortensdatterMagdalene Mortensdatter Etterslektstre til dette punkt (9.Alhed2, 1.Hans1) ble født cirka 1675 , Nordland, Norge; døde, Liland.

    Familie/Ektefelle/partner: Eschild Olsen, af Liland. Eschild ble født cirka 1670 , Engeløya; døde cirka 1725, Liland. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 178. Jacob Eschildsen, af Måløen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1699 , Liland; døde cirka 1754, Måløy.
    2. 179. Morten Eschildsen, af Liland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1701 , Liland; døde cirka 1756, Liland.
    3. 180. Ole Eschildsen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1704; døde cirka 1704.
    4. 181. Karen Eschildsdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1708 , Liland.
    5. 182. Tørris Eschildsen, af Liland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1712 , Liland; døde cirka 1778, Liland.

  52. 64.  Alhed Mortensdatter BlixAlhed Mortensdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (9.Alhed2, 1.Hans1) ble født cirka 1680 , Værøy, Nordland, Norway; døde cirka Mai 1759, Skagstad; ble begravet 3 Jun 1759, Krypten Steigen Kirke.

    Alhed giftet seg med Torkel Enoksen Strømme cirka 1710. Torkel ble født cirka 1672 , Skagstad, Steigen, Nordland; døde cirka 1735. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 183. Ingeborg Torkelsdatter Strømme  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1705; døde cirka 1763; ble begravet cirka 1763.
    2. 184. Anne Torkelsdtr.Strømme  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1711 , Skagstad; døde cirka Mar 1777, Vang; ble begravet cirka 1777.
    3. 185. Maren Torkelsdatter Strømme  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1715; døde cirka 1771.
    4. 186. Karen Torchildsdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1717 , Skagstad; døde cirka Mai 1759, Skagstad; ble begravet 3 Jun 1759, Krypten i Steigen Kirke.

  53. 65.  Maren Mortensdatter BlixMaren Mortensdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (9.Alhed2, 1.Hans1) ble født cirka 1681; døde cirka 1751.

    Familie/Ektefelle/partner: Lars Jakobssøn. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  54. 66.  Anders WangbergAnders Wangberg Etterslektstre til dette punkt (10.Ellen2, 1.Hans1) døde 2 Jul 1706, Steigen, , Nordland.

    Familie/Ektefelle/partner: Johanna Marie Munchegaard. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 187. Christian Anderssøn Wangberg  Etterslektstre til dette punkt
    2. 188. Ellen Andersdatter Andersdatter Wangberg  Etterslektstre til dette punkt

  55. 67.  Jens Christian FeltschowJens Christian Feltschow Etterslektstre til dette punkt (10.Ellen2, 1.Hans1) døde 23 Jul 1762, Leksvik, Nord-Trøndelag, Norway; ble begravet 23 Jul 1762, Leksvik, Nord-Trøndelag, Norway.

    Notater:

    {geni:about_me} NB! Foreldrene til Jens Christian er usikre!

    Familie/Ektefelle/partner: Gisken Levisdatter. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 189. Anne Maria Feltschow  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1717 , Leksvik; døde cirka 1811, Hopstad; ble begravet 7 Jan 1811, Osen.

  56. 68.  Michel Svendsen BlixMichel Svendsen Blix Etterslektstre til dette punkt (11.Svend2, 1.Hans1) ble født cirka 1678 , Øvre Fore.

  57. 69.  Ingeborg Sophie Svendsdatter BlixIngeborg Sophie Svendsdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (11.Svend2, 1.Hans1) ble født cirka 1680 , Øvre Fore.

  58. 70.  Christen Svendsen BlixChristen Svendsen Blix Etterslektstre til dette punkt (11.Svend2, 1.Hans1) ble født cirka 1681 , Øvre Fore.

  59. 71.  Maren Svendsdatter BlixMaren Svendsdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (11.Svend2, 1.Hans1) ble født cirka 1683 , Øvre Fore.

  60. 72.  Berethe Svendsdatter BlixBerethe Svendsdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (11.Svend2, 1.Hans1) ble født cirka 1685 , Øvre Fore; døde cirka 1724.

    Familie/Ektefelle/partner: Albert Rasmussøn. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  61. 73.  Niels Svendsen BlixNiels Svendsen Blix Etterslektstre til dette punkt (11.Svend2, 1.Hans1) ble født cirka 1686 , Øvre Fore.

  62. 74.  Birgitte Sofie Svendsdatter BlixBirgitte Sofie Svendsdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (11.Svend2, 1.Hans1)

    Birgitte giftet seg med Mikkel Paulssøn cirka 1715, Stokke, Tjeldsund, Norway. Mikkel ble født cirka 1678; døde cirka 1721, Meløy, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  63. 75.  Hans Svendsen BlixHans Svendsen Blix Etterslektstre til dette punkt (11.Svend2, 1.Hans1) ble født cirka 1687 , Øvre Fore.

  64. 76.  Karen Svendsdatter BlixKaren Svendsdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (11.Svend2, 1.Hans1) ble født cirka 1690; døde cirka 1723, Øsund.

    Notater:

    {geni:about_me} Skifteprotokoll Nordland fylke, Helgeland sorenskriveri nr. 5B (3A 0006), 1721-1725, s. 444a. Skifte 14. mai 1723. Etter far.
    Skifteprotokoll Nordland fylke, Helgeland sorenskriveri nr. 5B (3A 0006), 1721-1725, s. 442a. Skifte 13. mai 1723.

    Familie/Ektefelle/partner: Christen Jacobsen. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Familie/Ektefelle/partner: Johan Johansen. Johan ble født cirka 1685 , Fore. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 190. Anna Bendicta Johansdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1714; døde cirka 1754, Tårstad, Nordland, Norge.
    2. 191. Ingeborg Johansdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1715 , Fore, Nordland, Norway.
    3. 192. Christense Johansdtr. Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1716; døde cirka 1784; ble begravet 7 Nov 1784.

  65. 77.  Inger Marie Svendsdatter BlixInger Marie Svendsdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (11.Svend2, 1.Hans1) ble født cirka 1690 , Øvre Fore.

  66. 78.  Cathrine (Trine) Svendsdatter HegelundCathrine (Trine) Svendsdatter Hegelund Etterslektstre til dette punkt (11.Svend2, 1.Hans1) ble født cirka 1699 , Øvre Fore; døde cirka 1780, Vannstua.

    Notater:

    {geni:about_me} Klokker enken levde i sin alderdom hos datteren Karen Fredriksdtr. på Lanes

    Klokkeren, hans hustru Trine Blix og svigersønnen Otto Pedersen Gram er særlig meget benyttet som faddere ved barnedåp, vidner ved forlovelse og giftemål. Dette var en ære som den gang var ettertraktet.

    Trine Svendsdatter er den som bringer Blix navnet til Karlsøy.

    Cathrine giftet seg med Fredrik Christian Mickelsen Heggelund cirka 1724. Fredrik ble født cirka 1701 , Vannstua; døde 14 Feb 1746. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 193. Magdalena Catharina Fredriksdatter Heggelund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1728 , Vannstuen, Norway; døde cirka 1798.
    2. 194. Svend Blix Heggelund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1729; døde 14 Feb 1746.
    3. 195. Michael Fredriksen Heggelund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1731; døde 14 Feb 1746.
    4. 196. Severina Blix Heggelund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1732; døde cirka 1802.
    5. 197. Karen Fredriksdatter Blix Heggelund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Aug 1736 , Vannstua; ble døpt 2 Sep 1736 , Karlsøy, Troms, Norway; døde cirka 1819, Lanes.
    6. 198. Anna Margretha Heggelund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1739; døde cirka 1741.
    7. 199. Anna Margretha Heggelund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1742; døde cirka 1809.
    8. 200. Hans Fredriksen Heggelund Kieglen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1744; døde cirka 1805; ble begravet 29 Okt 1805, Vannstulen.
    9. 201. Rebecca Elisabeth Mühlenphort Blix Fredriksdatter Heggelund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1747; døde cirka 1767.

  67. 79.  Ole Svendssøn BlixOle Svendssøn Blix Etterslektstre til dette punkt (11.Svend2, 1.Hans1) ble født cirka 1699 , Øvre Fore; døde cirka 1742, Øvre Fore, Gildeskål, Norway.

    Notater:

    {geni:about_me} http://www.nermo.org/slekt/d0007/g0000012.html#I9157

    http://vestraat.net/iea-o/p652.htm#i25297

    * RESIDENCE: 1723, Hjemme på Øvre-Fore

    * BIRTH: 1698, Øvre-Fore, Gildeskål, Salten, NO (2 år i 1701)

    * DEATH: ABT 1742, Øvre-Fore, Gildeskål, Salten, NO

    * MARRIAGE: ABT 1730

    Ole giftet seg med Maren Arenzdatter cirka 1730. Maren ble født cirka 1705. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 202. Svend Olsen Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1725 , Gildeskål, Nordland, Norway; døde 1 Mai 1785, Fore; ble begravet 1 Mai 1785.

  68. 80.  Jørgen Erikssøn BlixJørgen Erikssøn Blix Etterslektstre til dette punkt (12.Erik2, 1.Hans1) ble født cirka 1647 , Bodø, Nordland, Norway; døde cirka 1720, Nordland, Norway.

    Notater:

    {geni:about_me} Student 18. juli 1667. Blev foged i Salten og 1672 stiftsskriver. Han bodde paa gaarden Mjønes i Skjærstad. Fik 6. mai 1670 bevilling til ægteskap uten trolovelse og lysning. Av hans barn kjendes for tiden kun to [Johan og Anne].60
    I fogedregnskapene for Salten 1715-16 finnes en selvangivelse for Erich Hanssøn Blix dat. Miønes 12. april 1720, hvor hustruens navn er Regina Mejer.
    Kilde:Ruth Midttun: Supplerende oplysninger om slektene Blix, Herdal o. fl. - 2. Blix m. fl., s. 257. Trykt i Norsk Slektshistorisk Tidsskrift VIII (1942): 254-258

    Det er ikke samme Jørgen som gifter seg med denne Jørgens søster Annichen som het Maren Hvid. Maren Hvids Jørgen kommer fra en annen gren av Blix-familien.


  69. 81.  Johan Erikssøn BlixJohan Erikssøn Blix Etterslektstre til dette punkt (12.Erik2, 1.Hans1) ble født cirka 1672.

  70. 82.  Anne (Annichen) Eriksdatter BlixAnne (Annichen) Eriksdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (12.Erik2, 1.Hans1) ble født 6 Jan 1677 , Mjønes, Skjerstad; ble døpt 16 Jan 1677 , Skjerstad kirke; døde 20 Okt 1740, Mjønes, Skjerstad; ble begravet 26 Okt 1740, Skjerstad, Nordland.

    Notater:

    {geni:about_me} Kilde:
    NST-III, s.91

    Anne giftet seg med Michel Hvid, af Mjønes cirka 1700. Michel ble født cirka 1680 , Danmark?; døde 15 Jun 1757, Karnes; ble begravet 15 Jul 1757, Karsnes. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 203. Michel Michelsøn Hvid  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Jul 1710 , Dønnes; ble døpt 6 Jul 1710 , Dønnes Kirke.
    2. 204. Erik Michelsen Hvid  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Mai 1712 , Dønnes; ble døpt 22 Mai 1712 , Dønnes Kirke; døde cirka 1771.
    3. 205. Johan Christian Michelsen Hvid  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Feb 1714 , Dønnes; ble døpt 11 Feb 1714; døde cirka 1765, Vevelstad, Helgeland.
    4. 206. Hans Blix Hvid  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Sep 1715 , Dønnes; ble døpt 8 Sep 1715 , Dønnes; døde cirka Okt 1718, Stegen Gård; ble begravet 30 Okt 1718.
    5. 207. Maren Michelsdatter Hvid  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Apr 1717 , Stegen; ble døpt 11 Apr 1717 , Steigen Kirke; døde cirka Feb 1798, Kapstø, Straumøya; ble begravet 28 Feb 1798, Bodin.
    6. 208. Ingeborg Michelsdatter Hvid  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Des 1718 , Stegen Gård; ble døpt 18 Des 1718 , Steigen Kirke; døde cirka 1770, Grønøy, Meløy, Nordland, Norway.
    7. 209. Hans Blix Hvid, af Svinvæhr  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Jan 1722 , Stegen Gård; ble døpt 25 Jan 1722 , Steigen Kirke; døde cirka 1788, Svinvær.

  71. 83.  Ane Eriksdatter BlixAne Eriksdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (12.Erik2, 1.Hans1) ble født cirka 1680.

  72. 84.  Maren Dorothea Eriksdatter BlixMaren Dorothea Eriksdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (12.Erik2, 1.Hans1) døde cirka 1743.

  73. 85.  Dorthea Eriksdatter BlixDorthea Eriksdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (12.Erik2, 1.Hans1)

    Familie/Ektefelle/partner: Henrik Dinclow Hansen Bruun. Henrik (sønn av Hans Mathiassøn Bruun og Maren Pedersdatter Schielderup) ble født cirka 1699; døde cirka 1752. [Gruppeskjema] [Familiediagram]



Generasjon: 4

  1. 86.  Maren HundvadMaren Hundvad Etterslektstre til dette punkt (14.Gjertrud3, 2.Inger2, 1.Hans1) ble født cirka 1668 , Haug; døde cirka 1753, Ramberg; ble begravet cirka 1753, Ramberg, Nordland.

    Notater:

    {geni:occupation} 3je kone til Abraham. g1698. 12 barn.

    {geni:about_me} Alternativt foedsels aar: 1670
    --------------------
    Etter at Abraham døde var det "Gamle Maren" som hun ble kalt som satt med gården til 1746. Da tok sønnene Hans og Hemming over hver sin halvpart.

    Det var Maren som fikk ei rettsak mot seg fordi sladder gikk om et stjålet liklaken.

    Historien er som følger:

    En sommer i1705, mens Abraham var i Bergen, dro kona til Melbu for å besøke Johanna Børlund, enka etter Mads Christensen Hundevad. Maren og avdøde Mads var søskenbarn. De to madamene fikk seg en god prat, slik det er når gode venner kommer sammen.

    Etter at de en stund hadde snakket om helt hverdagslige ting, spurte Johanna etter nytt ute i fra Bø. Tyveriet i futen Opdals dødsbo kom også på tale.
    Maren fortalte inngående og grundig om det. - "Dette er for gale" sa Johanna. "At slikt kan skje, og uten påtale og straff. Hadde det vært en annen arm stakkar som hadde tatt seg til rette, hadde de nok tatt loven til påtale, ogdet til gangs". "Ja det kan du si" sa Maren. " Var det nå ikke likens med salige fru opdal, velsigne hennes støv, ho stjal de liklakene før ho kom i jorda"

    "Hva er det du sier"? sa Johanna og korset seg. "Er du gal"? "Hvordan kunne det gå for seg"?

    Så begynte Maren å fortelle hvordan søsteren til fru Opdal, og prestefruen hadde delt liklakenet, som var av svært fint tøy, mellom seg. Etter at de to hadde pratet om dette forferdelige som var hendt, de var svært rystet begge to, dro Maren hjem til Bø

    Husjomfruen til Johanna hadde gått ut og inn gjennom dørene mens Maren og Johanna pratet om de stjålne liklakene. Da maren hadde reist fortsatte husjomfruen og Johanna å prate om saken. Og sladderen kom en dag frem i lyset.

    Lensmannen kom en dag til Melbu i forretningsbesøk .Han fikk høre om historien, og syntes den var alt for morsom til at han kunne holde tett. Det var ikke til å unngå at også presten fikk høre historien.

    Presten dro sognet rund for å høre hvordan ordene hadde falt. Da han hadde dette greit for seg, stevnet han Maren til tings.
    Både Johanna, husjomfruen og andre, ja til og med lensmannen måtte vitne i saken.

    Abraham prøvde så godt han kunne å hjelpe Maren, men uten synlig hell. Han mente at enkelte vitner i saken ikke var til å stole på. Om Johanna mente han henne som medskyldig i saken.

    Maren på sin side nektet helt og aldeles å ha uttalt seg slik vitnene hadde forklart. Ho hadde bare sagt at det var kommet bort et håndkle. Men da hun ble konfrontert vitnene som i ett og alt holdt fast på sine forklaringer, torte hun ikke lenger nekte for at hun kanskje hadde uttalt seg slik. Men dette kunne hun ikke huske.

    Abraham fant det da riktig, for å unngå videre prosess, å betale noe til de fattige samtidig ba han presten og kona. " en sån fornøielig avbigt" (mulig en unnskyldning) vidre " Dennem til ulæmpe og forkleinelse på gode navn og rygte i nogen måde"

    Med dette var saksøkeren fornøyd og ga opp videre tiltale.

    ( Historien fant jeg bladet Håløygminner)



    --------------------
    Kilde:
    - http://www.dahlenett.org/tng/getperson.php?personID=I3563&tree=Tree1

    'Gamle Maren' som hun ble kalt, satt med gården til 1746 da sønnene Hans og Hemming tok over hver sin halvpart. Hun døde på Ramberg i 1753. - Det var hun som fikk en rettsak for noe sladder om et stjålet liklaken. Se 'Hendingar'.

    Maren giftet seg med Abraham Mogensen Lockert cirka 1698, Hadsel, Nordland, Norge. Abraham ble født cirka 1653 , Langenes; døde cirka 1729, Ramberg. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 210. Offer (Ove) Abrahamsen Lochert  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1699 , Ramberg; døde cirka 1763, Malnes.
    2. 211. Berit Abrahamsdatter Lockert  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1701 til cirka 1708 , Ramberg; døde cirka 1730, Sydalen.
    3. 212. Hans Abramamsen Lochert  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1708 , Ramberg, Bø i Vesterålen; døde cirka 1775, Ramberg.
    4. 213. Heming Abrahamsen Lockert  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1710 , Ramberg; døde 20 Jan 1791, Fygle, Buksnes, Nordland; ble begravet , Vestvågøy, Nordland, Norway.
    5. 214. Steffen Abrahamsen Lockert  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1710 , Ramberg, Bø i Vesterålen.
    6. 215. Gjertru Abrahamsdatter Lockert  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1711 , Ramberg, Bø i Vesterålen.
    7. 216. Marcus Abrahamsen Lockert  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1717 , Hadsel, Norway; døde cirka 1746, Hadsel, Norway.

  2. 87.  Inger Offersdatter HundevadInger Offersdatter Hundevad Etterslektstre til dette punkt (14.Gjertrud3, 2.Inger2, 1.Hans1) ble født cirka 1670 , Haug, Melbu, Hadsel; døde cirka 1762.

  3. 88.  Mogens Offersen HundevadMogens Offersen Hundevad Etterslektstre til dette punkt (14.Gjertrud3, 2.Inger2, 1.Hans1) ble født cirka 1673 , Hov; døde cirka 1727, Haug; ble begravet 3 Aug 1727, Hadsel, Nordland, Norway.

    Notater:

    {geni:occupation} Gårdbruker

    {geni:about_me} FÖD. 1673 (28 år enl mt.1701, i Hoúve)

    Är trolovningsvittne?, "1719. d 19 Octobris Trolofvet Jórgen
    Pedersón Húldóen med Anna Nielsdr Gróver. Cautionisterne. Mons
    Offerß Hofve, Anders Pederß Hoff. æcteviet d 23 Novemb."
    Hadsel PF454 1704-38 p.225b (Hofve är nuvarande Haug)

    DÖD. begr. 3/8 1727 i Hadsel sogn.
    "1727. Dom 8 post Trinit. Graffestet Mons Offerß Hov æt: 54."

    d Hadsel PF454 1704-28 s.131b

    Mogens giftet seg med Ziselle Maria Abrahamsdatter Lockert cirka 1709, Bø i Vesterålen. Ziselle ble født cirka 1680 , Ramberg, Bø i Vesterålen; døde, Hadsel, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 217. Maline Mogensdatter Hundevad  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1692 , Melbu, Hadsel.
    2. 218. Zissele Maria Mogensdatter Hundevad  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1694 , Melbu, Hadsel.
    3. 219. Sønn Hundevad  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1696 , Melbu, Hadsel.
    4. 220. Mads Mogensen Hundevad  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1698 , Melbu, Hadsel.
    5. 221. Margrethe Mogensdatter Hundevad  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1710 , Haug; ble døpt 31 Aug 1710 , Hadsel, Nordland, Norway; døde cirka 1784.
    6. 222. Offer Mogensen Hundevad  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1713 , Haug; ble døpt 12 Feb 1713 , Hadsel, Nordland, Norway.
    7. 223. Mads Mogensen Hundevad  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1714 , Haug; ble døpt 8 Mai 1714 , Hadsel, Nordland, Norway.
    8. 224. Malen Mogensdatter Hundevad  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1715 , Haug, Melbu, Hadsel; ble døpt 2 Jul 1715 , Hadsel, Nordland, Norway.
    9. 225. Abraham Mogensen Hundevad  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1717 , Haug.
    10. 226. Hemming Mogensen Hundevad  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1718 , Haug.
    11. 227. Gunhild Mogensdatter Hundevad  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1720 , Haug.
    12. 228. Nils Mogensen Hundevad  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1722 , Haug.

  4. 89.  Mogens Gabrielsen TellemannMogens Gabrielsen Tellemann Etterslektstre til dette punkt (15.Gabriel3, 2.Inger2, 1.Hans1) ble født cirka 1683 , Grytting; døde cirka 1744, Steilo.

    Notater:

    {geni:about_me} Bosatt i Grytting, Hadsel, NO

    26 Sep 1744, Skifte

    Mogens giftet seg med Annichen Christensdatter Christensdatter 1 Jan 1708, Hadsel. Annichen ble født cirka 1687 , Husby, Hadsel; ble døpt , Hadsel, Nordland, Norway; døde cirka 1718, Steilo. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 229. Jens Mogensen Telleman  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1708 , Hadsel Rectory, Hadsel; ble døpt 5 Feb 1708 , Hadsel, Nordland, Norway; døde cirka 1744, Hadsel.
    2. 230. ukjent  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1709 , Hadsel; døde cirka 1709.
    3. 231. Gabriel Mogensen Tellemann  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1710 , Grytting, Hadsel, Nordland, Norway; ble døpt 14 Sep 1710 , Hadsel, Nordland, Norway.
    4. 232. Christen Mogensen Telleman  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1712 , Grytting, Hadsel, Nordland, Norway; ble døpt 11 Des 1712 , Hadsel, Nordland, Norway; døde cirka 1745, Hov.
    5. 233. Maren Mogensdatter Telleman  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1715 , Steilo; ble døpt 14 Jul 1715 , Hadsel; døde cirka 1761, Hadsel, Nordland, Norge.
    6. 234. Erik Mogensen Tillemann  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1718 , Grytting; døde 19 Jul 1792, Hadsel, Nordland, Norway.
    7. 235. Mads Mogensen Telleman  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1720 , Steilo; ble døpt 21 Jul 1720 , Hadsel, Nordland, Norway; døde cirka 1744, Haug.
    8. 236. Nils Brøndlund Mogensen Telleman  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1723 , Steilo; ble døpt 18 Jul 1723 , Hadsel, Nordland, Norway; døde cirka 1744, Hadsel.
    9. 237. Annichen Mogensdatter Telleman  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1726 , Steilo, Hadsel.
    10. 238. Elisabeth Mogensdatter Telleman  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1730 , Steilo, Hadsel; døde cirka 1744.
    11. 239. Erich Monsen Tillemann  Etterslektstre til dette punkt

  5. 90.  Jens Christensen BlochJens Christensen Bloch Etterslektstre til dette punkt (17.Christen3, 3.Maren2, 1.Hans1) ble født cirka 1692 , Selbu, Sør-Trøndelag, Norway; døde 10 Mar 1737.

    Notater:

    {geni:occupation} Sogneprest til Selbu

    Jens giftet seg med Sophia Amalia Eriksdatter Tønder cirka 1721, Trondheim, Sor-Trondelag, Norway. Sophia (datter av Erik Madssøn og Gidsken Olsdatter Tønder) ble født 16 Okt 1692 , Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway; døde 20 Feb 1764, Trondheim, Sor-Trondelag, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 240. Erik Bredal Bloch  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1723 , Selbu, Sør-Trøndelag, Norway; døde cirka 1781, Hadsel, Nordland, Norway.
    2. 241. Christen Bloch  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1728.
    3. 242. Sophia Margrethe Bloch  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1729.
    4. 243. Gidske Magdalene Bloch  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1731.

  6. 91.  Anne Christensdatter BlochAnne Christensdatter Bloch Etterslektstre til dette punkt (18.Hans3, 3.Maren2, 1.Hans1)

  7. 92.  Maret Christensdatter BlochMaret Christensdatter Bloch Etterslektstre til dette punkt (18.Hans3, 3.Maren2, 1.Hans1)

  8. 93.  Oluf Nielssøn ByeOluf Nielssøn Bye Etterslektstre til dette punkt (19.Birgitte3, 3.Maren2, 1.Hans1) ble født cirka 1674 , Dverberg Parish, Andøya, Vesterålen, Norway.

  9. 94.  Maren Nielsdatter ByeMaren Nielsdatter Bye Etterslektstre til dette punkt (19.Birgitte3, 3.Maren2, 1.Hans1) ble født cirka 1677 , Dverberg Parish, Andøya, Vesterålen, Norway.

  10. 95.  Peder Andersen BrønlundPeder Andersen Brønlund Etterslektstre til dette punkt (19.Birgitte3, 3.Maren2, 1.Hans1) ble født cirka 1679 , Dverberg Nordland Norway; døde cirka 1733, Hellevad.

    Notater:

    {geni:occupation} Præst i Hellevad, præst Hellevad/ Ørum

    {geni:about_me}











    124 Peder Brøndlund, stempelpapirsforhandler i Lemvig. 17.11.1795, fol.360, 392B, 404B, 412B, 414B, 415, 417, 423, 424, 428, 429B, 438, 439.
    Enkemand efter Mette Olufsdatter Kabbel, der døde 8.11.1795.
    Testamente af 25.3.1781.
    Hans A:
    00) [farfar Peder Andersen Brøndlund, præst i Hellevad, [Hellum og Ørum, død 1733].
    [Første ægteskab med Gunhild Andersdatter Hals, død ca. 1705]
    [Andet ægteskab med Sofie Jacobsdatter Bruun, død 1723]
    [Tredje ægteskab med Maren Gunnarsdatter Torup, død 1742]
    0) far Jacob Pedersen Brøndlund, [forpagter af Ørum anneksgård, anneks til Hellevad]. 2B:
    1) faster Birgitte [Sofie] Brøndlund.
    Første ægteskab med Jens [Eriksen] Boller, købmand i Ålborg. 1B:
    a Bente Boller g.m. Knud Bjerrum, præst [i Farsø og Vonsild]. 5B:
    1 Jens Nikolaj Bjerrum
    2 Jens Boller Bjerrum
    3 Andreas Bjerrum
    4 Kirsten Bjerrum g.m. Jørgen Kruse, købmand i Ålborg
    5 Birgitte Sofie Bjerrum.
    Andet ægteskab med Albert Deichmann. 2B:
    b Cathrine Deichmann
    c Anne Kirstine Deichmann
    2) moster Dorthe [Gunnarsdatter] Torup g.m. Peder [Mathiasen] Stenfeldt [til Klavsholm i Hellevad sogn]. 7B:
    a Elisabeth Cathrine Stenfeldt.
    Første ægteskab med [Jens Jørgensen] Seidelin, præst [i Ulsted]. 4B:
    1 Peder Stenfeldt Seidelin
    2 Oluf Nikolaj Seidelin
    3 Jens Seidelin
    4 Cathrine Dorthe Seidelin.
    Andet ægteskab med [Sixtus Sixtussen] Aspach, præst [i Ålborg Hospital]. 4B:
    5 Sixtus Aspach
    6 Oluf Jacob Aspach
    7 Christian Michael Aspach
    8 Frederik William Aspach
    b Gunnar Stenfeldt i Ålborg
    c Mathias Stenfeldt i Hjørring
    d Marie Stenfeldt g.m. Peder Svendsen, [købmand] i Sæby. 6B:
    1 Else Marie Svendsen
    2 Elisabeth [Bille] Svendsen
    3 Anne Sofie Svendsen
    4 Regitze Svendsen
    5 Karen Svendsen
    6 Marie Svendsen
    e Anne Stenfeldt g.m. [Carl Frederik] Hagstrøm til Klavsholm [i Hellevad sogn]. 4B:
    1 Peder Stenfeldt Hagstrøm
    2 Hans Stenfeldt Hagstrøm
    3 Gertrud Hagstrøm
    4 Dorthe Hagstrøm
    f Regitze [Dorthe] Stenfeldt g.m. [Thomas Pedersen] Tødslev, [præst i Mosbjerg og Hørmested]. 1B:
    1 Dorthe [Torup] Tødslev g.m. [Jesper] Skovbo, præst i Dybe. 7B:
    (a Regitze Dorthe Skovbo
    (b Karen Margrethe Skovbo
    (c Johann Marie Skovbo
    (d Janus Nikolaj Skovbo
    (e Thomas Tødslev Skovbo
    (f Sofie Dorthe Skovbo
    (g Peder Lundager Skovbo
    g Karen Stenfeldt g.m. [Broder Brodersen] Brorson, [præst i Dronninglund].
    Hendes A:
    Første ægteskab med [Terkild Hansen, købmand i Lemvig, død 1772]. 5B:
    1) Hans Hansen, købmand i Ålborg
    2) Oluf Peder Hansen i Ålborg
    3) Jeppe Kabbel Hansen
    4) Anne Cathrine Hansen g.m. Jens Severin Havskov
    5) Ingeborg Hansen.
    Følgende arver ikke:
    1) [Christian Adriansen] Brøndlund, by- og herredsskriver i Thisted i Thy
    2) Peder Lauridsen Brøndlund, præst i Albæk og Voer g.m. Anne Adriansdatter von Horn. 2B:
    a [Henriette Sofie Pedersdatter Brøndlund] g.m. Peder Bertelsen, præst i Vang i Thy
    b [Mathilde Pedersdatter Brøndlund] g.m. Jens Jacob Asmussen













    Aalborg stifts gejstlige skifte:

    271 Jacob Pedersen Bruun, præst i Skæve. 25.10.1717. Nr.17.
    E: Maren Madsdatter Wolff. LV: Jørgen [Nielsen] Birk, forpagter på Knudseje [i Skæve sogn]. B:
    1) Mads Jacobsen Bruun, præst i Øster og Vester Assels
    2) Urban Jacobsen Bruun, amtsforvalter i Antvorskov og Korsør amter
    3) Jørgen Jacobsen Bruun, regimentskvartermester i København
    4) Sofie Jacobsdatter Bruun g.m. Peder [Andersen] Brøndlund, præst i Hellevad, Hellum og Ørum
    5) Peder Jacobsen Bruun, præst i Dragstrup og Skallerup, [skifte 17.8.1712 lbnr.229]. 3B:
    a Jacob Pedersen Bruun 14 i Sæby latinskole
    b Maren Pedersdatter Bruun 12
    c Oluf Pedersen Bruun hos mormor Maren [Jensdatter Holst], enke efter Oluf [Nielsen] Hosum, præst i Hundborg og Jannerup, [skifte 23.3.1714 lbnr.254]
    6) Maren Jacobsdatter Bruun, død [19.5.1702], var g.m. Jens [Jensen] Bloch, præst i Kollerup og Skræm. 4B:
    a Jens Bloch 25, student
    b Jacob Bloch 24, student
    c Urban Bruun Bloch 21, student
    d Niels Bloch 17, student.


    --------------------
    124 Peder Brøndlund, stempelpapirsforhandler i Lemvig. 17.11.1795, fol.360, 392B, 404B, 412B, 414B, 415, 417, 423, 424, 428, 429B, 438, 439.
    Enkemand efter Mette Olufsdatter Kabbel, der døde 8.11.1795.
    Testamente af 25.3.1781.
    Hans A:
    00) [farfar Peder Andersen Brøndlund, præst i Hellevad, [Hellum og Ørum, død 1733].
    [Første ægteskab med Gunhild Andersdatter Hals, død ca. 1705]
    [Andet ægteskab med Sofie Jacobsdatter Bruun, død 1723]
    [Tredje ægteskab med Maren Gunnarsdatter Torup, død 1742]
    0) far Jacob Pedersen Brøndlund, [forpagter af Ørum anneksgård, anneks til Hellevad]. 2B:
    1) faster Birgitte [Sofie] Brøndlund.
    Første ægteskab med Jens [Eriksen] Boller, købmand i Ålborg. 1B:
    a Bente Boller g.m. Knud Bjerrum, præst [i Farsø og Vonsild]. 5B:
    1 Jens Nikolaj Bjerrum
    2 Jens Boller Bjerrum
    3 Andreas Bjerrum
    4 Kirsten Bjerrum g.m. Jørgen Kruse, købmand i Ålborg
    5 Birgitte Sofie Bjerrum.
    Andet ægteskab med Albert Deichmann. 2B:
    b Cathrine Deichmann
    c Anne Kirstine Deichmann
    2) moster Dorthe [Gunnarsdatter] Torup g.m. Peder [Mathiasen] Stenfeldt [til Klavsholm i Hellevad sogn]. 7B:
    a Elisabeth Cathrine Stenfeldt.
    Første ægteskab med [Jens Jørgensen] Seidelin, præst [i Ulsted]. 4B:
    1 Peder Stenfeldt Seidelin
    2 Oluf Nikolaj Seidelin
    3 Jens Seidelin
    4 Cathrine Dorthe Seidelin.
    Andet ægteskab med [Sixtus Sixtussen] Aspach, præst [i Ålborg Hospital]. 4B:
    5 Sixtus Aspach
    6 Oluf Jacob Aspach
    7 Christian Michael Aspach
    8 Frederik William Aspach
    b Gunnar Stenfeldt i Ålborg
    c Mathias Stenfeldt i Hjørring
    d Marie Stenfeldt g.m. Peder Svendsen, [købmand] i Sæby. 6B:
    1 Else Marie Svendsen
    2 Elisabeth [Bille] Svendsen
    3 Anne Sofie Svendsen
    4 Regitze Svendsen
    5 Karen Svendsen
    6 Marie Svendsen
    e Anne Stenfeldt g.m. [Carl Frederik] Hagstrøm til Klavsholm [i Hellevad sogn]. 4B:
    1 Peder Stenfeldt Hagstrøm
    2 Hans Stenfeldt Hagstrøm
    3 Gertrud Hagstrøm
    4 Dorthe Hagstrøm
    f Regitze [Dorthe] Stenfeldt g.m. [Thomas Pedersen] Tødslev, [præst i Mosbjerg og Hørmested]. 1B:
    1 Dorthe [Torup] Tødslev g.m. [Jesper] Skovbo, præst i Dybe. 7B:
    (a Regitze Dorthe Skovbo
    (b Karen Margrethe Skovbo
    (c Johann Marie Skovbo
    (d Janus Nikolaj Skovbo
    (e Thomas Tødslev Skovbo
    (f Sofie Dorthe Skovbo
    (g Peder Lundager Skovbo
    g Karen Stenfeldt g.m. [Broder Brodersen] Brorson, [præst i Dronninglund].
    Hendes A:
    Første ægteskab med [Terkild Hansen, købmand i Lemvig, død 1772]. 5B:
    1) Hans Hansen, købmand i Ålborg
    2) Oluf Peder Hansen i Ålborg
    3) Jeppe Kabbel Hansen
    4) Anne Cathrine Hansen g.m. Jens Severin Havskov
    5) Ingeborg Hansen.
    Følgende arver ikke:
    1) [Christian Adriansen] Brøndlund, by- og herredsskriver i Thisted i Thy
    2) Peder Lauridsen Brøndlund, præst i Albæk og Voer g.m. Anne Adriansdatter von Horn. 2B:
    a [Henriette Sofie Pedersdatter Brøndlund] g.m. Peder Bertelsen, præst i Vang i Thy
    b [Mathilde Pedersdatter Brøndlund] g.m. Jens Jacob Asmussen

    Peder giftet seg med Gunhild Andersdatter Hals cirka 1699. Gunhild ble født cirka 1668 , Hellevad; døde cirka 1705. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Peder giftet seg med Sofie Jacobsdatter Bruun 16 Mar 1706. Sofie ble født 10 Jan 1683 , Skjµve; døde 25 Apr 1723, Bredkær Præstegaard. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 244. Jacob Pedersen Brøndlund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1706.
    2. 245. Birgitte Sofie Pedersdatter Brøndlund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1714; døde cirka 1768.
    3. 246. Andreas Peder Pederssøn Brønlund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1715.

    Familie/Ektefelle/partner: Maren Gundesdt. Thorup. Maren ble født cirka 1692; døde cirka 1742, Volstrup. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  11. 96.  Dorothea Andersdatter BrøndlundDorothea Andersdatter Brøndlund Etterslektstre til dette punkt (19.Birgitte3, 3.Maren2, 1.Hans1) ble født cirka 1680 , Dverberg, Andoy, Nordland, Norway; døde cirka Feb 1762; ble begravet 17 Feb 1762, Vår Frue Church.

    Notater:

    {geni:occupation} Provstinde Præstekon og datter

    {geni:about_me} K. Bloch: Utdrag av likpreken over sogneprest til Dverberg hr. Niels Olufssøn Bye. Med endel oplysninger om nordlandsslektene Bye og Brønlund., s. 331. Trykt i Norsk Slektshistorisk Tidsskrift IX (1944): 321-333

    Dorothea giftet seg med Jens Danielsen Hveding 11 Des 1709, Hadsel, Nordland, Norway. Jens ble født 6 Nov 1680 , Nordland, Norway; døde 25 Mar 1749, Leksvik, Leksvik, Nord-Trøndelag, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 247. Birgitthe Johanna Jensdatter Brøndlund Hveding  Etterslektstre til dette punkt ble født 28 Feb 1711 , Dverberg Nordland Norway; døde 29 Mai 1785, Sor-Trondelag, Norway.
    2. 248. Birgitthe Johanna Jensdatter Brøndlund Hveding  Etterslektstre til dette punkt ble født 28 Feb 1711 , Andenes, Andoy, Nordland, Norway; døde 29 Mai 1785.
    3. 249. Maren Jensdatter Bronlund Hveding  Etterslektstre til dette punkt ble født 5 Mar 1713 , Dverberg Nordland Norway.
    4. 250. Riborg Jensdatter Bronlund Hveding  Etterslektstre til dette punkt ble født 14 Jul 1714 , Dverberg Nordland Norway.
    5. 251. Jens Andreas Brønlund Jensen Hveding  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1715.
    6. 252. Margaretha De Whitt Jensdatter Brøndlund Hveding  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Jan 1716 , Dverberg Nordland Norway.
    7. 253. Margaretha De Whitt Jensdatter Hveding Brøndlund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Jan 1716.
    8. 254. Birgitte Johanna Jensdatter Hveding  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1719; døde cirka 1785.
    9. 255. Riborg Jensdatter Hveding  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1722.
    10. 256. Margarethe Wilhelmine Jensdatter Hveding  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1725.
    11. 257. Malena (Magdalene) Jensdatter Hveding  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1727; døde 18 Aug 1749.

  12. 97.  Niels Andersen BrønlundNiels Andersen Brønlund Etterslektstre til dette punkt (19.Birgitte3, 3.Maren2, 1.Hans1) ble født cirka 1681 , Dverberg, Andenes, Nordland, Norway; døde cirka Aug 1722, Hadsel, Vesterålen, Nordland, Norway; ble begravet 16 Aug 1722, Hadsel Parish, Hamarøy, Vesterålen, Norway.

    Notater:

    {geni:occupation} Prost og Sogneprest til Hadsel

    {geni:about_me} Niels Andersen Brønlund

    http://www.velogen.net/individual.php?pid=I5356&ged=gendata.ged

    http://vestraat.net/iea-o/p403.htm#i16968

    http://www.nermo.org/slekt/d0035/g0000016.html#I7371

    Kjøpte Settem av Auden Torsteinsen Withe på Åsgård i 1712 for 200 rdlr. og forærte den til sin svoger Bastian Michelsen og kona Beata.

    Familie/Ektefelle/partner: Margrete Michelsdatter Mikkelsdtr. Margrete (datter av Michel Sebastiansen With Sættem og Margrete Hansdatter Holm) ble født cirka 1670 , Stangvik, Settem, Norway; døde cirka Jan 1733; ble begravet cirka 1733. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 258. Anne Kathrine Andersdatter Brønlund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1694; døde cirka 1776.
    2. 259. Gjertrud Margrete Nielsdatter Brønlund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1707 , Hadsel prestegård, Hadsel, Nordland, Norway; døde cirka 1780, Melbu, Nordland, Norway; ble begravet cirka 1780.
    3. 260. Birgitta Johanna (Birte) Nielsdatter Brønlund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1713; døde 20 Aug 1772.
    4. 261. Sophie Brønlund  Etterslektstre til dette punkt
    5. 262. N.N. Nielsdatter Brønlund  Etterslektstre til dette punkt
    6. 263. Jens Andreas Brønlund  Etterslektstre til dette punkt

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  13. 98.  Johanna Andersdatter BrønlundJohanna Andersdatter Brønlund Etterslektstre til dette punkt (19.Birgitte3, 3.Maren2, 1.Hans1) ble født cirka 1683 , Dverberg, Nordland, Norway; døde cirka 1748.

    Notater:

    {geni:about_me} Alt death year: 1765

    I ekteskapet med Ole Hveding var minst 4 barn som imidlertid alle synes å være døde før 1738.
    Kilde:
    K. Bloch: Utdrag av likpreken over sogneprest til Dverberg hr. Niels Olufssøn Bye. Med endel oplysninger om nordlandsslektene Bye og Brønlund., s. 331. Trykt i Norsk Slektshistorisk Tidsskrift IX (1944): 321-333

    Johanna giftet seg med Ole Danielsen Hveding 13 Okt 1710, Hadsel Nordland Norway. Ole ble født cirka 1683; døde cirka 1727, Hadsel, Nordland, Norge; ble begravet 31 Mar 1727, Hadsel Parish, Hamarøy, Vesterålen, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 264. Birgitta Olsdatter Hveding  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1710.
    2. 265. Johanna Olsdatter Hveding  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1712.

    Johanna giftet seg med Mads Kristenson Hundevad cirka 1704 til cirka 1704. Mads ble født cirka 1660; døde cirka Apr 1708. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Johanna giftet seg med Jens Bloch Giæver 12 Okt 1729, Hadsel Nordland Norway. Jens ble født 16 Jun 1698 , Bitterstad, Hadsel, Nordland, Norway; ble døpt 17 Jun 1698 , Hadsel Parish, Hamarøy, Vesterålen, Norway; døde 14 Des 1755, Hadsel, Nordland, Norway; ble begravet 14 Des 1775, Hadsel Parish, Hamarøy, Vesterålen, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  14. 99.  Birgitthe Andersdatter BRØNDLUNDBirgitthe Andersdatter BRØNDLUND Etterslektstre til dette punkt (19.Birgitte3, 3.Maren2, 1.Hans1) ble født cirka 1685 , Dverberg, Andøy, Nordland; døde 11 Mai 1766 til cirka 1, Sørvik, Trondenes, Troms; ble begravet cirka 1766, Trondenes.

    Notater:

    {geni:about_me} http://genealogy.hagerup.com/genealogy_base/fam/fam05266.html
    ===Bergljot Holte Bjørkenes og Margareth Jensen: Folk og slekt i Trondenes (1997)===
    -------------------- OG Kirkebogen over Andenes Dverberg der siger helt andre børnenavne !!!------------
    LÆS VENLIGST HER
    Jens Danielsen Hveding PROVST OG Birgitthes SVOGER skriver i kirkebogen Andenes Dverberg 1708-1717 side 55 at
    MATHIS Xstensøn hedder TRANE med streg under. Han står som fadder til Niels Pedersøn Bergs barn Anna
    sammen med bla Dorthea

    dec 1710 3 advent introduceredes hun CITAT:introduseres Mathis Xtensøns kierste nee Birgitthe Brøndlund- i Andenes efter
    dåben af sin datter Maren
    fader er Mathis Christensøn
    faddere er citat: min svigermor Birgitthe Bloch
    Peder Rasmusøn, Bleg
    Søhren Andersøn Brøndlund
    dåben var 2 november- Allehelgens- 1710 dom 20 a trinitatis
    Så BIRGITTHE ANDERSDATTER BRØNDLUND er GIFT med MATHIS Xtensøn (Christensøn) TRANE
    Mathis Xtensøn Trane og Birgitthe Brøndlund har 5 børn
    MAS f. April/maj 1709
    MAREN f 20 søndag efter trinitatis 1710
    CHRISTEN f 2 søndag i advent 1711
    BIRGITTHE f 1 Nov 1713
    ANDERS f 19 jan 1716
    De står alle i kirkebogen Kildeinformasjon: Nordland fylke, Andenes i Dverberg, Ministerialbok nr. 897A01 /2 (1708-1717), Kronologisk liste 1708, side 3.

    http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20071108650027.jpg

    Hvis man giver sig tid til at læse Kirkebogen over Andenes Dverberg og Leksvik Hvor Jens Danielsen Hveding virkede er der helt klare oplysninger om hvem der er gift med hinanden hvad de hedder og hvad deres børn hedder


    Link til Birgitthes død.

    Kildeinformasjon: Troms fylke, Trondenes, Ministerialbok nr. 2 (1751-1781), Kronologisk liste 1766, side 276-277.
    http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20070601640012.jpg
    --------------------
    Hvor Birgitthe Brøndlunds børns navne kommer fra hos alle de forskellige slægtsforskere har jeg ikke kunne finde kilder til nogle steder .....
    Jeg har selv arbejdet mig op i min egen slægt startende med mig selv :)
    Birgitthe Andersdatter BRØNDLUND er søster til min direkte ane Dorothea Andersdatter BRØNDLUND,
    som var gift med Jens Danielsen Hveding Præst og Provst og Birgitthes svoger . Jens har skrevet meget udførligt om sin svoger og svigerinde,
    MATHIS Xtensøn / Christensøn TRANE og altså Birgitthe .
    Jeg blev forundret over at så mange mennesker skrev helt andre børne navne men aldrig kilde henvisninger!!!
    hvor kommer det fra hvis nogen har kilder hertil vil jeg meget gerne ha' dem tilsendt.
    Her er hvad jeg selv har fundet:

    Birgitthes Andersdatter Brøndlunds begravelse kan du se her hun står som Berethe Brønlund
    [Kildeinformasjon: Troms fylke, Trondenes, Ministerialbok nr. 2 (1751-1781), Kronologisk liste 1766, side 276-277.
    http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20070601640012.jpg]
    Birgitthes giftede sig med MATHIS Xtensøn (Christensøn)TRANE før 1709

    De fik 1 barn der blev døbt 6 Maj 1709 Døbt MAS
    Kildeinformasjon: Nordland fylke, Andenes i Dverberg, Ministerialbok nr. 897A01 /2 (1708-1717), Kronologisk liste 1709, side 6.
    http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20071108650030.jpg
    Birgitthe blev introduceret i kirken læg mærke til Brøn-D-lund -bliver stavet med D og her har Birgitthes svoger Jens Danielsen Hveding skrevet MEGET tydeligt MATHIS XTENSØNS kvinde BIRGITTHE BRØNDLUND

    Kildeinformasjon: Nordland fylke, Andenes i Dverberg, Ministerialbok nr. 897A01 /2 (1708-1717), Kronologisk liste 1709, side 7.
    http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20071108650031.jpg

    Nr 2 barns dåb en pige døbt MAREN
    Kildeinformasjon: Nordland fylke, Andenes i Dverberg, Ministerialbok nr. 897A01 /2 (1708-1717), Kronologisk liste 1710, side 23.
    http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20071108650046.jpg

    Her bliver Birgitthe Brøndlund introduceret
    Kildeinformasjon: Nordland fylke, Andenes i Dverberg, Ministerialbok nr. 897A01 /2 (1708-1717), Kronologisk liste 1710, side 24.
    http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20071108650047.jpg

    Her Bliver den lille pige Maren begravet 10 uger og 3 dage gammel
    Kildeinformasjon: Nordland fylke, Andenes i Dverberg, Ministerialbok nr. 897A01 /2 (1708-1717), Kronologisk liste 1711, side 26.
    http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20071108650049.jpg

    Her bliver deres 3 barn døbt CHRISTEN
    Kildeinformasjon: Nordland fylke, Andenes i Dverberg, Ministerialbok nr. 897A01 /2 (1708-1717), Kronologisk liste 1711, side 37a.
    http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20071108650060.jpg

    Her bliver Birgitthe Brøndlund introduceret
    Kildeinformasjon: Nordland fylke, Andenes i Dverberg, Ministerialbok nr. 897A01 /2 (1708-1717), Kronologisk liste 1712, side 37b.
    http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20071108650061.jpg

    Her bliver deres 4 barn døbt BIRGITTHE
    Kildeinformasjon: Nordland fylke, Andenes i Dverberg, Ministerialbok nr. 897A01 /2 (1708-1717), Kronologisk liste 1713, side 54.
    http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20071108650079.jpg

    Her bliver Birgitthe Brøndlund introduceret
    Kildeinformasjon: Nordland fylke, Andenes i Dverberg, Ministerialbok nr. 897A01 /2 (1708-1717), Kronologisk liste 1713, side 56.
    http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20071108650081.jpg



    Her står der tydeligt at Mathis Xtensøn hedder TRANE
    Kildeinformasjon: Nordland fylke, Andenes i Dverberg, Ministerialbok nr. 897A01 /2 (1708-1717), Kronologisk liste 1713, side 55.
    http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20071108650080.jpg

    Her bliver deres 5 barn døbt ANDERS BRØNDLUND
    Kildeinformasjon: Nordland fylke, Andenes i Dverberg, Ministerialbok nr. 897A01 /2 (1708-1717), Kronologisk liste 1716, side 76.
    http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20071108650101.jpg

    her introduceres Birgitthe Brøndlund
    Kildeinformasjon: Nordland fylke, Andenes i Dverberg, Ministerialbok nr. 897A01 /2 (1708-1717), Kronologisk liste 1716, side 77.
    http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20071108650102.jpg
    Skrevet af VIBEKE FRANK.

    Fødsel:
    {geni:event_description} Bergljot Holte Bjørkenes og Margareth Jensen: Folk og slekt i Trondenes (1997)

    Død:
    {geni:event_description} Begravet Bertte Brønlund gammel 81 aar.

    Birgitthe giftet seg med Mathias Christensen Trane cirka 1708, Trondenes, Troms. Mathias ble født cirka 1684 , Sørvika, Troms, Norge; døde cirka 1736, Sørvik, Trondenes. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 266. Mas Mathisen Trane  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Apr 1709.
    2. 267. Maren Mathisdatter Trane  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1710 , Dverberg, Andoy, Nordland, Norway; ble døpt , Dverberg, Andoy, Nordland, Norway.
    3. 268. Christen Mathisen Trane  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Des 1711 , ANDENES; Dverberg; ble døpt cirka Apr 1711.
    4. 269. Birgitthe Mathisdatter Trane  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Okt 1713 , Dverberg, Andøy, Nordland; døde 18 Apr 1753, Gausvik, Trondenes, Troms.
    5. 270. Nils Mathiassøn Trane  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1715 , Trondenes Parish, Troms Fylke, Norway; døde cirka 1743, Trondenes Parish, Troms Fylke, Norway.
    6. 271. Anders Brøndlund MathisenTrane  Etterslektstre til dette punkt ble født 19 Jan 1716 , Norge.
    7. 272. Jens Mathiassøn Trane  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1725 , Trondenes Parish, Troms Fylke, Norway; døde cirka 1759, Trondenes Parish, Troms Fylke, Norway.
    8. 273. Hans Mathiassen Trane  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1727 , Trondenes Parish, Troms Fylke, Norway.
    9. 274. Dorthe Brønlund Mathiasdatter Trane  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1728 , Sørvik, Trondenes, Troms; døde cirka 1784, Sørvik, Trondenes, Troms.

  15. 100.  Jens Andreas Andersen BrønlundJens Andreas Andersen Brønlund Etterslektstre til dette punkt (19.Birgitte3, 3.Maren2, 1.Hans1) ble født cirka 1689 , Dverberg, Nordland, Norge; døde cirka 1765, Andøy, Nordland, Norge.

    Notater:

    {geni:occupation} Jekteskipper, Å i Dverberg, Bygdefarskipper.Teolog, Student, Bonde og jektskipper på Å

    {geni:about_me} Jens Andersen Brønlund

    Jens Andersen Brønlund ble født circa 1689 i Dverberg, Andøy, Nordland. Han var sønn av Anders Pedersen Brønlund og Birgitta Jensdatter Bloch. Jens Andersen Brønlund giftet seg med Gisken Christensdatter Trane, datter av ChristenMathisen og Maren Jensdatter Hveding.1 Jens Andersen Brønlund døde i 1765 i Andøy, Nordland.


    ===[S21] Ole Martin Kinnapel, Slekten Trane fra Viborg, s. 22.===


    Student - privatdimmiteret - 1707, 18 år gl. I 1708 prekte han i Hadsel kirke en søndag da presten - hans bror hr. Niels - «formedelst det forrygende vejr» ikke kunde komme til kirken. Imidlertid opgav han studiene og blev jekteskipper og leilending på gården Aa i Dverberg av skyld 2 våg fisk. Denne bygslet han i 1716. «Formedelst alderdom» overlot han i 1764 en del av bygslen i gården til Hans Brønlund som antagelig var hans sønn. Fra 1766 er Jens Brøndlund utgått av jordeboken og er da rimeligvis død. Jektebruket hadde han opgitt før 1754.


    ===K. Bloch: Utdrag av likpreken over sogneprest til Dverberg hr. Niels Olufssøn Bye. Med endel oplysninger om nordlandsslektene Bye og Brønlund., s. 332. Trykt i Norsk Slektshistorisk Tidsskrift IX (1944): 321-333===

    Jens giftet seg med Gidsken Christensdatter Trane cirka 1710. Gidsken (datter av Christen Mathiassen Spjelkavik og Maren Jensdatter Hveding) ble født cirka 1682 , Sørvik, Trondenes, Troms, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 275. Anders Jensen Brønlund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1712 , Dverberg, Andoy, Nordland, Norway; døde 10 Apr 1762, Alsvåg.
    2. 276. Hans Jensen Brønlund  Etterslektstre til dette punkt

  16. 101.  Søren Andersen BrønlundSøren Andersen Brønlund Etterslektstre til dette punkt (19.Birgitte3, 3.Maren2, 1.Hans1) ble født cirka 1691 , Andenes, Dverberg Parish, Andøy, Vesterålen, Norway; døde cirka 1760, Myre farm, Dverberg Parish, Andøya, Vesterålen, Norway.

    Notater:

    {geni:occupation} Jekteskipper, Lensmann

    {geni:about_me} Død efter 1757.

    Jekteskipper på Myre i Dverberg og lensmann i Myre fjerding. I 1734 var han så «forarmet» at han helt slapp å betale skatt.

    ===K. Bloch: Utdrag av likpreken over sogneprest til Dverberg hr. Niels Olufssøn Bye. Med endel oplysninger om nordlandsslektene Bye og Brønlund., s. 333. Trykt i Norsk Slektshistorisk Tidsskrift IX (1944): 321-333===

    Søren giftet seg med Margrethe Marie Hansdatter Rafn cirka 1724, Dverberg, Nordland, Norway. Margrethe ble født cirka 1700 , Reknes; døde cirka 1765. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 277. Johanna Sørensdatter Brønlund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1724 , Myre, Andøy; døde cirka 1804, Harstad, Trondenes; ble begravet 21 Jan 1804, Trondenes Churchyard, Harstad, Trondenes Parish, Troms Fylke, Norway.
    2. 278. Anders Sørensen Brønlund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1725 , Myre, Andøy; ble døpt cirka 1725 , Dverberg, Nordland, Norway.
    3. 279. Birgithe Sørensdatter Brønlund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1726 , Myre; ble døpt cirka 1727 , Dverberg, Nordland, Norway.
    4. 280. Hans Sørensen Brønlund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1734 , Myre farm, Dverberg Parish, Nordland, Norway; døde cirka 1804, Harstad, Trondenes; ble begravet 2 Mar 1804, Trondenes Parish, Norway.

  17. 102.  Hans Andersen BrønlundHans Andersen Brønlund Etterslektstre til dette punkt (19.Birgitte3, 3.Maren2, 1.Hans1) ble født cirka 1692; døde cirka 1726; ble begravet 3 Nov 1726, Dverberg Parish, Andøya, Vesterålen, Norway.

    Notater:

    {geni:about_me} Iflg. Kirkebok Dvergberg 1715-1727 22 á Trinit:

    Begravet og gravlagt Hans Andersøn Brøndlund, gammel 33 aar, 21 uger, 5 dager


  18. 103.  Anna Katrine BrønlundAnna Katrine Brønlund Etterslektstre til dette punkt (19.Birgitte3, 3.Maren2, 1.Hans1) ble født cirka 1694 , Dverberg Nordland Norway; døde cirka 1757.

    Anna giftet seg med Hans David Celius 28 Okt 1722, Dverberg Parish, Andøya, Vesterålen, Norway. Hans ble født 1 Nov 1684; døde cirka 1756. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  19. 104.  Lars Andersen BrønlundLars Andersen Brønlund Etterslektstre til dette punkt (19.Birgitte3, 3.Maren2, 1.Hans1) ble født cirka 1696; døde cirka 1742.

  20. 105.  Anna BlochAnna Bloch Etterslektstre til dette punkt (20.Jens3, 3.Maren2, 1.Hans1) ble født cirka 1692; døde cirka 1731.

    Notater:

    {geni:about_me} http://www.nermo.org/slekt/d0008/g0000099.html#I14498

    ABT 1692 - ____

    * BIRTH: ABT 1692, (usikre foreldre)

    * BAPTISM: (søster av Jens)

    Familie/Ektefelle/partner: Lauge (Lage) Jacobsen Borch. Lauge (sønn av Jacob Laugesøn Borch og Sara Pedersdatter Blix) ble født cirka 1681 , Bø, Vesterålen, Nordland, Norway; døde cirka 1740. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 281. Jacob Laugesen Borch  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1724 , Lavangen, Troms, Norge; døde cirka 1789.

  21. 106.  Jens BlochJens Bloch Etterslektstre til dette punkt (20.Jens3, 3.Maren2, 1.Hans1) ble født cirka 1692.

    Notater:

    {geni:about_me} http://www.nermo.org/slekt/d0030/g0000070.html#I22542

    Jens BLOCH

    ABT 1692 - ____

    * OCCUPATION: Gjestegiver på Furusund

    * BIRTH: ABT 1692, (usikre foreldre)

    * BAPTISM: (bror av Anna)


  22. 107.  Maren Mogensdatter BlochMaren Mogensdatter Bloch Etterslektstre til dette punkt (21.Mogens3, 3.Maren2, 1.Hans1) ble født cirka 1689; døde cirka 1749.

  23. 108.  Maria Mogensdatter BlochMaria Mogensdatter Bloch Etterslektstre til dette punkt (21.Mogens3, 3.Maren2, 1.Hans1) ble født cirka 1690.

  24. 109.  Kirsten Mogensdatter BlochKirsten Mogensdatter Bloch Etterslektstre til dette punkt (21.Mogens3, 3.Maren2, 1.Hans1) ble født cirka 1693; døde cirka 1755.

    Notater:

    {geni:about_me} http://vestraat.net/iea-o/p852.htm#i32337

    K. Bloch, NST XXI 1968 'Nordlandsslektene Hveding og Bloch', s. 300.

    --------------------
    http://vestraat.net/iea-o/p852.htm#i32337

    K. Bloch, NST XXI 1968 'Nordlandsslektene Hveding og Bloch', s. 300.

    Familie/Ektefelle/partner: Søren Pedersen Kierumgaard. Søren ble født cirka 1665 , Aalborg kommune, Nordjylland, Danmark; døde cirka 1738, Bergen, Hordaland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  25. 110.  Jens Mogenssøn BlochJens Mogenssøn Bloch Etterslektstre til dette punkt (21.Mogens3, 3.Maren2, 1.Hans1) ble født cirka 1694 , Sandnes, Norway; døde cirka 1763.

    Notater:

    {geni:occupation} skipper og handelsmand

    {geni:about_me} Birth Location: Sandnes eller Øksnes?

    Jens giftet seg med Kirsten Povelsdatter Egede 16 Jul 1719, Øksnes, Nordland, Norway. Kirsten ble født cirka 1685 , Harstad, Troms, Norway; døde cirka 1748, Furresand, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 282. Anne Cathrine Jensdatter Bloch  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1726 , Øksnes, Nordland, Norway; ble døpt 14 Jul 1726 , Valdres, Norway.
    2. 283. Dorte Marie Jensdatter Bloch  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1729 , Øksnes.

  26. 111.  Hans Andersen BlochHans Andersen Bloch Etterslektstre til dette punkt (23.Anders3, 3.Maren2, 1.Hans1)

    Familie/Ektefelle/partner: Wiveche Olufsdatter. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  27. 112.  Mogens Pedersen BlixMogens Pedersen Blix Etterslektstre til dette punkt (24.Peder3, 4.Mogens2, 1.Hans1) ble født cirka 1690; døde cirka 1691.

  28. 113.  Lars Pedersen BlixLars Pedersen Blix Etterslektstre til dette punkt (24.Peder3, 4.Mogens2, 1.Hans1) ble født cirka 1692.

  29. 114.  Mogens Pedersen BlixMogens Pedersen Blix Etterslektstre til dette punkt (24.Peder3, 4.Mogens2, 1.Hans1) ble født 3 Mar 1693 , Trondheim, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway; døde 3 Mai 1746, Kristiania; ble begravet cirka 1746, Vår frelsers kirke.

    Notater:

    {geni:occupation} Kvartermester, Kancelliråd, Krigsråd og borgermester i Christiania

    Mogens giftet seg med cirka 1721, Oslo, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Mogens giftet seg med Magdalene Cornish 26 Jul 1735, Oslo, Norway. Magdalene (datter av Wilhelm Cornish og Maren Andersdatter Krog) ble født cirka 1714 , Oslo, Oslo, Norway; ble døpt 3 Nov 1714 , Oslo domkirke / Vår Frelsers kirke; døde 25 Jul 1794, Oslo, Oslo, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 284. Wilhelm Mogenssøn Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født 13 Mai 1736; døde 23 Jan 1748.
    2. 285. Elisabeth Mogensdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født 12 Mai 1738; døde cirka 1739.
    3. 286. Nils Mogenssøn Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født 12 Jun 1739; døde cirka 1748.
    4. 287. Maren Mogensdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1742; døde cirka 1748.

  30. 115.  Hans Christensøn WalsøeHans Christensøn Walsøe Etterslektstre til dette punkt (25.Dorothea3, 5.Christen2, 1.Hans1) ble født cirka 1692 , Walsøe I Jøsund, Fosna; døde cirka 1754.

    Familie/Ektefelle/partner: Sophie Hansdatter Klæboe. Sophie ble født cirka 1684 , Vik, Hugeløya, Nesna; døde cirka 1767, Glein, Dønna, Dønnes. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 288. Dorothea Cathrine Hansdatter Walsøe  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1734.

  31. 116.  Christopher ChristensønChristopher Christensøn Etterslektstre til dette punkt (25.Dorothea3, 5.Christen2, 1.Hans1) ble født cirka 1700 , Walsøe i Jøsund, Fosna, Nord-Trøndelag; døde cirka 1766, Tønsvig, Tomma, Dønnes; ble begravet 9 Apr 1766, Nesna.

    Notater:

    {geni:about_me} Sammen med sin bror, Hans Christensøn Walsøe, flyttet Christopher nordover til Glein på Dønna. Christopher giftet seg og ble boende på Glein en tid.

    Da de fikk sin første sønn, i 1732, bodde de på Glein, men da de fikk døpt sin andre, i 1735, var de flyttet til Tønsvig på Tomma.

    Tre og en halv måned etter at denne andre sønnen var døpt, ble det, den 17/8 1735, holdt skifte etter en bror av Christopher. Denne broren het Jørgen Christensøn Walsøe, og var bosatt i Trondheim. Ved dette skiftet ble Christopher kalt: "Christopher Christensen Walsøe eller Glein og boer paa Helgeland". Nyheten om at Christopher hadde flyttet til Tønsvig hadde ikke rukket fram til Trondheim, der skiftet ble holdt.

    Familie/Ektefelle/partner: Else Hansdatter. Else ble født cirka 1708 , Glein, Dønna, Dønnes; døde 3 Jun 1770. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 289. Hans Christensen Walsøe  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1732.
    2. 290. Peder Christophersøn  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1735 , Tønsvig, Tomma, Dønnes; døde cirka 1779, Alsøen, Tomma, Nesna; ble begravet 7 Nov 1779, Nesna.
    3. 291. Christen Christophersøn  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1737.
    4. 292. Maren Christophersdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1740.
    5. 293. Dorthea Catharina Christophersdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1745.

    Familie/Ektefelle/partner: Giertrud Hansdatter. Giertrud ble født , Nordland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  32. 117.  Anne Christensdatter WalsøeAnne Christensdatter Walsøe Etterslektstre til dette punkt (25.Dorothea3, 5.Christen2, 1.Hans1)

  33. 118.  Christen Christensøn WalsøeChristen Christensøn Walsøe Etterslektstre til dette punkt (25.Dorothea3, 5.Christen2, 1.Hans1)

  34. 119.  Ebbe Christensøn WalsøeEbbe Christensøn Walsøe Etterslektstre til dette punkt (25.Dorothea3, 5.Christen2, 1.Hans1)

  35. 120.  Inger Catharina Christensdatter WalsøeInger Catharina Christensdatter Walsøe Etterslektstre til dette punkt (25.Dorothea3, 5.Christen2, 1.Hans1)

  36. 121.  Jørgen Christian Christensøn WalsøeJørgen Christian Christensøn Walsøe Etterslektstre til dette punkt (25.Dorothea3, 5.Christen2, 1.Hans1) ble født , Walsøe I Jøsund, Fosna; døde cirka 1735, Trondheim.

  37. 122.  Niels Christensøn WalsøeNiels Christensøn Walsøe Etterslektstre til dette punkt (25.Dorothea3, 5.Christen2, 1.Hans1) ble født , Walsøe I Jøsund, Fosna; døde cirka 1733.

  38. 123.  Peder Christensøn WalsøePeder Christensøn Walsøe Etterslektstre til dette punkt (25.Dorothea3, 5.Christen2, 1.Hans1) ble født , Walsøe I Jøsund, Fosna; døde cirka 1733, Dønnes Gård, Dønnes.

  39. 124.  Øllegaard Christensdatter WalsøeØllegaard Christensdatter Walsøe Etterslektstre til dette punkt (25.Dorothea3, 5.Christen2, 1.Hans1)

  40. 125.  Regina Maria BlixRegina Maria Blix Etterslektstre til dette punkt (26.Steen3, 5.Christen2, 1.Hans1) ble født cirka 1706; døde 21 Mar 1762.

    Familie/Ektefelle/partner: Frederik von Oldenburg. Frederik ble født cirka 1706 , Halden, Østfold, Norge; døde 14 Apr 1749, Halden, Østfold, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 294. Anna Louise Caroline von Oldenburg  Etterslektstre til dette punkt ble født 28 Mar 1727; døde 12 Jul 1776, Itzehoe.
    2. 295. Ilsabe Benedicte von Oldenburg  Etterslektstre til dette punkt ble født 29 Des 1731; døde 1 Mai 1797.
    3. 296. Adam Christopher von Oldenburg, Generalmajor  Etterslektstre til dette punkt ble født 30 Jun 1736 , Halden, Østfold, Norge; døde 2 Des 1803, Halden, Østfold, Norge.

  41. 126.  Johan Fredrik BlixJohan Fredrik Blix Etterslektstre til dette punkt (26.Steen3, 5.Christen2, 1.Hans1) ble født cirka 1717; døde cirka 1781.

  42. 127.  Karen Dorothea BlixKaren Dorothea Blix Etterslektstre til dette punkt (32.Jonas3, 5.Christen2, 1.Hans1) døde cirka 1772.

    Karen giftet seg med Johan Daniel Burger 22 Sep 1746, Arendal. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  43. 128.  Anna Christine BlixenkroneAnna Christine Blixenkrone Etterslektstre til dette punkt (35.Hans3, 6.Hans2, 1.Hans1) ble født cirka 1687; døde cirka 1753, Leikanger, Sogn Og Fjordane, Norge.

    Familie/Ektefelle/partner: Peder Iversen Leganger. Peder (sønn av Iver Eriksen Leganger, Sogneprest og Anna Pedersdatter Finde) ble født cirka 1673 , Vik, Sogn Og Fjordane, Norge; døde cirka 1726, Leikanger, Sogn Og Fjordane, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 297. Maria Pedersdatter Leganger  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1707 , Leikanger, Sogn Og Fjordane, Norge; døde cirka 1754.
    2. 298. Hans Pedersøn Leganger  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1709.
    3. 299. Hans Pedersøn Leganger  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1713; døde cirka 1769.
    4. 300. Karen Pedersdatter Leganger  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1714; døde cirka 1747.
    5. 301. Cathrine Pedersdatter Leganger  Etterslektstre til dette punkt
    6. 302. Margrethe Alette Pedersdatter Leganger  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1716; døde 11 Okt 1772.
    7. 303. Barbara Marie Pedersdatter Leganger  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1717; døde cirka 1748.
    8. 304. Catharina Pedersdatter Leganger  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1724; døde cirka 1762.

  44. 129.  Hans Hanssøn BlixHans Hanssøn Blix Etterslektstre til dette punkt (35.Hans3, 6.Hans2, 1.Hans1) ble født cirka 1690.

  45. 130.  Ingeborg Karia Hansdatter BlixIngeborg Karia Hansdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (35.Hans3, 6.Hans2, 1.Hans1) ble født cirka 1692 , Leikanger, Sogn og Fjordane; ble døpt 4 Aug 1792 , Tjugum kirke.

  46. 131.  Sara Dorolsea Hansdatter BlixSara Dorolsea Hansdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (35.Hans3, 6.Hans2, 1.Hans1) ble født cirka 1698 , Leikanger, Sogn og Fjordane; ble døpt 18 Sep 1698 , Tjugum kirke.

  47. 132.  Hartvig Pedersen SchielderupHartvig Pedersen Schielderup Etterslektstre til dette punkt (39.Inger3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1673 , Skjerstad, Nordland, Norway; døde cirka 1713.

  48. 133.  Niels Pedersen SchielderupNiels Pedersen Schielderup Etterslektstre til dette punkt (39.Inger3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1674 , Skjerstad, Nordland, Norway; døde cirka 1714, Bergen, Hordaland, Norway; ble begravet 14 Mai 1714, Domkirken, Bergen, Hordaland, Norway.

    Notater:

    {geni:occupation} Prest

    {geni:about_me} Niels studerte til prest og ble berømt som en stor predikant. Han døde imidlertig i ung alder, noen vil ha det til at han ble myrdet i Bergen. Faren hadde bekostet på han 447 riksdaler, men til tross for dette etterlot han seg en gjeld på 375 riksdaler. Det tyder på at han må ha levd et friskere liv enn hans økonomiske far satte pris på.


  49. 134.  Anna Pedersdatter SchielderupAnna Pedersdatter Schielderup Etterslektstre til dette punkt (39.Inger3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født 15 Nov 1676 , Skjerstad, Nordland, Norway; ble døpt 20 Nov 1676 , Skjerstad, Nordland, Norway; døde 21 Nov 1741, Rørstad, Sørfold, Nordland, Norway; ble begravet 7 Des 1741, Rørstad, Sørfold, Nordland, Norway.

    Notater:

    {geni:about_me} Anna var datter av Peder Nilsen Scheldrup, og Inger Hartvigsdatter. Peder Nilsens fam, kommer sansynlig vis fra Danmark.

    Var gift 1) med Johannes Hagerup

    2) med Kjeld Stub

    Anna giftet seg med Johannes Pedersen Hagerup 26 Nov 1709, Skjerstad, Nordland, Norway. Johannes (sønn av Peder Richardsen Hagerup og Elisabeth Sophie Irgens) ble født cirka 1682 , Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway; døde 28 Apr 1720, Skjerstad, Nordland, Norway; ble begravet cirka 1720, Skjerstad, Nordland, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 305. Anne Johannesdatter Hagerup  Etterslektstre til dette punkt ble født 15 Des 1715 , Tydal,; døde cirka 1794, Tydal, Sor Trondelag, Norway; ble begravet 17 Apr 1794, Tydal, Sor Trondelag, Norway.
    2. 306. Peter Hagerup  Etterslektstre til dette punkt
    3. 307. Johannes Hagerup  Etterslektstre til dette punkt

    Anna giftet seg med Kjeld Hansen Stub 25 Okt 1721, Bodin, Bodø, Nordland, Norway. Kjeld (sønn av Hans Lauritzsen Spydeberg og Gunhild Kjeldsdatter Stub) ble født cirka 1679 , Spydeberg, Spydeberg, Østfold, Norge; døde 16 Mar 1724, Skjærstad, Harstad, Troms, Norge; ble begravet cirka 1724, Skjerstad, Nordland, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 308. Hans Stub  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1725.

    Anna giftet seg med Johannes Johansen Rasch 10 Nov 1726, Rørstad, Sørfold, Nordland, Norway. Johannes ble født 20 Feb 1678 , Halsted, Nakskov, Lolland, Sjælland, Denmark; ble døpt 27 Feb 1678 , Halsted, Lolland, Syddanmark, Denmark; døde 8 Feb 1744, Rørstad, Sørfold, Nordland, Norway; ble begravet 28 Feb 1744, Rørstad, Sørfold, Nordland, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  50. 135.  Hans Pedersen SchielderupHans Pedersen Schielderup Etterslektstre til dette punkt (39.Inger3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1678 , Skjerstad, Nordland, Norway.

  51. 136.  Søren Pedersen SchielderupSøren Pedersen Schielderup Etterslektstre til dette punkt (39.Inger3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1679 , Skjerstad, Nordland, Norway.

  52. 137.  Karen Pedersdatter SchielderupKaren Pedersdatter Schielderup Etterslektstre til dette punkt (39.Inger3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1682 , Skjerstad prestegård, Skjerstad, Nordland, Norway; døde cirka Jan 1769, Fiskevåg, Saltdal, Nordland, Norway; ble begravet 29 Jan 1769, Saltdal, Nordland, Norway.

    Karen giftet seg med Lars Ellingsen Qvarøen cirka 1715. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Karen giftet seg med Lars Nielsen cirka 1715, Lurøy, Nordland, Norway. Lars ble født cirka 1644 , Ytre Kvarøy, Lurøy, Nordland, Norway; døde cirka 1729, Ytre Kvarøy, Lurøy, Nordland, Norway; ble begravet cirka 1729, Lurøy, Nordland, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 309. Inger Martha Larsdatter Schjelderup  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Jul 1717 , Ytre Kvarøy, Lurøy, Nordland, Norway; døde 1 Okt 1753, Fiskevåg, Saltdal, Nordland, Norway; ble begravet 21 Okt 1753, Saltdal, Nordland, Norway.
    2. 310. Anne Larsdatter Schelderup  Etterslektstre til dette punkt
    3. 311. Helchen Larsdatter Schelderup  Etterslektstre til dette punkt
    4. 312. Margrethe Larsdatter Schelderup  Etterslektstre til dette punkt
    5. 313. Karen Larsdatter Schelderup  Etterslektstre til dette punkt
    6. 314. Aarsille Larsdatter Schelderup  Etterslektstre til dette punkt

    Karen giftet seg med Anders Larsen cirka 1730, Lurøy, Nordland, Norway. Anders ble født cirka 1695 , Ytre Onøy, Lurøy, Nodland, Norway; døde cirka 1750, Ytre Onøy, Lurøy, Nordland, Norway; ble begravet cirka 1750, Lurøy, Nordland, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  53. 138.  Jørgen Pedersen SchielderupJørgen Pedersen Schielderup Etterslektstre til dette punkt (39.Inger3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1683 , Skjerstad, Nordland, Norway; døde cirka 1719; ble begravet cirka 1719.

    Notater:

    {geni:occupation} Navigatør

    {geni:about_me} Han var utlært i navigasjon og fikk ansettelse i den Dansk-norske marine. [Remi Pedersen]


  54. 139.  Peder Pedersen SchjelderupPeder Pedersen Schjelderup Etterslektstre til dette punkt (39.Inger3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1685 , Skjerstad, Nordland, Norway; døde cirka 1739, Kvarv; ble begravet cirka 1739, Rørstad.

    Notater:

    {geni:occupation} Jektskipper

    {geni:about_me} http://vestraat.net/iea-o/p124.htm#i5410

    Jakob Schøning, Nordlands-slegten Schøning i 360 aar, 28.
    --------------------
    Peder slektet overhodet ikke på sin far (som var skikkelig og økonomisk anlagt) som har var oppkalt etter. Han sies å ha etterlatt seg et slett ettermæle. Av natur var han slem og uskikkelig. Allerede mens han bodde hjemme på prestegården
    ble han mistenkt for i rent hat å ha boret tett i tett med hull i en ny jekt som lå på Mjønes, slik at den måtte opphugges. Siden ble han jekteskipper på Kvarv i Sørfold hvor han giftet seg med en styrtrik enke, Malene Bjørnsdatter Kvarv.
    Om henne sies det at hun dagen før hun døde, lot seg bære ut i stabburet for å se over og ta avskjed med alle sine eiendeler.
    Men disse fikk "ørnevinger at flyve" ved Peders drukkenskap og lidderlighet.

    Etter Malenes død giftet Peder seg i 1711 med fogd Bredahls datter, Johanna, søskenbarn til daværende "bispinne" Friis. De hadde tre barn som vokste opp.

    Peder giftet seg med Malene Bjørnsdatter 20 Nov 1707, Skjerstad, Nordland, Norway. Malene ble født cirka 1651 , Ramsvik; døde cirka 1710, Kvarv. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Peder giftet seg med Johanna Jochumsdatter Bredahl cirka 1711, Skjerstad, Nordland, Norway. Johanna ble født cirka 1692 , Skjetnes, Buksnes, Nordland, Norway; døde cirka 1727, Kvarv, Sørfold, Nordland, Norway; ble begravet 12 Jan 1727, Rørstad, Sørfold, Nordland, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 315. Jochum Pedersen Schjelderup  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Nov 1712 , Kvarv, Sørfold, Nordland, Norway; ble døpt 7 Nov 1712 , Rørstad, Sørfold, Nordland, Norway; døde cirka Jan 1795, Øvre Skjerstad, Skjerstad, Nordland, Norway; ble begravet 1 Feb 1795, Skjerstad, Nordland, Norway.
    2. 316. Peder Pedersen Schjelderup  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1714 , Kvarv, Sørfold, Nordland, Norway; døde cirka 1714, Kvarv, Sørfold, Nordland, Norway; ble begravet cirka 1714, Rørstad, Sørfold, Nordland, Norway.
    3. 317. Inger Malene Pedersdatter Schjelderup  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1716 , Kvarv, Sørfold, Nordland, Norway; døde cirka 1716, Kvarv, Sørfold, Nordland, Norway; ble begravet cirka 1716.
    4. 318. Hartvig Pedersen Schjelderup  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1719 , Kvarv, Sørfold, Nordland, Norway; ble døpt 7 Sep 1719 , Rørstad, Sørfold, Nordland, Norway; døde cirka 1745.
    5. 319. Rasmus Pedersen Schjelderup  Etterslektstre til dette punkt ble født 1 Mai 1722 , Kvarv, Sørfold, Nordland, Norway; ble døpt 1 Mai 1722 , Sørfold, Nordland; døde 13 Des 1789, Vestvatn, Misvær, Skjerstad, Nordland, Norway; ble begravet cirka 1790.
    6. 320. Dorthe Pedersdatter Schjelderup  Etterslektstre til dette punkt ble født 16 Mai 1725; døde cirka 1727.

    Peder giftet seg med Elen Pedersdatter 16 Des 1728, Rørstad. Elen ble født cirka 1696 , Hammerfall; døde 7 Apr 1784, Kvarv Øvre. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 321. Johanna Malena Pedersdatter Schjelderup  Etterslektstre til dette punkt ble født 30 Jun 1729 , Kvarv Øvre; døde cirka 1750.
    2. 322. Peder Pedersen Schjelderup  Etterslektstre til dette punkt ble født 26 Mai 1730 , Kvarv Øvre; døde 12 Jul 1777, Kvarv Øvre.
    3. 323. Inger Dorhea Pedersdatter Schjelderup  Etterslektstre til dette punkt ble født 27 Jul 1732 , Kvarv Øvre; døde 3 Mai 1782, Aspenes.
    4. 324. Anna Pedersdatter Pedersdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født 8 Apr 1734 , Kvarv Øvre; døde cirka 1788, Hestvik.
    5. 325. Gjertrud Pedersdatter Schjelderup  Etterslektstre til dette punkt ble født 8 Jun 1736 , Kvarv Øvre; døde cirka 1808, Kvarv Nedre.
    6. 326. Sophia Pedersdatter Schjelderup  Etterslektstre til dette punkt ble født 3 Okt 1739; døde cirka 1739.

  55. 140.  Elen Pedersdatter SchielderupElen Pedersdatter Schielderup Etterslektstre til dette punkt (39.Inger3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1689 , Skjerstad, Nordland, Norway; døde cirka 1717.

  56. 141.  Ingeborg OlsdatterIngeborg Olsdatter Etterslektstre til dette punkt (42.Oluf3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1695 , Grøtøy; døde cirka 1751, Stokke Gård.

    Ingeborg giftet seg med Hartvig Hartvigsen, II cirka 1722, Steigen, Nordland, Norway. Hartvig (sønn av Hartvig Hartvigsen, af Myklebostad og Berete Margareta Hansdatter Jentoft) ble født cirka Mai 1698 , Myklebostad; døde cirka 1735, Stokke Gård. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 327. Maren Leth Hartviksdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1725 , Stokke; døde cirka 1744, Stokke.
    2. 328. Ellen Leth Hartvigsdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1729 , Stokke; døde 21 Aug 1757, Stokke.

  57. 142.  Peder Olsen, IPeder Olsen, I Etterslektstre til dette punkt (42.Oluf3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1696 , Grøtøy; døde cirka 1699, Grøtøy.

    Notater:

    {geni:about_me} Peder den første levde bare 3 år.


  58. 143.  Peder Olsen, II af HelnesPeder Olsen, II af Helnes Etterslektstre til dette punkt (42.Oluf3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1699 , Grøtøy; døde cirka 1738, Helnes.

    Notater:

    {geni:about_me} Gjiftet seg med sitt søskenbarn Maren Hartvigsdatter.
    Peder den andre er oppkalt etter sin bror som døde bare ett halvt år før Peder den andre sin fødsel

    Peder giftet seg med Maren Hartvigsdatter 4 Okt 1722, Steigen Kirke. Maren (datter av Hartvig Hartvigsen, af Myklebostad og Berete Margareta Hansdatter Jentoft) ble født cirka Mar 1700 , Myklebostad; ble døpt 21 Mar 1700 , Steigen Kirke; døde cirka 1758, Helnes. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 329. Maren Læth Pedersdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Jul 1722 , Myklebostad; ble døpt 21 Jul 1722.
    2. 330. Hans Pedersen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1723 , Helnes.
    3. 331. Hartvig Pedersen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1726 , Helnes.
    4. 332. Ole Pedersen, af Eidet  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1728 , Helnes; døde cirka Sep 1801, Eidet; ble begravet 27 Sep 1801.

  59. 144.  Maren Læth OlufsdatterMaren Læth Olufsdatter Etterslektstre til dette punkt (42.Oluf3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født 16 Mai 1723 , Grøtøy ?; døde 22 Mai 1723, Grøtøy.

  60. 145.  Maren Læth SchøningMaren Læth Schøning Etterslektstre til dette punkt (42.Oluf3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka Aug 1725 , Grøtøy; ble døpt 1 Sep 1725; døde cirka 1754.

    Familie/Ektefelle/partner: Hans Aars Hass. Hans ble født cirka 1717; døde cirka 1763. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 333. Johan Peter Thams Hass  Etterslektstre til dette punkt døde cirka 1753.

  61. 146.  Arent Schøning, af GrøtøyArent Schøning, af Grøtøy Etterslektstre til dette punkt (42.Oluf3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født 2 Aug 1727 , Grøtøy; døde 1 Feb 1774, Grøtøya.

    Notater:

    {geni:occupation} Handel og jektebruk, gårdeier

    {geni:about_me} Det er blitt fortalt, at Arent i 1754 i 27 års alderen overtok handelen og jægtebruket i Grøtøy etter sin
    mor; i fogderegnskapet det følgende år anføres, at han betaler av egen jegt og handling 4 rdlr. Men
    Grøtøy var prestegods og bare tilbygslet Oluf Hartvigsøn og etterkomniere. Dette forhold
    falt ikke i Arents smak og han søkte derfor, med anbefaling av presten Kempe, under 1/6 1762 om
    tillatelse til makeskifte av sin gård Nordre Stensland mot Grøtøy. Dette ble innvilget av Kong Fredrich den 5, konge av Danmark og Norge.
    Den første handelsmann som fikk gjestgiveribevilling i landsdelen, var Arnt Schønning i Kabelvåg i 1762

    Familie/Ektefelle/partner: Sophia Maria Marie Meldal. Sophia ble født cirka 1732 , Bodin; døde 1 Feb 1774. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 334. Gidsken Kirstine Schønning  Etterslektstre til dette punkt ble født 19 Des 1753; døde 9 Mar 1835.
    2. 335. Ole Meldal Schøning  Etterslektstre til dette punkt ble født 1 Jul 1755 , Grøtøy, Leiranger; ble døpt 13 Jul 1755; døde 19 Apr 1785, Grøtøy, Leiranger; ble begravet 8 Mai 1785.
    3. 336. Hartvig Schønning  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1756; døde cirka 1772.
    4. 337. Maren Leth Schønning  Etterslektstre til dette punkt ble født 28 Jun 1758 , Grøtøya; døde 19 Des 1810, Bergen, Hordaland, Norge.
    5. 338. Appolone Cathrine Schønning  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1760; døde cirka 1805, Bergen, Hordaland, Norge.
    6. 339. Marta Ursin Schønning  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1762; døde cirka 1762.
    7. 340. Ellen Kirstine Meldal Schøning  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1764 , Grøtøy; ble døpt 18 Apr 1764; døde cirka 1812, Svinvær.

  62. 147.  Karen Sophie SchøningKaren Sophie Schøning Etterslektstre til dette punkt (42.Oluf3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1730 , Grøtøy; døde cirka Mar 1793, Svinvær; ble begravet 8 Mar 1793.

    Karen giftet seg med Hans Blix Hvid, af Svinvæhr 9 Jul 1750, Steigen Kirke. Hans (sønn av Michel Hvid, af Mjønes og Anne (Annichen) Eriksdatter Blix) ble født cirka Jan 1722 , Stegen Gård; ble døpt 25 Jan 1722 , Steigen Kirke; døde cirka 1788, Svinvær. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 341. Ole Hartvig Hvid, af Selsøyvig  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1751 , Mjønæs i Skjærstad.; døde 3 Sep 1808, Balstadøen i Buksnæs..
    2. 342. Anne Blix Hvid  Etterslektstre til dette punkt ble født 21 Jul 1755; døde 25 Sep 1817.
    3. 343. Michael Hvid, af Svinvæhr  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Sep 1758 , Svinvær; ble døpt 10 Sep 1758; døde 19 Apr 1847, Svinvær; ble begravet 26 Apr 1847.

  63. 148.  Hardovika SchøningHardovika Schøning Etterslektstre til dette punkt (42.Oluf3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1736; døde 13 Apr 1813, Røsvik.

    Notater:

    {geni:about_me} Gift med Arent Abelsøn Mørch: 6 Jul 1764, Grøtøy, Steigen, Nordland

    Kilde:

    Nordlands-slegten Schøning i 360 aar, Jakob Schøning, (Oslo, 1928), 34

    Hardovika giftet seg med Arent Abelsøn Mürch 6 Jul 1764, Grøtøen. Arent (sønn av Abel Abelsen Mürch og Gertrud Johansdatter Omsen) ble født cirka 1713 , Bergen, Hordaland, Norway; ble døpt 13 Des 1713 , Korskirken; døde 1 Jun 1785, Røsvik. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 344. Abelona Chathrina Mørch  Etterslektstre til dette punkt ble født 27 Jun 1767 , Røsvik, Folda, Nordland, Norway; ble døpt cirka 1767 , Folda, Nordland, Norway.

  64. 149.  Joen Hansen FinvedgaardJoen Hansen Finvedgaard Etterslektstre til dette punkt (43.Maren3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1682 , Finset.

  65. 150.  Hartvig Hansen FinvedgaardHartvig Hansen Finvedgaard Etterslektstre til dette punkt (43.Maren3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1688 , Finset.

  66. 151.  Sidselle Hansdatter FinvedgaardSidselle Hansdatter Finvedgaard Etterslektstre til dette punkt (43.Maren3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1690 , Ness, Hamarøy, Nordland, Norway; døde cirka 1750, Fikke, Hamarøy, Nordland, Norway; ble begravet cirka 1751, Hamarøy, Nordland, Norway.

    Notater:

    Hennes far var skipper Hans Finvegaard, Hamarøy. Formue: 670-0-11. Gjeld: 472-5-7. Boets innhold: Sølv: 1 kande med Jens Schjelderup og Marit Nielsdatter 1683 - 1 stort beger: A:J:S:S:S:H:D:F 1709 - 1 do: C:M:S:T:M:J:D:H - 1 do: H:H:S:F 1689 - 1 do: H:J:S:F:M:D:H . 1 Sølw laaget krus Med Anders Jensen Schjelderup og Sicilla Hansdatter - 2 spisse skjeer: H:M:H C:H:D - 1 do: HJ:S:F:S:P:D:L 1678 - 1 do: J:D:S - 1 do: DO:S:G:P:D:N:W - 1 do S:E:D - 1 do: L:H:S:M 1654 - 1 do: H:J:S:F:S:P:D:L 1678

    Skiftet etter Sidsel er åpnet 6 okt. 1751

    Sidselle giftet seg med Anders Jensen Schielderup, af Fikke cirka 1708, Hamarøy, Nordland, Norway. Anders (sønn av Jens Nielssen Schielderup og Maritte Nielsdatter Flensborg) ble født cirka 1684 , Hamarøy prestegård; døde cirka 1751, Fikke, Hamarøy, Nordland, Norway; ble begravet cirka 1750, Hamarøy, Nordland, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 345. Margrete Andersdatter Schjelderup  Etterslektstre til dette punkt ble født 14 Des 1709 , Fikke, Hamarøy, Nordland, Norway; døde cirka Des 1709, Fikke, Hamarøy, Nordland, Norway; ble begravet 1 Jan 1710, Hamarøy, Nordland, Norway.
    2. 346. Jens Anderssen Schjelderup  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Des 1710 , Fikke, Hamarøy, Nordland, Norway; ble døpt 7 Des 1710 , Hamarøy, Nordland, Norway; døde cirka 1751, Altevik, Sandsøy, Bjarkøy, Troms, Norway; ble begravet cirka 1751.
    3. 347. John Andersen Schielderup, af Fikke  Etterslektstre til dette punkt ble født 28 Des 1712 , Fikke; døde 5 Sep 1795, Fikke; ble begravet 14 Okt 1795, Hamarøy.
    4. 348. Peder Anderssen Schjelderup  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1714 , Fikke, Hamarøy, Nordland, Norway.
    5. 349. Niels Andersen Schjelderup  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1716 , Fikke, Hamarøy, Nordland, Norway; døde cirka Apr 1786, Oppeid, Hamarøy, Nordland, Norway.
    6. 350. Maren Andersdatter Schjelderup  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1718 , Fikke, Hamarøy, Nordland, Norway.
    7. 351. Marit Andersdatter Schjelderup  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1718 , Fikke; døde 16 Mar 1809, Skjervøy, Troms, Norway; ble begravet 16 Mar 1809, Skjervøy, Troms, Norway.
    8. 352. Pernille Andersdatter Schjelderup  Etterslektstre til dette punkt ble født , Fikke, Hamarøy, Nordland, Norway.
    9. 353. Ane Andersdatter Schjelderup  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1722 , Fikke, Hamarøy, Nordland, Norway; døde 26 Aug 1765, Jensvoll, Bodin, Bodø, Nordland, Norway; ble begravet cirka 1765.
    10. 354. M. Klaeboe  Etterslektstre til dette punkt
    11. 355. Karen Schjelderup  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1722.

  67. 152.  Hans Hansen FinvedgaardHans Hansen Finvedgaard Etterslektstre til dette punkt (43.Maren3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1690 , Finset.

  68. 153.  Povel Hansen FinvedgaardPovel Hansen Finvedgaard Etterslektstre til dette punkt (43.Maren3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1691 , Finset.

  69. 154.  Peder Hansen Finvedgaard, af Nes paa HamarøyPeder Hansen Finvedgaard, af Nes paa Hamarøy Etterslektstre til dette punkt (43.Maren3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1692 , Finset; døde 11 Aug 1770, Nes.

  70. 155.  Arnt Hansen FinvedgaardArnt Hansen Finvedgaard Etterslektstre til dette punkt (43.Maren3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1693 , Finset.

  71. 156.  Christen Hansen FinvedgaardChristen Hansen Finvedgaard Etterslektstre til dette punkt (43.Maren3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1698 , Finset.

  72. 157.  Ingeborg Hansdatter FinvegaardIngeborg Hansdatter Finvegaard Etterslektstre til dette punkt (43.Maren3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1700 , Hamarøy, Nordland, Norway; døde, Nes.

    Familie/Ektefelle/partner: Anders Pedersen, af Nes. Anders ble født cirka 1690 , Karlstad; døde cirka 1758, Nes. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 356. Ingebor Andersdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1730 , Nes.
    2. 357. Marithe Andersdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født , Nes; døde cirka 1769, Husøy.
    3. 358. Hans Andersen, af Nes  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1730 , Nes; døde cirka 1769, Nes.
    4. 359. Joen Andersen, af Norvåg  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1732 , Nes; døde, Bostad 1766 = Nordvåg.
    5. 360. Maren Andersdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1735 , Nes; døde, Helland.

  73. 158.  Beate Maria Hansdatter FinvedgaardBeate Maria Hansdatter Finvedgaard Etterslektstre til dette punkt (43.Maren3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1700 , Finset; døde, Helland.

    Familie/Ektefelle/partner: Ole. Ole døde, Bosted 1770 = Helland. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 361. Hans Olsen  Etterslektstre til dette punkt ble født , Helland; døde, Bosted 1770 = Helland.

    Familie/Ektefelle/partner: Jacob. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 362. Marthe Jacobsdatter  Etterslektstre til dette punkt døde, Svolvær.
    2. 363. Karen Jacobsdatter  Etterslektstre til dette punkt døde, Ørsvåg.

  74. 159.  Margrethe Hansdatter FinvedgaardMargrethe Hansdatter Finvedgaard Etterslektstre til dette punkt (43.Maren3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1700 , Finset; døde, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway.

    Familie/Ektefelle/partner: Benjamin. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 364. Hans Benjaminsen  Etterslektstre til dette punkt

  75. 160.  Maren Hansdatter JentoftMaren Hansdatter Jentoft Etterslektstre til dette punkt (44.Ingeborg3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født 7 Jul 1691 , Buksnes, Lofoten, Nordland, Norway; døde cirka 1754, Vågan, Lofoten, Nordland, Norway.

    Notater:

    Maren hadde fem barn i første ekteskap (m/Jochum Leth). Opplysninger
    savnes.

    Maren giftet seg med Sigvard Olsen Kiledal 2 Sep 1752. Sigvard ble født 6 Des 1704 , Kristiansand, Vest-Agder, Norge; døde 16 Mai 1771, Vågan, Lofoten; ble begravet cirka Mai 1771. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Maren giftet seg med Jochum Pedersen Leth 7 Jun 1722, Laskestad, Steigen. Jochum (sønn av Peder Hansen Leth og Johanna Olufsdatter Schancke) ble født cirka 1671 , Smørholmen; døde 5 Jun 1742, Ofoten, Nordland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 365. Ingeborg Marie Leth  Etterslektstre til dette punkt ble født 18 Feb 1714 , Evenes prestegård, Evenes, Nordland, Norway; døde 20 Nov 1753, Trondenes prestegård, Harstad, Nordland, Norway; ble begravet 30 Nov 1753, Trondenes, Harstad, Nordland, Norway.
    2. 366. Anne Benedicta Jentoft Leth  Etterslektstre til dette punkt ble født 17 Jun 1726 , Ofoten; døde 10 Jul 1798, Meldal Prestegjeld, Sør-Trøndelag.
    3. 367. Hans Jentoft Leth  Etterslektstre til dette punkt ble født 15 Sep 1727 , Ofoten.
    4. 368. Arent Leth  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1729 , Ofoten; døde cirka 1801.

  76. 161.  Hartvig Hansen JentoftHartvig Hansen Jentoft Etterslektstre til dette punkt (44.Ingeborg3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1693; døde 1 Des 1739, Vestfjorden.

    Notater:

    {geni:about_me} http://www.nermo.org/slekt/d0018/g0000057.html

    Hartvig Jentoft, Hartvig Hansen Jentoft, født 1693, fødested Vestvågøy, Nordland, død 1. desember 1739. Grønlandskjøpmann, skipper og gjestgiver. Foreldre: Residerende kapellan Hans Hansen Jentoft (død 1718) og Ingeborg Hartvigsdatter (død senest 1734). Gift 1) 1726 med Maren Røst (død 1737; enke etter væreier Hans Gregersen, død 1722); 2) 1737 med Karen Schøning (25.2.1691X1755; enke etter Peter Nielsen Friis, død 1736), datter av Jacob Eliassen Schøningog Karen Jacobsdatter.

    Hartvig Jentoft fulgte med Hans Egedes ekspedisjon til Grønland 1721 og var den første kjøpmann i kolonien til 1725.

    Jentoft vokste opp i Borge i Lofoten X nabosognet til Vågan, der Hans Egede var prest i årene 1707X18, og farens og Egedes geistlige overordnede, prosten Arnt Hartvigsen i Steigen, var hans morbror. Jentofts bakgrunn må ha vært avgjørende da Det bergenske grønlandskompaniet ansatte ham 1721.

    Det bergenske grønlandske Compagnie var et interessentskap dannet 1720/21 av bergenskjøpmenn, som var interessert i hvalfangst, og Hans Egede, som ønsket å misjonere. Mot slutten av 1600-tallet hadde hvalfangsten tatt seg opp vedVest-Grønland, og Grønland overtok etter hvert den sentrale posisjonen Svalbard tidligere hadde hatt i fangsten. Fangstutbyttet var ofte godt, og bergensredere deltok aktivt i grønlandsfarten, med den mektige Jørgen Thormøhlen i spissen. Hans Egede hadde i en årrekke lagt planer om misjon på Grønland. Målsetningen for det nye kompaniet ble både økonomisk og religiøs: å drive hvalfangt, handel og misjon. Kompaniet ansatte Hartvig Jentoft som bokholder og kjøpmann på Grønland, med instruks av 30. april 1721.

    Egedes ekspedisjon la ut med tre skip med til sammen 60 mennesker om bord, med sikte på overvintring i det nye landet. Jentoft fulgte Egede på det største skipet, Håpet, som forlot Bergen 3. mai 1721. De gikk i land på vestkysten3. juli, på en liten øy i skjærgården utenfor stedet hvor hovedkolonien Godthåb senere ble lagt. De kalte øya XHåpets øyX, og her ble XHåpets koloniX grunnlagt. Kolonien fikk ingen lett start. Det var språkvansker, og grønlenderne var lite mottakelige for den kristne misjonen. Mulighetene for jordbruk var små, og grønlenderne foretrakk å handle med hollenderne, som de var vant til. I løpet av få år forliste to av skipene. Ikke desto mindre ble dette utgangspunktet for den videre koloniseringen av Grønland.

    Ifølge instruksen skulle Jentoft bl.a. føre bok over materialer, matforsyning og lønninger, være auksjonsforvalter og sende beretning om reisen og arbeidet i land til kompaniets ledelse i Bergen. Ledelsen gav 1723 uttrykk for tilfredshet med hans virke. Jentoft ble utnevnt til overkjøpmann og fikk Jakob Geelmuyden som assistent. I den endelige oktroa (bevilling) for Bergenskompaniet, utstedt 5. februar 1723, ble både statsmaktens og kompaniets interesser varetatt. Den dansk-norske kongens overhøyhet over Grønland ble slått fast, og kompaniet fikk utvidede rettigheter, med toll- og avgiftsfriheter, monopol på grønlandshandelen og rett til å opprette domstol og militære anlegg på Grønland. Kompaniet fikk også en lotteribevilling på 100 000 lodd à 1 riksdaler.

    Likevel ble økonomien dårlig. Verken lotteriet eller nye innskudd kom til å svare til forventningene. 1724 sendte kompaniet bl.a. Hartvig Jentoft sammen med grønlenderne Pôq og Qiperoq til København for å skape blest om grønlandsforetagendet. De vakte stor oppsikt i hovedstaden. XDet grønlandske opptogX som ble arrangert gjennom byen, er blitt kalt Xverdens første koloniutstillingX. Kongen gav tilsagn om videre støtte til kompaniet, men støtten ble ikke nærmere konkretisert. I det lange løp var dette ikke nok. Bergenskompaniet slet med både utilstrekkelig kapital og den økonomisk uproduktive misjonsvirksomheten, og det brøt økonomisk sammen vinteren 1726/27. Fra 1729 ble grønlandsfarten overført fra Bergen til København. Kolonien på Grønland ble imidlertid varig, og Hans Egede fortsatte sin misjon der til 1736.

    Etter besøket i København 1724 returnerte Hartvig Jentoft til Grønland via Bergen. Han skulle følge Pôq og Qiperoq hjem før han selv ville fratre sin tjeneste for kompaniet. På hjemreisen ble Qiperoq syk og døde i Bergen. Etter åha loset Pôq hjem, forlot Jentoft Grønland høsten 1725.

    Tilbake i Norge giftet Hartvig Jentoft seg 1726 inn i en velstående væreierfamilie i Petviken i Buksnes i Lofoten, og han bodde der som skipper og gjestgiver inntil han omkom på sjøen 1739

    (http://www.snl.no/.nbl_biografi/Hartvig_Jentoft/utdypning)

    Familie/Ektefelle/partner: Maren Nilsdatter Røst. Maren døde cirka 1737. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Familie/Ektefelle/partner: Karen Schøning. Karen ble født 25 Feb 1691; døde cirka 1755. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  77. 162.  Ingeborg Kathrine JentoftIngeborg Kathrine Jentoft Etterslektstre til dette punkt (44.Ingeborg3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1695; døde cirka 1764.

  78. 163.  Hartvig Hartvigsen, IHartvig Hartvigsen, I Etterslektstre til dette punkt (46.Hartvig3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1697; ble døpt 23 Jan 1697; døde cirka 1697.

  79. 164.  Hartvig Hartvigsen, IIHartvig Hartvigsen, II Etterslektstre til dette punkt (46.Hartvig3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka Mai 1698 , Myklebostad; døde cirka 1735, Stokke Gård.

    Notater:

    {geni:about_me} Oppkalt etter sin bror som døde 17 dager etter fødselen i januar 1698. Hartvig den 2 er døpt i mai 1698.
    Hans hustru var Ingeborg Olsdatter fra Grøtøy og hans bopel var gården Stokke ved Tjeldsundet av 3 vogs skyld, tilskjøtet ham 12/10 1721 av farbroren prost Arent. De hadde 3 døtre, hvorav den ene døde tidlig, og de to andre het Elen og Maren. Han likesom hans far forulykket vinteren 1735 i Østnesfjorden og blev jordet 3dje påskedag. Der var en masse sølv etter ham på skiftet 13/10 samme år. Bl.a. merket: Jobst Henrich Kølle 1724
    .

    Hartvig giftet seg med Ingeborg Olsdatter cirka 1722, Steigen, Nordland, Norway. Ingeborg (datter av Oluf Hartvigsøn, af Grøtøen og Maren Pedersdatter Leth) ble født cirka 1695 , Grøtøy; døde cirka 1751, Stokke Gård. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 327. Maren Leth Hartviksdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1725 , Stokke; døde cirka 1744, Stokke.
    2. 328. Ellen Leth Hartvigsdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1729 , Stokke; døde 21 Aug 1757, Stokke.

  80. 165.  Maren HartvigsdatterMaren Hartvigsdatter Etterslektstre til dette punkt (46.Hartvig3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka Mar 1700 , Myklebostad; ble døpt 21 Mar 1700 , Steigen Kirke; døde cirka 1758, Helnes.

    Notater:

    {geni:about_me} Maren giftet seg med sitt søskenbarn, Peder Olsen den andre.

    Maren giftet seg med Peder Olsen, II af Helnes 4 Okt 1722, Steigen Kirke. Peder (sønn av Oluf Hartvigsøn, af Grøtøen og Maren Pedersdatter Leth) ble født cirka 1699 , Grøtøy; døde cirka 1738, Helnes. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 329. Maren Læth Pedersdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Jul 1722 , Myklebostad; ble døpt 21 Jul 1722.
    2. 330. Hans Pedersen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1723 , Helnes.
    3. 331. Hartvig Pedersen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1726 , Helnes.
    4. 332. Ole Pedersen, af Eidet  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1728 , Helnes; døde cirka Sep 1801, Eidet; ble begravet 27 Sep 1801.

    Maren giftet seg med Elias Larsen, af Helnes 2 Jul 1748. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  81. 166.  Hans HartvigsenHans Hartvigsen Etterslektstre til dette punkt (46.Hartvig3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1702; døde cirka 1745.

  82. 167.  Ingeborg HartvigsdatterIngeborg Hartvigsdatter Etterslektstre til dette punkt (46.Hartvig3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka Jan 1705 , Myklebostad; ble døpt 25 Jan 1705; døde cirka 1774, Myklebostad.

    Familie/Ektefelle/partner: Arne Olufsen Rusøe. Arne ble født cirka 1702 , Røsøy; døde cirka Jan 1754, Myklebostad; ble begravet 27 Jan 1754. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 369. Maren Arensdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Apr 1727 , Myklebostad; ble døpt 14 Apr 1727; døde cirka Des 1794, Myklebostad; ble begravet 14 Des 1794.
    2. 370. Ingeborg Arentsdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1730 , Myklebostad; døde cirka Aug 1769, Steigberget; ble begravet 3 Sep 1769.
    3. 371. Birgite Margrete Arentsdatter Mikkelbostad  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1731 , Myklebostad; døde cirka 1797, Røsnes.
    4. 372. Øllegaard Arentsdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1733 , Myklebostad; døde, Storsæther, Engeløy, Steigen, Norway.
    5. 373. Hartvig Arentsen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1736 , Myklebostad; døde cirka 1809, Bø.
    6. 374. Hans Arentsen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1740 , Myklebostad; døde, Løvøy.
    7. 375. Ellen Arentsdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1741 , Myklebostad; døde, Uhre.
    8. 376. Anne Sophie Arentsdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1744 , Myklebostad; døde cirka 1802, Myklebostad.

    Ingeborg giftet seg med Niels Abrahamsen 1 Okt 1755. Niels ble født cirka 1700; døde cirka 1795, Myklebostad. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  83. 168.  Christopher HartvigsenChristopher Hartvigsen Etterslektstre til dette punkt (46.Hartvig3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1708 , Myklebostad; døde cirka 1780, Tjeldsund.

  84. 169.  Christen Hartvigsen HvedingChristen Hartvigsen Hveding Etterslektstre til dette punkt (46.Hartvig3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka Okt 1710 , Myklebostad; ble døpt 5 Okt 1710; døde 18 Apr 1784, Løvøya; ble begravet cirka 1784.

    Notater:

    {geni:occupation} Jekteskipper og handelsmann på Løvøy, Steigen

    {geni:about_me} Den første som tar navnet Hveding. Dette navnet har gjennom årene endret seg, og etterkommere som idag bor i Tromsø, bruker nå navnet Widding.

    (Tilhørighet til Hveding navnet, se kommentar tilh. farfaren Harvig Arentsson)

    Christen Hartvigsen Hveding

    Nevnt 1745 og 1767 på Løvøen i Steigen.

    Kaldes 1767 Christen Hartvigsen Hveding i skiftet efter prestefrue Ingeborg Catharina Jentoft. (dette må være hans tante , søster av hans mor)

    Christen var ein rik og mektig mann.

    Dette viser også skifteprotokollen som viser ei formue på 11000-0-15 og inga gjeld

    Far Mor

    Hartvig Hartvigsen (Schønning) - Birgithe Margarethe Jentoft

    Ekteskap

    28 Jun 1744 - Elsebe Johansdatter Rasch

    Barn

    Anna Margrethe Christensdatter Hveding

    1760 - Anne Marie Christensdatter Hveding

    1766 - Johan Christensen Rasch Hveding

    SØSKEN

    Børn af Hartvig Hartvigsen og Birgitte Margareta Jentoft:

    Hartvig Hartvigsen, f. 1689, d. 1735

    Ingeborg Hartvigsdatter, f. 1705, Myklebostad., d. 1774

    Christopher Hartvigsen, f. 1708, d. 1767

    Margrethe Hartvigsdatter, f. 1715

    Hans Hartvigsen, d. 1744

    Maren Hartvigsdatter
    --------------------
    Han var handelsmann på Løvøy, Steigen.
    Barn av Christen Hartvigsøn Hveding og Elsbe Johannesdatter Rasch, alle født i Løvøy, Steigen, Nordland, var:
    + 305 i. Johan Rask Hveding ble født i 1755. Han giftet seg med Berethe Cecilie Hveding, datter av Ole Hveding Behrens og Elen Margrethe Giæver, cirka 1788.

    306 ii. Kiersten Margrete Hveding ble født i 1757.

    + 307 iii. Anne Margaretha Hveding ble født den 14 jun 1760. Hun giftet seg med Johan Hartvigsen Rasch Jentoft, sønn av Hartvig Mogensen Jentoft og Sara Johannesdatter Rasch, i 1777.

    308 iv. Johan Jørgen Hveding ble født i 1766.

    Den føste som tar navnet Hveding ( se kommentar tilh. farfaren Harvig Arentsson )

    Christen Hartvigsen Hveding Født omkring 1711 Død efter 1767 Nevnt 1745 og 1767 på Løvøen i Steigen. Kaldes 1767 Christen Hartvigsen Hveding i skiftet efter prestefrue Ingeborg Catharina Jentoft.
    ( dette må være hans tante , søster av hans mor)

    Christen var ein rik og mektig mann.
    Dette viser også skifteprotokollen som viser ei formue på 11000-0-15 og inga gjeld.

    Far Mor
    Hartvig Hartvigsen Schønning Birgithe Margarethe Jentoft

    Ekteskap
    28 Jun 1744 - Elsebe Johansdatter Rasch

    Barn
    Anna Margrethe Christensdatter Hveding
    1760 - Anne Marie Christensdatter Hveding
    1766 - Johan Christensen Rasch Hveding

    SØSKEN
    Børn af Hartvig Hartvigsen og Birgitte Margareta Jentoft: ( Christen Hveding Hartvigsen m/ søsken )
    35.12. Hartvig Hartvigsen, f. 1689, d. 1735
    36.12. Hans Hartvigsen, d. 1744
    37.12. Maren Hartvigsdatter
    38.12. Ingeborg Hartvigsdatter, f. 1705, Myklebostad., d. 1774
    39.12. Christopher Hartvigsen, f. 1708, d. 1767
    40.12. Christen Hartvigsen Hveding, f. 1711, d. 1767
    41.12. Margrethe Hartvigsdatter, f. 1715


    Pedigree Chart FamilySearchX Ancestral File v4.19

    Download GEDCOM
    8 Arne OLUFSEN B: Abt 1575
    Norge, Norge, Norge, Norge
    D: 1641
    Hamaroy, Steigen, Nordland, Norge
    M:




    4 Hartvig ARNTSEN B: 1611
    Hamaroy, Hamaroy, Nordland, Norge
    D: 24 May 1691
    Hamaroy, Hamaroy, Nordland, Norge
    M: 1650
    Steigen Kirke, Steigen, Nordland, Norge



    9 Family Mrs OLUFSEN B: Abt 1578
    , Steigen, Nordland, Norway





    2 Hartvig HARTVIGSEN B: 1664
    Steigen, Steigen, Nordland, Norway
    D: 7 Mar 1725
    , Vaagan, Nordland, Norway
    M: 1695
    , Steigen, Nordl, Norway


    Family
    10 Hans Lauritsen BLIX B: 1596
    Bodo, Gildeskal, Nordland, Norge
    D: 1666
    Bodo, Gildeskal, Nordland, Norge
    M:
    Bodo, Nordland, Norway



    5 Ingeborg Hansdatter BLIX B: 1632
    Bodo, Gildeskal, Nordland, Norge
    D: 5 Feb 1714
    Steigen, Salten, Nordland, Norge



    1 Christen HVEDING B: 1710
    Steigen, Steigen, Nordland, Norway
    D: 18 Apr 1784
    Couoan, Nordland, Norway



    11 Family Kjersten Ingeborg SVENDSDATTER B: 1603
    Trondheim, Sor Trondelag, Norway
    D: 1687
    Vaerdalen, Nord Trondelag, Norway




    Family Elsebe RASCH B: Abt 1710
    <, Steigen, Nordland, Norway>




    12 Hans Andersen JENTOFT B: 1614
    Of Trondhjem, Trondhjem, Sor-Trondelag, Norway
    D: 7 Apr 1642
    Akero, Aukra, More Og Romsdal, Norway
    M: Abt 1640




    6 Hans Hansen JENTOFT B: 1641
    Bus, More Og Romsdal, , Norway
    D: 1718
    Buksnes, Lofoten, Nordland, Norway
    M:




    13 Family Sophie LAURITSEN B: 3 May 1613
    Inderoen, Inderoen, Nord Trondelag, Norway





    3 Family Berthe Margarethe JENTOFT B: Abt 1669/1672
    Buksnes, Vestvagoy, Nordland, Norway
    D: 1743
    , Vaagan, Nordland, Norway



    Family
    14 Christopher GRAAE B: < 1624
    <, Steigen, Nordland, Norway>
    D: Bef 24 1690 May
    Buksnes, Vestvagoy, Nordland, Norway




    7 Maren Graae CHRISTOPHERSEN B: Abt 1650
    Steigen, Steigen, Nordland, Norway
    D: Abt 1680
    Buksnes, Vestvagoy, Nordland, Norway




    15 Family Anna Larsdotter HOLGERSEN B: 1 Jan 1630
    Trondhjem, Trondhjem, Sor Trondelag, Norway
    D: Aft 1693

    Christen var en rik og mektig mann. Dette viser ogsaX skifteprotokollen
    som viser en formue paX 11000-0-15 og ingen gjeld. Han tok slektsnavnet
    Hveding.

    Christen giftet seg med Elsebe Johannesdatter Rasch 28 Jun 1744, Folda. Elsebe ble født 27 Mar 1721; ble døpt 27 Mar 1721; døde cirka 1796. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 377. Anne Margaretha Christensdatter Hveding  Etterslektstre til dette punkt ble født 14 Jun 1760 , Lauvøy; døde 20 Jan 1845, Gildeskål, Nordland, Fleina, Norway; ble begravet 26 Jan 1845, Gildeskål, Nordland, Gildeskål gl. kirke, Norway.
    2. 378. Johan Christensen Rasch Hveding  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1766 , Steigen; ble døpt 29 Sep 1766 , Steigen; døde cirka 1797, Steigen.

  85. 170.  Margrethe HartvigsdatterMargrethe Hartvigsdatter Etterslektstre til dette punkt (46.Hartvig3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1716 , Steigen, Nordland, Norway; døde cirka 1758.

    Familie/Ektefelle/partner: Peder Christian Erichsen Lochert. Peder ble født cirka 1716. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 379. Erich Pedersen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1735 , Buksnes, Vestvågøy, Nordland; ble begravet cirka 1801.
    2. 380. Hartvig Pedersen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1738.
    3. 381. Nils Pedersen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1739 , Ure; døde cirka 1785.
    4. 382. Beret Margrethe Pedersdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1745 , Ure; døde 11 Apr 1833, Slotterøy; ble begravet 21 Apr 1833, Lurøy, Nordland, Norway.
    5. 383. Maren Pedersdatter  Etterslektstre til dette punkt

  86. 171.  Hartvig Mogensen Jentoft, af PetvigenHartvig Mogensen Jentoft, af Petvigen Etterslektstre til dette punkt (48.Mogens3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født 4 Mar 1704 , Lyngvær; døde 28 Jul 1784, Petvigen; ble begravet 6 Aug 1784, Vestvågøy, Nordland, Buksnes kirke, Norway.

    Notater:

    {geni:occupation} Gjestgiver

    {geni:about_me} Hartvig Mogensen Jentoft kom til Petvig omkring 1728. Da overtok han en del av gården.Men fra 1741 eier han hele gården. Hartvig Mogensen Jentoft var jekteskipper og gjestgiver. Han var vistnok en velstående mann,og ved sin død i 1784,eide han 24 gårder.I tillegg eide han gårdene Ramsvik og Ure. Ved manntallet i 1762 bodde det 19 mennesker i Petvik.Det står også at gården kunne fø 2 hester,12 kyr, 6 ungdyr, 18 sauer og 18 geiter.

    Hartvig Mogensen Jentoft var en mann med mange jern i ilden , bl.a. drev han med salthandel. I 1758 fikk han saltet ødelagt under en stormflo.
    --------------------
    Ble født den 4 mar 1704 i Lyngvær, Vågan, Nordland.
    Skipper og gjestgiver i Henningsvær på Buksnes og Petvik i Lofoten.
    Gift 19 okt. 1740, Folden, Nordland.
    Han døde den 28 jul 1784 i Petvik, Buksnes, Nordland, 80 år gammel.

    Hartvig giftet seg med Sara Johannesdatter Rasch 19 Okt 1740, Nordland, Norway. Sara ble født 9 Jun 1714 , Rørstad; døde 17 Jan 1785, Buksnes; ble begravet , Vestvågøy, Nordland, Buksnes kirke, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 384. Christen Hartvigsen Jentoft  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1742 , Pettvik, Buksnes.
    2. 385. Chirstine Jentoft  Etterslektstre til dette punkt ble født 31 Jan 1742 , Buksnes, Nordland, Petvik, Norway; ble døpt 31 Jan 1742 , Buksnes, Nordland, Hjemmedøpt i Petvigen, Norway.
    3. 386. Anna Hartvigsdatter Jentoft  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Okt 1743 , Buksnes, Nordland, Petvik, Norway; ble døpt 23 Okt 1743 , Buksnes, Vestvågøy, Nordland, Hjemmedøpt, i Petvigen, Norway; døde 9 Mai 1818, Løp.
    4. 387. Arent Hartvigsen Jentoft  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1744 , Pettvik; døde, Bosted 1801 = Apetrer.
    5. 388. Ole Hartvig Hartvigsen Jentoft, af Herøy  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1747 , Pettvik; døde, Lovøen Store.
    6. 389. Johan Hartvigsen Rasch Jentoft  Etterslektstre til dette punkt ble født 12 Jan 1747 , Pettvik, Buksnes; døde 13 Okt 1828, Fleinen; ble begravet , Gl. Gildeskål kirke.
    7. 390. Mogens Hartvigsen Jentoft, af Ramsvig  Etterslektstre til dette punkt ble født 1 Jun 1747 , Pettvik; døde 14 Mai 1790, Ramsvigen.
    8. 391. Ingebor Maria Hartvigsdatter Jentoft  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1752 , Pettvik, Buksnes; døde cirka 1777, Pettvik, Buksnes.
    9. 392. Birgitte Sophie Jentoft  Etterslektstre til dette punkt ble født 15 Sep 1753 , Pettvik, Buksnes; døde 24 Mar 1827, Sund, Flakstad.
    10. 393. Hartvig Hartvigsen Jentoft  Etterslektstre til dette punkt ble født 2 Jul 1755; døde cirka 1802, Pettvik, Buksnes.

  87. 172.  Hans Mogensen JentoftHans Mogensen Jentoft Etterslektstre til dette punkt (48.Mogens3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1705 , Borge; døde cirka 1769.

    Familie/Ektefelle/partner: Anna Cathrine Kildal. Anna ble født cirka 1740; døde cirka 1799. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Hans giftet seg med Anna Marie Rasch 20 Okt 1739. Anna ble født 20 Apr 1717; døde cirka 1760. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  88. 173.  Ingeborg Mogensdatter JentoftIngeborg Mogensdatter Jentoft Etterslektstre til dette punkt (48.Mogens3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1709 , Lyngvær; døde cirka 1788, Rørstad; ble begravet cirka 1788.

    Familie/Ektefelle/partner: Peder Jochumsen Leth. Peder (sønn av Jochum Pedersen Leth og Anna Benedicta Christensdatter Hveding) ble født 26 Feb 1718 , Evenes; ble døpt 7 Mar 1717 , Evenes Church, Ofoten, Nordland, Norway; døde 19 Sep 1779, Rå Prestegård. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Ingeborg giftet seg med Johan Georg Rasch 2 Mai 1744. Johan ble født 19 Nov 1715 , Folda; døde 23 Jul 1757, Folda. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  89. 174.  Maren Mogensdatter JentoftMaren Mogensdatter Jentoft Etterslektstre til dette punkt (48.Mogens3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født cirka 1710 , Lyngvær, Vågan, Lofoten.

    Familie/Ektefelle/partner: Peder Hansen Harr. Peder ble født cirka 1701 , Liland, Evenes, Nordland; døde cirka 1768, Sundklakk, Gimsøy, VaXgan, Nordland. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 394. Anne Jentoft Harr  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1740 , Strandlandet, Gimsøy, Nordland; døde 9 Jan 1817, Ramberg, Bø I Nordland.

  90. 175.  Elisabeth Mogensdatter JentoftElisabeth Mogensdatter Jentoft Etterslektstre til dette punkt (48.Mogens3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født 10 Aug 1712 , Lyngvær; døde 14 Des 1795, AXkvik i Herøy.

    Elisabeth giftet seg med Peter Rasmussen Angell cirka 1744. Peter ble født 1 Sep 1713; døde 22 Nov 1804, AXkvik i Herøy. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  91. 176.  Hartvig Christensen HvedingHartvig Christensen Hveding Etterslektstre til dette punkt (49.Ellen3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født 13 Okt 1694 , Sommersel; ble døpt 21 Okt 1694 , Hamarøy, Nordland, Norge; døde 7 Sep 1744, Rambø, Tjeldsund, Nordland; ble begravet 13 Sep 1744, Lødingen, Nordland, Norge.

    Notater:

    {geni:about_me} Hans far har nedtegnet følgende: «Anno 1694: 13: Oktober blef min Kiere Hustru af Gud Naadeligen fiorløst med en ung Søn som blef døbt udj Hammerøe Kierche d: 21: dito, blef udj Daaben kaldet Hartvig. Hans Fadderevare Fougden Sr. Isper Anders: Kolderup; Studios: Christopher Denchert och Niels Winther. Quinde faddere: Maren Hartvigsdatter: och Øllegaard Hartvigsdatter. Gud lade hann opvokse sit Nafn til Ære, osz fattige Foreldre til Glæde och sig self til Evig Salighed. Amen».

    Da hans mor i 1703 ble gift på nytt med res. pastor i Ofoten, Mats Homble, kom han til Evenes prestegård som Hombles stesønn. Her bodde han antagelig til han i 1721 kjøpte gården Rambø i Tjelsund av sin morfar sogneprest Hartvig Arnesen i Steigen. Han bosatte seg på Rambø, og drev gårdsbruk, handel og jektefart der. Han døde på gården den 7. september 1744, og ble gravlagt ved Hol kirke i Tjelsund 2. søndag etter trinitatis (trefoldighet).

    Bygdefaret var Hålogalands gamle organiserte varetransport til og fra kjøpstedene. I middelalderen var det langskipene som transporterte varene, men i det 14. og 15. århundre kom Nordlandsjektene inn i bildet. Disse båtene var i 300 til 400 år den eneste store skipstypen til denne varetransporten. Det gamle navnet bygdefar ble til jektefar. Den som eide jekta ble kalt skipper. Han kunne eie flere jekter og sto gjerne alene for risiko og gevinst. Forsikringer hadde de ikke. Kjentmannen på turen ble kalt styrmann. En jekt var kostbar både i innkjøp og med vedlikehold. En ny jekt kostet 400 til 600 rd. i innkjøp. Fra Tjeldsundet til Bergen kunne de seile på 4 døgn om børen var god. Hartvig Christensen Hveding ble en kjent jekteskipper.

    Han giftet seg 29. august 1726 i Lødingen kirke med Sofie Iversdatter , f. 1702, datter av Iver Olsen Myklebostad og Mette Nielsdatter Hegstad. I kirkeboken for Lødingen står følgende om forlovelsen med Sofie Iverdatter: «Anno 1725: d: 16: oktobris trolovedes paa Mikkelbostad Hartvig Christensen Hveding och Sofie Iversdatter, och at intet er som forhindrer caverer Welærværdige herr Jocum Leth och velagtede Iver Olsen» .

    Sofie Iversdatter ble født på Myklebostad og døde i 1798 hos sin datter Ellen Normann i Harstad 96 år gammel. Hun ble gravlagt på Trondenes kirkegård 1. søndag etter påske samme år.

    Av barna til Hartvig og Sofie kjenner vi sikkert to: Christen og Ellen. Det er mulig at de hadde en datter til, Maren.


    Christen
    Ellen
    og muligens nok en datter ved navn Maren

    ---------------

    Hartvig fikk 30. juni 1721 bøkselbrev på heile gården Rambø i Tjeldsund (4 pd), som fremdeles tilhørte Bispestolen og Lødingen kirke. I tillegg dreiv han trolig litt småhandel.

    I 1723 var det 2 hester, 8 kyr, 3 ungnaut og 18 sauer på gården. Skylda blei foreslått auka med 12 mk. I 1730/31 svarte han «Brannstyr» med 2 ort.

    Hornemann meiner at dei (Hartvig og Sophie) har hatt enno ei dotter: Maren.

    Se også Johan Hvedings bog, s. 52-54.
    Skifte 7 sep. 1744.

    Kilder:

    # Johan Hveding: Nordlandsætta Hveding frå 1580 [Oslo 1944], s. 52, 54

    # Konrad Naustvik: Gårds- og slektshistorie for Tjeldsund I-II. (Tjeldsund 1990-94), s. I,591

    Født på Sommersel i Hamarøy 13. oktober 1694. Hans far har nedtegnet følgende: «Anno 1694: 13: Oktober blef min Kiere Hustru af Gud Naadeligen fiorløst med en ung Søn som blef døbt udj Hammerøe Kierche d: 21: dito, blef udj Daaben kaldet Hartvig. Hans Faddere vare Fougden Sr. Isper Anders: Kolderup; Studios: Christopher Denchert och Niels Winther. Quinde faddere: Maren Hartvigsdatter: och Øllegaard Hartvigsdatter. Gud lade hann opvokse sit Nafn til Ære, osz fattige Foreldre til Glæde och sig self til Evig Salighed. Amen».

    Da hans mor i 1703 ble gift på nytt med res. pastor i Ofoten, Mats Homble, kom han til Evenes prestegård som Hombles stesønn. Her bodde han antagelig til han i 1721 kjøpte gården Rambø i Tjelsund av sin morfar sogneprest Hartvig Arnesen i Steigen. Han bosatte seg på Rambø, og drev gårdsbruk, handel og jektefart der. Han døde på gården den 7. september 1744, og ble gravlagt ved Hol kirke i Tjelsund 2. søndag etter trinitatis (trefoldighet).
    Bygdefaret var Hålogalands gamle organiserte varetransport til og fra kjøpstedene. I middelalderen var det langskipene som transporterte varene, men i det 14. og 15. århundre kom Nordlandsjektene inn i bildet. Disse båtene var i 300 til 400 år den eneste store skipstypen til denne varetransporten. Det gamle navnet bygdefar ble til jektefar. Den som eide jekta ble kalt skipper. Han kunne eie flere jekter og sto gjerne alene for risiko og gevinst. Forsikringer hadde de ikke. Kjentmannen på turen ble kalt styrmann. En jekt var kostbar både i innkjøp og med vedlikehold. En ny jekt kostet 400 til 600 rd. i innkjøp. Fra Tjeldsundet til Bergen kunne de seile på 4 døgn om børen var god. Hartvig Christensen Hveding ble en kjent jekteskipper.
    Han giftet seg 29. august 1726 i Lødingen kirke med Sofie Iversdatter , f. 1702, datter av Iver Olsen Myklebostad og Mette Nielsdatter Hegstad. I kirkeboken for Lødingen står følgende om forlovelsen med Sofie Iverdatter: «Anno 1725: d: 16: oktobris trolovedes paa Mikkelbostad Hartvig Christensen Hveding och Sofie Iversdatter, och at intet er som forhindrer caverer Welærværdige herr Jocum Leth och velagtede Iver Olsen» .
    Sofie Iversdatter ble født på Myklebostad og døde i 1798 hos sin datter Ellen Normann i Harstad 96 år gammel. Hun ble gravlagt på Trondenes kirkegård 1. søndag etter påske samme år.
    Av barna til Hartvig og Sofie kjenner vi sikkert to: Christen og Ellen. Det er mulig at de hadde en datter til, Maren.
    Christen
    Ellen
    og muligens nok en datter ved navn Maren

    Hartvig giftet seg med Sofie Iversdatter Myklebostad 29 Aug 1726, Lødingen. Sofie ble født cirka 1702 , Myklebostad, Lødingen, Nordland; døde cirka 1798, Harstad Troms; ble begravet cirka 1798, Trondenes kirkegård. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 395. Christen Hartvigsen Hveding  Etterslektstre til dette punkt ble født 15 Jan 1728 , Rambø, Tjeldsund, Nordland, Norway; døde 27 Des 1785, Liland, Evenes, Nordland, Norway; ble begravet 25 Jan 1786, Evenes kyrkjegard..
    2. 396. Ellen Hartvigsdatter Hveding  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1733 , Rambø, Tjelsund, Norway; døde cirka 1804, Øvre Harstad Farm, Trondenes, Norway; ble begravet 30 Des 1804, Trondenes Church, Harstad, Trondenes Parish, Troms Fylke, Norway.

  92. 177.  Anna Benedicta Christensdatter HvedingAnna Benedicta Christensdatter Hveding Etterslektstre til dette punkt (49.Ellen3, 7.Ingeborg2, 1.Hans1) ble født 24 Des 1695 , Sommersel, Hamarøy, Salten; døde cirka Sep 1717, Evenes, Ofoten.

    Anna giftet seg med Jochum Pedersen Leth cirka 1712. Jochum (sønn av Peder Hansen Leth og Johanna Olufsdatter Schancke) ble født cirka 1671 , Smørholmen; døde 5 Jun 1742, Ofoten, Nordland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 397. Ellen Christine Leth  Etterslektstre til dette punkt ble født 13 Jul 1715 , Evenes, Ofoten; døde cirka Jun 1716, Evenes, Ofoten.
    2. 398. Peder Jochumsen Leth  Etterslektstre til dette punkt ble født 26 Feb 1718 , Evenes; ble døpt 7 Mar 1717 , Evenes Church, Ofoten, Nordland, Norway; døde 19 Sep 1779, Rå Prestegård.
    3. 399. Simon Leth  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1755; døde cirka 1780.

  93. 178.  Jacob Eschildsen, af MåløenJacob Eschildsen, af Måløen Etterslektstre til dette punkt (63.Magdalene3, 9.Alhed2, 1.Hans1) ble født cirka 1699 , Liland; døde cirka 1754, Måløy.

    Jacob giftet seg med Barbro Jørgensdatter 30 Sep 1725, Steigen Kirke. Barbro ble født cirka Okt 1702 , Måløy; ble døpt 14 Okt 1702. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 400. Eschild Jacobsen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Mai 1726 , Måløy; ble døpt 1 Jun 1726.
    2. 401. Jacob Jacobsen, af Måløy  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1730 , Måløy.
    3. 402. Malene Jacobsdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1735 , Måløy.
    4. 403. Ena Jacobsdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1740 , Måløy.
    5. 404. Berithe Jacobsdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1740 , Måløy.
    6. 405. Karen Jacobsdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1740 , Måløy.

  94. 179.  Morten Eschildsen, af LilandMorten Eschildsen, af Liland Etterslektstre til dette punkt (63.Magdalene3, 9.Alhed2, 1.Hans1) ble født cirka 1701 , Liland; døde cirka 1756, Liland.

    Familie/Ektefelle/partner: Dorthea Pedersdatter. Dorthea ble født cirka 1702 , Hammer; døde cirka 1785, Bakken. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 406. Eschild Mortensen, af Liland  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1728 , Liland; døde, Liland.
    2. 407. Peder Mortensen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1731 , Liland.
    3. 408. Malena Mortensdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1734 , Liland; døde cirka Mai 1790, Haug; ble begravet 1 Jun 1790.
    4. 409. Daniel Mortensen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1741 , Liland; døde cirka 1779, Leirvik.
    5. 410. Torchild (Torkel) Mortensen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1742 , Liland; døde cirka 1794, Hell.
    6. 411. Morten Mortensen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1744 , Liland; døde cirka 1811, Leirvik.

  95. 180.  Ole EschildsenOle Eschildsen Etterslektstre til dette punkt (63.Magdalene3, 9.Alhed2, 1.Hans1) ble født cirka 1704; døde cirka 1704.

  96. 181.  Karen EschildsdatterKaren Eschildsdatter Etterslektstre til dette punkt (63.Magdalene3, 9.Alhed2, 1.Hans1) ble født cirka 1708 , Liland.

  97. 182.  Tørris Eschildsen, af LilandTørris Eschildsen, af Liland Etterslektstre til dette punkt (63.Magdalene3, 9.Alhed2, 1.Hans1) ble født cirka 1712 , Liland; døde cirka 1778, Liland.

    Familie/Ektefelle/partner: Ane Pedersdatter. Ane ble født cirka Des 1715 , Sund; ble døpt 7 Des 1715. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 412. Erland Tørrisen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1743 , Liland; døde cirka 1779, Hustoft.
    2. 413. Joen Tørrisen  Etterslektstre til dette punkt ble født , Liland; døde cirka 1798, Måløy.
    3. 414. Per Tørrisen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1747 , Liland; døde, Stave, Bleik.
    4. 415. Niels Tørrisen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1748 , Liland.
    5. 416. Eschild Tørrisen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1750 , Liland; døde cirka 1781, Bleik.
    6. 417. Tosten Tørrisen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1750 , Liland; døde, Å.
    7. 418. Ole Tørrisen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1752 , Liland; døde cirka 1779, Liland.
    8. 419. Daniel Tørrisen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1754 , Liland; døde cirka 1787, Brenvik.
    9. 420. Ingeborg Margrete Tørrisdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1757 , Liland; døde, Liland.

  98. 183.  Ingeborg Torkelsdatter StrømmeIngeborg Torkelsdatter Strømme Etterslektstre til dette punkt (64.Alhed3, 9.Alhed2, 1.Hans1) ble født cirka 1705; døde cirka 1763; ble begravet cirka 1763.

    Ingeborg giftet seg med Anders Trondsen cirka 1730. Anders ble født cirka 1689 , Gåsvær; døde cirka 1762, Skagen; ble begravet cirka 1762. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 421. Trond Andersen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1730; døde cirka 1761.
    2. 422. Ermegaard Andersdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1738 , Meloy, Nordland, Norway; døde cirka Mai 1804, Hammer; ble begravet 6 Mai 1804.
    3. 423. Karen Andersdtr Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1740 , Meløy; døde cirka 1819, Søberg, Bø,; ble begravet cirka 1819.

  99. 184.  Anne Torkelsdtr.StrømmeAnne Torkelsdtr.Strømme Etterslektstre til dette punkt (64.Alhed3, 9.Alhed2, 1.Hans1) ble født cirka 1711 , Skagstad; døde cirka Mar 1777, Vang; ble begravet cirka 1777.

    Notater:

    {geni:about_me} http://www.velogen.net/simple/No/fam060xx/fam06017.htm

    http://www.velogen.net/simple/No/fam060xx/fam06014.htm

    Anne giftet seg med Peder Andreassen Tønder 21 Okt 1769. Peder ble født cirka 1715 , Vang; døde cirka 1777, Vang. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 424. Hedvig Elisabeth Pedersdatter Tønder  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1740 , Vang, Lenvik, Troms, Norway; døde cirka 1799, Nordstraumen, Sørreisa, Troms, Norway; ble begravet cirka 1799.
    2. 425. Andreas Pedersen Tønder  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1745 , Vang.
    3. 426. Ellen Pedersdatter Tønder  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1750 , Vang; døde cirka 1788, Vang; ble begravet cirka 1788.
    4. 427. Aleth Tønder  Etterslektstre til dette punkt ble født , Vang; døde cirka 1773, Lenvik, Troms, Norge; ble begravet cirka 1773.

  100. 185.  Maren Torkelsdatter StrømmeMaren Torkelsdatter Strømme Etterslektstre til dette punkt (64.Alhed3, 9.Alhed2, 1.Hans1) ble født cirka 1715; døde cirka 1771.

    Maren giftet seg med Joen Hermandsen Bugge, af Finset cirka 1740. Joen ble født cirka 1714 , Mossem, Brønnøy, Nordland, Norge; døde 27 Feb 1780, Finset. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 428. Thorkil Bugge  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1745; døde cirka 1768.

  101. 186.  Karen TorchildsdatterKaren Torchildsdatter Etterslektstre til dette punkt (64.Alhed3, 9.Alhed2, 1.Hans1) ble født cirka 1717 , Skagstad; døde cirka Mai 1759, Skagstad; ble begravet 3 Jun 1759, Krypten i Steigen Kirke.

    Familie/Ektefelle/partner: Hans Christensøn Klæboe, af Skagstad. Hans ble født cirka 1712 , Saura; døde cirka Nov 1764, Skagstad; ble begravet 25 Nov 1764. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 429. Christen Hansen Klæboe  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1743 , Skagstad; døde, Bosted 1780 = Skagstad.
    2. 430. Johan Hansen Klæboe  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1746 , Skagstad.
    3. 431. Jacob Hansen Klæboe  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Mar 1751 , Skagstad; ble døpt 14 Mar 1751; døde cirka Sep 1808, Skjerstad, Salten, Nordland, Norway; ble begravet 26 Sep 1808.

  102. 187.  Christian Anderssøn WangbergChristian Anderssøn Wangberg Etterslektstre til dette punkt (66.Anders3, 10.Ellen2, 1.Hans1)

  103. 188.  Ellen Andersdatter Andersdatter WangbergEllen Andersdatter Andersdatter Wangberg Etterslektstre til dette punkt (66.Anders3, 10.Ellen2, 1.Hans1)

  104. 189.  Anne Maria FeltschowAnne Maria Feltschow Etterslektstre til dette punkt (67.Jens3, 10.Ellen2, 1.Hans1) ble født cirka 1717 , Leksvik; døde cirka 1811, Hopstad; ble begravet 7 Jan 1811, Osen.

    Notater:

    {geni:about_me} Hopstad, Bjørnør same as Osen?

    1801 Census w/children. Husband died <1801.
    Ane Marie is living in Roan.

    Sons:
    Jens Christian b 1748,
    Andreas b. 1755,
    Johan Uldrick b.1758 &
    Riccard b. 1764 are shown in 1801 Census living in Roan.

    Son Eilert Fredrick b. 1750 &
    Dtr Ane Fredericha b. 1761 are shown in 1801 Census living in Osen.

    Anne giftet seg med Johan Fredrik Paasche cirka 1745. Johan ble født cirka 1716 , Skien, Telemark, Norway; døde 10 Okt 1786, Bjørnør, Sør-Trøndelag, Norway; ble begravet 10 Okt 1786, Bjørnør, Sør-Trøndelag, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 432. Olava Marie Paasche  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1748 , Børsa; døde 6 Jan 1789, Øksnes, Nordland, Norway; ble begravet 6 Jan 1789, Øksnes, Nordland, Norway.
    2. 433. Jens Christian Paasche  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1748 , Børsa; døde cirka 1834; ble begravet cirka 1834, Bjørnør.
    3. 434. Eilert Fredrik Paasche  Etterslektstre til dette punkt ble født 3 Mai 1750 , Børsa; døde 18 Apr 1839, Skjervøya.
    4. 435. Andreas Paasche  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1752 , Børsa; døde 29 Nov 1831.
    5. 436. Anna Dorothea Paasche  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1755; døde 19 Jun 1806.
    6. 437. Johan Ulrich Paasche  Etterslektstre til dette punkt ble født 18 Jun 1758 , Lauvøy; ble døpt 18 Jun 1758 , Åfjord, Sør-Trøndelag, Norway; døde 1 Jun 1834, Hofstad; ble begravet cirka 1834, Hofstad, Bjørnør.
    7. 438. Anne Fredrikka Paasche  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1760 , Lauvøy; døde cirka 1809.
    8. 439. Richard Paasche  Etterslektstre til dette punkt ble født 15 Jul 1764 , Bjørnør, Sør-Trøndelag, Norway; døde cirka 1825.

  105. 190.  Anna Bendicta JohansdatterAnna Bendicta Johansdatter Etterslektstre til dette punkt (76.Karen3, 11.Svend2, 1.Hans1) ble født cirka 1714; døde cirka 1754, Tårstad, Nordland, Norge.

    Notater:

    {geni:about_me} Skifteprotokoll Nordland fylke, Helgeland sorenskriveri nr. 5B (3A 0006), 1721-1725, s. 442a. Skifte 13. mai 1723 etter mor.

    Skifteprotokoll Nordland fylke, Helgeland sorenskriveri nr. 5B (3A 0006), 1721-1725, s. 444a. Skifte 14. mai 1723. Etter morfar.

    Familie/Ektefelle/partner: Ingebrigt Larsen Aas. Ingebrigt ble født cirka 1711 , Tørrestad; døde cirka 1754, Vågan, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 440. Lars Ingebrigtsen Aas  Etterslektstre til dette punkt ble født 1 Nov 1739 , Tørrestad; døde cirka 1818, Pundsletten.
    2. 441. Johannes Ingebrigtsen Aas  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1740 , Tørrestad.
    3. 442. Karen Ingebrigtsdatter Aas  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1740 , Tørrestad.
    4. 443. Knud Ingebrigtsen Aas  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1740 , Tørrestad.
    5. 444. Ole Ingebrigtsen Aas  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1750 , Tørrestad.
    6. 445. Mogens Ingebrigtsen Aas  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1750 , Tørrestad.
    7. 446. Svein Blix Ingebrigtsen Aas  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1750 , Tørrestad.
    8. 447. Beret Ingebrigtsdatter Aas  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1751 , Tørrestad.

  106. 191.  Ingeborg Johansdatter BlixIngeborg Johansdatter Blix Etterslektstre til dette punkt (76.Karen3, 11.Svend2, 1.Hans1) ble født cirka 1715 , Fore, Nordland, Norway.

    Notater:

    {geni:about_me} Skifteprotokoll Nordland fylke, Helgeland sorenskriveri nr. 5B (3A 0006), 1721-1725, s. 442a. Skifte 13. mai 1723 etter mor.
    Skifteprotokoll Nordland fylke, Helgeland sorenskriveri nr. 5B (3A 0006), 1721-1725, s. 444a. Skifte 14. mai 1723. Etter morfar.

    Familie/Ektefelle/partner: Christen Augustinussen. Christen ble født cirka 1702 , Nordland, Norway; døde 16 Feb 1777, Horsdal. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 448. Malene Christensdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1739 , Nordland, Norway; døde cirka Mai 1814, Fore; ble begravet 24 Mai 1814, Gildeskål kirkegård, Inndyr.
    2. 449. Karen Blix Christensdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1751 , Nordland, Norway.
    3. 450. Margrethe Blix Christensdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1752 , Nordland, Norway.
    4. 451. Anne Benedicta Christensdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1754 , Ner for; døde cirka 1804.
    5. 452. Sven Blix Christensen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1756 , Nordland, Norway.

  107. 192.  Christense Johansdtr. BlixChristense Johansdtr. Blix Etterslektstre til dette punkt (76.Karen3, 11.Svend2, 1.Hans1) ble født cirka 1716; døde cirka 1784; ble begravet 7 Nov 1784.

    Familie/Ektefelle/partner: Kresten Olsson Smed. Kresten ble født cirka 1694; døde cirka 1764. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 453. Anders Krestensson Normann  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1742 , Myklebostad, Nesset, Møre og Romsdal, Norway; døde cirka 1808, Myklebostad, Nesset, Møre og Romsdal, Norway; ble begravet 27 Jan 1805.
    2. 454. Ola Krestensson Normann  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1744.
    3. 455. Karen Mallena Krestensdtr Smed  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1749 , Myklebostad, Nesset, Møre og Romsdal, Norway; døde cirka 1759; ble begravet 13 Jan 1759.
    4. 456. Johanna Magreta Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1752; døde cirka 1782.

  108. 193.  Magdalena Catharina Fredriksdatter HeggelundMagdalena Catharina Fredriksdatter Heggelund Etterslektstre til dette punkt (78.Cathrine3, 11.Svend2, 1.Hans1) ble født cirka 1728 , Vannstuen, Norway; døde cirka 1798.

    Magdalena giftet seg med Lars Hansen Løberg cirka 1750. Lars ble født cirka 1721 , Bergen, Norway; døde cirka 1779, Lanes, Troms, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 457. Fridrich Christian Heggelund Løberg  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1751; døde cirka 1807.
    2. 458. Hans Grønbech  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1754; døde cirka Nov 1802, Lanes, Karlsøy, Troms, Norway; ble begravet 21 Nov 1802, Karlsøy, Troms, Norway.
    3. 459. Svend Blix Løberg  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1757; døde cirka 1757.
    4. 460. Trine Blix Løberg  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Aug 1758; døde cirka 1758; ble begravet 12 Nov 1758.
    5. 461. Morten Larsen Heggelund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1759; døde cirka 1795, Nordeidet, Troms, Norge.
    6. 462. Michel (Michael) Larsen With  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1762; ble døpt 26 Des 1762; døde 27 Mar 1838.
    7. 463. Michel With Løberg  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1762; døde 27 Mar 1836.
    8. 464. Jens Christian Wessel Løberg  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1765.

  109. 194.  Svend Blix HeggelundSvend Blix Heggelund Etterslektstre til dette punkt (78.Cathrine3, 11.Svend2, 1.Hans1) ble født cirka 1729; døde 14 Feb 1746.

  110. 195.  Michael Fredriksen HeggelundMichael Fredriksen Heggelund Etterslektstre til dette punkt (78.Cathrine3, 11.Svend2, 1.Hans1) ble født cirka 1731; døde 14 Feb 1746.

    Notater:

    Fødsel:
    {geni:event_description} https://familysearch.org/pal:/MM9.1.1/N45C-19S


  111. 196.  Severina Blix HeggelundSeverina Blix Heggelund Etterslektstre til dette punkt (78.Cathrine3, 11.Svend2, 1.Hans1) ble født cirka 1732; døde cirka 1802.

    Notater:

    Fødsel:
    {geni:event_description} https://familysearch.org/pal:/MM9.1.1/N45Z-M5L

    Severina giftet seg med Anders Nilsen cirka 1762. Anders ble født cirka 1710. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  112. 197.  Karen Fredriksdatter Blix HeggelundKaren Fredriksdatter Blix Heggelund Etterslektstre til dette punkt (78.Cathrine3, 11.Svend2, 1.Hans1) ble født cirka Aug 1736 , Vannstua; ble døpt 2 Sep 1736 , Karlsøy, Troms, Norway; døde cirka 1819, Lanes.

    Notater:

    {geni:about_me} Ved dåpen 2 september 1736 - registrert - Karen Frederiksdatter. Fars navn registrert: Frederik Heggelund. (Kilde: Family Search)

    Ved inngått ekteskap 28 september 1760 - registrert - Karen Fridrichsdatter. (Kilde: Family Search)




    [http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/WebCens.exe?slag=visbase&sidenr=35&filnamn=f1801&gardpostnr=56784&personpostnr=865837&merk=865837#ovre/ FT1801: Bosatt på gården Lanes, Karlsøy.]

    Familie/Ektefelle/partner: Paul Andersen. Paul ble født cirka 1726; døde cirka 1758. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Karen giftet seg med Otto Pedersen Gram 28 Sep 1760, Karlsøy, Troms, Norway. Otto ble født cirka 1721 , Nordeidet; døde cirka Apr 1787, Karlsøy, Troms, Norway; ble begravet 20 Mai 1787, Lanes. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 465. Johan Peder Ottesen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Sep 1761 , Karlsoy, Karlsøy, Troms, Norway; ble døpt 11 Okt 1761 , Karlsøy, Troms, Norway; døde cirka Mar 1782, Vannsundet; ble begravet 1 Apr 1782, Karlsøy, Troms, Norway.
    2. 466. Trine Blix Ottosdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1764 , Karlsoy, Karlsøy, Troms, Norway; døde cirka 1764, Karlsoy, Karlsøy, Troms, Norway.
    3. 467. Svend Ottesen Blix Gram  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1764 , Lanesøyra, Karlsøy, Troms, Norway; ble døpt 29 Sep 1765 , Karlsøy, Troms, Norway; døde cirka Apr 1814, Lanesøyra, Karlsøy, Troms, Norway; ble begravet 8 Mai 1814, Karlsøy, Troms, Norway.

  113. 198.  Anna Margretha HeggelundAnna Margretha Heggelund Etterslektstre til dette punkt (78.Cathrine3, 11.Svend2, 1.Hans1) ble født cirka 1739; døde cirka 1741.

  114. 199.  Anna Margretha HeggelundAnna Margretha Heggelund Etterslektstre til dette punkt (78.Cathrine3, 11.Svend2, 1.Hans1) ble født cirka 1742; døde cirka 1809.

    Familie/Ektefelle/partner: Nils Andersen. Nils ble født cirka 1745; døde cirka 1808. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 468. Anders Nilsen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1770.
    2. 469. Johanna Nilsdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1782; døde cirka 1811; ble begravet cirka 1811.
    3. 470. Karen Blix Nilsen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1784.

  115. 200.  Hans Fredriksen Heggelund KieglenHans Fredriksen Heggelund Kieglen Etterslektstre til dette punkt (78.Cathrine3, 11.Svend2, 1.Hans1) ble født cirka 1744; døde cirka 1805; ble begravet 29 Okt 1805, Vannstulen.

    Notater:

    Fødsel:
    {geni:event_description} https://familysearch.org/pal:/MM9.1.1/NHHN-TGS

    Familie/Ektefelle/partner: Kirsten Pedersdatter Heggelund. Kirsten ble født cirka 1759. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 471. Fredrik Christian Heggelund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1773; døde cirka 1783; ble begravet 17 Nov 1783.
    2. 472. Nils Peder Heggelund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1775.
    3. 473. Trine Hansdatter Heggelund  Etterslektstre til dette punkt ble født 26 Jul 1776; døde cirka 1783.
    4. 474. Lars Løberg Heggelund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1778; døde cirka 1783; ble begravet 17 Nov 1783.
    5. 475. Morten Hansen Heggelund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1779.
    6. 476. Aleth Dathrina Heggelund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1780; døde cirka 1783; ble begravet 1 Nov 1783.
    7. 477. Fredrik Christian Hansen Heggelund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1783 , Karlsøy, Troms, Norway; døde, Vannstulen.
    8. 478. Lars Løberg Heggelund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1786.
    9. 479. Trina Blix Hansdatter Heggelund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1788; døde cirka 1858.
    10. 480. Aleth Cathrina Heggelund  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1792; døde cirka 1797.

  116. 201.  Rebecca Elisabeth Mühlenphort Blix Fredriksdatter HeggelundRebecca Elisabeth Mühlenphort Blix Fredriksdatter Heggelund Etterslektstre til dette punkt (78.Cathrine3, 11.Svend2, 1.Hans1) ble født cirka 1747; døde cirka 1767.

    Familie/Ektefelle/partner: Hans Gundersen. Hans ble født , Skorøen. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 481. Trine Blix Heggelund Hansdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1754.
    2. 482. Maren Heggelund Hansdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1756.
    3. 483. Anders Heggelund Hansen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1758.
    4. 484. Fredrik Christian Heggelund Hansen  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1761.
    5. 485. Gundhild Heggelund Hansdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1763.

  117. 202.  Svend Olsen BlixSvend Olsen Blix Etterslektstre til dette punkt (79.Ole3, 11.Svend2, 1.Hans1) ble født cirka 1725 , Gildeskål, Nordland, Norway; døde 1 Mai 1785, Fore; ble begravet 1 Mai 1785.

    Notater:

    {geni:occupation} Gårdeier og gjestegiver

    {geni:about_me} Alt birth location: Fore, Nordland

    -----

    Svend Olsen Blix var Gårdeier og gjestgiver. Han ble født circa 1731 i Gildeskål, Nordland. Han var sønn av Ole Svendsen Blix og Maren Arntsdatter. Svend Olsen Blix giftet seg med Anna Thomasdatter. Svend Olsen Blix døde i 1785 iGildeskål, Nordland.

    Barn av Svend Olsen Blix og Anna Thomasdatter

    * Sara Svendsdatter Blix+ f. c 1758

    * Ingeborg Svendsdatter Blix+ f. 1760, d. 1790

    * Niels Svendssøn Blix f. 1763

    Familie/Ektefelle/partner: Anna Thomasdatter. Anna ble født cirka 1727 , Forstranda, Gildeskål. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 486. Sara Svendsdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1758 , Gildeskål, Gildeskål, Nordland, Norway; døde cirka 1850, Gildeskål, Gildeskål, Nordland, Norway.
    2. 487. Ingeborg Svendsdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1760 , Fore; døde cirka 1790 til 16 DES 1, Fleina; ble begravet 12 Sep 1790, Gildeskål gk.
    3. 488. Niels Svendssøn Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1763.

  118. 203.  Michel Michelsøn HvidMichel Michelsøn Hvid Etterslektstre til dette punkt (82.Anne3, 12.Erik2, 1.Hans1) ble født cirka Jul 1710 , Dønnes; ble døpt 6 Jul 1710 , Dønnes Kirke.

  119. 204.  Erik Michelsen HvidErik Michelsen Hvid Etterslektstre til dette punkt (82.Anne3, 12.Erik2, 1.Hans1) ble født cirka Mai 1712 , Dønnes; ble døpt 22 Mai 1712 , Dønnes Kirke; døde cirka 1771.

    Notater:

    {geni:occupation} Guldsmed paa

    Familie/Ektefelle/partner: Sophia Magdalena Andersdatter Arentzberg. Sophia ble født cirka 1715 , Jensvold ?. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  120. 205.  Johan Christian Michelsen HvidJohan Christian Michelsen Hvid Etterslektstre til dette punkt (82.Anne3, 12.Erik2, 1.Hans1) ble født cirka Feb 1714 , Dønnes; ble døpt 11 Feb 1714; døde cirka 1765, Vevelstad, Helgeland.

    Notater:

    {geni:occupation} Godseier paa Vivelstad, Tjøtø, GodseierVevelstad.. Skipsreder, Godseier

    {geni:about_me} Johan Christian Mikkelsen Hvid

    Hvid var født på Dønnes i Nesna og var sønn av "stiftsskriver" Michel Hvid og hans hustru Anne Blix.

    Johan Chr. Hvid ble Trondhjems-borger og drev i mange år med fraktfart og eksport av fisk til Vest-Europa, og han ble en meget velstående mann.

    Han giftet seg med enken Maren Greger på Vevelstad og han flyttet etter dette dit. Maren hadde tidligere vært gift med godseier Frantz Winther på Vevelstad og hadde sine røtter p Tjøtta.

    Johan og Maren fikk kun et barn; en datter som ble døpt Maren Catharina, og som i 1765 ble gift på Tjøtta med sorenskriver Niels G. Brodtkorb.

    Johan Christian Hvid døde på Vevelstad i 1765.

    http://www.nermo.org/slekt/d0032/g0000002.html#I9886

    * RESIDENCE: Kjøpmann og Skipsreder i Trondheim (Bosatt der i 1745)

    * OCCUPATION: Godseier på Vevelstad, Tjøtta

    * BIRTH: 1714

    * BAPTISM: 11 Feb 1714, Dønnes Kirke

    * DEATH: 1765, (1767 ?) Tjøtta, NO

    * EVENT: 1751, Kj. 'Irgens-godset' av baron Jacob de Petersen's arvinger

    --------------------

    EVENT: 1751, Kj. 'Irgens-godset' av baron Jacob de Petersen's arvinger

    --------------------

    Johan var godseier på Vevelstad.

    Johan giftet seg med Stina Margrethe Hammer cirka 1745. Stina ble født cirka 1725; døde cirka 1753, Hetland, Rogaland, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Johan giftet seg med Maren Pedersdatter Greger cirka 1753. Maren (datter av Peder Rasmussen og Else Marie Nielsdatter Greger) ble født cirka 1715 , Tjøtta, Nesna, Nordland, Norge; døde cirka 1781, Vevelstad, Nordland, Norge. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Johan giftet seg med Barbro Jørgensdatter Wium 5 Feb 1743. Barbro ble født cirka 1720; døde cirka 1745, Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 489. Anna Catharina Hviid Brodtkorb  Etterslektstre til dette punkt ble født 15 Jan 1745 , Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge; døde 3 Aug 1814, Tjøtta, Nordland, Norge.

  121. 206.  Hans Blix HvidHans Blix Hvid Etterslektstre til dette punkt (82.Anne3, 12.Erik2, 1.Hans1) ble født cirka Sep 1715 , Dønnes; ble døpt 8 Sep 1715 , Dønnes; døde cirka Okt 1718, Stegen Gård; ble begravet 30 Okt 1718.

  122. 207.  Maren Michelsdatter HvidMaren Michelsdatter Hvid Etterslektstre til dette punkt (82.Anne3, 12.Erik2, 1.Hans1) ble født cirka Apr 1717 , Stegen; ble døpt 11 Apr 1717 , Steigen Kirke; døde cirka Feb 1798, Kapstø, Straumøya; ble begravet 28 Feb 1798, Bodin.

    Maren giftet seg med Jørgen Erikssøn Blix, af Kapstø 19 Nov 1741, Nordland. Jørgen (sønn av Erik Pederssøn Blix og Karen Johansdatter Schrøder) ble født 2 Feb 1707 , Kapstø; døde 17 Mai 1767, Kapstø i Saltstraumen; ble begravet 17 Mai 1767, Bodø, Nordland, Norway. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 490. Anne Hvid Jørgensen Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1743 , Kapstø, Straumøya; døde, Bosted 1801 = Skagstad.
    2. 491. Erich Jørgensen Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Jan 1745 , Kapstø; ble døpt 31 Jan 1745 , Bodin.
    3. 492. Johan Schrøder Jørgensen Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1746 , Kapstø, Straumøya; ble døpt 12 Jun 1746 , Bodin; døde cirka 1751, Kapstø, Straumøya.
    4. 493. Dorthea Beatha Jørgensdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født 30 Nov 1747 , Kapstø i Saltstraumen; ble døpt 3 Des 1747 , Bodø, Nordland, Norway; døde 1 Jan 1823, Vestvågøy, Nordland, Norge.
    5. 494. Barbara Vium Jørgensdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1749 , Kapstø, Straumøya; ble døpt 15 Jun 1749 , Bodin.
    6. 495. Michael Hvid Jørgensen Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Jan 1751 , Kapstø, Straumøya; ble døpt 20 Jan 1751 , Bodin; døde cirka 1783, Bosted 1771 =.
    7. 496. Hermann Schrøder Jørgensen Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Jan 1751 , Kapstø, Straumøya; ble døpt 20 Jan 1751 , Bodin; døde cirka 1752, Kapstø, Straumøya.
    8. 497. Regina Maria Jørgensdtr. Hvid Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født 21 Mar 1752 , Kapstø, Straumøya; ble døpt 30 Mar 1752 , Bodin; døde cirka 1786, Kjøpsvik.
    9. 498. Kierstine Kramer Jørgensdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født 30 Aug 1753 , Kapstø, Straumøya; ble døpt 30 Sep 1753 , Bodin; døde cirka 1754, Kapstø, Straumøya.
    10. 499. Erik Johan Jørgensen Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født 26 Des 1754 , Kapstø, Straumøya; ble døpt 26 Feb 1754 , Bodin; døde 29 Nov 1833, Kapstø i Saltstraumen; ble begravet 29 Nov 1833, Saltstraumen.
    11. 500. Elen Dahl Hvid Jørgensdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født 7 Jun 1756 , Kapstø, Straumøya; døde 7 Des 1831, Strøm, Bodin.
    12. 501. Karen Størmer Jørgensdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1757 , Kapstø, Straumøya; ble døpt 27 Aug 1757 , Bodin Kirke; døde 15 Jun 1812, Skrova.
    13. 502. Johan Christian Hvid Jørgensen Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Nov 1758 , Kapstø, Straumøya; døde 24 Jan 1759, Kapstø, Straumøya.
    14. 503. Maren Hvid Jørgensdatter Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1760 , Kapstø, Straumøya; ble døpt 17 Mar 1760 , Bodin Kirke; døde 6 Jun 1843, Grønnøy; ble begravet 25 Jun 1843, Meløy, Nordland.
    15. 504. Jørgen Jørgensen Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1762 , Kapstø, Straumøya, Bodin; ble døpt 12 Des 1762 , Bodin Kirke; døde cirka Jun 1805, Inndyr; ble begravet , Gildeskål, Nordland.
    16. 505. Johan Peter Jørgensen Blix  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1764 , Kapstø, Straumøya; ble begravet cirka 1810.

  123. 208.  Ingeborg Michelsdatter HvidIngeborg Michelsdatter Hvid Etterslektstre til dette punkt (82.Anne3, 12.Erik2, 1.Hans1) ble født cirka Des 1718 , Stegen Gård; ble døpt 18 Des 1718 , Steigen Kirke; døde cirka 1770, Grønøy, Meløy, Nordland, Norway.

    Ingeborg giftet seg med Christen Ellingsen 10 Nov 1745, Meløy, Nordland, Norway. Christen ble født 30 Nov 1710 , Fiskevåg, Saltdal, Nordland, Norway; ble døpt 30 Nov 1710 , Saltdal, Nordland, Norway; døde cirka 1750, Bergen, Hordaland, Norway; ble begravet cirka 1750. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Ingeborg giftet seg med Hans Rasmusen Angell cirka 1753. Hans ble født cirka Jul 1718 , Åkvik, Dønna; ble døpt 31 Jul 1718 , Herøy kirke; døde cirka Des 1799, Grønnøy; ble begravet 1 Jan 1800. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 506. Rasmus Hansen Angell  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1751 , Grønnøy; døde cirka Jul 1791, Øvre Vall; ble begravet 24 Jul 1791.
    2. 507. Christen Albricht Angell  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1754 , Grønnøy; døde cirka 1831, Helle.
    3. 508. Benjamin Dass Angell  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1756 , Grønø; døde cirka 1829, Sørnesøy.
    4. 509. Judithe Maria Rasmusen Angell  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1762 , Grønnøy; ble døpt 17 Okt 1762 , Meløy kirke.

  124. 209.  Hans Blix Hvid, af SvinvæhrHans Blix Hvid, af Svinvæhr Etterslektstre til dette punkt (82.Anne3, 12.Erik2, 1.Hans1) ble født cirka Jan 1722 , Stegen Gård; ble døpt 25 Jan 1722 , Steigen Kirke; døde cirka 1788, Svinvær.

    Hans giftet seg med Karen Sophie Schøning 9 Jul 1750, Steigen Kirke. Karen (datter av Oluf Hartvigsøn, af Grøtøen og Apollona Jacobsdatter Schøning) ble født cirka 1730 , Grøtøy; døde cirka Mar 1793, Svinvær; ble begravet 8 Mar 1793. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 341. Ole Hartvig Hvid, af Selsøyvig  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka 1751 , Mjønæs i Skjærstad.; døde 3 Sep 1808, Balstadøen i Buksnæs..
    2. 342. Anne Blix Hvid  Etterslektstre til dette punkt ble født 21 Jul 1755; døde 25 Sep 1817.
    3. 343. Michael Hvid, af Svinvæhr  Etterslektstre til dette punkt ble født cirka Sep 1758 , Svinvær; ble døpt 10 Sep 1758; døde 19 Apr 1847, Svinvær; ble begravet 26 Apr 1847.